Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Boyd Hoek betrouwbaar? SMMB Masterclass Review 2021

Is Boyd Hoek betrouwbaar? Dat vragen erg veel mensen zich af. Maandelijks zoeken meer dan duizend mensen naar de naam ‘Boyd Hoek’ om te checken wie hij is en of hij betrouwbaar is. Ook willen deze mensen weten wat je van de SMMB Masterclass kunt verwachten.

In deze review vertel ik meer over de SMMB Masterclass van Boyd Hoek. Hierin lees je dat jij erg veel geld kunt verdienen met jouw eigen social media marketing bureau, mits jij de juiste stappen onderneemt. Lees daarom snel verder, of bekijk alvast de Gratis webinar van Boyd Hoek. Hierin leer je hoe je in 10 minuten jouw eigen marketingbureau kunt opzetten (erg waardevol!).  

In deze review ga ik dieper in op de achtergrond van Boyd Hoek, want wie is hij nou precies? Ook vertel ik wat je van de SMMB Masterclass kunt verwachten. Verder doorloop ik de inhoud van Boyd zijn cursus en vertel ik je meer over mijn eigen ervaringen. Hieronder kun je direct navigeren naar het onderdeel dat jou aanspreekt.

Wat is de SMMB Masterclass?

De SMMB Masterclass is een online videotraining van Boyd Hoek. Hij leert je in deze training hoe jij jouw eigen SMMB kunt opzetten. Dit staat voor social media marketing bureau. In het Engels beter bekend als SMMA, wat staat voor: social media marketing agency.

Boyd vertelt je in de cursus meer over het verdienmodel waar hij erg succesvol mee is. Binnen een jaar had hij 10.000 euro pure winst. In zijn videotraining laat hij precies zien hoe hij dat deed en welke funnels, documenten en sheets hij hiervoor gebruikte. Boyd Hoek laat dus exact zien wat jij nodig hebt om jouw eigen SMMB te starten.

De advertenties – waar je hem waarschijnlijk van kent – komen misschien wat schreeuwerig over, maar het blijkt wel heel goed te werken. Anders werd er nooit zoveel gezocht naar Boyd Hoek en waren er nooit zoveel mensen geïnteresseerd in zijn cursus. Aan de andere kant zorgt het er wel voor dat mensen die niet de cursus gevolgd hebben negatieve recensies achterlaten.

Dit komt door de Amerikaanse manier van adverteren. Dat zijn wij in Nederland niet echt gewend. Mensen die de cursus gevolgd hebben, weten echter dat Boyd Hoek betrouwbaar is en dat hij het beste voor heeft met de mens. Als je de cursus eenmaal volgt, merk je vooral dat hij heel erg rustig en duidelijk is.

Tip: Via de speciale link hieronder heb je de mogelijkheid om een gratis webinar te volgen van Boyd Hoek. In de webinar leer je onder andere hoe je binnen 24 uur jouw eerste klant closet en hoe je met 30 minuten per dag een winstgevende marketingbureau kunt runnen. Zeker de moeite waard om kijken.  

Wat is een SMMB precies?

Je weet nu iets meer over de cursus die Boyd Hoek aanbiedt, maar ik kan het mij voorstellen dat je niet precies weet wat een SMMB doet. Eigenlijk is het heel simpel: Je helpt andere bedrijven met hun social media, waardoor zij hier geen omkijken meer naar hebben. Je helpt deze bedrijven met het maken, runnen en onderhouden van advertenties.

Door de SMMB Masterclass van Boyd Hoek kom je erachter dat jij met een SMMB al zo tussen de duizend en drieduizend euro per klant verdient. Dat in één maand tijd. Moet je nagaan als je tien, twintig of zelfs honderd klanten hebt. Dat is zeker niet onmogelijk, zolang jij maar waarde levert voor een bedrijf en ervoor zorgt dat ook zij nieuwe klanten krijgen.

Het is de bedoeling dat de advertenties winstgevend zijn. Hoe beter dit lukt en hoe meer klanten zij krijgen, des te meer jij kunt vragen voor jouw dienst. Vaak zie je ook dat het adverteren niet heel lastig is, maar dat het vooral lastig is om jouw eerste klant te krijgen, of om klanten te behouden.

Gelukkig laat Boyd Hoek in zijn cursus exact zien hoe jij bedrijven vindt waarvoor jij kunt adverteren. Ook laat hij zien hoe hij zelf bedrijven benadert met een cold call. Dit is een gesprek met een bedrijf waarin je kijkt of het bedrijf op zoek is naar een social media specialist. In de cursus leer je dat je zo’n gesprek heel open moet ingaan voordat je de diensten van jouw SMMB aanbiedt.

SMMB Masterclass van Boyd Hoek

Wie is Boyd Hoek?

Boyd Hoek is misschien een beetje een agressieve verkoper die jou graag laat zien wat je met zijn cursus kunt bereiken. Het is echter goed om te weten dat Boyd Hoek echt niet altijd succesvol is geweest en dat hij hier ook hard voor heeft moeten werken (en nog steeds doet).

Boyd Hoek is een 21-jarige ondernemer die geboren is in Castricum. Hij groeide op in Santpoort-Zuid, vlakbij Haarlem. Tijdens zijn jeugd was hij vaak op zoek naar zichzelf en stelde hij de vraag: ‘wie ben ik nou eigenlijk?’.

Het was voor hem lastig om deze vraag te beantwoorden; hij ging op zoek naar antwoorden, maar deed dat vooral op de straat. Boyd merkte dat hij het verkeerde pad aan het bewandelen was. Toen hij zeventien jaar oud was, werd het zo erg dat hij uit huis werd gezet door zijn moeder.

Hij kreeg vervolgens verschillende sales baantjes. Boyd verkocht onder andere kranten op straat en ging langs de deuren voor goede doelen. Dat hield hij niet lang vol, bij meerdere bedrijven is hij ontslagen door zijn slechte prestaties. Hij wist dat hij zijn leven moest verbeteren en zette alles op alles, want het kon zo niet langer, vond hij.

Boyd zocht contact met een mentor

Boyd zocht contact met een mentor op Instagram, die vertelde hem dat hij te weinig discipline had. Ook zei hij tegen hem dat hij ervoor moest zorgen dat hij de beste werknemer werd van het salesbedrijf waar hij voor werkte. Dit deed Boyd; hij ging terug naar zijn oude baas en kreeg zijn baan terug. De eerstvolgende maand behaalde hij de meeste sales van het hele bedrijf.

Ook besloot hij om door te gaan met zijn eigen bedrijf, waar hij in 2017 al mee begonnen was. Dit bedrijf onder de naam ‘Digital Presence’ werd een succes. Met zijn SMMB (Social Media Marketing Bureau) hielp hij steeds meer bedrijven met hun social media.

Dit wilde hij eigenlijk doen vanuit een appartement in Amsterdam, maar ondanks dat hij goed verdiende, maakte hij als 18-jarige geen kans. Hij vertrok naar Bali en ging daar verder werken aan zijn business. Steeds meer mensen vroegen zich af wat Boyd Hoek deed en er waren steeds meer mensen die interesse hadden in zijn verdienmodel.

Daarom besloot hij een eigen cursus te maken: de SMMB Masterclass. Hieronder zie je één van de meest populaire advertenties voor de SMMB Masterclass. Op het moment van schrijven is deze video al bijna 500.000 keer bekeken. De kans is groot dat jij deze video ook weleens gezien hebt.

Is Boyd Hoek betrouwbaar, of is hij een oplichter?

Het is denk ik goed om alle twijfel even weg te nemen: Boyd Hoek is géén oplichter. Ik moet wel zeggen dat ik eerst twijfels had over zijn echtheid, maar achteraf bleken deze twijfels niet te kloppen.

Hieronder lees je drie factoren waarom ik dacht dat Boyd hoek een oplichter was.

 • De verhalen van Boyd Hoek lijken te mooi om waar te zijn. De advertenties die Boyd deelt, op onder andere YouTube en Instagram, worden vaak gemaakt vanuit een villa op Bali, of hij vertelt een succesverhaal terwijl hij voor een dure sportauto staat. Ik dacht ‘oh, dat is weer zo’n get-rich-quick-scheme’. Zonder dat ik mij daadwerkelijk had verdiept in zijn masterclass.
 • Boyd Hoek had met zijn bedrijf ‘Digital Presence’ lange tijd geen website. Nergens kon ik diensten vinden die hij aanbood. Je zou kunnen veronderstellen dat Boyd zelf helemaal geen SMMB had en dit dé manier was om onder de radar te blijven, maar dat is niet het geval. Daar kom ik later op terug.
 • Er waren, vooral toen hij net begon met zijn business, amper mensen die reviews over hem plaatste. Het enige wat ik in die tijd las, waren jaloerse reacties van mensen op social media; vooral heel veel haat. Dat zorgde toen voor nog meer argwaan bij mij.

Waarom Boyd Hoek wél te vertrouwen is

Toen ik mij ging verdiepen in de cursus kwam ik erachter dat Boyd met zijn cursus echt waarde levert. In zijn training is hij niet meer die agressieve verkoper die jou lekker maakt met allerlei mooie plaatsjes van tropische vakantieoorden.

Je merkt vaak dat mensen hierdoor achterdochtig worden en dat hier negatieve reacties uit ontstaan. Deze reacties zijn alleen 9/10 keer niet onderbouwd. Ook zie je vaak dat mensen op social media te snel een mening innemen, voordat ze zich überhaupt ergens in verdiept hebben. Bijna alle negatieve reviews die ik tegenkwam, waren helemaal nergens op gebaseerd.

Verder had Boyd Hoek lange tijd geen website, omdat hij zelf niet zo heel erg technisch was. Bovendien was het voor hem niet erg waardevol, omdat hij zelf contact opneemt met mensen of bij bedrijven langsgaat. Dit betekent alleen niet dat Boyd Hoek, of zijn business, ‘fake’ is.

Om deze gedachte bij mensen te ontnemen heeft hij later toch besloten om een simpele website te maken voor zijn onderneming. Ook heeft hij meer gedaan aan personal branding, zodat hij meer zichtbaar is op het internet en mensen zien wij hij echt is. Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen de SMMB Masterclass aanschafte en dat er steeds meer reviews verschenen. Hierdoor hadden steeds minder mensen argwaan en kwam ook ik erachter dat mijn twijfels niet juist waren.

Boyd Hoek is tegenwoordig ook veel transparanter dan voorheen het geval was. Op zijn sociale media laat hij precies zien wat hij doet. Als jij een oplichter bent, blijf jij onder de radar. Dan geef je niet je hele business bloot en dan vertel je niet hoeveel jij verdient met jouw business.

Dit alles kan er dan toe leiden dat jij gepakt wordt. Kortom hoe transparanter, hoe betrouwbaarder. Bekijk ook onderstaande video waarin Boyd een interview houdt met één van zijn masterclass studenten.

Reviews over de SMMB Masterclass van Boyd Hoek

Veel mensen waren terughoudend, maar je ziet nu dat steeds meer mensen Boyd Hoek vertrouwen en ook goede resultaten behalen dankzij zijn cursus. Er is steeds meer bewijs dat mensen ook daadwerkelijk succesvol dankzij Boyd Hoek. In een Facebook groep, speciaal voor deelnemers van de SMMB Masterclass, worden ook regelmatig succesverhalen en reviews gedeeld.

SMMB Masterclass review 1

SMMB Masterclass review 2

SMMB Masterclass review op YouTube

Ook op YouTube heb ik nog even gezocht naar reviews. Natuurlijk kan ik zeggen dat Boyd Hoek betrouwbaar is en dat het een zeer goede en uitgebreide cursus is, alleen wil je ook zeker weten dat je krijgt waar je recht op hebt. Daarom is het goed om onderstaande video-review van de SMMB Masterclass te bekijken.

Corné Marchand laat in deze SMMB Masterclass review zien in welke omgeving jij terechtkomt als je de cursus hebt aangeschaft. Je ziet in de video dat er speciaal een community gemaakt is met de Huddle software van de IMU. Verder zie je dat je naar het kopje ‘resources’ kunt gaan. Daar vind je alle video’s van de SMMB Masterclass.

Corné geeft in zijn video een hele tour door de cursus, die in totaal zes weken duurt. Ook vertelt hij meer over de bijlagen van de SMMB Masterclass en vertelt hij jou over de gratis webinar van Boyd Hoek, die ik eerder ook met je deelde in deze review. Zeker een waardevolle video dus, waarin je meer te weten komt over de SMMB Masterclass.

Boyd Hoek ingeschreven bij de KvK

Om de laatste twijfels bij je weg te nemen, heb ik ook nog even gecheckt of ik het KvK-nummer van Boyd Hoek kon vinden. Dat was het geval. Dit nummer staat, net als de algemene voorwaarden en de inkomsten disclaimer, vermeld in de footer van zijn website. Hij verkoopt zijn diensten onder de naam ‘Digital Presence’.

Als ik het KvK-nummer van Boyd Hoek op zoek in het handelsregister, zie ik inderdaad dat zijn bedrijf onder deze naam geregistreerd is. Ook komen de aangegeven werkzaamheden overeen met de taken die hij uitvoert. Hierover staat in het handelsregister: Het managen van sociale media en internetmarketing.

Boyd Hoek KvK-gegevens

Wat krijg je als je de SMMB Masterclass aanschaft?

De SMMB Masterclass is een online cursus waarin je leert hoe jij jouw eigen social media marketing bureau opricht. De cursus is onderverdeeld in zes weken waarbij je iedere week een aantal uur aan lesmateriaal krijgt.

Je kunt er ook voor kiezen om de cursus sneller te doorlopen, of om juist iets rustiger aan te doen. De zes weken die Boyd heeft ingepland moet je dus echt zien als indicatie. In principe moeten die zes weken voldoende zijn om jouw eigen SMMB te runnen en als het goed is heb jij binnen die tijd ook al jouw eerste klant binnen.

Hieronder vertel ik wat je kunt verwachten van de zesweekse cursus. Bij iedere week vertel ik kort wat Boyd jou leert en welke stappen jij doorloopt. Zo krijg jij een nog beter beeld van de SMMB Masterclass.

Je fundering leggen (Week 1)

In de eerste week ga je de ‘fundering leggen’. In 5 video’s kom je meer te weten over hoe de cursus in elkaar steekt. Ook krijg je meer informatie over de community, waar leden van de SMMB Masterclass terecht kunnen voor vragen.

Ook wordt er meer verteld over het starten van een eigen bedrijf en over het aanvragen van het KvK-nummer. Het is goed dat Boyd Hoek hier aandacht aan besteedt, want als je een eigen bedrijf hebt moet je natuurlijk wel ingeschreven staan bij de KvK. Ook is het belangrijk dat jij jouw inkomsten aangeeft bij de Belastingdienst.

Verder wordt er in deze module kort bij stilgestaan wat een SMMB precies is. We hebben het hier in deze review al kort over gehad, maar Boyd zal hier nog dieper en uitgebreider op ingaan. Hij vertelt bijvoorbeeld meer over het vinden van de juiste markt/niche en over het creëren van het juiste aanbod. Ook krijg je een beter beeld van de verschillende soorten markten die er zijn. Zelf was hij voornamelijk actief in de fitness branche.

Marktonderzoek, concurrentie & de juiste mindset

Verder ga je leren hoe je een goed marktonderzoek doet en hoe jij je kunt onderscheiden van de concurrent. Dit is erg belangrijk, want als je precies hetzelfde doet als de concurrent, is de kans klein dat jij klanten krijgt. Het is goed om te weten dat Boyd inmiddels als meer dan 1.000 cursisten heeft en dat de concurrentie nog steeds iedere dag toeneemt.

Jij moet dus kunnen laten zien dat jouw aanbod uniek is en dat jij een bedrijf écht kan helpen met hun social media. En onthoud goed: zorg ervoor dat je altijd eerst waarde levert, voordat je jouw diensten gaat aansmeren. Andersom werkt meestal niet. Een juiste mindset is hierbij ook erg belangrijk.

Gelukkig sluit Boyd Hoek de module af met een 50 minuten durende video over het verkrijgen van de juiste mindset. Ook als je geen interesse hebt in het opzetten van een eigen SMMB, is deze module ontzettend waardevol.

Je leert hierin onder meer over de law of attraction. In het Nederlands ook wel de wet van aantrekking. Dat houdt in dat je al moet geloven dat je iets bereikt hebt, voordat dit daadwerkelijk het geval is. Door dit al op voorhand te voelen, te zien en te geloven is de kans groter dat jij ook daadwerkelijk succesvol wordt.

Dit klinkt nu misschien nog vreemd, maar Boyd Hoek legt exact uit hoe dit werkt. Je kunt er ook alvast voor kiezen om onderstaande video van Jia Ruan te bekijken om meer te weten te komen over de law of attraction.

Resultaten behalen (Week 2)

Week twee is één van de drukste weken van de SMMB Masterclass. Je leert hierin hoe het adverteren op Facebook werkt. Veel mensen zien deze week ook als ‘de technische week’. Dit is de week waarin je alle technieken leert voor het adverteren op Facebook.

Je leert onder andere meer over het Facebook algoritme, het salesproces en over het opzetten van Facebook Ads Manager en Facebook Pixel. Dit zijn belangrijke video’s waar je echt even de tijd voor moet nemen.

Advertenties maken en ClickFunnels

In de video’s die volgen ga je ook echt een advertentie maken en ga je aan de slag met ClickFunnels. Met dit platform kun je eenvoudig landingspagina’s en funnels aanmaken, zonder dat je hiervoor een eigen website nodig hebt.

Je wilt namelijk dat potentiële klanten hun mailadres achterlaten na het zien van jouw advertentie. De kans is namelijk erg klein (gemiddeld 2%) dat iemand een product of dienst aanschaft na het eerste contactmoment.

Je kan daarom bijvoorbeeld gebruikmaken van een ouderwetse weggever. Door middel van een funnel leid je deze persoon vervolgens door het salesproces. Lees hiervoor ook mijn artikel over customer journey mapping.

In week 2 laat Boyd Hoek ook nog zien hoe Zapier werkt. Dit is een dienst die je eenvoudig integreert met jouw advertenties en met ClickFunnels. Hiermee worden de leads automatisch doorgestuurd naar jouw klant, waar jij de social media voor uit handen neemt. Ook erg handig om te weten hoe dat in zijn werk gaat ?.

Skeletsystemen

Boyd Hoek sluit de tweede week af met een drietal skeletsystemen voor de fitness niche, tandarts en restaurant. Dit zijn niches waar veel SMMB’s in actief zijn. Door middel van dit soort skeletsystemen kun jij precies zien hoe Boyd Hoek te werk gaat.

Uiteraard blijft het wel verstandig om je te verdiepen in je eigen niche en hierbij jouw eigen stijl aan te houden. Want zoals je weet: het is én het blijft belangrijk om je te onderscheiden. De klant gaat altijd in zee met de SMMB die de meeste waarde kan leveren. Zorg daarom dat je altijd op de hoogte bent over trends en ontwikkelingen binnen jouw niche. Ook als je voor een andere niche gekozen hebt.

Skeletsystemen SMMB Masterclass

Je eerste klant (Week 3)

Deze week bestaat maar uit twee video’s, maar wel uit twee hele leuke video’s. Je gaat in deze week namelijk leren hoe jij aan je eerste klant kunt komen. Ook vertelt Boyd Hoek meer over de gebruikelijke proefperiode waarmee je werkt als SMMB.

Je leert in deze week onder andere de eerste klant methode en dat het erg belangrijk is om waarde te leveren. Je moet eerst jezelf bewijzen, voordat je ook echt geld kan vragen aan een bedrijf. Verder leer je meer over de juiste proefklant en over meetings in de proefperiode.

In de tweede video van deze week laat Boyd Hoek zien hoe jij klanten kunt overhouden aan de proefperiode. Dit is voor veel mensen het spannendste, maar ook het leukste gedeelte. Boyd Hoek vertelt je in deze tweede video onder meer over competitie, direct respons en content marketing. Hij laat weten waarom hij vooral fan is van dat eerste.

Alvast meer weten over hoe jij aan klanten kan komen voor jouw SMMB? Bekijk dan ook de onderstaande gratis video die Boyd Hoek op zijn YouTube account heeft gedeeld.

Sales (Week 4)

In deze week leer je hoe je aan (nieuwe) klanten kunt komen. Hiervoor heeft Boyd Hoek het onder andere over cold calls. Dit zijn gesprekken met bedrijven die je nog niet eerder hebt benaderd en die nog niet op de hoogte zijn van jouw dienst. Je krijgt hiervoor een gratis sales script van Boyd. Erg waardevol, omdat hij deze ook zelf gebruikte toen hij nog aan het zoeken was naar nieuwe klanten.

Ook vertelt hij wat je nodig hebt om succesvol nieuwe bedrijven te benaderen. Dit is een ontzettend belangrijk onderdeel, want als bedrijven niet geïnteresseerd zijn in jouw SMMB, heb je ook weinig aan de social media skills die je leert in deze masterclass. Boyd leert je daarom om de ‘hogere waarde’ in een gesprek te zijn en doet hiervoor een vergelijking met het aanspreken van een dame in een discotheek.

Je leert in deze modules dus exact hoe jij klanten kunt closen en hoe je bedrijven benadert voor een gesprek. Ook leer je hoe je bedrijven via social media kunt benaderen om hen vervolgens kennis te laten maken met jou diensten. Dit gaat naar mijn mening vaak wel wat lastiger dan telefonisch, omdat je hierbij geen persoonlijk contact hebt.

Bovendien worden mensen via social media al heel vaak benaderd door alles en iedereen. Je wilt niet weten hoe vaak een ‘coach’ zijn diensten aan mij heeft aangeboden via Instagram. Dit volgens hetzelfde proces als Boyd de mensen leert in zijn SMMB Masterclass. Zorg er dus voor dat je niet te doorzichtig wordt als je mensen benadert en dat jouw mail/bericht niet automatisch in de spambox terechtkomt.

Tenslotte krijg je aan het einde van deze week nog twee live sales calls te zien. Hierdoor zie je hoe Boyd bedrijven benadert tijdens een call. Alle theorie die je leert in deze module, laat Boyd Hoek zien in deze twee laatste video’s van de module. Je snapt hierdoor beter hoe je alle theorie toepast in de praktijk. Ook wordt het hierdoor makkelijker om zelf bedrijven op te bellen, en wie weet lukt het jou wel om nieuwe klanten te closen.

 sales scripts en sales calls van Boyd Hoek

Systemen en processen (Week 5)

Je hebt nu misschien al jouw eerste klant, maar hoe ga je de betaling regelen en wat is de juiste manier om betalingen te incasseren? Dat legt Boyd Hoek je allemaal uit in week 5. Hij heeft het onder andere over de workflow na het closen van een klant en over wat je moet doen als een klant niet direct wilt beginnen.

Verder vertelt Boyd hoe je een contract kunt opstellen voor je klant en hoe je klanten kunt on-boarden. Dat laatste is voor veel mensen heel erg belangrijk, want vaak zie je dat iedereen zoveel mogelijk klanten wil. Het is echter de kunst om klanten te behouden en te laten zien dat jouw diensten van meerwaarde zijn.

Houd er wel rekening mee dat je tijdens deze module extra kosten maakt, omdat je aan de slag gaat met een betaalsysteem. Dit zijn dus kosten die niet inbegrepen zitten in de SMMB Masterclass. Dat komt doordat je gebruikmaakt van een externe dienst. Vaak zie je dat je deze kosten binnen de kortste keren eruit hebt. In de SMMB-wereld gaat, zoals je inmiddels weet, erg veel geld om.

Tenslotte leer je in deze module nog hoe jij een eigen SMMB website maakt. Zelf heeft Boyd lange tijd geen website gehad voor zijn bedrijf, omdat hij zijn klanten opbelde door middel van cold calls. Toch heeft hij de waarde van een website inmiddels ingezien.

Boyd is zelf niet zo heel technisch wat dat betreft en dat hoef jij ook niet te zijn. Boyd deelt namelijk in zijn video een template, waarmee je al binnen een uur jouw eigen website gemaakt kan hebben. Gewoon zonder al te veel poespas, maar wel met de dingen die je nodig hebt voor jouw eigen SMMB. Hieronder zie je hoe Boyd zijn eigen SMMB website eruitziet.

Website van Boyd Hoek (Digital Presence)

Passief maken & schalen (Week 6)

Dit is misschien nog wel de allerleukste week van heel de SMMB Masterclass. In deze week vertelt Boyd Hoek jou hoe je jouw business passief kunt maken en hoe je het kunt opschalen. Hij vertelt onder andere hoe je freelancers kunt inzetten en hoe je het maken en onderhouden van advertenties kunt uitbesteden. Ook leer je hoe je freelancers kunt ‘managen’.

Deze module bestaat maar uit één video, maar dat betekent niet dat je weinig informatie krijgt. Deze video duurt namelijk een uur en is daarmee één van de langere video’s van de SMMB Masterclass. Wil jij jouw SMMB inkomsten meer passief maken en ook weleens wat taken uit handen geven? Dan raad ik het zeker aan om deze video eens goed te bekijken.

Module 7 en 8

Na het doorlopen van de zesweeks durende videotraining, zie je dat er nog een aantal modules zijn. Dit zijn module 7, 8 en de bonusmodule. In module 7 (de SMMB Mastermind module) krijg je de mogelijkheid om een call in te plannen met Boyd Hoek, of met iemand uit zijn team. Je kunt dan kijken of zij nog wat voor jou kunnen betekenen.

In module 8 vind je opnames van coaching calls van de afgelopen jaren. Mocht je vragen hebben na het volgen van de cursus, dan kun je deze calls terugkijken. Hier kun je ontzettend veel van leren, omdat er in deze calls veel vragen gesteld zijn aan Boyd Hoek. Dit zijn vragen die je zelf mogelijk ook hebt na het volgen van de training.

De bonusmodule

In de allerlaatste module van de cursus vind je de bonussen van de SMMB Masterclass. Hierin leer je hoe je YouTube marketing kunt inzetten voor jouw eigen SMMB. Ook krijg je meer informatie over jouw financiën en boekhouding. Hiermee zorgt Boyd ervoor dat jij alles netjes op orde hebt.

Verder is Boyd Hoek voor zijn cursus een samenwerking aangegaan met Bob van Buul, van Social Audify. Dat betekent dat jij gratis een proefabonnement kunt afsluiten voor de SMMB software van Bob. Met deze software wordt het makkelijker om bedrijven onder de loep te nemen. Ook kun je hiermee marketingrapporten opstellen voor bedrijven. 

De derde bonus van de SMMB Masterclass van Boyd Hoek

Een overzicht van de SMMB Masterclass

De inhoud van de cursus heb ik uitgebreid besproken. Het is echter goed om te weten dat de SMMB Masterclass uit veel meer bestaat dan alleen een videotraining. Naast de training krijg je bijvoorbeeld toegang tot wekelijkse groepscoachings en krijg je kant-en-klare funnels en ads die jij kunt inzetten voor jouw SMMB.

Er zit zoveel inbegrepen in deze masterclass, dat ik even een overzicht voor je gemaakt heb. Zo zie jij in één oogopslag waar je recht op hebt als jij de SMMB Masterclass van Boyd Hoek aanschaft. Dit is wat jij krijgt:

 • De SMMB Masterclass
 • Wekelijkse groepscoaching met Boyd Hoek & een persoonlijke accountability coach
 • Kant-en-klare funnels & advertenties (erg waardevol!)
 • Levenslang Toegang Tot Exclusieve Mastermind Facebook En Whatsapp Groep
 • Live Meetups & Exclusieve Uitnodigingen
 • Boyds eigen live sales calls
 • Kant-en-klaar Contract en kant-en-klare website template.
 • De Full-Proof 14 Dagen 1e Klant Methode
 • Certificaat Van Deelname
 • Drie hele waardevolle bonussen

Zoals je ziet, krijg je echt superveel bij de aanschaf van de SMMB Masterclass. Zelf vind ik deze cursus de prijs daarom meer dan waard. Twijfel jij nog of jij de cursus wel of niet wilt aanschaffen? Dan raad ik het aan om gewoon even de Gratis webinar te bekijken. Dan weet je zeker dat je goed zit ?.

Wat is mijn ervaring met de SMMB Masterclass?

De afgelopen jaren heb ik veel verschillende verdienmodellen uitgeprobeerd. Ook heb ik hiervoor meerdere cursussen gevolgd. Dit om te kijken welk verdienmodel het beste bij mij past en om te kijken of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen.

Ik heb hiervoor verschillende cursussen gevolgd, zoals bijvoorbeeld de Affiliate Marketing Revolutie, de Trading Navigator Methode en de Crypto Masterclass. Ook de SMMB Masterclass mocht in dat rijtje niet ontbreken. Boyd Hoek is met zijn cursus uniek in Nederland en bovendien kun je ook met een SMMB een (behoorlijk) passief inkomen verdienen.

Hoewel ik erg positief ben over de cursus van Boyd Hoek, is dit uiteindelijk toch niet het verdienmodel geweest dat mij het meeste lag. Dit komt omdat er één onderdeel is van SMMB waar ik het wat minder mee heb: het opbellen van klanten (cold calling) om vervolgens jouw product of dienst aan te smeren.

Sommige mensen vinden dit leuk om te doen, maar zelf vind ik dit minder. Ik heb dan een beetje het gevoel alsof ik een salesbaantje hebt bij één of andere telecomaanbieder. Ik haal hier niet zo heel veel voldoening uit.

Bovendien ben ik een introvert persoon en ligt het mij niet zo om voortdurend mensen aan te spreken en meetings te hebben. Dat zie ik ook als één van de nadelen van dit verdienmodel (niks ten nadele van Boyd Hoek overigens).

Ben je wel een extravert persoon en vind je het leuk om veel met mensen in contact te zijn? Dan kun je zeker goed geld verdienen met jouw SMMB. Boyd Hoek geeft goede handvaten hiervoor en heeft een zeer prettige manier van uitleggen. Dat schreeuwerige – waardoor veel mensen zijn advertenties irritant vinden – herken je niet meer terug in de cursus.

Hoeveel betaal je voor de SMMB Masterclass?

Momenteel is er een fikse korting op de SMMB Masterclass van Boyd Hoek. Dat betekent dat je geen 3.000 euro betaalt, maar slechts 997 euro. Je kunt er ook voor kiezen om in termijnen te betalen. Je betaalt dan 397 euro verdeelt over drie termijnen. In totaal ben je dan duurder uit dan als je gewoon in één keer betaalt.

Ga direct aan de slag

Ik raad het aan om nu direct aan de slag te gaan met de gratis webinar, zodat je zeker weet of de cursus wel/niet iets voor jou is. Via de speciale link hieronder krijg jij toegang tot de gratis webinar. Je leert hierin onder andere het volgende:

 • Hoe je in 10 minuten jouw eigen marketingbureau kunt starten
 • Hoe je binnen 24 uur je eerste klant krijgt
 • Hoe je Boyd Hoek zijn advertenties kopieert voor betere resultaten

En natuurlijk nog veel meer… Wat dat precies is, zie je via onderstaande link ?. Je schrijft je dan direct gratis in.

Tot slot

Bedankt voor het lezen deze review over de SMMB Masterclass van Boyd Hoek. Als het goed is weet je nu wie Boyd Hoek is en wat je van de SMMB Masterclass kunt verwachten. Ook ben ik uitgebreid ingegaan op de inhoud van de training en heb ik besproken wat mijn eigen ervaringen zijn.

Heb je nog vragen na het lezen van deze review? Laat dan hieronder een reactie achter, of neem contact op via de contactpagina.

2 reacties op “Boyd Hoek betrouwbaar? SMMB Masterclass Review 2021”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen