Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Affiliate programma’s voor website eigenaren | De top 5

Eerder schreven wij al het artikel: ‘Geld verdienen met jouw website | 4 gouden tips‘. Eén methode die we daar bespraken was door middel van affiliate marketing. Jij promoot producten van andere en per lead of sale krijg jij daar een commissie voor. Nou zijn er veel verschillende affiliate netwerken waar jij je bij aan kunt sluiten. In dit artikel bespreken we de 5 beste affiliate netwerken en bespreken we welk affiliate netwerk het meest geschikt is voor jou.

1. Affiliate netwerk Daisycon

Daisycon is veruit het meest populaire Affiliate netwerk onder Nederlandse website eigenaren. Dit komt mede doordat Daisycon adverteerders heeft uit veel verschillende branches. Voor beginners is het erg makkelijk om affiliate te worden van Daisycon. Eerst meld je je aan en vervolgens controleert Daisycon jouw website. Vaak weet je al binnen 24 uur of jouw website is goedgekeurd. Vervolgens kun je direct aan de slag met de handige vergelijkingstools van Daisycon. Kopieer de code van de adverteerder naar jouw website en klaar is kees! Je kunt zelfs voor custom configuratie kiezen. Dat wil zeggen dat je per adverteerder andere instellingen kiest waardoor je jouw bezoekers optimaal kunt bedienen. De commissies zijn erg afhankelijk van de adverteerders en van de branche waarin jouw website zich bevindt. 

Let op: Het is niet perse nodig dat iemand direct een aankoop doet door middel van jouw advertentie. Vaak blijft de link 100 dagen geldig. Wordt er binnen die 100 dagen een aankoop gedaan? Ook dan ontvang je jouw commissie!

Bekijk ook deze uitstekende video van internetsuccesgids.nl

2. Affiliate netwerk Tradetracker

Ook Tradetracker soort goed als affiliate netwerk. 51% van de gebruikers beoordeelt Tradetracker zelfs als uitstekend (bron: trustpilot). Eén van de klanten van Tradetracker zegt het volgende: ‘Uitstekende software en rapportages, makkelijk en overzichtelijk. Maar nog belangrijker, ondanks een voorzichtige start, nu echt hele goede resultaten. Meer dan 20% van onze omzet komt via Tradetracker’.

Tradetracker bestaat ondertussen al meer dan 10 jaar en mag je dan ook zeker een ‘rot in het vak’ noemen. De ervaring van Tradetracker zie je overal in terug. Keer op keer laten zij zien dat ze een betrouwbare partner zijn en dat zij vaak voorlopen op andere affiliate netwerken. Regelmatig komt Tradetracker met nieuwe technieken om zo de beste resultaten te behalen. Zowel voor de adverteerders, als voor de publishers. Ook Tradetracker heeft zich gespecialiseerd in veel verschillende branches en is dan ook een grote concurrent van Daisycon.

Lees ook: Jacko Meijaard? Affiliate Marketing Revolutie Review

 3. Affiliate netwerk Paypro

Wat is Paypro?

PayPro biedt de mogelijkheid voor product-eigenaren om hun product te koop zetten, waardoor klanten via bijvoorbeeld iDeal of PayPal het product kunnen kopen. Paypro is voornamelijk geschikt voor informatieve producten. Denk hierbij aan e-books en online trainingen.

Hoge commissies

Het affiliate netwerk Paypro is erg aantrekkelijk. De commissies binnen dit netwerk kunnen erg hoog zijn. Per product kun je precies zien hoe goed die scoort en weet jij welke producten je beter wel en niet kunt plaatsen op je website. De commissies van de digitale producten kunnen erg uiteenlopen, maar je ziet geregeld commissies van 20-40 euro per sale. Als jij dan 5 sales genereert per maand en ook nog eens advertentie inkomsten binnenharkt, kun je dus een leuk zakcentje bij verdienen. 

Lees ook: Affiliate marketing met PayPro | Hoe werkt het?

4. Affiliate netwerk Awin

Dit is één van de grootste affiliate netwerken ter wereld. Het is ontstaan uit allemaal kleine affliliate netwerken die samen zijn gegaan tot één groot netwerk: Awin. Een grote marktspeler op het gebied van affiliate netwerken over de hele wereld. Onder andere Zanox (een voormalig Nederlands affliate netwerk) is in Awin opgegaan. De focus bij Awin ligt met name op de dienstverlening en op Webshops. Er zijn veel grote bedrijven aangesloten bij Awin. In totaal zijn er meer dan 15.500 adverteerders en meer dan 200.000 publishers. In 2018 zorgde het bedrijf voor 139 miljoen euro aan sales en dat is niet voor niks natuurlijk!

5. Het partnerprogramma van Bol.com

Ook dit is een hele bekende. Vooral onder webshop eigenaren zijn er veel liefhebbers van het partnerprogramma. Door je hier aan te sluiten kun je bijna elk product promoten afkomstig uit de Bol.com webshop. Dus is jouw doelgroep geïnteresseerd in producten van Bol.com? Dan kun je hier een leuk zakcentje mee bijverdienen! In totaal kun je per sale 8% commissie ontvangen. Dus reken maar uit… Als jij zorgt dat Bol.com een product verkoopt van 100 euro verdien jij ongeveer 8 euro. Leuk meegenomen, echter zijn de commissies bij andere affiliate netwerken zoals Paypro doorgaans hoger.

Lees ook: Hoe werkt high ticket affiliate marketing?

Tips

Hieronder nog een paar tips van Daisycon die eigenlijk voor elk affiliate netwerk gelden:

  • Promoot alleen campagnes die al bewezen zijn; ga voor campagnes met een hoge score. Moeite en tijd stoppen in campagnes die niet converteren, is natuurlijk zonde.
  • Hou je statistieken goed bij. Hoeveel mensen klikken er op je affiliate link, en hoeveel clicks converteren er?
  • Ga niet direct aan de slag met 10 campagnes. Begin met 1 campagne en focus je daarop.

Tot slot

Een top 5 samenstellen was erg lastig. Toch denken we dat het vrij goed gelukt is. Echter is het volledig afhankelijk van jouw niche welk affiliate netwerk jij het best kunt gebruiken. Sommige netwerken (zoals Tradetracker en Daisycon) zijn geschikt voor veel verschillende websites. Zij hebben immers adverteerders met veel verschillende doelgroepen. Bij bijvoorbeeld Paypro is het allemaal wat beperkter, maar zijn de commissies doorgaans hoger. 

Meer leren over affiliate marketing? Lees dan ook mijn review van de cursus Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen.

We hopen jullie voldoende geïnformeerd te hebben en wensen jullie veel succes toe. Bij vragen kun je altijd contact opnemen.

affiliate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen