Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hoger scoren in Google | Hoe lang duurt het?

Zoals jullie weten vergt het organisch hoog scoren in Google veel arbeid. Eerder schreven wij al een artikel: ‘SEO | Waarom is het zo belangrijk voor jouw website?’ In dit artikel leggen wij uit wanneer jouw arbeid en inzet tot zijn recht komt. Wanneer domineer jij de zoekmachines en wanneer krijg jij duizenden bezoekers?

Hoger scoren in Google kost tijd

Wat zou het toch mooi zijn als je vandaag een website kan maken en morgen al duizenden bezoekers hebt waarmee jij inkomsten binnenharkt, bijvoorbeeld door affiliate marketing. Helaas gaat het niet zo makkelijk. Voordat jouw website überhaupt gevonden kan worden duurt vaak al minimaal een dag. Laat staan dat je vervolgens direct de zoekmachines domineert. Misschien hoor je het niet graag, maar een website maken kost veel tijd en inzet. Vooral het ranken van Google kost tijd. Voorbeeldje: Toen wij 13 artikelen online hadden staan, konden wij er nog maar 4 vinden in de zoekmachine. Geef dus niet te snel op…

Wanneer ga ik dan precies hoger scoren in de zoekmachine?

In 2017 publiceerde Google een video met de naam: ‘How to hire an SEO’. In deze video vertelt Maile Ohye, werknemer van Google, dat het gemiddeld vier maanden tot een jaar duurt voordat zij wat merken van hun SEO. Dan pas kunnen ze een kleine inschatting maken wat betreft rendement. Het maken van een website kost dus niet álleen tijd. Ook zal het enige tijd duren voordat jij organisch bezoekers krijgt. Zoals gezegd: geef niet op en blijf schrijven. De aanhouder wint. Is het niet over 1 jaar, dan wel over 3 jaar.

Lees ook: KWFinder review 2020 | De Beste Keyword Tool Op De Markt?

Hoog ranken in Google kan zelfs nog langer duren

Het internetbedrijf Ahrefs heeft onderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat ‘nummer 1 websites’ gemiddeld drie jaar oud zijn en dat websites tot één jaar oud het organisch vrij slecht doen in Google. Slechts 5,7% van alle onderzochte pagina’s kwam binnen 1 jaar voor in de top 10 van zoekresultaten voor ten minste 1 zoekterm.

Google heeft tijd nodig om een website hoog te laten ranken en soms is dat meer tijd dan gehoopt. Er is weinig aan te doen, want meer dan 97% van de internet gebruikers in Nederland gebruiken Google als zoekmachine. Je bezighouden met een andere zoekmachine heeft dus weinig zin, vandaar dat wij ons in dit artikel ook specifiek richten op Google.

Er is 1 wel uitzondering…

Met Google ads kun je adverteren op Google en kom jij tegen betaling direct bovenaan de zoekresultaten. Eén nadeel: als je voortdurend de rankings wil domineren, ben je al gauw een zakcentje lichter en dit betekent dus niet dat jouw website organisch hoog scoort, daar zul je echt geduld voor moeten hebben. 

Tips om sneller hoger te scoren in Google

Wij hebben ondertussen veel artikelen geschreven over het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachines (SEO). Door een goede kennis van SEO is de kans groter dat jij sneller hoog gaat scoren in Google. Optimaliseer jouw pagina’s en schrijf veel content. Onderstaande artikelen kunnen jou goed helpen als jij hoger wilt scoren in Google.

SEO | Waarom is het zo belangrijk voor jouw website?

Hoe maak je een website sneller vindbaar in Google? (Volg deze stappen!)

Blog schrijven? Volg deze 9 stappen voor een groter bereik

Na het lezen van deze artikelen weet jij alles over SEO en hoef jij alleen nog maar te wachten totdat Google jouw pagina’s gaat indexeren. Kortom: zorg ervoor dat jouw SEO altijd in orde is, dan kan jij verder gaan met het schrijven van artikelen en het plaatsen van andere content.

We hopen jullie voldoende geïnformeerd te hebben. Bij vragen kunnen jullie altijd contact opnemen.

Hoger in Google

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen