Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Affiliate marketing met PayPro | Hoe werkt het?

PayPro is een naam die je vaak voorbij hoort komen in de affiliate marketing wereld. Zowel door affiliates als door verkopers wordt deze dienst vaak gebruikt. In dit artikel vertel ik jou wat PayPro is en hoe PayPro werkt.

Wat is PayPro?

Via PayPro kunnen bedrijven hun producten aanbieden. PayPro zorgt vervolgens voor de afhandeling van de betalingen. PayPro is dus eigenlijk een tussenpersoon tussen de koper/verkoper en de bank.

De verkoper kan van zijn product een affiliate product maken. Affiliates kunnen vervolgens het product promoten op bijvoorbeeld hun blog/social media. PayPro is daarom ook dé plek waar verkopers en affiliates samenkomen.

Bij iedere verkoop ontvangt de affiliate een commissie. Dit is een vooraf ingestelde vergoeding, die je kunt vinden in jouw PayPro account. Je gaat hiervoor in het dashboard naar Affiliate Campagens. Vervolgens zie jij welke producten je kunt gaan promoten en welke vergoeding hierbij hoort.

Wil jij meer leren over affiliate marketing? Bekijk dan ook even mijn onderstaande video.

PayPro als verkoper

Heb jij een eigen product? Dan kun je deze dus te koop zetten via PayPro. Je hoeft vervolgens helemaal niet meer om te kijken naar het betaalproces; dit regelt PayPro voor jou.

Dit betekent dus dat jij als verkoper geen koppeling hoeft te maken met de bank. Dit kost vaak onnodig veel tijd, die je beter kunt investeren in jouw eigen product.

Als jij een product verkoopt via PayPro, wordt het bedrag toegevoegd aan jouw PayPro saldo. De koper van jouw product kan door PayPro kiezen uit wel twaalf verschillende betaalmethoden:

 • iDEAL
 • iDEAL QR
 • WeChat Pay
 • Alipay
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • AfterPay
 • Bancontact
 • Klarna
 • Overschrijving
 • SEPA incasso

Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere betalingsplatformen, waarbij de mogelijkheid soms alleen uit PayPal, iDEAL en/of Mastercard bestaat. Daar kom je naar mijn mening mee tekort. In België is ook Bancontact populair als betaalmethode.  

De kosten

Wil jij een nieuw product toevoegen aan PayPro? Dan betaal je hier maandelijks 15 euro voor. Je hebt dan een nieuw product met een betaalknop. Vaak hoef je het product maar één keer te verkopen om dit bedrag eruit te hebben.

Wil je ook dat affiliates het product kunnen promoten? Dan betaal je nog eens 15 euro per maand. Ook die kosten haal je er waarschijnlijk makkelijk uit.

Dit zijn alleen niet de enige kosten. Bij iedere verkoop ben je ook nog bemiddelingskosten kwijt. Dit is een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Ik heb me laten vertellen dat dit ongeveer 28% is. Van iedere 100 euro sta jij dus 28 euro af aan de betalingsprovider.

Tot slot heb je nog de transactiekosten. Die zijn gelukkig niet heel hoog. De belangrijkste betaalmethoden, en de daarbij horende transactiekosten, zie je hieronder.

PayPro transactiekosten

PayPro als affiliate

Zoals ik eerder al zei, kan jij ook producten promoten via PayPro. Op het moment van schrijven zijn er 298 producten beschikbaar. Wil jij een product promoten? Dan hoef jij alleen maar op een product te klikken. Vervolgens zie je onderaan het scherm jouw affiliate link.

Op PayPro worden voornamelijk informatieproducten aangeboden. Hierbij kun je denken aan e-books en online cursussen. De verkoper kan hier zoveel van verkopen als hij maar wilt. Dat zorgt ervoor dat de commissies bij PayPro ontzettend hoog zijn. Soms wel 50% van de aanschafprijs.

Lees ook: Affiliate marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen (Review)

Welke producten kun je het beste promoten?

PayPro geeft de producten weer aan de hand van een PayPro score. Dit is een getal tussen de 0 en 200. Hoe hoger dit getal, hoe beter het product converteert. Het is daarom verstandig om producten uit te kiezen met een score van minimaal 100.

Toch betekent een lage score niet altijd dat een product slecht converteert. Een product kan ook een lage score hebben, omdat hij nieuw is op PayPro. Je kunt daarom gerust ook eens een product promoten met een lagere score. Je ziet dan snel wat voor jou wel/niet werkt.

Het allerbelangrijkste blijft dat de producten die je promoot, aansluiten bij jouw niche. Het heeft geen zin om van alles wat te promoten. Daar doe jij jouw doelgroep geen plezier mee, en ook jezelf niet. De producten moeten altijd aansluiten op een behoefte of een interesse van jouw doelgroep.

Lees ook: Hoe werkt high ticket affiliate marketing?

Waar kun je de producten promoten?

De affiliate producten van PayPro kun je eigenlijk overal promoten. Je kunt simpelweg een linkje doorsturen naar iemand via Whatsapp, maar je kunt het ook groter aanpakken, bijvoorbeeld door middel van een eigen website, of door middel van social media.

Bij sommige affiliate producten gelden wel een aantal regels. Dit wordt dan meestal aangegeven in de omschrijving van het product. Vaak staat hier dat adverteren voor het product niet is toegestaan, zoals je hieronder ook ziet bij de Crypto Masterclass.

Kijk van tevoren dus altijd goed wat wel en niet mag. Daarmee voorkom je dat je dat je affiliate commissies misloopt (doordat jij je niet aan de regels houdt). En dat zou natuurlijk zonde zijn. Twijfel je of iets wel of niet mag? Dan kun je via PayPro altijd contact opnemen met de eigenaar van het product.

productinformatie

Registreren bij PayPro

Wil jij je registreren bij PayPro? Dan moet je wel even goed opletten. Je kunt je namelijk aanmelden als verkoper, maar ook als affiliate. Je meldt je aan als verkoper wanneer jij een eigen product wilt verkopen via PayPro.

Je meldt je aan als affiiate wanneer jij producten wilt promoten. Zelf verdien ik mijn geld als affiliate, omdat ik nog geen eigen product heb. Wel heb ik een eigen blog en een YouTube account, waarop ik producten van anderen kan delen.

Hier kan jij je registreren bij PayPro. In eerste instantie worden er niet heel veel gegevens van je gevraagd. Wil je geld overmaken vanaf PayPro naar jouw bank? Dan zijn er wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen:

 • Je moet een overeenkomst ondertekenen tussen jou en PayPro
 • Je moet het Ubo formulier invullen
 • Je moet een kopie van een geldig legitimatiebewijs uploaden

Hier ontkom je helaas niet aan. PayPro is verplicht om deze gegevens aan jou te vragen. Dit komt doordat PayPro opereert als betalingsprovider. Dat betekent dat je aan strenge voorwaarden moet voldoen van De Nederlandsche Bank.

Goed nieuws: Voorheen moest je nog betalen om je te kunnen registreren bij PayPro. Dit bedroeg 60 euro, zowel voor verkopers als affiliate. Dat is nu niet meer het geval. Je kan je nu gratis registreren bij PayPro.

Stap in de wereld van affiliate marketing

Wil jij leren hoe jij jouw eigen website maakt, analyseert en onderhoudt? Ga dan aan de slag met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Deze videotraining helpt jou op weg met affiliate marketing.

Daarnaast krijg je toegang tot het forum. Dat betekent dat jij altijd vragen kan stellen aan andere affiliates. Er is altijd iemand die jou op weg kan helpen. In sommige gevallen doet Jacko dat ook zelf.

Zelf heb ik ook de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu geld verdien met het internet. Dit gebeurt wanneer ik actief bezig ben met affiliate marketing, maar ook wanneer ik slaap, of wanneer ik op vakantie ben. Wil jij ook geld verdienen met affiliate marketing? Klik dan op de link hieronder en start vandaag nog!

Start met online geld verdienen
Schaf de Affiliate Marketing Revolutie aan via onderstaande link en krijg korting.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Als het goed is weet jij nu hoe je PayPro gebruikt als verkoper/affiliate. Heb je toch nog vragen? Dan kun je een reactie plaatsen onder dit artikel. Ook kun je contact opnemen via de contactpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen