Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Domain Authority (DA) | Wat zegt het over jouw website?

We schreven eerder al een artikel over SEO en linkbuilding. Ook leerde we jullie je eigen website maken. In die artikelen hadden we het verschillende keren over ‘Domain Authority’. Maar wat is Domain Authority nou precies en wat kan je ermee?

Wat is Domain authority?

Domain Authority, ook wel afgekort als DA, geeft de relevantie van een website weer. Het internetbedrijf Moz heeft de Domain Authority tool ontwikkeld. de Domain authority bestaat uit een cijfer tussen de 0 en 100. Des te hoger de score, des te beter. De score zegt veel over de populariteit van je website en hoe de site organisch scoort in de zoekmachines. Heb je een hoge domain authority? dan is de kans groot dat je op verschillende zoektermen makkelijker gevonden wordt door Google. De Domain Authority score van Moz is immers nagebootst op de algoritmes van de zoekmachine. Het is dus een indicatie. Een hoge DA hoeft niet altijd te betekenen dat Google jou website automatisch hoog rankt (de kans is immers wel groter). Google zelf geeft verder weinig prijs over hun algoritmes waarmee ze de websites ranken.

Hoe verhoog je de Domain Authority score?

Backlinks

Eerder schreven wij al over backlinks en de waarde ervan en hoe je jouw SEO ermee optimaliseert. Ook voor de Domain Authority score zijn backlinks erg belangrijk. Voor deze score wordt minder naar de frequentie gekeken – vooral de relevantie is hier van belang. Zorg ervoor dat jouw links geplaatst worden op websites van hetzelfde onderwerp. Ben jij de enige met jouw link op een website die hoog rankt en wordt jouw link weergegeven in een artikel die door veel mensen gelezen wordt? Dan zal de link sneller relevant zijn en het jouw DA score doen verhogen.

Lees ook: Hoe krijg je meer links naar jouw website? (7 tips!)

Teksten

Zorg dat je geregeld lange artikelen maakt. Het liefst van meer dan 1000 woorden. Wanneer je dit combineert met een goede On Page SEO zal dit van invloed zijn op jouw DA score en heb je meer kans om hoger te ranken in Google. Zij waarderen het namelijk wanneer je goede teksten schrijft met relevante informatie. Overal zie je terug dat Google niet houdt van kopiëren-plakken. Op YouTube kun je een claim krijgen bijvoorbeeld en in de zoekmachine kan Google ervoor zorgen dat je heel laag rankt. Kortom: zorg ervoor dat je teksten lang zijn, maar ook uniek!

Koppelingen naar andere pagina’s

Ook links naar andere pagina’s van jouw website kunnen waardevol zijn voor de DA score van jouw website. Door een heldere websitestructuur te gebruiken en relevante links te plaatsen naar andere pagina’s, zal je DA score stijgen. Je zorgt voor overzicht en de links die je plaatst zijn relevant, en laat Google dat nou net waarderen. 

Wil je meer weten over SEO? Klink dan op het linkje. Zo, hebben wij ons werk ook weer gedaan!

Social media

Social media is hot en dat het hot is, wordt nog wel eens onderschat. Backlinks op social media kunnen erg waardevol zijn voor jouw website om hoger te ranken, maar misschien nog wel waardevoller: het directe verkeer. Google merkt dat je website niet álleen autoriteit heeft, maar dat je ook een naam hebt op social media. Dat kan weer van invloed zijn op de Domain Authority. Des te meer verkeer jij ontvangt door social media, des te sneller jouw DA score stijgt.

Lees ook: Page authority (PA) | Hoe optimaliseer je jouw pagina’s?

Hoge en lage DA scores

Zoals eerder vertelt, is een DA score een score tussen de 0 en 100. Over het algemeen begint jouw website redelijk te ranken bij een score van 30+. We geven de volgende indicatie…

Score van minder dan 20: Matig

Er is werk aan de winkel. Je website zult nog niet hoog ranken op veel gezochte zoekwoorden. Zorg ervoor dat je veel relevante backlinks hebt die verwijzen naar jouw site met een anchor (een verwijzing) die je steeds laat terug komen. Wij doen dat met: ‘Website maken’

Score van 20-40: Goed

SEO is natuurlijk niet alleen maar linkbuilding. Jouw pagina`s zullen uniek moeten zijn en ze moeten veel tekst bevatten. Zorg ervoor dat jouw On Page SEO goed is en zorg ervoor dat je één of enkele keywords hebt waarmee je hoog wilt ranken. WordPress heeft veel plugins die je hiermee kunnen helpen, zoals Yoast SEO. Wil je echt serieus aan de slag met SEO dan kun je het ook laten uitbesteden aan een SEO specialist.

Score van 40-50: Erg goed

Je zult nu merken dat je pageviews flink zullen toenemen en dat dit voornamelijk komt door organisch verkeer. Je website begint waarde te krijgen en het is niet ondenkbaar dat je op dit moment leuk kan verdienen met jouw website. Bijvoorbeeld door advertenties te laten plaatsen of door affiliate marketing. Je zult op dit moment hoger ranken op zoekwoorden waar meer naar gezocht wordt.

Lees ook: KWFinder review 2020 | De Beste Keyword Tool Op De Markt?

Score van 50+: Uitstekend

Je hebt het goed voor elkaar. Je website kan, hoeft niet per se, een leuke inkomstenbron zijn. Het is goed mogelijk dat jij duizenden unieke website bezoekers trekt per dag en dat mensen geïnteresseerd zijn in een samenwerking. Zo kan jij je website/community nog verder uitbreiden en kan de Domain Authority nog verder stijgen.

Kortom: heb jij een hoge DA score? Dan is de kans groot dat je hoger gerankt wordt op bepaalde zoekwoorden. Let er wel op: Hoe hoger je DA score, des te lastiger het wordt om je score te laten stijgen. Van 10 naar 20 gaat veel makkelijker dan van 50 naar 60. 

Wij wensen je veel succes. Bij vragen kun je altijd contact opnemen!

Domain Authority

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen