Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geld verdienen op het internet? Dit is het meest effectieve verdienmodel!

Wil je ook geld verdienen met internet? Dan heb je verschillende mogelijkheden om daar de werkelijkheid van te maken. Je kunt producten verkopen via marktplaats, aan de slag met het invullen van marktonderzoeken of je eigen affiliate marketing business starten.

De meest bekende manier is het verkopen van producten. Je kunt dit doen op een marktplaats website en sinds enkele jaren ook via Facebook. Het voordeel van al je oude producten via marktplaatsen verkopen, is dat ze je geld zullen opleveren. Het nadeel is dat de opbrengst vaak maar eenmalig is, het je veel tijd kan kosten en de opbrengsten afhankelijk zijn van wat je te koop hebt.

Het invullen van marktonderzoeken is al enkele jaren een verdienmodel. Er zijn zelfs panels waar je voor iedere vragenlijst enkele euro’s kunt verdienen. Maar of dit echt behoort tot geld verdienen met internet, dat is de vraag. Ervan leven lukt vaak niet.

Tot slot de meest effectieve manier om geld te verdienen op het internet: affiliate marketing. Het is sinds jaar en dag een bewezen verdienmodel dat je steeds vaker tegenkomt. Bij affiliate marketing verkoop je producten of diensten van een andere webwinkel. Vindt er door jouw promotie een verkoop plaats? Dan krijg je hier een commissie/vergoeding voor.  

Je kunt met een enkel kwaliteitsartikel geld verdienen, zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen. Dat maakt affiliate marketing een lucratieve wijze om uiteindelijk veel geld te verdienen op het internet. Check ook mijn video hieronder!

Wat heb je nodig voor affiliate marketing?

De meest voorkomende manier om geld te verdienen met affiliate marketing is via een eigen website. Een eigen website is eenvoudig te maken met WordPress of via een dienst als Wix. Waarvoor je kiest heb je uiteindelijk helemaal zelf in de hand.

Het heeft de voorkeur om een duidelijk en concreet onderwerp te kiezen waarover de website gaat. Je kunt denken aan een leuke hobby of sterke interesse. Door het kiezen van een sterk onderwerp waarover je veel weet, kun je er ook veel over delen met je lezers. Wat er uiteindelijk voor zal zorgen dat er meer bezoekers op je website terecht zullen komen en je geld zal verdienen.

Hoewel het allemaal mooi klinkt heb je dus een aantal dingen nodig. Je hebt een eigen website nodig, tijd voor het schrijven van interessante artikelen en uiteindelijk heel veel geduld. Het kan zomaar enkele maanden tot een jaar duren voor je echt met een website zal verdienen.

Maar er zijn ook praktische voorbeelden dat verdienen al binnen enkele maanden tot de mogelijkheden behoort. En dan heb ik het niet over enkele euro’s per maand, maar echt een volledig maandsalaris waarvoor je dus niet meer hoeft te werken voor een baas.  Check ook mijn video hieronder.

Laat ik opsommen met wat je rekening moet houden:

  • Je hebt een eigen website of blog nodig
  • Je hebt een goed onderwerp voor je website nodig
  • Je moet er veel over weten te vertellen aan lezers
  • Je zal geduld moeten hebben voor je succes hebt

Dat je er de tijd voor moet hebben en veel geduld moet hebben, voor het een echt succes zal worden, heeft voordelen. Zo zullen de meeste mensen afhaken omdat het teveel van ze vraagt. Daarmee moet je dus echt wel rekening houden voor je eraan gaat beginnen.

Heb je de smaak eindelijk te pakken? Dan is het nog maar een kwestie van volhouden en snel opschalen. Vaak lukt het niet meer om zelf alle artikelen te schrijven door het succes wat je ervaart. In deze gevallen doe je er goed aan om een tekstschrijver in te huren.

Kan iedereen met affiliate marketing starten?

De enige kennis die je nodig hebt, is kennis over het onderwerp. Een website kun je immers laten maken, en met een beetje uitleg zet je er zo zelf een online. Daarom kan iedereen beginnen met affiliate marketing.

Zo stond ik een aantal jaar geleden waar jij nu staat. Ik wist nog maar weinig van de mogelijkheden om geld te verdienen op het internet. Tot ik mij erin ging verdiepen en mij aan de richtlijnen van de affiliate marketing revolutie hield.

Dit is een online videotraining van Jacko Meijaard. Hij leert je in de cursus stap voor stap hoe jij een affiliate website maakt en onderhoudt. Zelf vind ik het een zeer waardevolle videotraining. Ik raad de Affiliate Marketing Revolutie daarom ook aan iedereen aan.

Start met online geld verdienen
Schaf de Affiliate Marketing Revolutie aan via onderstaande link en krijg korting.

Focus op informatie, niet op design!

Dat het ontwerp minder belangrijk is dan de informatie, was mij snel duidelijk. Het is zonde om heel lang bezig te zijn met het design. Tuurlijk moet alles goed staan en wil je dat het voor de gebruiker prettig oogt, maar het moet ook geen kermisattractie worden.

Houd het daarom simpel en focus je op de content. Dat is hetgeen waarin jij je echt kunt onderscheiden. Met alleen een mooi design haal jij geen bezoekers binnen. Je moet daarom artikelen schrijven en actief aan de slag gaan met affiliate marketing. Dan kun jij het verschil maken.

Investeer in kennis, goede content en blijf dit gedurende langere tijd doen. Dat is eigenlijk alles. De rest doet Google en Bing voor je. Zolang je consistent bent in het plaatsen van artikelen, zul je merken dat je steeds meer bezoekers, leads en conversies binnenhaalt.   

Lees ook: Affiliate marketing met PayPro | Hoe werkt het?

Kijk niet gelijk naar de statistieken van je website

In het begin doet iedereen het, naar de statistieken kijken. Maar vaak heb je in het begin nog geen, of slechts enkele bezoekers per dag. Of zie je dat een website nog niet geïndexeerd is bij zoekmachines als Google of Bing. Daardoor kun je jouw motivatie en doorzettingsvermogen verliezen.

Wanneer je toch wil weten hoe het ervoor staat kun je beter zorgen dat je dagelijks een mail met de statistieken ontvangt. Je kunt dit bij Google Analytics instellen. Maar er zijn ook andere tools die je hiervoor kunt gebruiken.

Maak een planning en bereid berichten goed voor

Om je volledig op het schrijven te kunnen focussen is het verstandig om met een planning te gaan werken. Over welke onderwerpen wil je schrijven en wat wil je erover schrijven? Wanneer je de planning hebt gemaakt kun je ook de documenten vast voorbereiden.

Bij het voorbereiden van de documenten kun je denken aan het aanmaken van een vaste indeling die je bij ieder bericht gebruikt. Daardoor ligt je focus voortdurend op het schrijven en dat zorgt voor betere artikelen die echt het verschil kunnen maken.

Wanneer je een document maakt die je voortdurend wilt gebruiken, is het verstandig om rekening te houden met de onderdelen die je in een artikel plaatst. Enkele belangrijke onderdelen van een goed artikel voor affiliate marketing zijn:

  • De titel van een blog artikel of website pagina.
  • Een goede inleiding die gelijk is aan de meta omschrijving.
  • Koppen van de verschillende alinea’s.
  • Per alinea niet meer dan 3 tot 5 regels schrijven.
  • Gebruiken van opsommingen in de tekst.
  • Plaatsen van een Call-To-Action.

Door steeds dezelfde indeling te gebruiken, is het aanpassen van zowel oude als nieuwe artikelen voor je website een stuk eenvoudiger. Zo kun je een website dus volledig verbeteren omdat je echt weet wat je nodig hebt.

Je moet natuurlijk ook niet vergeten om afbeeldingen, animaties of een goede video toe te voegen. De zoekmachines Google en Bing zijn dol op media en waarderen het wanneer bezoekers langer op jouw pagina blijven hierdoor.

Hoe blijf je optimaal gemotiveerd?

Een van de belangrijkste onderdelen binnen affiliate marketing, is gemotiveerd blijven, om steeds opnieuw te schrijven, zelfs als je denkt dat dit je niets gaat opleveren. Met goede content bereik je immers heel veel meer dan met slechte content. Om gemotiveerd te blijven, is het ook absoluut belangrijk dat je heel gericht aan het werk gaat.

Je kunt jezelf motiveren door een goede voorbereiding. Maar je kunt er ook voor kiezen om de druk, dat een affiliate marketing website met zich meebrengt, te verlagen.

Zo zijn artikelen met meer inhoud waardevol voor je website. Schrijf daarom niet iedere dag een artikel, maar ga voor enkele keren per week. Kwaliteit gaat in dit geval echt boven kwantiteit.

Daarnaast kun je het schrijven ook uit handen geven aan een tekstschrijver. Dat kost inderdaad wel geld, maar het kan je ook heel veel opleveren. Kies er bijvoorbeeld voor om iedere week een artikel te laten plaatsen door een tekstschrijver. Door dit consistent te doen, zie je vanzelf dat jouw website groeit.

Ga jij een affiliate marketing website starten?

Natuurlijk komt er meer bij een affiliate marketing website kijken dan zo even verteld kan worden. Daarom is het verstandig om ook een cursus te volgen. Een goede cursus is de Affiliate Marketing Revolutie. Maar er zijn ook andere goede cursussen die je voor een lage prijs kunt aanschaffen.

Ik heb zelf een hele goede ervaring met de Affiliate Marketing Revolutie. Dit komt omdat je toegang tot waardevolle video’s hebt. Ook is er een forum, waarop je heel veel informatie kunt lezen. Je kunt hier vragen stellen of andere mensen helpen.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Laat het dan weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen