Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bitcoin Basics & Crypto’s van Madelon Vos | Review 2021

Ben jij geïnteresseerd in het kopen en verkopen van cryptocurrency’s? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze review gaat namelijk over Madelon Vos en haar cursus: Bitcoin Basics & Crypto’s.

In deze review vertel ik wie Madelon Vos is en of zij betrouwbaar is. Ook vertel ik wat je krijgt bij de aanschaf van de cursus, en hoe Madelon Vos ervoor zorgt dat jij veilig kunt investeren in cryptocurrency’s. Daarnaast vertel ik meer over mijn eigen ervaring met Madelon Vos.

Met deze review probeer ik ervoor te zorgen dat jij een zo goed mogelijk beeld krijgt van Madelon Vos en haar cursus. Vervolgens kun jij besluiten of jij een product van ‘Miss Bitcoin’ wilt aanschaffen. Deze review vormt dus te allen tijde geen beleggingsadvies.

Wil je direct naar een bepaald onderdeel toe van deze review? Navigeer dan hieronder naar het onderdeel dat jou aanspreekt.

Wat is Bitcoin Basics & Crypto’s?

Je kunt Bitcoin Basics & Crypto’s zien als dé crypto beginnerscursus. Je leert in deze cursus wat Bitcoin is, waarom investeren in bitcoin wel/niet verstandig is en hoe je jouw eerste cryptomunten koopt. Je leert ook meer over de technologie achter cryptomunten en hoe alles in elkaar zit. Deze cursus is dus echt gemaakt voor beginners.

Bitcoin Basics & Crypto’s is een zeer prettige cursus als je nieuw bent in de cryptowereld, of als je gewoon weer even bij het begin wilt beginnen. Ook de normaal gesproken vrij lastige materie, weet Madelon Vos helder en duidelijk uit te leggen.

Bovendien leg je met het volgen van deze cursus een goede basis, waardoor het makkelijker wordt om meer te leren over crypto. Als je na deze cursus een vervolgcursus wilt doen, bijvoorbeeld de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto, merk je dat de instapdrempel hiervan een stuk lager ligt.

Tip: Twijfel je nog of je de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus wilt aanschaffen? Dan heeft Madelon Vos speciaal voor jou een gratis cursus gemaakt. Deze cursus dient als preview voor de volledige cursus. Op deze manier kan jij eenvoudig kennismaken met Madelon Vos, zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Aanmelden kan via de speciale knop hieronder.

Wie is Madelon Vos?

Madelon Vos (ook wel Miss Bitcoin genoemd) kun je kennen door veel verschillende dingen. Zo is zij trader, columnist, Bitcoin-analist, technisch analist, YouTuber, podcastmaker, docent en tegenwoordig ook al een beetje influencer. Op de website van Madelon Vos zie je precies waar je haar van kunt kennen. Leuk feitje: ze heeft ook al een eigen Wikipedia-pagina.

Zelf vind ik het vooral fascinerend hoe Madelon Vos, in onderstaande video van Day1, vertelt over een bepaalde boodschap van haar vader. Hij zei tegen haar: ‘Als je geld verdient, dan moet je het aan het werk laten zetten’. Ook zei hij dat je geld niet altijd naar de bank moet brengen, omdat je dan in feite een lening geeft aan de bank.

Met deze kennis ging zij aan de slag met het geld van het internet, of het internet van het geld. Net hoe je het bekijkt. Madelon Vos startte met een studie ‘Small Business and Retail Management’ in Groningen en al gauw kwam ze toen in aanraking met bitcoin en andere vormen van cryptocurrency’s.

Op het moment van schrijven is Madelon Vos nog maar 25 jaar oud en heeft ze dus al vele verschillende functies gehad. Je ziet nu ook dat Madelon Vos steeds meer wordt gezien als autoriteit. Zo heeft ze een lange tijd haar eigen podcast gehad bij BNR Nieuwsradio. Samen met Herbert Blankesteijn besprak ze iedere week het laatste cryptonieuws.

Madelon Vos liet op haar Instagram ook weten dat ze uitgenodigd was voor Jinek. Helaas kon ze niet op deze uitnodiging ingaan, omdat ze toen op vakantie was. Het laat in ieder geval wel zien dat Madelon Vos als autoriteit beschouwd wordt.

We moeten overigens ook niet vergeten dat crypto weer ‘helemaal trending’ is. Daar profiteert Madelon Vos natuurlijk ook van. Wil je meer weten over Madelon Vos? Lees dan ook mijn artikel: Wie is Madelon Vos? Beter bekend als Miss Bitcoin.

Madelon Vos

Is Madelon Vos betrouwbaar?

Bij iedere review check ik of de eigenaar van de cursus betrouwbaar is. Natuurlijk kun je hier bij Madelon Vos vrij snel achter komen. Ze heeft namelijk een enorme grote achterban. Als er dus iets niet helemaal zuiver gaat, dan zou je dat vrij snel door hebben. Toch heb ik er ook bij deze review voor gekozen om de betrouwbaarheidscheck te doen.  

Ingeschreven bij de KvK

Voordat ik een cursus aanschaf, kijk ik altijd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dit doe ik, omdat ik wil weten of de mentor ingeschreven staat in het handelsregister. Daarnaast check ik hiermee – zover ik dat kan – of alles volgens de regels verloopt.

Een ondernemer is verplicht om het KvK-nummer op zijn of haar website te plaatsen. In dit geval kijk ik dus of dit bij Madelon Vos het geval is. Dit nummer vind je meestal helemaal onderaan de pagina, in de footer. Op de website van Madelon Vos zie ik het nummer niet direct staan. Dat is niet erg, want als ik naar de algemene voorwaarden toe ga, zie ik het KvK-nummer wel.

Madelon Vos KvK

Deze gegevens komen overeen met de gegevens in het handelsregister. Vaak is dit bij een oplichter niet het geval. Ook hiermee check je dus vrij eenvoudig de betrouwbaarheid van een verkoper, in dit geval Madelon Vos. De gegevens op haar website komen dus overeen met de gegevens in het handelsregister. Tot nu toe meer dan zuivere koffie dus.

Bitcoin Basics & Crypto’s van Madelon Vos | KvK gegevens

Reviews van anderen

Na de KvK-check, analyseer ik altijd de reviews van anderen. Hiermee moet je alleen soms wel een beetje oppassen. Affiliates verdienen aan de verkoop van het product. Dat zit zo: als jij een product van Madelon aanschaft via een affiliate, ontvangen zij daar een kleine commissie over.

Zelf ben ik ook een affiliate van Madelon Vos (dat geef ik eerlijk toe). Alleen heb ik ook toegang tot haar producten en kan ik jou precies laten zien wat wel/niet goed is aan haar cursussen. Dat is bij sommige andere affiliates niet het geval.

Voor de review-check kijk ik daarom alleen naar reviews van mensen, die kunnen aantonen dat zij ook echt beschikken over de cursus. Hieronder een aantal reviews/ervaringen die ik ben tegengekomen over Bitcoin Basics & Crypto’s:

DDreviews.nl:

‘Door deze cursus leer jij de kracht van Bitcoin en andere cryptocurrency’s echt te begrijpen en kun je goed voorbereid aan de slag’.

Geldverdienenmetpassie.nl:

‘Alles komt in duidelijk taal voorbij en ook de ervaringen van andere klanten zijn erg positief. Madelon is goed te verstaan en eigenlijk alles komt aan bod waarmee jij de eerste stappen kunt gaan zetten met bitcoins kopen en hopelijk kan profiteren van een stijgende koers’.

Ppreviews.nl

‘Tijdens de cursus leer je op een begrijpelijke manier wat Bitcoins zijn, hoe de achterliggende blockchain werkt en hoe je op een veilige manier Bitcoin en andere Cryptomunten kunt aanschaffen en gebruiken’.

Zoals je kunt zien, zijn de mensen te spreken over de kennis en kunde van Madelon Vos. Iedereen beoordeelt haar cursus Bitcoin Basics & Crypto’s als positief. Ik heb ook nog gekeken op de website Springtest, een vergelijkingswebsite voor leerproducten, maar ook daar is iedereen positief.

Uit de 8 geplaatste reviews, krijgt ze zelfs een 10 (!). Deze ervaringen zijn overigens niet alleen van de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s, maar ook van haar andere producten en diensten. Of gewoon met Madelon Vos in het algemeen.

Reviews Bitcoin Basics & Crypto’s

Ik vroeg mij of er helemaal geen negatieve ervaringen zijn met Madelon Vos. Vandaar dat ik op Google zocht naar: ‘negatieve review Madelon Vos’. Opmerkelijk genoeg kom ik dan op plek 2 mijn eigen MoneyTalks Community review tegen, waarin ik constateer dat er geen negatieve reviews zijn. Tot nu toe heb ik die nog steeds niet gevonden.

Wel zie ik opmerkingen, waarin gesteld wordt dat Bitcoin Basics & Crypto’s minder uitgebreid is, dan bijvoorbeeld de Crypto Masterclass. Daar sta ik ook zeker achter. Daar is de prijs ook naar ?.

negatieve ervaring Bitcoin Basics & Crypto’s

Bitcoin Basics & Crypto’s aanschaffen

Tot slot heb ik zelf de proef op de som genomen en heb ik de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus zelf aangeschaft. Dit ging eerlijk gezegd vrij eenvoudig. Een paar drukken op de knop en ik had toegang tot de cursus van Madelon Vos. Bij het aanschaffen viel mij wel één ding op… (zie onderstaande schermafbeelding).

Bitcoin Basics & Crypto’s aanschaffen

Je krijgt 30 dagen lang toegang tot de MoneyTalks Community, maar dit moet je wel op tijd opzeggen, als je vervolgens geen €29,95 p/m wilt betalen. Houd daar dus rekening mee. Veel mensen zullen denken dat ze dit verplicht moeten aanvinken, net als bij de algemene voorwaarden normaal het geval is. In dit geval hoeft dat dus niet.

Als je het vakje niet aanvinkt, krijg je uiteraard ook niet 30 dagen lang gratis toegang tot de MoneyTalks Community. Zelf heb ik er wel voor gekozen om dit aan te vinken. Mocht ik hier uiteindelijk toch geen deel meer van uit willen maken, dan kan ik mijn abonnement altijd opzeggen. Hieronder zie je hoe de MoneyTalks Community server eruitziet.

MoneyTalks community

Bitcoin Basics & Crypto’s inloggegevens

Nadat je de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s hebt aangeschaft, krijg je netjes toegang tot de producten waar je recht op hebt. Je krijgt twee mails: één met een bevestiging van de bestelling, en één met de inloggegevens voor de cursusomgeving.

E-mail over Bitcoin Basics & Crypto’s

Nadat je ingelogd bent, heb je toegang tot de modules van de cursus. Je krijgt dus gewoon netjes toegang tot de producten waar je recht op hebt. In totaal bestaat de cursus uit 6 modules, met in totaal 15 video’s. Hieronder zie je hoe de leeromgeving eruitziet (erg overzichtelijk naar mijn mening).

Bitcoin Basics & Crypto’s leeromgeving en cursus

Mijn conclusie is dat Madelon Vos eerlijk en betrouwbaar is. Wil jouw ervaring met Madelon Vos ook delen? Dan kan dit in de reacties onder deze review. Zo krijgt iedereen een zo goed mogelijk beeld van de ervaringen met Madelon Vos. Daarnaast help je op deze manier mensen met het maken van hun beslissing, of ze Bitcoin Basics & Crypto’s wel/niet willen aanschaffen.

Bitcoin Basics & Crypto’s inhoud

Het is nu tijd om te gaan kijken naar de inhoud van de cursus; wat kan jij verwachten als je de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s aanschaft? Zoals je al zag, bestaat de cursus uit 6 modules, met in totaal 15 onderwerpen/video’s. De modules zien eruit als volgt:

 • Introductie
 • Bitcoin & cryptocurrencies
 • Blockchain
 • Mining
 • Geld verdienen met bitcoin & cryptocurrencies
 • Investeren en afsluiting

Het is bij deze cursus echt de bedoeling dat je begint bij het begin. Daarom kun je als je begint alleen nog maar de eerste video van de cursus zien. Steeds als je een video hebt afgerond, kun je door naar de volgende les. Als je een les nog niet goed afgerond hebt, dan krijg je de volgende melding te zien.

Melding tijdens het volgen van de cursus

Ik ga je nu meer vertellen over de modules. Bij iedere module vertel ik kort wat je van de video’s kunt verwachten en wat Madelon Vos zoal bespreekt. Natuurlijk kan ik hier niet al te diep op ingaan, omdat ik Madelon Vos dan tekortdoe.

1. Introductie

Madelon begint met een introductie, die in totaal bestaat uit vier video’s. Deze vier video’s zijn onderverdeeld in de volgende vier onderwerpen.

 • Inleiding
 • Wat is bitcoin?
 • Waarom zou je bitcoin gebruiken?
 • Soorten cryptocurrencies

Hieronder meer informatie over de verschillende onderwerpen. Je krijgt hierdoor een beter beeld wat je van de module/video’s kunt verwachten.

Inleiding

In deze video vertelt Madelon Vos wat ze gaat bespreken tijdens deze cursus. Ze doet dit eigenlijk aan de hand van een korte samenvatting, waarin ze het kort heeft over Bitcoin, de blockchain technologie en cryptocurrency’s in het algemeen.

Alles wat je moet weten, komt aan bod in deze cursus. Na de korte samenvatting vertelt Madelon Vos meer over haarzelf en waarom zij de persoon is die jou over bitcoin gaat leren. Dit vind ikzelf erg prettig, omdat je hierdoor een beter beeld krijgt van Madelon haar kennis, kunde en opvattingen.

Wat is bitcoin?

In deze video vertelt Madelon Vos wat bitcoin precies is. Erg belangrijke informatie, omdat je tijdens, of na deze cursus, mogelijk besluit om te investeren in bitcoin. Het is dan wel goed dat je weet waar je jouw geld in investeert.

Je weet door de eerste video hoe Madelon Vos in aanraking is gekomen met bitcoin. Ook vertelt ze in deze video meer over de basis van de cryptomunt. Tenslotte legt ze meer uit over het verschil tussen de bitcoin, dollar en de euro.

Waarom zou je bitcoin gebruiken?

Dit is een erg interessante video, want de kans is groot dat jij de cursus aanschaft omdat je bitcoins wilt kopen of verhandelen. Dan is het natuurlijk goed dat je weet wat de bitcoin jou kan opleveren.

Madelon Vos vertelt in deze video meer over wat we nou precies kunnen met bitcoin en hoe het ingezet kan worden als banken omvallen. Ook vertelt ze meer over hoe bitcoin gezien wordt als goud 2.0 en hoe bitcoin ingezet wordt ingezet als hedge tegen inflatie.

Dit klinkt nu misschien lastig en ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Madelon Vos legt alles superduidelijk uit. Dit is een video van 20 minuten en 24 seconden. Daarmee is het wel één van de langere video’s van deze cursus. Dus ga er even goed voor zitten.

Soorten cryptocucrrency’s

Naast de bitcoin zijn er nog tal van andere cryptomunten, die meestal altcoins worden genoemd. Toch klopt deze benaming volgens Madelon Vos niet. Zij legt in deze video uit waarom niet en bespreekt welke munten er allemaal zijn.

Ook heeft ze het over het verschil tussen cryptomunten en tokens, en legt ze uit hoe een token op den duur een cryptomunt kan worden. Zelf vind ik dit erg interessante informatie, omdat ik nooit heel erg stil heb gestaan bij de verschillen. Verder heeft Madelon Vos het nog over ICO’s en STO’s.

Het is allemaal best wel basisformatie, wat Madelon Vos hier bespreekt. Toch denk ik dat het voor veel mensen nieuwe kennis oplevert, omdat veel mensen gaan investeren, voordat ze überhaupt weten wat de verschillen zijn tussen cryptocurrency’s.

Inhoud module 1 Bitcoin Basics & Crypto’s

2. Bitcoin en cryptocurrency’s

In de tweede module van de cursus ga je leren hoe je bitcoin en andere cryptocurrency’s kunt aanschaffen. Deze module bestaat in totaal uit 6 video’s, die onderverdeeld zijn in de volgende onderwerpen:

 • Manieren om bitcoins en cryptocurrency’s aan te schaffen
 • Bitcoins kopen bij een broker
 • Bitcoins kopen bij een exchange
 • Bitcoins verkopen of versturen
 • Waar kan je betalen met bitcoins?
 • Bitcoins veilig bewaren

Hieronder meer informatie over de verschillende onderwerpen. Je krijgt hierdoor een beter beeld wat je van de module/video’s kunt verwachten.

Manieren om bitcoins en cryptocurrency’s aan te schaffen

Madelon Vos bespreekt in deze video manieren om bitcoins en andere cryptocurrency’s aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld via een broker of een exchange, maar ook bijvoorbeeld via Local Bitcoins, of zelfs via een ATM. Madelon vertelt uitgebreid hoe de vork in de steel zit en wat voor jou het meest voordelig/veilig is.  

Ik vind het goed dat Madelon Vos deze video begint met een disclaimer. Hierin geeft ze aan dat de koersen van crypto erg volatiel kunnen zijn en dat het investeren hierin een risico met zich meebrengt. Investeer dus altijd alleen geld wat je kunt missen, en wat je bereid bent te verliezen.

Bitcoins kopen bij een broker

In de tweede video van deze module laat Madelon Vos zien hoe je bitcoins koopt bij een broker. Dit is één van de meest veilige manieren voor beginners in de cryptowereld. Aan de hand van een schermopname neemt Madelon Vos jou meer door het betaalproces.

Na de betaling kun je precies zien hoeveel geld je aan crypto gekocht hebt. Heb je de cryptomunten gekocht via Madelon Vos? Dan krijg je zelfs de eerste 5 euro aan bitcoin gratis. Het is wel belangrijk dat je hiervoor Bitmymoney gebruikt als broker.

Bitmymoney is een Nederlands bedrijf. Dat betekent dat je altijd kan rekenen op een Nederlandstalige support. Daarnaast kun je hier gewoon met iDEAL betalen. Het enige nadeel is dat je wel relatief hoge ‘fees’ betaalt. Dit komt doordat jij jouw cryptocoins koopt via een tussenpersoon.

Bitcoins kopen bij een exchange

In deze video laat Madelon Vos jou zien hoe je cryptomunten koopt bij een exchange. Zij doet dit via Bitvavo. Dit doet zij via deze exchange, omdat Bitvavo ook een Nederlandstalig bedrijf is. Bovendien hoef je, als je via Madelon Vos een account aanmaakt, bij de eerste 1.000 euro geen handelskosten te betalen. Dat is natuurlijk ook erg prettig.

In de video’s legt Madelon Vos uit dat een exchange eigenlijk een soort crypto beurs is, waar je cryptomunten verhandelt. In een latere video gaat ze ook in op de veiligheid van zo’n exchange. Ze vertelt dan waarom het beter is om jouw cryptomunten ergens anders te bewaren, dan op de exchange zelf.

Screenshot bitcoins kopen bij een exchange

Bitcoins verkopen of versturen

Heb jij winst gemaakt? Dan kan het zijn dat jij jouw bitcoins wilt verkopen. Ook kan het zijn dat jij jouw bitcoins naar iemand wilt versturen, bijvoorbeeld als cadeautje. In deze video vertelt Madelon Vos precies hoe dit werkt.

Madelon laat zien hoe dit werkt via Bitmymoney. Ze heeft het bijvoorbeeld over het gebruik van het Bitcoin-adres, een soort bankrekeningnummer voor bitcoins. Nadat ze dit heeft laten zien, laat ze ook zien hoe het verkopen van crypto werkt bij Bitvavo.

Waar kan je betalen met bitcoins?

Natuurlijk wil jij ook weten of je al ergens kan betalen met bitcoins. Madelon Vos vertelt waar dit kan. Ze vertelt bijvoorbeeld dat het al mogelijk is om auto’s en huizen te kopen met cryptocurrency’s.

Toch wordt crypto volgens Madelon gewoon nog gezien als investment asset, en niet zozeer als betaalmiddel. Zij vertelt ook waarom er (nog) niet veel betaald wordt met bitcoin, en waarvoor mensen bitcoins en andere cryptocurrency’s wél gebruiken.

Deze video duurt ongeveer 4 minuten en is daarmee één van de kortste video’s van de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus. Madelon gaat hier dus niet heel diep op in. Mochten er veranderingen zijn in het crypto landschap, waardoor betalen met de bitcoin makkelijker wordt, dan verwacht ik dat Madelon deze video bijwerkt. Dit heeft ze ook al gedaan bij andere video’s.

Bitcoins veilig bewaren

Dit vind ik één van de meest waardevolle video’s van de tweede module. Op het internet kun je namelijk veel video’s vinden over het aanschaffen van crypto. Echter zijn er niet veel mensen die het hebben over het veilig bewaren van bitcoins.

Madelon Vos heeft het in deze video over verschillende soorten wallets, waar jij je bitcoins veilig in kan opslaan. Ze staat hier vooral stil bij de veiligheid ervan; welke wallet kun jij het beste gebruiken om jouw crypto’s in op te slaan?

Het aanschaffen van een wallet kost in de meeste gevallen geld. Daarom maakt ze onderscheid tussen investeerders die een paar honderd euro willen investeren, en investeerders die echt grote bedragen willen investeren. Ze kijkt precies wat voor wallet het beste bij jou past. Ze heeft het onder andere over online wallets, exchange wallets, software wallets, hardware wallets en paper wallets.

screenshot bitcoins veilig bewaren

3. Blockchain

Je bent aangekomen bij alweer de derde module. Je hebt nu al enige kennis van bitcoin en andere cryptocurrency’s. Ook weet je hoe je bitcoins kunt aanschaffen en hoe je ze vervolgens verkoopt.

Als het goed is, heb je al veel geleerd, maar weet je nog niet helemaal hoe een bitcoin transactie werkt en hoe de blockchain precies werkt. Madelon Vos gaat in deze module daarom dieper in op de techniek achter de cryptomunten. Ze doet dit aan de hand van de volgende twee video’s:

 • Hoe werkt een bitcoin transactie?
 • De werking van blockchain

Hieronder meer informatie over de twee onderwerpen. Je krijgt hierdoor een beter beeld wat je van de module/video’s kunt verwachten.

Hoe werkt een bitcoin transactie?

In de eerste video van deze module vertelt Madelon hoe een Bitcoin transactie werkt. Je gaat hiermee iets meer de diepte in. Daarom is het een goede aanvulling op de eerste module, waarin Madelon Vos de basiskennis bespreekt.

Madelon Vos geeft aan dat het begrijpen van een bitcoin transactie essentieel is. Ze begint met een eenvoudig voorbeeld, waarbij ze vervolgens meer ingaat op de techniek. Hiervoor gaat ze naar Blockchain.com. Aan de hand van een schermopname vertelt Madelon onder andere over transacties, blocks en miningpools.

Dit lijkt nu misschien nog lastig, maar ook deze informatie maakt Madelon Vos begrijpelijk. Ondanks dat ik al een aantal maanden bezig ben met crypto, wist ik nooit precies hoe een bitcoin transactie werkte. Dat is natuurlijk wel belangrijk. Voordat je gaat investeren, heb je achtergrondkennis nodig, zodat je weet waarin je investeert en wat je precies doet.

De werking van blokchain

Voordat je meer gaat leren over het minen van bitcoins, het geld verdienen met cryptocurrency’s en het investeren in cryptocurrency’s, gaat Madelon nog iets dieper in op de werking/technologie van de blockchain.

Madelon Vos benoemt in deze video de belangrijke punten van de blockchain technologie. Ook vertelt ze wat de blockchain technologie kan betekenen voor bedrijven. Tenslotte heeft ze het nog over het decentrale karakter van de blockchain.

Bitcoin Basics & Crypto’s screenshot de werking van de blockchain

4. Mining

Je hebt tijdens het volgen van de eerste drie modules al erg veel geleerd over de bitcoin, altcoins en de blockchain technologie. De laatste drie modules bestaan alleemaal uit één video. Waarschijnlijk dat veel mensen dit de leukste video’s vinden, omdat je hierin ook leert hoe je geld kunt verdienen met cryptocurrency’s. Hiervoor heeft Madelon Vos het als eerst over mining.

Hoe werkt mining?

De video uit deze module heet ‘hoe werkt mining?’. Madelon Vos vertelt hierin onder andere waarom miners van essentieel belang zijn voor de blockchain. Ook vertelt ze dat miners ervoor zorgen dat transacties in blokken worden verwerkt en dat ze helpen met het beveiligen van het netwerk. Hoe dit precies werkt, vertelt Madelon Vos in deze video.

Zelf vind ik bitcoin mining erg interessant. Doordat je helpt met het verwerken van transacties en met het beveiligen van de blockchain, krijgen miners namelijk een vergoeding. Het is mij echter wel opgevallen dat dit als particulier niet (meer) rendabel is. De energiekosten in Nederland zijn namelijk erg hoog.

Ben jij geïnteresseerd in het minen van cryptocurrency’s? Bekijk dan ook even onderstaande video van Madelon Vos. Hierin gaat ze samen met JayJay Boske langs bij de één van de laatste ‘cryptomines’ van Nederland.

Ondertussen is bekend geworden dat ook voor deze cryptomijn het doek is gevallen. Zie hiervoor ook dit artikel van het FD.

5. Geld verdienen met bitcoin en cryptocurrency’s (module)

Dit is de één na laatste module van de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s. In deze module leer je dus hoe je geld kunt verdienen door te investeren in crypto. Madelon Vos geeft in deze module direct aan dat dit een heel breed onderwerp is. Vandaar dat ze in deze module vooral de basis bespreekt.

Geld verdienen met bitcoin en cryptocurrency’s (video)

De video uit deze module heeft dezelfde naam gekregen als de module. In totaal legt Madelon Vos in 15 minuten uit hoe je geld kunt verdien met crypto, bijvoorbeeld door erin te investeren. Ze geeft aan dat er vier verschillende manieren zijn om geld te verdienen met crypto. Ze heeft het hierbij over mining, trading, hodlen en DCA cryptocurrency’s.

Madelon Vos zelf houdt zich heel erg bezig met het traden van cryptocurrency’s. Daar heeft ze ontzettend veel verstand van. Naast dat ze YouTube video’s hierover maakt, is Madelon docent technische analyse aan de Hogeschool van Amsterdam.

In de cursus ‘Handelen in Crypto’s’ vertelt ze meer over hoe je kunt traden in cryptocurrency’s. Deze cursus vormt daarom een goede aanvulling op de Bitcoin Basics & Crypto’s. Via de speciale link hieronder heb je de mogelijkheid om deze cursus uit te proberen. Ben je geïnteresseerd in het handelen van cryptocurrency’s? Dan raad ik je dit zeker aan.

6. Investeren en afsluiting

Dit is de laatste module van de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s. Je hebt nu de basiskennis om te beginnen met crypto. Je kan er nu bijvoorbeeld kiezen om te gaan investeren. Ook kan het zijn dat de cursus naar meer smaakt en dat je toe bent aan een crypto cursus die meer de verdieping op zoekt.

Zelf vind ik de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto een zeer waardevolle cursus. Wil je liever een crypto challenge, waarbij jij samen met jouw mentoren gaat investeren in crypto, om dit vervolgens keer 10 te laten gaan? Dan zou je ook eens kunnen kijken naar de X10 met crypto challenge van Jan Robert Schutte en Harm van Wijk.

Is het een goed idee om bitcoin te kopen?

In deze laatste video beantwoord Madelon de vraag: ‘is het een goed idee om bitcoin te kopen?’. Het antwoord op deze vraag hou ik geheim voor je, maar de kans is groot dat je wel weet hoe Madelon hierover denkt.

Ze komt op deze video ook weer terug op haar beweegredenen om bitcoins te kopen. Hier heeft ze het ook over gehad in de eerste video’s van de cursus. In deze video gaat ze hier dieper op in. Ook bespreekt ze in deze video de risico’s van het investeren in crypto.

Ik vind het erg goed dat Madelon hier aandacht aan besteed, omdat je natuurlijk wilt investeren om jouw geld meer waard te laten worden, en niet om het te verliezen door een hack, of doordat je jouw wachtwoord kwijt bent.

Aan het einde van deze 9 minuten durende video, verwijst Madelon jou nog naar haar YouTube-account, waar ze gratis content deelt over cryptocurrency’s. Ook heeft ze het kort over haar Technische Analyse cursus. Tot slot spreekt ze nog een woord van dank uit, waarin ze laat weten dat ze ontzettend blij is, dat zij jou meer heeft mogen leren over bitcoin en cryptocurrency’s.

Goed idee om bitcoin te kopen screenshot

Mijn ervaring met Bitcoin Basics & Crypto’s

Misschien heb je het tijdens het lezen van deze review al wel gemerkt, dat ik ontzettend enthousiast ben over de cursus van Madelon Vos. Ze weet als geen ander hoe je, normaal gesproken vrij lastige materie, duidelijk en eenvoudig kunt overbrengen aan beginners.

Ook voor mensen die al wat verder zijn in de crypto wereld kan deze cursus enorm helpen. Ik merkte zelf bijvoorbeeld dat ik een paar stappen had overgeslagen en dat mijn zoektocht naar informatie zich vooral afspeelde op YouTube.

Als je deze cursus volgt, weet je gewoon dat je begint bij het begin. Ook kun je na het volgen van deze cursus veilig bitcoins kopen. Dat is erg belangrijk, omdat er relatief veel oplichters actief zijn op het gebied van cryptocurrency. Gelukkig voorziet Madelon Vos jou van alle tools die jij nodig hebt.

Contact met Madelon Vos

Ik ben ook erg te spreken over het contact met Madelon Vos. Tijdens en na het volgen van haar cursussen, heb ik haar regelmatig iets gevraagd. Dit deed ik meestal via Instagram, maar ook wel eens via de mail. In beide gevallen kreeg ik meestal snel antwoord.

Ook vind ik het prettig dat je bij iedere video van Bitcoin Basics & Crypto’s kunt reageren. Heb je een vraag over de inhoud van de video? Dan kun je die hier gewoon stellen. Madelon Vos probeert je dan altijd te helpen, voor zover dat mogelijk is (zie ook onderstaande schermafbeelding).

Contact Madelon Vos en haar klant

Zijn er ook nadelen?

Ik heb nog geen nadelen ondervonden van de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus. Zoals eerder vermeld in deze review, moet je wel even opletten tijdens het betaalproces. Je kan namelijk 30 gratis toegang krijgen tot de MoneyTalks Community. Als je na deze 30 dagen geen lid meer wilt zijn, moet je zelf jouw abonnement opzeggen.

Verder is het nog goed om rekening te houden met onderstaande punten. Dit zijn niet per sé nadelen, maar het geeft jou wel een beter beeld wat je van de cursus kunt verwachten.

 • De cursus van Madelon Vos is geen get-rich-quick-scheme. Wil jij geld verdienen met crypto? Dan zul je altijd moeten blijven investeren in je kennis en kunde, om er vervolgens het maximale uit te halen. Ook Madelon Vos is begonnen met vallen en opstaan. 
 • De Bitcoin Basics & Crypto’s cursus is echt gemaakt voor beginners. Ben je al gevorderd en weet je precies wat bitcoin is, hoe een transactie werkt en hoe de technologie in elkaar zit? Dan is deze cursus misschien minder geschikt voor jou. Je zou dan eens kunnen kijken naar een iets uitgebreidere cursus, bijvoorbeeld de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto.

Hoeveel kost Bitcoin Basics & Crypto’s?

De prijs-kwaliteitverhouding van de cursus is naar mijn weten ontzettend goed. Madelon Vos vraagt voor haar cursus slechts 124,95 euro. Wil jij beginnen met het investeren in crypto? Dan is dit zeker een aanrader.

Zoals eerder aangegeven in deze review, is het ook mogelijk om een gratis Bitcoin Basics & Crypto’s cursus aan te schaffen. Dit gaat om een preview, waarin je kennis maakt met bitcoin en andere cryptocurrency’s. Ook leer je hierin hoe je crypto’s veilig kunt opslaan.

Wil jij toegang krijgen tot deze preview en wil jij alvast kennis maken met Madelon Vos? Meld je dan aan via de speciale link hieronder, en start vandaag nog met de gratis cursus van Madelon Vos.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van deze Bitcoin Basics & Crypto’s review. Je weet nu wie Madelon Vos is en of zij betrouwbaar is. Ook weet je wat je kunt verwachten van de cursus. Tenslotte heb ik verteld wat mijn ervaringen zijn met Bitcoin Basics & Crypto’s.

Heb je nog vragen na het lezen van deze review? Laat dan hieronder een bericht achter, of neem contact op via de contactpagina. Ook tips voor het verbeteren van de reviews zijn altijd welkom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen