Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geld verdienen als affiliate | Hoeveel verdien je per maand?

Eerder schreven wij al een artikel over affiliate programma’s. In dit artikel vertellen wij meer over de inkomsten die met affiliate marketing te verdienen zijn. We behandelen de volgende vragen: Wat is affiliate marketing en hoeveel kun je er per maand mee verdienen? Ook geven wij tips en vertellen we hoe jij geld kunt verdienen als affiliate.

Geld verdienen als affiliate | Wat is affiliate marketing?

Bij affiliate marketing belonen adverteerders hun partners (affiliates) voor de gegenereerde verkopen of doorgeklikte bezoekers. Als affiliate plaats jij een advertentie op jouw website en op die manier hoop je clicks/sales te genereren. Per sale/click krijg jij een vooraf bepaalde comissie. Dit kan erg uiteenlopen; Zo kun je voor 1 click slechts een aantal cent krijgen en voor een geslaagde sale honderden euro’s.

Download hier een gratis PDF van Jacko Meijaard en maak kennis met affiliate marketing

Hoe weet ik welk affiliate netwerk het best bij mij past? | Geld verdienen als affiliate

Er zijn tal van affiliate programma’s. Om te weten welk netwerk het best bij je past, hebben we volgend artikel geschreven: Affiliate programma’s voor website eigenaren | De top 5. Daarin lees je meer over de verschillende affiliate programma’s/netwerken die er zijn.

Drie waardevolle tips

Wellicht heb jij een affiliate netwerk gevonden die een scala aan adverteerders aanbiedt. Allemaal met hun eigen commissies. De één beter dan de ander. We begrijpen als je door de bomen het bost niet meer ziet, want: Welke adverteerder is het meest geschikt voor mijn website en met welke adverteerder verdien ik het meest als affiliate? Wij geven je drie waardevolle tips.

Tip 1: verdiep je in de doelgroep van de adverteerder

Voordat je een adverteerder kiest, vraag je jezelf eerst af: Wat is mijn doelgroep? Vervolgens: Wat is de doelgroep van de adverteerder die ik tegenkom? Pak een A4-tje en schrijf jouw doelgroep en de doelgroep van de adverteerder zo uitgebreid mogelijk op. Denk hierbij onder andere aan leeftijd, psychologische kenmerken, interesses en geografie. In hoeverre matchen de doelgroepen met elkaar? Hoe beter de match, hoe groter de kans dat jij sales genereert en geld gaat verdienen als affiliate.

Tip 2: Verken de markt

Zoals je in ons artikel over affiliate netwerken kunt lezen, zijn er erg veel mogelijkheden om geld te verdienen als affiliate. Er zijn veel adverteerders die geïnteresseerd zijn in het promoten van hun producten. Daarom is het belangrijk om de markt goed te verkennen. Gebruik bij adverteerders altijd de ‘doelgroepen match’ zoals besproken in stap 1. Vergelijk vervolgens de inkomsten tussen de verschillende adverteerders en vraag je af hoe bekend de adverteerder is bij jou doelgroep. Jij zult sneller sales genereren wanneer jij adverteert voor een bedrijf met een grote naamsbekendheid. Een hoge comissie en goede naamsbekendheid kunnen doorslaggevend zijn voor jouw succes. Daarbij moeten we niet vergeten dat het product dat je aanbiedt ook van essentieel belang is.

Tip 3: Het ‘perfecte’ product

Ga op zoek naar een product die door weinig affiliates gepromoot wordt. Als ondernemer is het altijd belangrijk om uniek te zijn. Dat geldt zowel voor de adverteerder als voor de publisher. Er zullen immers veel meer affiliates zijn die MacBooks promoten, dan affiliates die adverteren voor E-readers of smartwatches. Ga dus voor een uniek product die zo goed mogelijk aansluit op jouw doelgroep. Alleen dan zul jij succes behalen. 

Lees ook: Jacko Meijaard? Affiliate Marketing Revolutie Review

Hoeveel geld kun je per maand verdienen als affiliate?

Om te achterhalen hoeveel je kunt verdienen als affiliate zijn er drie dingen van belang: De Click Through Rate (CTR) de Conversion rate en de Pay per sale.

Click through rate

Dit zijn het aantal mensen die doorklikken na het zien van een advertentie. De Click through wordt berekend in procenten. Het is heel eenvoudig: Een advertentie op jouw website wordt 1000 keer per dag vertoond. 100 bezoekers besluiten op de advertentie te klikken. Jouw advertentie heeft dan een CTR van 100/1000 x 100 = 10%. 10% van de mensen die jouw advertentie zien, besluiten er op te klikken. De CTR is afhankelijk van erg veel factoren. Met onze eerder genoemde tips zorg jij voor een zo hoog mogelijke Click through rate.

Conversion rate

De Conversion rate staat in verhouding met de CTR. De Conversion rate is het percentage ‘doorklikkers’ die zorgen voor een conversie. Om nog even terug te komen op bovenstaand voorbeeld: 100 mensen zijn door de CTR van 10% terrecht gekomen bij de website van de adverteerder. 10 mensen daarvan besluiten in de daarop volgende periode – vaak blijft een affiliate link 30 dagen geldig – een dienst of product aan te schaffen. Ook jouw Conversion rate is dan 10%. 10/100 x100 is immers 10%. Vrij hoog, maar niet ondenkbaar.

Pay per sale

Dit is het bedrag dat de adverteerder jouw betaalt per lead of sale. Voor onze berekening gaan we ervan uit dat een adverteerder betaalt per sale. Hoeveel dit is, kan erg verschillen per adverteerder en per product. Bij digitale diensten kun je soms commissies ontvangen van 50% per sale, terwijl je bij fysieke producten soms nog geeneens 6% commissie krijgt. Een erg groot verschil dus. Ook voor deze berekening gaan we van 10% uit. De 10 conversies bestaan gemiddeld uit een bedrag van 50 euro (vrij reëel). Dat betekent dat jij 10 x (10% van 50) = 10 x 5= 50 euro per dag verdient.

Lees ook: Jacko Meijaard | Het brein achter de Affiliate Marketing Revolutie

Geld verdienen als affiliate | Nog iets concreter

Hierboven lieten wij al zien dat het als affiliate niet ondenkbaar is dat jij 50 euro per dag verdiend. Per maand komt dit neer op 1500 euro. Dan denk je misschien: Dan ben ik niet financieel onafhankelijk en met dat geld kan ik niet rondkomen. Echter hoeft dat niet in dat stadium niet lang meer te duren, want the sky is the limit. Op het internet kan jij iedereen bereiken en de enige die daarvoor in de weg staat is jezelf. Het inkomen is ontzettend schaalbaar. Lees dit verhaal bijvoorbeeld is van een internet ondernemer die nu 7500 euro per maand verdiend en financieel onafhankelijk is.

Wij hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Bij vragen kunnen je altijd contact opnemen.

geld verdienen als affiliate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen