Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geld verdienen met jouw website | 4 gouden tips

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met een website. Maar wat is nou de beste methode en hoeveel kun je precies verdienen met jouw website? Elke website is natuurlijk anders en daarom zijn er verschillende verdienmodellen waar je gebruik van kunt maken. In dit artikel bespreken 4 verdienmodellen die veel website eigenaren gebruiken.

1. Geld verdienen door advertentieruimte te verkopen

Als website eigenaar kun jij advertentie ruimte verkopen op jouw website. Zo kun je besluiten om zelf bedrijven te benaderen die mogelijk willen adverteren op jouw website, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een advertentienetwerk als Google. Google is het grootste online advertentiebedrijf ter wereld waar bedrijven advertentieruimte kunnen kopen. Adverteerders kopen deze advertentieruimte bij Google Ads. Publishers kunnen via Google Adsense deze advertenties laten plaatsen en krijgen een vergoeding voor iedere keer dat er op deze advertenties geklikt wordt.

Hoeveel kun je hiermee verdienen?

Wanneer je zelf bedrijven benadert is het erg lastig om te zeggen hoeveel je kunt verdienen met het verkopen van advertentieruimte. Bij het gebruik van Google Adsense is het wél mogelijk om een schatting te maken. Echter is deze schatting wel ruim, want het ligt er vaak maar net aan voor welke doelgroep jij schrijft. Schrijf je voor Amerikaanse economen, dan is de kans groot dat je veel meer geld zult verdienen dan wanneer je schrijft over katten, met als doelgroep: Mensen uit Tanzania.

Het bovenstaand voorbeeld zijn misschien twee uiterste, maar de branche en de doelgroep zijn wel degelijk van invloed op de inkomsten die je zult ontvangen uit Google Adsense en dat heeft voor een groot deel te maken met de vraag en aanbod van adverteerders en publishers. Des te meer mensen willen adverteren in jouw branche/land, des te meer jij zult ontvangen met de geplaatste advertenties op jouw website. 

Lees ook: Hoe word je rijk met een website? (dit is mijn roadmap!)

Een schatting wordt vaak gedaan aan de hand van een RPM. Het geld dat jij zult ontvangen per 1000 vertoningen. In Nederland ligt dit bij de meeste branches tussen de 2 en de 7 euro. Maar zoals gezegd: Dit is een schatting. Het ligt er maar net aan hoe vaak er op de advertenties geklikt wordt en hoeveel adverteerders er geïnteresseerd zijn in jouw doelgroep.

2. Geld verdienen door Affiliate marketing

Niet alleen met advertenties kun je geld verdienen met je website. Ook met Affiliate marketing kun je leuk bijverdienen met jouw website. Met Affiliate marketing promoot jij producten die door andere bedrijven elders worden aangeboden. Bij iedere verkoop ontvang jij een vergoeding. Net als het plaatsen van advertenties is dit inkomen geheel passief. Bij iedere order die gemaakt wordt ontvang jij een commissie over het aankoopbedrag. Het is dus belangrijk dat jij producten promoot waar je doelgroep daadwerkelijk wat aan heeft. Dit zorgt voor meer conversies en dus ook voor meer inkomsten.

Lees ook: Jacko Meijaard? Affiliate Marketing Revolutie Review

3. Geld verdienen door advertorials (gesponsorde content)

Een advertorial is eigenlijk niks anders dan een gesponsorde blogpost. Een bedrijf betaalt jouw om een artikel te laten plaatsen waar de naam van het bedrijf geregeld in voorkomt. Vaak is het bedrijf degene die deze advertorials schrijft, maar het kan ook zijn dat ze vragen of jij het voor hun kan doen (uiteraard tegen betaling).

Bij advertorials is het erg belangrijk dat je duidelijk bent naar je lezers. Zij moeten begrijpen dat het gaat om gesponsorde content. Vooral onder bloggers is deze manier van geld verdienen interessant. Al zijn de opbrengsten erg afhankelijk van het bedrijf waar je mee samenwerkt. Over het algemeen kun je voor advertorials ongeveer hetzelfde vragen als voor de verkoop van advertentieruimte.

Eén ding is zeker: Als website eigenaar heb je met een advertorial altijd te maken met een win-win situatie. Jij hebt er unieke en relevante content bij en je verdient geld door het plaatsen van de advertorials. Zo sla je twee vliegen in één klap. Let er wel altijd goed op dat het artikel aansluit bij jouw doelgroep, anders heeft het natuurlijk geen zin en kunnen jouw lezers afhaken.

Ook op onze website kun je advertorials laten plaatsen. Klik op de link om contact op te nemen.

Lees ook: Social media gebruiken als affiliate | Waarom jij slapend rijk kunt worden

4. Handelen in websites

Nederlandsers handelen bijna in alles. De handel in websites/domeinnamen is voor veel mensen onbekend terrein. Toch zijn er mensen die zich ermee bezig houden en er een leuk zakcentje op nahouden. Zij maken bijvoorbeeld een website met een goed concept en verkopen hem vervolgens gelijk weer door. Het is maar net wat de gek voor dit “goede concept” over heeft. Soms verkoop je je site voor 100 euro en soms voor 5.000 euro. 

En met dat geld kun je weer andere domeinnamen of websites overkopen. Het enige nadeel is dat je voortdurend aan het werk bent om je geld te verdienen. Je hebt dus geen passief inkomen.

Dit waren onze 4 tips over hoe jij geld kunt verdienen met jouw website. Wij wensen jou veel succes en bij vragen kunnen je altijd contact opnemen. Wij staan jullie graag te woord.

Geld verdienen met een website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen