Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Huddle software van de IMU kopen? (Review 2021)

Wil jij een eigen leeromgeving/cursus maken? Dan kan Huddle van de Internet Marketing Unie jou wellicht helpen. Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren hebben dit product ontwikkeld, zodat jij eenvoudig jouw eigen e-learning platform maakt. Ben je benieuwd wat Huddle precies is, wie erachter zitten en wat mijn ervaringen zijn? Lees dan snel verder, of start alvast jouw gratis Huddle trial.

Ook bespreek ik in deze review de ervaringen van anderen. Op die manier krijg jij een zo compleet mogelijk beeld van dit product. Tenslotte bespreek ik de prijs en laat ik zien hoe jij Huddle gratis kunt uitproberen.

Wat is Huddle?

Huddle is e-learning software, waarmee jij eenvoudig jouw eigen cursus/leeromgeving maakt. Het is bij uitstek dé manier om jouw cursus te presenteren aan jouw klanten. Ook bouw je met deze software eenvoudig een community, die ervoor zorgt dat jouw cursisten actief blijven. Het wordt daarom ook wel gezien als ‘jouw eigen mini-Facebook’.

Er zijn veel bekende communityleiders die gebruikmaken van de Huddle software, denk bijvoorbeeld aan Joshua Kaats, Boyd Hoek en Jacko Meijaard. De laatstgenoemde staat met zijn product op nummer 1 in affiliate netwerk PayPro. Dat hij deze software gebruikt voor zijn cursus, zegt dus een hele hoop. Hieronder kun je alvast zien hoe dat eruitziet.

Voorbeeld Huddle

Je ziet dat het heel overzichtelijk is vormgegeven. De homepage bestaat uit het forum, met verschillende boards en topics. Als een cursist de training wil volgen, gaat hij boven in de pagina naar Trainingen. Voor de niet-cursisten is dit het gedeelte wat achter slot en grendel blijft.  

Tip: Je kan Huddle nu 14 dagen gratis uitproberen. Je kunt dan kijken of de software wat voor jou is. Hiermee ontdekt jij, net als vele anderen, hoe eenvoudig jij jouw eigen leeromgeving/community maakt. Het mooie hiervan is: je kunt de gratis trial vandaag nog starten. Klik op speciale link hieronder om aan de slag te gaan.

Wat is de IMU?

De Internet Marketing Unie (IMU) is een bedrijf dat ondernemers helpt met hun marketing. Zelf noemen ze zich het ‘grootste online marketing platform van Nederland’. De eigenaren van het marketingbedrijf zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren.

Zij helpen ondernemers met hun marketing, door middel van blogs, boeken, cursussen, software en nog veel meer. Je kunt ze onder andere kennen van hun website software Phoenix, betaal – en affiliate marketing software Plug&Pay en natuurlijk van hun community software Huddle; hetgeen waar we in deze review uitgebreid bij stilstaan. Voordat we dat doen, vertel ik je meer over Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren.

Wie is Tonny Loorbach?

Tonny Loorbach is de oprichter van de Internet Marketing Unie. Hij heeft dit bedrijf samen met Eelco de Boer opgericht in 2010. In 2017 nam Martijn van Tongeren het aandelenpakket van Eelco de Boer over. Dit betekende dat Martijn van Tongeren die nieuwe mede-eigenaar werd van de IMU.

Tonny Loorbach is dus al vanaf 2010 werkzaam voor zijn eigen bedrijf. Sinds die tijd heeft hij enorm veel video’s en blogs gepubliceerd. Daarnaast heeft hij een aantal boeken geschreven, waaronder ‘De Online Marketing Tornado’ en ‘Doelgerichte SEO’. Beide boeken zijn echte aanraders voor mensen die hun marketing naar een hoger niveau willen tillen. 

Naast dat Tonny eigenaar is van de IMU, heeft Tonny ook nog een investeringsmaatschappij. Deze heeft hij opgericht samen met zijn broer. Hiermee investeren zij in bedrijven die volgens hun veel potentie hebben. Tonny Loorbach omschrijft het op zijn website als ‘bedrijven die wel een groeispurt kunnen gebruiken’. Als we verder lezen, zien we ook dat de twee broers samen een foundation hebben.

Tonny Loorbach lijkt dus een zeer succesvolle ondernemer, die overigens niet alleen eigenaar is van de IMU, maar ook van de drie dochterbedrijven: Phoenix, Plug&Pay en Huddle. Dit heeft gezamenlijk al gezorgd voor meer dan 50.000 volgers en een hoop ondernemers, die mede dankzij Tonny en de IMU, een zeer succesvolle business hebben.

Hieronder zie je een video van Tonny Loorbach, waarin hij vertelt hoe jij jouw eigen community kunt bouwen. Deze video bestaat uit 7 tips, die een goede basis vormen voordat je met de Huddle software van de IMU aan de slag gaat.

Wie is Martijn Van Tongeren?

Martijn van Tongeren is de mede-eigenaar van de IMU. Leuk om hierbij te vermelden is dat het avontuur van hem begon als klant van de IMU. Hij vond het echter zo leuk om mensen te helpen met hun website, dat hij besloot om hier in 2014 aan de slag te gaan als support-medewerker.

Zoals je zojuist las, nam hij in 2017 de aandelen van Eelco de Boer over. Dit leidde ertoe dat hij niet alleen meer een werknemer was van de IMU, maar ook mede-eigenaar. Samen met Tonny Loorbach leidt hij nu het grootste online marketingplatform van Nederland.

Martijn is natuurlijk, net als Tonny Loorbach, ook eigenaar van de dochterondernemingen, waar we het zojuist al even over hadden. Dat betekent dat hij 6 B.V’s op zijn naam heeft staan, waaronder ook Huddle B.V.  

Naast dat Martijn van Tongeren mede-eigenaar is van de IMU, heeft hij ondertussen ook al ontzettend veel trainingen gegeven. In totaal waren hierbij meer dan 60.000 deelnemers aanwezig. Ik verwacht dat we in de komende tijd nog veel van hem en de IMU kunnen verwachten, op het gebied van trainingen, events, blogs, video’s, events, podcasts en nog veel meer.

Wil je Martijn van Tongeren nou echt beter leren kennen en écht weten wie hij is? Dan is onderstaande video van de IMU eigenlijk wel een Must-see. In deze video vertelt Tonny Loorbach, op een ludieke wijze, hoe Martijn van Tongeren bij de IMU terecht is gekomen ?.

Is de IMU betrouwbaar?

Je weet nu welk bedrijf achter Huddle zit. Voordat ik uitgebreid vertel wat je hiermee kan en wat mijn ervaringen ermee zijn, is het goed om te kijken of de IMU wel betrouwbaar is, en of het wel verstandig is om software van hen aan te schaffen. Ik raad je aan om dit zelf ook altijd goed te checken, voordat je overgaat tot de aankoop van een product of dienst.

IMU en Huddle in handelsregister KvK

Als eerst is het goed om te checken of de heren staan ingeschreven staan bij de KvK. Dat is natuurlijk belangrijk als je producten en diensten verkoopt. Door dit te checken, heb je al een klein beetje een houvast. Oplichters staan vaak namelijk niet ingeschreven bij de KvK, of de gegevens op de website en in het handelsregister komen niet overeen.

In het geval van de IMU komen alle gegevens overeen. Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat ik niet anders verwacht had. Als zo’n groot bedrijf niet volgens de regels handelt, dan was dat allang opgevallen.

Dit is dus niet iets waar jij je zorgen over hoeft te maken als jij producten of diensten van de IMU wilt aanschaffen. De IMU is een groot, betrouwbaar en oprecht bedrijf, die het beste in ondernemers naar boven wil halen. Hieronder zie je dat zowel de IMU, als dochteronderneming Huddle, terug te vinden is in het handelsregister van de KvK.

IMU in het handelsregister KvK
Huddle in het handelsregister KvK

Huddle reviews van anderen

Dan is het nog even goed om te kijken wat anderen vinden van Huddle. Dit kan eenvoudig door te Googelen naar ‘ervaringen Huddle IMU’, of naar ‘review Huddle IMU’. Mocht er iets niet goed zijn aan het product, dan zie je dat daar vaak al wel direct staan. Maar uiteraard ben ik er iets dieper ingedoken, om er zeker van te zijn dat je met Huddle geen kat in de zak koopt.

Ik begin hiervoor even met één van de ervaringen die ik tegenkwam op de site van Huddle zelf. Je zou zeggen: deze reviews zijn niet onafhankelijk, maar aangezien hier een grote, bekende naam tussenstaat, wil ik er toch even één review uitpikken. Dat is de review van Harm van Wijk, onder andere bekend van de Trading Navigator Methode en de X10 met crypto challenge. Beide producten staan in de top 10 producten op PayPro.

Hieronder zie je hoe Harm van Wijk de Huddle software ervaart:

Review Huddle Harm van Wijk

Naast deze review zijn er nog tal van andere reviews op de website van Huddle te vinden. Hier zitten overigens ook grote namen tussen, zoals bijvoorbeeld van Michel Penterman, van Gitaarles.nl. Toch wil ik even verder kijken, puur om te zien of er ook negatieve, onafhankelijke reviews te vinden zijn.

Die zie ik eigenlijk niet, zelfs niet als ik zoek naar ‘negatieve ervaringen Huddle’. Wel zie ik enkele reviews, waar een aantal kanttekeningen voorbijkomen. Zo schrijft Bedrijvenconsultant.nl dat de software niet aantrekkelijk is voor kleinere organisaties, dit vanwege het prijskaartje die eraan hangt. Ook Nolimitwebdesign.nl bevestigt dat het niet de goedkoopste optie is.

Dit hoeft echter niet per sé een nadeel te zijn. Ik zie het meer als iets om rekening mee te houden. Vooral als je een wat kleinere onderneming/vereniging hebt, die misschien ook uit de voeten kan met alleen een Facebook-groep. Ook met dat platform kun je namelijk het echte community gevoel creëren. Vooral bij kleinere groepen werkt dit goed.

Daarbij moet wel vermeld worden dat het een stuk lastiger is om alles goed in te stellen en berichten terug te vinden, dan dat bij Huddle het geval is. Overweeg daarom goed wat voor jou de beste optie is en lees ook zeker mijn artikel over community building en het artikel over het maken van een eigen leeromgeving binnen WordPress.

Huddle reviews op YouTube

Ook op YouTube ben ik een aantal reviews tegengekomen over Huddle. Zelf vind ik het altijd belangrijk om zoveel mogelijk reviews te lezen of te zien, voordat ik overga tot de aankoop van een product. Vooral als het wat duurdere producten/diensten zijn, wil je gewoon 100% zeker weten dat het goed zit. Daarom deel ik ook nog twee reviews die ik tegenkwam op YouTube.

De eerste is van ‘Veelreviews’. De reviews van dit kanaal zijn altijd superduidelijk en ook nog eens goed onderbouwd. Marc legt uit wat Huddle voor jou kan betekenen, maar ook wat je er allemaal mee kan. Ook laat hij praktijkvoorbeelden zien van Huddle, zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden en functionaliteiten van de software.  

De tweede video die ik graag met je deel, is die van Ruben Alaie. Hij is van het NLP College en heeft ook zelf een eigen community opgezet. Hij laat precies zien hoe zijn community eruitziet. Ook vertelt hij jou wat de voor- en nadelen zijn.

Hoewel ik in de video van Veelreviews geen nadelen tegenkwam, vertelt Ruben wel een puntje waar je op moet letten bij het aanschaffen van Huddle. Dat is dat je video’s niet direct naar de leeromgeving kunt uploaden. Je moet hiervoor gebruikmaken van een apart Vimeo-abonnement, waarmee jij de video’s kunt embedden. Dit kost overigens nog geen tientje per maand. Daarom blijft Huddle goedkoper dan veel alternatieven.

Waarom Huddle van de IMU gebruiken?

Dan is het nu tijd om te gaan kijken waarvoor jij Huddle van de IMU zou kunnen gebruiken. Wat maakt Huddle uniek en waarom zou jij specifiek kiezen voor de e-learning software van de IMU? Dat zijn vragen waar ik uitgebreid antwoord op ga geven.

Een passief inkomen verdienen

Steeds meer mensen willen niet meer werken voor een baas en willen een passief inkomen verdienen. Dat klinkt leuk en aardig, maar hoe gaan zij dit bereiken? Er zijn meer dan zat verdienmodellen, waarbij jij online, vanachter jouw laptop, een leuk zakcentje kunt verdienen. Toch willen heel veel mensen het, en lukt het relatief weinig mensen.

Eén van die verdienmodellen is een eigen cursus maken. Heb je van een bepaald onderwerp enorm veel verstand en lijkt het je leuk om dit delen met anderen? Dan zou je het kunnen overwegen om een cursus te maken. Je hoeft namelijk maar één keer alles op te nemen en vervolgens kun je jouw kennis met zoveel mogelijk mensen delen, als je maar wilt. Door gebruik te maken van Huddle, maak je hier een echte passieve inkomstenbron van.

Leven in vrijheid

Je kunt ontzettend veel automatiseren met Huddle. Het enige wat jij hoeft te doen, is content plaatsen in jouw leeromgeving. Voor de rest doet Huddle al het werk voor jou. Wel is het in het begin aan te raden om actief deel te nemen aan het forum. De gesprekken zullen daar een beetje op gang moeten komen, voordat het forum echt actief wordt en jij kunt leven in vrijheid.

Het mooie is dat IMU al jaren bezig is met het ontwikkelen en verbeteren van Huddle. Zij weten dus ontzettend goed wat wel werkt, en wat niet. Je hoeft je daarom over de lay-out en backend van jouw leeromgeving helemaal geen zorgen te maken.

Het enige wat je als cursusleider moet doen, is het platform voorzien van goede, relevante content. En misschien af en toe updaten. Verder kun je levels instellen, om te bepalen wie toegang krijgt tot welk deel van jouw cursus, en kun je van tevoren onderwerpen aanmaken in het forum gedeelte. Ook dit geeft je een stukje vrijheid.

Wat maakt Huddle zo uniek?

Huddle zorgt ervoor dat jij jouw eigen cursus op een mooie manier kunt presenteren. Het is vooral superhandig voor mensen die weinig kennis hebben van WordPress. Je hoeft niet met allerlei plugins een forum en een leeromgeving in elkaar te zetten. Met Huddle regel je dit met een paar drukken op de knop en heb je vaak dezelfde dag nog jouw e-learning online staan.  

Dat terwijl hier met WordPress echt wel veel tijd in kan zitten. Helemaal als je nog moet uitzoeken welke plugins je nodig hebt en hoe deze plugins werken. Daarnaast moet je voor veel van deze plugins ook betalen. Ook dat is iets waar mensen vaak geen rekening mee houden.

Natuurlijk zijn er alternatieven voor Huddle, maar er is weinig software wat echt gericht is op het maken van een eigen leeromgeving met een forum. De IMU heeft met Huddle echt de focus op één ding gelegd, en ik denk dat ze zich daarmee goed kunnen onderscheiden van de concurrent.

Verschil tussen Huddle en Kajabi

Eén van de bekendste concurrenten van Huddle is Kajabi. Ondanks dat ze gezien worden als concurrenten, is er wel een groot verschil tussen de twee. Ten eerste betaal je voor Kajabi een stuk meer. Ten tweede richt Kajabi zich niet alleen op het maken van een e-learning platform, maar op het maken van hele websites, waarbij je eenvoudig jouw eigen leeromgeving inricht met funnels.

Puur doordat Huddle zich enkel en alleen richting op community’s, memberships en e-learning, en niet op het maken van een website in het algemeen, weet IMU zich goed te onderscheiden. Zij zijn er voor mensen die al een website hebben, en die hun community bijvoorbeeld willen laten draaien op een subdomein. Wil je een hele website maken met software van de IMU? Dan kun je kiezen voor hun website software Phoenix, waarbij je aanvullend Huddle kunt aanschaffen.

Doordat de IMU de software los verkoopt, richten zij zich veel meer op het aanbieden van één specifiek product. Wil je een leeromgeving inrichten op een website die je al hebt? Dan kun je Huddle aanschaffen. Wil je helemaal vanaf scratch af aan een website maken? Dan kun je voor Phoenix gaan.

Doordat IMU met Huddle niet een alles-in-één pakket aanbiedt, kunnen zij voor Huddle veel lagere prijzen vragen, dan bijvoorbeeld Kajabi doet. Kajabi vraagt voor hun software een maandelijkse bijdrage van 119$. Dan praten we over het goedkoopste pakket. Wil je meer functionaliteiten van Kajabi dan hebben we het over 159$ per maand, of over 319$ per maand. Zelf zou ik daarom eerder voor Huddle kiezen, omdat ik al in het bezit ben van een website en zonder al te veel moeite een nieuwe website kan maken.

Huddle software van de IMU

De kracht van Huddle

Al meer dan 1100 websites gebruiken op dit moment de software van Huddle. Interessant om te zien is dat het gemiddeld om 900 leden per website gaat. Dat betekent dat de IMU met hun e-learning software al meer dan 1 miljoen mensen bereikt heeft. Dat is natuurlijk ongekend. Zowel de IMU, als de communityleiders, heeft dit geen windeieren gelegd.

Het laat maar weer zien hoe krachtig Huddle is en hoe goed het verkoopt. Veel mensen vergeten dat een goed platform echt van belang is, en dat een trouwe community jou helpt met het verkopen van jouw product. Dat was ook iets waar ik uitgebreid bij stilstond in mijn artikel over community building.

Spelelementen toevoegen met Huddle

In het artikel vertelde ik al dat je mensen voor een langere tijd kunt binden aan jouw product of merk, en dat een e-learning platform een goede manier is om klanten en fans te verzamelen. Ook vertelde ik al hoe spelelementen ervoor kunnen zorgen dat mensen waarde blijven leveren aan jouw community. Gelukkig voeg je met Huddle eenvoudig spelelementen toe aan jouw community. Dit wordt ook wel gamification genoemd.   

Met Huddle kun je instellen dat mensen streaks kunnen krijgen, door middel van het plaatsen van reacties op het forum. Ook kun je mensen die reageren op het forum punten geven. Hiermee zorg je ervoor dat mensen blijven reageren, omdat ze de streaks ook weer kunnen verliezen. Je speelt hiermee in op de verliesaversie van jouw cursist; hij/zij is bang om de opgedane status in de community te verliezen.

Doordat je met Huddle dit soort handige trucjes kunt toepassen in jouw community, kun je er heel makkelijk voor zorgen dat mensen actief blijven deelnemen. Ik zie het daarom ook wel echt als voordeel dat de IMU achter deze software zit. Zij hebben ontzettend veel verstand van marketing en weten gewoon hoe je een community zo optimaal mogelijk inricht, zodat jij er als communityleider profijt van hebt.

Door middel van het leaderbord, challenges, trophy’s, karmapunten en toetsingmodules zorg jij ervoor dat jij er het maximale uit haalt. Met een WordPress plugin was het waarschijnlijk een heel gedoe geweest om dit allemaal netjes en overzichtelijk te presenteren, en hier het maximale uit te halen. Ook deze gamification technieken behoren dus zeker tot ‘de kracht van Huddle’.

Service en support van Huddle

Ook als het om service en support gaat, zit je bij Huddle goed. Zoals je weet, is het een dochteronderneming van de IMU; het bedrijf dat bekend staat om een geweldige support en klantenservice. Ook bij de Huddle software is dit niet anders.

Heb je een vraag over Huddle? Dan kun je altijd aankloppen bij de klantenservice van de IMU. Groot voordeel is dat je te maken hebt met een Nederlandstalige support. Iets wat bij Kajabi – de software waar ik het eerder over had in deze review – niet het geval is.

Voordat je jouw vraag opstuurt naar de IMU, zou ik wel even kijken of jouw vraag toevallig niet al beantwoord is. De IMU heeft namelijk een stappenplan voor het opzetten van een Huddle. In dit stappenplan wordt precies uitgelegd hoe jij jouw eigen community bouwt. Misschien dat jouw vraag dus al beantwoord is met deze uitleg.

De Huddle app

Verder is het goed om te weten dat Huddle een eigen app heeft. Wil jij jouw eigen online cursus maken, of een online community opzetten? Dan betekent dit dat jouw leden altijd en overal jouw content kunnen bekijken.  

Deze app is heel gebruiksvriendelijk en zorgt er dus voor dat leden niet altijd hun computer hoeven op te starten, om vervolgens toegang te krijgen tot het platform. Zelf heb ik deelgenomen aan verschillende cursussen, en vaak volg ik deze gewoon als ik onderweg ben, of als ik aan het sporten ben. Cursusleiders die gebruikmaken van Huddle, hebben daarom bij mij als cursist al een voorsprong ?.

Affiliate Marketing Revolutie via de Huddle app

Jacko Meijaard is één van die cursusleiders die gebruikmaakt van de Huddle. Hij is eigenaar van de zeer succesvolle Affiliate Marketing Revolutie. Zoals je hieronder kunt zien, volg ik deze cursus ook via mijn mobiel. Ik zie direct alle recente berichten op het forum. Via het menu – boven in het scherm – kan ik naar de training toegaan.

Huddle app op mobiel voorbeeld

De uitstraling van de app vind ik persoonlijk echt klasse. Wel valt het mij op dat alle community’s de Huddle kleuren behouden, en niet de kleuren van de desbetreffende community/cursus, zoals bij de desktopversie wel het geval is. Ik denk echter niet dat dit heel veel uitmaakt. Alles wat je nodig hebt, heeft de app. Daarnaast is de app snel en makkelijk te gebruiken.

Volg jij een training van iemand die gebruikmaakt van de Huddle software? Dan raad ik je het zeker aan om de app eens uit te proberen. Zelf wist ik pas heel laat dat er ook een app was voor het volgen van de cursussen. Dat is natuurlijk zonde, want ik denk dat de app voor veel mensen een ideale toevoeging is.

Nog meer voordelen

Wil jij een e-learningplatform starten en kies je voor Huddle? Dan zijn er nog meer functionaliteiten, die ervoor zorgen dat Huddle zeer prettig werkt. Zo kun je jouw Huddle laten plaatsen op jouw eigen (sub)domein en in jouw eigen huisstijl.

Ook kun je eenvoudig membership levels toevoegen, zodat mensen een deel van de cursus al wel kunnen unlocken, en het andere deel nog niet. Dit kun je doen, als je ervoor wilt zorgen dat de cursist echt begint bij het begin.

Verder kun je Huddle met Zapier nog koppelen aan bijvoorbeeld e-mailmarketing programma’s, administratie software, of aan een webshop. Hierdoor kun je enorm veel automatiseren, en kun jij bezighouden met het uitbreiden en ontwikkelen van jouw cursus en leeromgeving. Hieronder zie je nog kort alle belangrijke functionaliteiten van de Huddle samengevat.

Belangrijke functionaliteiten van de e-learning software

Mijn ervaringen met Huddle

Zelf ben ik erg positief over de software van Huddle. Dat heb je waarschijnlijk al gemerkt ?. Zowel voor een communityleider als voor de cursist biedt Huddle gewoon enorm veel voordelen. Je hebt hierbij ook geluk dat het ontwikkeld is door het grootste marketingplatform van Nederland: IMU. Dat is iets wat je overal in terugziet.

Verschillende mensen die ik ken, gebruiken momenteel al Huddle voor hun cursus. Zelf ben ik momenteel ook bezig met het opzetten van een cursus. Na de positieve verhalen, heb ik er ook voor gekozen om dit te doen via Huddle. Het resultaat kan ik nu nog niet laten zien, maar ik kan je zeker vertellen dat dit mooi wordt.

Het grote voordeel van Huddle is gewoon dat je in hele korte tijd jouw eigen e-learningplatform kan realiseren en dat je dit op jouw eigen (sub)domein kan plaatsen. Daarnaast kun je erop vertrouwen dat de community software ongelooflijk goed zijn werkt doet. Cursusleiders als Joshua Kaats, Boyd Hoek en Jacko Meijaard, leven mede dankzij Huddle, nu een financieel onafhankelijk leven. Hoe lekker is dat?

Dit is iets wat mij geïnspireerd heeft en daarom heb ik ook besloten om mijn cursus op te zetten met Huddle. De software heeft zich namelijk al bewezen. Voor mij is het nu zaak om de content van naar een next level te tillen en te zorgen dat mensen er ook echt wat aan hebben. Hoe relevanter, hoe beter. Binnenkort zullen jullie meer zien van mijn Huddle cursus, en hoe dit uitpakt.

Zijn er ook nadelen?

In mijn ogen zitten er niet echt nadelen verbonden aan Huddle. Wel moet je er rekening mee houden dat het geen eenmalige investering is. Je betaalt jaarlijks/maandelijks om gebruik te kunnen maken van Huddle. Als je kiest voor het jaarabonnement ben je wel iets goedkoper uit.

Toch denk ik dat het uiteindelijk niet uit kan voor kleinere ondernemingen en verenigingen. Zij kunnen misschien beter kiezen voor een Facebook-groep, en daar hun content delen. Het ligt er hierbij heel erg aan wat het doel is.

Willen je eens in de zoveel tijd een bericht of een video delen? Dan volstaat een Facebook-groep in de meeste gevallen. Wil je liever een cursus of een training delen? Dan is het waarschijnlijk beter om te kiezen voor Huddle. Je kunt dan alles netjes selecteren en ordenen. Door middel van de membership levels, kun je ook aangeven wie wanneer toegang krijgt tot een bepaalde module. Ook is het hiermee makkelijker om notificaties te in te stellen.

YouTube/Vimeo gebruiken voor video’s

Verder moet je er rekening mee houden dat jij niet direct video’s kunt uploaden naar jouw e-learningplatform. Je moet de video’s eerst uploaden naar Vimeo of YouTube. Je kan ervoor kiezen om deze video’s op verborgen te zetten, maar dan kunnen jouw cursisten alsnog de link delen met andere mensen.

Daarom is het aan te raden om een Vimeo-abonnement aan te schaffen, zoals veel andere communityleiders ook doen. Dit kost je 6 euro per maand. Op deze manier zorg je ervoor dat mensen jouw video’s niet klakkeloos kunnen verspreiden. Je kan met dit abonnement eenvoudig de privacy instellingen aanpassen.

Houd er dus rekening mee dat dit extra kosten zijn, naast de maandelijkse/jaarlijkse kosten van het Huddle-abonnement. Dit zij overigens wel kosten die je met een cursus vrij makkelijk weer terugverdiend. Eén cursus verkopen, kan er al voor zorgen dat jij de kosten gedekt hebt.

Meer weten over Vimeo? Zie dan ook onderstaande Vimeo review van Jason Whaling. Hij bespreekt in deze video hoe jij Vimeo kunt inzetten voor jouw online business. Hij heeft het hierin specifiek over mensen die een eigen cursus willen maken.

Wat kost Huddle?

Zoals gezegd zijn er twee mogelijkheden: of je betaalt maandelijks voor Huddle, of je kiest ervoor om direct te betalen voor een heel jaar. Als je voor de eerste optie gaat, betaal je maandelijks 70 euro. Wil je direct voor een heel jaar betalen? Dan kom je uit op een bedrag van 695 euro.

Als je in één keer voor een jaar betaalt, krijg je dus een flinke korting. Bij het maandelijks abonnement kom je na een jaar namelijk uit op 840 euro. Dat terwijl dit met het maandabonnement slechts 695 euro bedraagt. Dat betekent dat je door een simpele keuze bijna 20% korting kunt krijgen ?. 

Ga nu aan de slag

Gelukkig kun je Huddle nu gratis uitproberen. Jij hebt nu de mogelijkheid om 14 dagen lang te kijken of Huddle wat voor jou is. Dit wil ik je dus ook echt als tip meegeven. Kijk gewoon of het bevalt en wat je allemaal kan met de software. Wil je hier gebruik van maken? Klik dan op de speciale knop hieronder om het proefabonnement aan te schaffen.

Bevalt het niet? Zorg er dan weer voor dat je het op tijd opzegt. Tot 14 dagen na de aankoop, heb je recht op de wettelijke niet-goed-geld-terug garantie. Na de 14 dagen wordt het proefabonnement automatisch overgezet naar een normaal abonnement, dus dat is iets om rekening mee te houden.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van deze review. Als het goed is, weet jij nu wat Huddle is en welk bedrijf achter de Huddle verscholen zit. Ook weet je nu wie Tonny Loorbach is (de oprichter van de IMU) en hoe Martijn van Tongeren ooit zijn intrede maakte bij de IMU.

Verder weet je wat je nu waar Huddle voor gemaakt is en wat je er allemaal mee kan. Tot slot heb ik verteld over de voor- en nadelen van Huddle en over mijn eigen ervaringen. Heb jij nog vragen na het lezen van deze review? Laat dan hieronder een reactie achter, of neem contact op via de contactpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen