Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geld verdienen met een mobiele applicatie

Hoewel er op de markt bijzonder veel concurrerende mobiele applicaties zijn, kan je nog steeds met succes de competitie verslaan, opvallen met je werk en, nog belangrijker, geld verdienen met je applicatie. Op het eerste gezicht ziet de market van mobiele applicaties er intimiderend uit, maar ontwikkelaars kunnen nog altijd een geriefelijke niche vinden voor de applicaties die ze maken, mits ze zich aan bepaalde normen houden. Ontwikkelaars die weten hoe het gedaan moet, kunnen zelfs uit zeer elementaire applicaties hun winst behalen. Dit is zeer boeiend!

Bouw een applicatie die innovatief is

In een markt die praktisch overstroomd is door allerlei types applicaties moet je, als ontwikkelaar, je vooral richten op de goedkeuring van je app. Je moet zorgen dat aan alle voorwaarden wordt voldaan van de betreffende app store voor je applicatie wordt ingediend. Zorg dat je ook de kleine letters hebt gelezen, dat vermindert grotendeels het risico op afwijzing. Probeer innovatieve, bruikbare, maar ook boeiende applicaties te ontwikkelen, dit zal je kansen op goedkeuring zeker vergroten. Let op: Test je applicatie voordat het ingediend wordt. Ook de kleinste fout kan leiden tot afwijzing van je app.

Promoot je applicatie

Als je applicatie eenmaal goedgekeurd is, moet je klanten zien te overtuigen je app te downloaden. De meeste app stores zo als de play store zetten dagelijks nieuwe apps in het licht en je maakt dus goede kans om ook aandacht te krijgen. Maar je moet zorgen dat je app van zeer hoge kwaliteit is en de belangstelling kan stimuleren van voldoende potentiële gebruikers. Een goed uitziende, afgewerkte applicatie verhoogt je kansen op verkoop. Let op: Je kan overwegen om zowel het design als het UI (gebruikersinterface) over te laten aan respectievelijk ontwerper en programmeur Heb je een bestaande activiteit of bedrijf? Wijd je applicatie daaraan! Heb je al een klein bedrijf of activiteit? Dat is mooi! Je kan een mobile applicatie ontwikkelen die eigenlijk een uitbreiding van je eigen bedrijf is en dit aan de wereld kan presenteren. Bijvoorbeeld, stel dat je in onroerende goed zit. Je kan een app maken, locatie gebaseerd, die de huizen laat zien die te koop of te huur zijn in je woonplaats en omgeving. Als die app succesvol blijkt te zijn, zal je automatisch de toevoeging van mobiele advertenties en dergelijke willen uitproberen.

De grootte maakt niet uit

Veel succesvolle applicaties zijn enorm groot en vrij complex, maar je hoeft niet per se complexe apps te maken om succesvol te zijn en veel geld te verdienen. Ook een eenvoudige app kan succes hebben. Bovendien kleine, “lichte” applicaties vragen geen grote financiële investering en ook minder tijd en moeite bij het ontwerpen. Eenvoudige applicaties zijn ook meestal makkelijker in gebruik en kunnen op de markt worden gebracht met een zeer beperkte inspanning. Let op: Het is een feit dat simpele apps met mooie graphics (afbeeldingen) vaak hoog scoren in de applicaties markt. Dit is bijvoorbeeld het geval van eenvoudige game applicaties die zeer populair zijn.

Maak je app zichtbaar

Voor een succes op de applicatiemarkt is het van groot belang dat je app goed zichtbaar is. Probeer, als het lukt, om in de top 25 te komen. Als het moet, begin met een kleine app die je daarna verder kan uitbouwen. Probeer een publiek te verzamelen voor je applicatie en zorg dat ze ook met anderen daarover praten.

Doe mee aan wedstrijden en evenementen

Meedoen aan ontwikkelaarswedstrijden zorgt voor direct exposure voor je applicatie. Bovendien, in het geval dat je wint, maak je op deze manier grote kans om veel geld te verdienen met je app. Deze ontwikkelaarswedstrijden worden meestal bijgewoond door bekende namen die kunnen zorgen dat je app veel bekendheid krijgt op de markt. Door deel te nemen aan wedstrijden en evenementen heb je ook de mogelijkheid om over je innovatie te spreken en je app in de schijnwerpers te zetten. Dit vergroot natuurlijk de kansen op een goede verkoop.

En nog een aantal punten om niet te vergeten

• Zorg voor interactie tussen consumenten en gebruikers van je app. Bouw een website daarover en maak intensief gebruik van Social Media. • Ken je marketingstrategie. Wees op tijd klaar met de voorbereiding van persberichten, foto’s en videofragmenten van je applicatie en alle andere informatie die daaraan verbonden is. • Indien je bestaande applicaties al hebt, presenteer je allernieuwste product allereerst aan je bestaande klanten. Zij zullen openstaan om meer informatie te ontvangen over je product. • Met het oog op wederzijds voordeel, hou contact met andere bedrijven • Zorg dat je actief bent op forums en communiceer met iedereen om je heen. Je weet nooit wie je potentiële nieuwe klant kan zijn. Dit is wat je nodig hebt: • Ontwikkelaarsvaardigheden • Een mobiele applicatie die aandacht en bewondering trekt • Marketingvaardigheden • Veel geduld en vastberadenheid

Lees ook: Hoe maak je een website? | Uitleg & tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen