Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wie is Boyd Hoek en hoe kan hij jou helpen om succesvol te worden?

Duizend mensen zoeken maandelijks naar de naam: ‘Boyd Hoek’, waarschijnlijk ben jij er een van. Jij was getriggerd door zijn advertenties op YouTube en Instagram en dacht: ‘is deze jongen wel betrouwbaar?’ Begrijpelijk, dat je dit dacht. Ook ik had argwaan, tot dat ik merkte dat Boyd Hoek eigenlijk een hele succesvolle ondernemer is, die jou kan helpen met het opzetten van jouw eigen Social Media Marketing Bureau (SMMB). Daarmee kun jij niet alleen het bedrijf van een ander naar een hoger niveau brengen, maar ook die van jezelf.

Hoe zag de jeugd van Boyd Hoek eruit?

Boyd Hoek is een 21-jarige ondernemer die geboren is in Castricum. Hij groeide op in Santpoort-Zuid, vlakbij Haarlem. Tijdens zijn jeugd was hij vaak op zoek naar zichzelf en stelde hij de vraag: ‘wie ben ik nou eigenlijk?’. Het was voor hem lastig om deze vraag te beantwoorden; hij ging op zoek naar antwoorden, maar deed dat vooral op de straat. Boyd merkte dat hij het verkeerde pad aan het bewandelen was. Toen hij zeventien jaar oud was, werd het zo erg dat hij uit huis gezet werd door zijn moeder.

Boyd Hoek

Bij meerdere bedrijven werd hij ontslagen door zijn slechte prestaties

Hij kreeg vervolgens verschillende sales baantjes. Boyd verkocht onder andere kranten op straat en ging langs de deuren voor goede doelen. Dat hield hij niet lang vol, bij meerdere bedrijven is hij ontslagen door zijn slechte prestaties. Hij wist dat hij zijn leven moest verbeteren en zette alles op alles, want het kon zo niet langer, vond hij. Boyd zocht contact met een mentor op Twitter, die vertelde hem dat hij te weinig discipline had. Ook zei hij tegen hem dat hij ervoor moest zorgen dat hij de beste werknemer werd van het salesbedrijf waar hij voor werkte.

Dit deed Boyd; hij ging terug naar zijn oude baas en kreeg zijn baan terug. Hij behaalde de eerstvolgende maand de meeste sales van het hele bedrijf. Ook besloot hij om door te gaan met zijn eigen bedrijf, waar hij in 2017 al mee begonnen was. Dit bedrijf met de naam ‘Digital Presence’ werd een succes. Met zijn SMMB (Social Media Marketing Bureau) hielp hij steeds meer ondernemers met hun social media, waaronder ook eigenaren van webshops. Tegenwoordig doet hij dit allemaal vanuit zijn villa in Bali.

Lees het hele verhaal op de website van Boyd Hoek.

De SMMB Masterclass van Boyd Hoek

Jij kent Boyd Hoek waarschijnlijk alleen niet van zijn Social Media Marketing Bureau (een bureau die de social media van andere bedrijven oppakt en dit winstgevend maakt), maar van zijn masterclass die hij gekoppeld heeft aan zijn bedrijf. Hij leert jou daarin hoe jij een eigen SMMB kunt beginnen. De advertenties die hij hiervoor plaatst is hetgeen wat jou waarschijnlijk zo triggert, en dat is waarschijnlijk de reden dat jij dit artikel leest. Begrijpelijk, want het komt allemaal een beetje sketchy over hoe Boyd zich presenteert.

Gratis webinar
Zo word jij verleid om Boyd Hoek zijn gratis training te volgen.

Gratis? Maar hij moet toch verdienen?

Boyd biedt een gratis webinar aan, waarin je kunt kijken of een SMMB wat voor jou is. Na het volgen van deze webinar krijg je een aanbod voor het volgen van zijn masterclass. Daar mag je dan 997 euro voor neerleggen. Dus Boyd verdient er zeker wel aan. Iedereen die zijn masterclass volgt wordt bovendien in een Facebook-groep geplaatst. Die groep heeft in 2020 al meer dan 500 leden. Een simpel rekensommetje leert ons dat hij ongeveer al 500.000 euro heeft verdiend aan zijn masterclass. Vergeet daarbij niet dat Boyd waarschijnlijk ook personeelskosten heeft. Maar verdienen doet hij dus zeker, terecht!

Is de masterclass van Boyd Hoek betrouwbaar?

Ik zal je gelijk vertellen dat ik niet deelgenomen heb aan de masterclass van Boyd Hoek. Door middel van het onderzoek dat ik gedaan heb, trek ik dus een conclusie.

Mijn mening is dat Boyd Hoek niet betrouwbaar overkomt, maar dat wel is. Hieronder lees je drie factoren waarom ik dacht dat Boyd hoek niet betrouwbaar was.

  • Het lijkt te mooi om waar te zijn. De advertenties die Boyd Hoek deelt, op onder andere YouTube en Instagram, worden vaak gemaakt vanuit een villa in Bali. Of hij vertelt een succesverhaal terwijl hij voor een dure sportauto staat. Ik dacht ‘oh, dat is weer zo’n get rich quick scheme’. Zonder dat ik mij daadwerkelijk had verdiept in zijn masterclass.

  • Boyd Hoek had met zijn bedrijf ‘Digital Presence’ lange tijd geen website. Nergens kon ik diensten vinden die hij aanbood. Je zou kunnen veronderstellen dat Boyd zelf helemaal geen SMMB had en dit dé manier was om onder de radar te blijven, maar dat is niet het geval. Daar kom ik later op terug.

  • Er waren, vooral toen hij net begon met zijn business, amper mensen die reviews over hem plaatste. Het enige wat ik in die tijd las, waren jaloerse reacties van mensen op social media; vooral heel veel haat. Dat zorgde toen voor nog meer argwaan bij mij.
Boyd Hoek ervaring
Dit soort berichten…

Waarom Boyd Hoek wél te vertrouwen is

Ik startte mijn onderzoek naar Boyd Hoek en merkte net als Kevin Duijkers (zie bovenstaande foto) dat de mensen met een negatieve mening het niet onderbouwen. Je leest vaak dingen als ‘fake’, ‘oplichter’, of ‘trap er niet in!’ Allemaal negatieve opmerkingen die nergens op gebaseerd zijn, waarschijnlijk puur geplaatst vanuit jaloezie, of omdat die persoon in kwestie geïrriteerd was door de advertenties van Boyd. Of misschien wel omdat ze Boyd eruit vinden zien als een gladjakker. Nogmaals, de mening van deze mensen is nergens op gebaseerd. Dit zijn niet de mensen die daadwerkelijk de masterclass gevolgd hebben. Hieronder vertel ik jou waarom Boyd Hoek zijn SMMB Masterclass wel degelijk betrouwbaar is.

Lees ook: Jia Ruan | Waarom de online adverteerder geen oplichter is

Wat is de reden dat Boyd Hoek geen website had voor zijn eigen SMMB?

Boyd maakte deze keuze omdat hij niet zo technisch is. Bovendien was het voor hem niet erg waardevol, omdat hij zelf contact opneemt met mensen of bij bedrijven langsgaat, zo is te lezen in de SMMB Masterclass review van Ramon Dobma. Dit betekent alleen niet dat Boyd Hoek, of zijn business, ‘fake’ is. Om deze gedachte bij mensen te ontnemen heeft hij later toch besloten om een simpele website te maken voor zijn onderneming.

De gegevens die op deze website staan, zijn identiek aan die van het handelsregister van de KvK, zoals je kunt zien op onderstaande foto’s. Vaak is dit bij oplichters niet het geval.

gegevens Digital Presense

Digital Presence KvK

Update april 2020:

Uit correspondentie tussen De Moderne Nomaden en Boyd Hoek blijkt dat Boyd gestopt is met zijn business ‘Digital Presence’. Hij wil zich nu alleen nog maar focussen op het helpen van andere mensen met het opzetten van hun eigen SMMB.

Transparant

Nog een reden dat je Boyd Hoek kunt vertrouwen, is dat hij transparant is. Op zijn sociale media laat hij precies zien wat hij doet. Als jij een oplichter bent, blijf jij onder de radar. Dan geef je niet je hele business bloot, dan vertel je niet hoeveel jij verdient met jouw business. Dit alles kan er dan toe leiden dat jij gepakt wordt. Kortom hoe transparanter, hoe betrouwbaarder. Bekijk ook onderstaande video waarin Boyd een interview houdt met een van zijn masterclass studenten.

Boyd Hoek (SMMB Masterclass) reviews & ervaringen

Dan de reviews. Aan het begin was ik best sceptisch over Boyd zijn masterclass en zijn eigen bedrijf. Helpt hij wel mensen met hun onderneming? Is het bedrijf Digital Presence wel echt? Is zijn masterclass wel betrouwbaar, waarmee hij mensen leert hoe je een eigen SMMB kunt beginnen? Het waren allemaal vragen die ik mezelf stelde. Ik kreeg daar geen antwoord op. Ik zag alleen jaloerse reacties van mensen op social media, vol haat. Zoals ik eerder al aangaf: niemand vertrouwde Boyd, puur omdat zijn manier van adverteren heel erg op oplichting leek. Mensen zeiden vaak ‘dit is te mooi om waar te zijn’ en haalde Boyd direct onderuit. Maar hebben deze mensen überhaupt een dienst van Boyd afgenomen? Nee.

Lees ook: Joshua Kaats | De meester op het gebied van dropshipping

De jaren daarna verschenen er steeds meer reviews over de SMMB Masterclass van Boyd Hoek. Deze reviews werden geplaatst door grote Youtubers en door websites met autoriteit. Dit zijn de goed onderbouwde reviews. Deze recensenten onderbouwen hun mening en hebben daadwerkelijk de masterclass gevolgd. Onderstaande review van Corné Marchand neemt jou helemaal mee door de SMMB Masterclass van Boyd. Fake is het dus sowieso niet. Beter nog: de mensen die hun mening onderbouwen, zijn erg te spreken over de masterclass; zij hebben een erg goede ervaring met Boyd Hoek.

Pagina met reviews van de SMMB Masterclass

Ook is er op de website van Boyd, die gelinkt is aan de SMMB Masterclass, en dus niet aan zijn bedrijf Digital Presence, een pagina gemaakt met reviews van de masterclass. Er worden daar onder andere video’s en screenshots gedeeld van mensen die hem heel dankbaar zijn. Ook worden er resultaten gedeeld, inclusief bewijs.

Deze resultaten worden in sommige gevallen getoond via WhatsApp gesprekken, die je niet kunt herleiden. Maar er worden ook screenshots gedeeld die wel te herleiden zijn. Je hebt dus de mogelijkheid om kennis te maken met de studenten van Boyd Hoek, simpelweg door hen een berichtje te sturen op social media.

Check alle reviews op de Site van Boyd Hoek hier.

Boyd Hoek review
Een van de screenshots

Onderzoek door de NOS

In 2020 is er door de NOS onderzoek gedaan naar drie ondernemers: Jia Ruan, Joshua Kaats en Boyd Hoek. Alle drie bekend van social media. Beter gezegd: van hun advertenties op social media, die bij sommige mensen leiden tot wantrouwen en irritaties. Maar is dit gegrond?

De NOS heeft uitvoerig onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat de internet ondernemers hun werk netjes uitvoeren. Wel zijn er e-commerce experts die zich afvragen of de cursussen van de ondernemers – waarvoor zij adverteren – het geld waard zijn.

Bekijk de hele video hieronder en kom meer te weten over de cursus van Jia Ruan, Joshua Kaats en uiteraard die van Boyd Hoek.

Hoe kan Boyd Hoek jou helpen om succesvol te worden?

Dat Boyd een succesvolle, eerlijke ondernemer is, mag duidelijk zijn. Maar hoe kan hij jou helpen om succesvol te worden?

Om mij even te verplaatsen in mijn doelgroep dacht ik het volgende: waarschijnlijk ben jij iemand die graag websites maakt of onderhoudt, of heb je een eigen webshop en ben jij nieuwsgierig hoe jij meer klanten of bezoekers kunt krijgen. De kans is groot dat jij je al hebt verdiept in linkbuilding, zoekwoorden onderzoek en SEO; jij doet er immers alles aan om meer bezoekers te krijgen of meer sales/leads te genereren.

Een eigen Social Media Marketing Bureau

Misschien zie jij hierin niet zo snel het verband met de SMMB Masterclass van Boyd; ik zie dat wel. Boyd wil jou namelijk helpen om een eigen Social Media Marketing Bureau te starten, waarmee jij bedrijven kunt helpen met hun social media en dit winstgevend kan maken.

Maar hoe mooi is het als jij twee vliegen in een klap kunt slaan. Na het volgen van de masterclass ben jij een expert als het gaat om advertenties op social media. Jij kunt dit niet alleen inzetten voor anderen, maar ook voor jezelf. Door middel van de expertise die Boyd aan jou overbrengt, kun jij jouw website of webshop zichtbaar maken op social media. Zo ontvang jij meer bezoekers en krijg je meer sales, en kun je dit ook nog eens inzetten voor andere bedrijven. Ben jij klaar om twee vliegen in een klap te slaan en net als Boyd tienduizenden euro’s per maand te verdienen? Klik dan op de link hieronder.

Klik hier voor een exclusieve korting op de SMMB Masterclass!

Tot slot

Bij deze wil ik jou bedanken voor het lezen van dit artikel. Ik ben erg benieuwd naar de stappen die jij onderneemt. Laat dit ook weten in de reacties hieronder. Mochten er nog vragen zijn, dan kun je altijd contact opnemen.

2 reacties op “Wie is Boyd Hoek en hoe kan hij jou helpen om succesvol te worden?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen