Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hoe werkt high ticket affiliate marketing?

High ticket affiliate marketing is een term die je de laatste tijd steeds vaker voorbij hoort komen. Toch vragen veel mensen zich nog af wat het verschil is tussen low ticket affiliate marketing en high ticket affiliate marketing. In dit artikel vertel ik je er alles over.

Tip: Via de speciale link hieronder kun jij de Affiliate Marketing Revolutie aanschaffen met korting. Dit is een cursus van Jacko Meijaard. Hij vertelt hierin hoe je een affiliate website maakt en hoe je succesvol kunt worden met affiliate marketing.

Video: Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Voordat ik je meer ga vertellen over high ticket affiliate marketing, is het goed om onderstaande video te bekijken. In deze video vertel ik wat affiliate marketing precies is, maar ook hoe je er geld mee kunt verdienen. Daarnaast laat ik zien hoe je affiliate campagnes kunt promoten met PayPro. Zeker even kijken dus.

Wat is high ticket affiliate marketing?

Bij high ticket affiliate marketing ga je op zoek naar producten met hoge commissies. Dan hebben we het voornamelijk over digitale producten en online cursussen. Dit zijn producten die meestal erg hoge affiliate commissies hebben.

Dat komt omdat de verkoper geen kosten maakt bij de verkoop van het product. Deze kosten maakt hij al op voorhand. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het maken van een online leeromgeving, of kosten voor het maken van een bepaalde software.

Als zo’n product er eenmaal is, hoef je als verkoper nergens meer naar om te kijken. Vandaar de hoge commissies op digitale producten en online cursussen.  

Het verschil met low ticket affiliate marketing

Bij low ticket affiliate marketing richt je je meer op het massaal verkopen van producten. Dit zijn dan vaak fysieke producten met een lage aanschafprijs. Je hebt hiervoor erg veel bezoekers nodig, voordat je hier goed mee kunt verdienen. De commissies hierbij zijn erg laag.

Zelf reken ik commissies tot 25 euro tot low ticket affiliate marketing, maar de meningen zijn hierover verdeeld. Sommige mensen zeggen zelfs dat commissies tot 500 euro nog tot low ticket affiliate marketing horen.

Producten promoten met hoge vergoedingen

Wil jij producten promoten met hoge vergoedingen en je dus bezighouden met high ticket affiliate marketing? Dan raad ik het aan om eens te kijken bij affiliate netwerk PayPro. Jij kan je als affiliate gratis aansluiten bij dit netwerk.

In mijn video zag je al dat PayPro ontzettend veel producten heeft, die jij vandaag nog kunt gaan promoten. Bij veel van deze producten gaat het om high ticket affiliate marketing. Er zijn zelfs producten met commissies van 500 euro of meer (zie onderstaande schermafbeelding).

high ticket affiliate marketing

Terugkerende commissies

Ook zijn er producten die terugkerende commissies hebben. Dit zijn er op PayPro niet super veel, dus kijk daarom ook naar andere affiliate netwerken, zoals Tradedoubler, Awin, Daisycon en Plug & Pay. Dan kom je al een stuk meer producten tegen met wederkerende commissies.

Deze producten geven jou als affiliate veel meer zekerheid. In plaats van dat je eenmalig een vergoeding ontvangt voor het promoten van een product, krijg je nu iedere maand of ieder jaar een vergoeding. Dit is vaak het geval wanneer de koper een abonnement aanschaft.

Voorbeelden van producten/diensten die vaak wederkerende commissies hebben:

  • Hosting
  • Trading software
  • SEO-tools
  • Zorgverzekering
  • Telefoonabonnementen

Ongetwijfeld dat er nog veel meer producten of diensten zijn met terugkerende commissies. Overal waar de verkoper verdient aan abonnementen, kan dit het geval zijn. Voor jou betekent dit dat je de vergoeding ontvangt, zolang de koper gebruikt maakt van de dienst. Dit kan soms enkele maanden het geval zijn, maar soms ook tientallen jaren. Dat betekent dat jij als affiliate flink kan cashen.

Hoe kun je dit het beste aanpakken?

Het is erg belangrijk dat je van tevoren kijkt in welke niche er kansen voor jou liggen. Het is goed als jouw niche aansluit op een hobby of een interesse. Dan wordt het veel makkelijker om hierover content te publiceren, dan wanneer dit niet het geval is.

Verder is het goed om te kijken hoe competitief een niche is. Dit kun je analyseren met een SEO-tool, bijvoorbeeld SEMrush of KWFinder. Je kunt door middel van een zoekwoorden onderzoek zien hoe hoog het zoekvolume is voor jouw niche en hoeveel concurrentie er is.

Ten slotte is het belangrijk dat de commissies hoog zijn. Het is dus goed om je bezig te houden met high ticket affiliate marketing. Het wordt hierdoor veel makkelijker om geld te verdienen als affiliate. Je hoeft soms maar een paar commissies per maand te halen voor een fulltime inkomen. En geloof me: dit is dichterbij dan je denkt.

Als je kiest voor high ticket affiliate marketing, let je dus op het volgende:

  • De niche sluit aan bij een hobby of interesse
  • Er is een hoog zoekvolume en niet al te veel concurrentie
  • Het is mogelijk om commissies te verdienen van minimaal 25 euro per verkoop

Welke producten kun je het beste promoten?

Je kunt het beste producten promoten die aansluiten bij jouw niche. Een niche is een vakgebied waar jij je op richt. Je kan dit doen met een eigen website, maar ook met bijvoorbeeld social media. Ook daar kun je dus affiliate marketing op toepassen.

Het is belangrijk dat jij niet te veel verschillende producten wilt verkopen. Als jij je richt op de niche ‘online geld verdienen’, heeft het geen zin om een receptenboek te promoten.

Daar is jouw doelgroep namelijk niet naar op zoek; zij willen weten hoe je geld kunt verdienen op het internet. De informatie en de producten die jij promoot, moeten hier dan op aansluiten. Anders raak je de potentiële kopers kwijt.

Lees ook: Affiliate marketing met PayPro | Hoe werkt het?

Meer leren over affiliate marketing

Je hebt nu al een aantal mooie stappen gemaakt als het gaat om affiliate marketing. Wil jij meer leren over affiliate marketing? Dan raad ik het aan om de affiliate marketing revolutie te volgen van Jacko Meijaard, of Affiliate marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen.

Dit is een online cursus waarin jij leert hoe jij jouw eigen affiliate website maakt, analyseert en onderhoudt. Deze cursus heeft ervoor gezorgd dat ik ooit begonnen ben met affiliate marketing en er tot de dag van vandaag geld mee verdien. Via de link hieronder krijg jij korting bij het aanschaffen van de online training.

Start met online geld verdienen
Schaf de Affiliate Marketing Revolutie aan via onderstaande link en krijg korting.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Als het goed is, weet je nu wat high ticket affiliate marketing is. Heb je toch nog vragen, of wil je meer leren over affiliate marketing? Neem dan contact op via de contactpagina, of laat een reactie achter onder dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen