Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

In 10 stappen succesvol beleggen van Harm van Wijk (Review 2021)

De inflatie neemt toe en de waarde van je spaargeld wordt met de jaren minder. Veel mensen zijn daarom op zoek naar nieuwe manieren om hun geld te investeren. Van spaarrente is er amper meer sprake, dus je geld op de bank laten staan heeft sowieso geen zin.

Ook ik was op zoek naar een manier om mijn geld meer waard te laten worden. Ik kwam al snel uit bij de producten van Harm van Wijk. Ik kocht het ‘Boek + pakket In 10 stappen succesvol beleggen’ en ging vervolgens aan de slag met de Trading Navigator Methode.

In deze review lees je wat ik van het ‘In 10 stappen succesvol beleggen’ pakket vind. Wil je liever direct aan de slag met een grote cursus en écht alles leren over beleggen in aandelen en opties? Lees dan ook “Harm van Wijk betrouwbaar? Trading Navigator Methode Review”.

In deze review gaat het dus alleen over het boek + pakket In 10 stappen succesvol beleggen. Dit is een boek met aansluitend een videotraining, waarin je leert – zoals je waarschijnlijk al begrijpt – hoe je in 10 stappen succesvol kunt beleggen.

In deze review lees je wat mijn ervaringen zijn. Het is dus te allen tijden geen beleggingsadvies. Wil je direct naar een bepaald onderdeel toe van deze review? Navigeer dan hieronder naar het onderdeel dat jou aanspreekt.

Wat is ‘In 10 stappen succesvol beleggen’ van Harm van Wijk?

Laten we voorop stellen dat ik het in deze review heb over het boek en het bijbehorende pakket. Dus niet alleen over het boek zelf, die je ook los kunt bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com.

In 10 stappen succesvol beleggen is in een boek en videotraining voor de beginnende belegger. Je leert hierin meer over het beleggen in aandelen en opties. In 10 stappen zie jij welke stappen jij onderneemt om succesvol te beleggen. Je kunt dit pakket zien als het broertje van de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk.

Dat is een zeer uitgebreide cursus die zich meer richt op de gevorderde belegger. Toch heeft Harm van Wijk ook die cursus aantrekkelijk gemaakt voor beginners; je krijgt namelijk gratis trading navigators bij deze cursus.

Dit zijn indicatoren waarmee je precies kunt zien wanneer je een aandeel moet kopen of verkopen, of wanneer je een optie moet openen of sluiten. In mijn review over de Trading Navigator Methode zie je precies hoe dit werkt.

Voor nu richt ik mij dus alleen op het boek + pakket In 10 stappen succesvol beleggen. Hierin leer je hoe je doelen formuleert, wat kansrijke aandelen zijn en nog veel meer. Later in deze review zie je precies waar In 10 stappen succesvol beleggen uit bestaat. Ook vertel ik dan meer over mijn ervaringen.

Bonussen, gratis e-book en korting

Bij In 10 stappen succesvol beleggen worden verschillende bonussen meegeleverd. Deze bonussen maken het voor jou als beginner nog makkelijker om te beleggen. Zo krijg je bijvoorbeeld opnames van een serie interviews die Harm heeft gehouden met experts. Zij vertellen waar je op moet letten bij beleggen en wat de valkuilen zijn.

Tip: Twijfel je nog of je het In 10 stappen succesvol beleggen pakket wilt aanschaffen? Download dan nu eerst het gratis e-book ‘30 winstgevende aandelen in 5 minuten’. Hierin leer je hoe je succesvol belegt:

 • zonder veel tijd te investeren
 • of veel risico te lopen
 • met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën

Daarnaast krijg je bijna 90% korting bij het aanschaffen van het pakket ‘In 10 stappen succesvol beleggen’. Het e-book download je via de speciale link hieronder.  

Wie is Harm van Wijk?

Harm van Wijk is een expert als het gaat om beleggen en heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de financiële wereld. Dit begon allemaal toen hij studeerde aan Hogeschool Utrecht. Hij deed hier de studie Bedrijfseconomie. In 1997 rondde hij deze studie af.  

Harm was echter nog niet klaar met studeren, want na zijn studie op Hogeschool Utrecht, besloot hij naar de universiteit te gaan in Tilburg. Ook hier studeerde hij Bedrijfseconomie, met de afstudeerrichting Marketing.

Tijdens deze studie had Harm van Wijk ontzettend veel geleerd over beleggen, en financiële markten in het algemeen. Voor Harm was het tijd om met zijn kennis ook echt aan de slag te gaan.

foto Harm van Wijk

Ondertussen houdt Harm van Wijk zich meer dan 30 jaar bezig met beleggen. Hij was in die tijd werkzaam voor de volgende banken/bedrijven.

 • SNS bank
 • Binck Bank
 • ING
 • Citibank
 • De Financiële Telegraaf

Op Harm van Wijk zijn LinkedIn profiel kun je precies zien welke functies hij heeft gehad bij deze bedrijven. Zijn functies en kennis hebben er bovendien meermaals voor gezorgd dat Harm van Wijk in de belangstelling stond van de media.

Hij schoof onder andere aan bij EenVandaag, BNR Nieuwsradio en Radio 1. Ook is Harm van Wijk te gast geweest bij Business Class van Harry Mens. Harm werd meestal geïnterviewd over trends en ontwikkelingen in de financiële wereld.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat de media Harm echt ziet als expert op het gebied van beleggen.

Op YouTube deelt Harm van Wijk zelf ook een video, waarin hij werd geïnterviewd door Merel Smedes. Je leert hierin Harm beter kennen. Daarnaast maak je kennis met zijn visie over beleggen en vertelt hij waar mensen vaak de mist in gaan. Hieronder zie je de video.

Beleggen.com

Tegenwoordig is Harm van Wijk niet meer werkzaam voor de grote banken. Hij vond dat het tijd werd voor een eigen bedrijf. Zijn kennis en kunde bundelde hij samen tot één website: Beleggen.com. Hierop biedt Harm blogartikelen, coaching en cursussen aan.

Er is ook een Beleggen.com community. Dit is een community waar zowel particuliere beleggers als experts hun ei kwijt kunnen. Dit platform is opgezet om van elkaar te leren en om samen na te denken over beleggen en welke beleggingen wel/niet verstandig zijn.

Zelf ben ik nu een aantal maanden lid van deze community. Ik werd lid toen ik de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk aanschafte. Sinds die tijd ben ik bijna dagelijks actief in de community en leer ik iedere dag meer over aandelen, opties en beleggingsstrategieën.

In totaal telt de Mijn Beleggen Community – op het moment van schrijven – bijna 40.000 leden. Ook zijn er in totaal meer dan 40.000 berichten geplaatst. Dit laat zien dat het een hele levendige community is. We kunnen deze community rekenen tot één van de grootste beleggersplatformen van Nederland.

Hieronder zie je waar er zoal over gepraat wordt in de community.

Mijn beleggen community

Waar bestaat In 10 stappen succesvol beleggen uit?

Zoals ik eerder aangaf, is het goed om In 10 stappen succesvol beleggen echt te zien als een instapcursus. Je kunt het boek ook los bestellen, maar ik raad het aan om dat niet te doen. Voor een paar tientjes meer heb je het hele pakket, met ontzettend veel extra waarde en uitleg. Je weet dan zeker dat je de basis onder de knie hebt.

Hieronder zie je waar het boek + pakket In 10 dagen succesvol beleggen uit bestaat.

 • Het boek In 10 Stappen Succesvol Beleggen
 • Het e-book In 10 Stappen Succesvol Beleggen
 • Het Audiboek In 10 Stappen Succesvol Beleggen
 • De Online Training In 10 Stappen Succesvol Beleggen
 • De In 10 stappen succesvol beleggen bonussen

Je krijgt dus het fysieke boek naar je huis gestuurd, maar ook een e-book en een audioboek. Dit betekent dat jij het boek kan lezen/luisteren wanneer jij maar wilt. Vooral de online cursus vind ik hierbij een erg waardevolle toevoeging, omdat Harm hierin belangrijke informatie, grafieken en bronnen deelt die jou helpen om te starten met beleggen.

De totale waarde van het pakket bedraagt € 443,33. Je kunt In 10 stappen succesvol beleggen nu nog aanschaffen met ongeveer 90% korting. Je kunt hiervoor eerst het gratis e-book ’30 winstgevende aandelen in 30 minuten’ downloaden. Via deze speciale link krijg je toegang tot dit e-book.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om het hele In 10 stappen succesvol beleggen pakket aan te schaffen. Je krijgt een melding te zien met de speciale aanbieding. Er wordt duidelijk aangegeven dat het om een eenmalige aanbieding gaat (zie ook onderstaande screenshot).

In 10 stappen succesvol beleggen aanbieding

Hoe ziet het stappenplan eruit?

Zowel in het boek als in de aanvullende cursus worden er 10 stappen doorlopen, waarin jij leert hoe jij succesvol kunt worden met beleggen. Ik vind het goed dat Harm in dit pakket ook echt begint bij het begin.

Bij de Trading Navigator Methode viel het mij direct op dat die cursus meer gericht is op gevorderden. Daar wordt ervan uit gegaan dat je de basis al onder de knie hebt. Je kunt de Trading Navigator Methode daarom zien als een vervolg op dit In 10 stappen beleggen pakket.

Zelf ben ik een aantal jaar geleden begonnen met beleggen. Ik investeerde toen in cryptomunten, zonder dat ik er echt kennis van had. Ik wist niet eens wat een technische analyse was en hoe je kansrijke cryptomunten kon selecteren. Dit zorgde ervoor dat ik bij de eerste beste prijsdaling mijn cryptomunten verkocht. Uiteraard met verlies.

Lees ook: X10 met crypto van Jan Robert Schutte en Harm van Wijk (Review)

Het In 10 stappen succesvol beleggen pakket zorgt ervoor dat jij je niet laat leiden door je emoties, zoals ik toen wel deed. Je stelt vooraf doelen op en je leert hoe je de juiste beleggers-mindset krijgt. Vergis je niet: dat is ontzettend belangrijk.

De eerste drie stappen van het pakket zijn de stappen die de meeste mensen overslaan, maar eigenlijk het belangrijkst zijn voor een solide basis. Anders laat je je al snel leiden door je emoties. Het wordt dan meer gokken, als dat het op beleggen lijkt. Op den duur betekent dit dus ook dat je geld verliest.

Hieronder vertel ik meer over het In 10 stappen succesvol beleggen pakket. Natuurlijk kan ik niet alles vertellen, omdat ik Harm van Wijk dan tekort doe. Wel kan ik globaal vertellen wat beleggingsexpert Harm van Wijk jou allemaal leert met zijn stappenplan. Hieronder zie je alvast de 10 stappen van het stappenplan.

 1. Formuleer je doel
 2. Mindset
 3. Vergroot je kennis
 4. Kies een kansrijke markt
 5. Filter de kansrijke aandelen
 6. Selecteer het instrument
 7. Kies de strategie die bij je past
 8. Gebruik money management
 9. Bepaal vooraf wanneer verkopen
 10. Registreer en evalueer

Ben jij klaar om serieus geld te verdienen met beleggen en wil jij geld voor jou laten werken? Dan zit je helemaal goed. Je leert onder andere hoe je een mooi rendement kan behalen en hoe je portefeuilles beheert, maar ook hoe je kosten kunt besparen door zelf te leren beleggen.

Hieronder een samenvatting van de 10 stappen. Ik vertel steeds eerst wat je in het boek kunt vinden. Vervolgens vertel ik wat je van de training kunt verwachten.

Stap 1. Formuleer je doel

In de eerste stap ga je aan de slag met het formuleren van jouw doelen. Als ondernemer is dit al ontzettend belangrijk, maar als belegger misschien nog wel meer. Je zet namelijk jouw vermogen in om dit te laten groeien. En wanneer je geen doelen hebt, gaat dit niet werken.

Je gaat in deze stap dus echt aan de slag met het opschrijven van je doelen. Ook wordt het duidelijk hoeveel geld je kunt investeren in aandelen en opties. Verder laat Harm van Wijk precies zien welke stappen jij moet ondernemen, voordat jij aan de slag kan.   

Hij heeft het onder andere over doelen opschrijven, deadlines van doelen en over actie ondernemen. Verder vertelt Harm van Wijk dat je niet één doel moet hebben, maar meerdere. Hij heeft het dan over wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse doelen.

In de training gaat Harm hier dieper op in. Je krijgt bijvoorbeeld een sheet waarmee je jouw doelen kunt opstellen. In het document voer je het volgende in:

 • Inleg aan het begin
 • Investering per maand
 • Rendement per maand
 • Looptijd in jaar

Hiermee kun je eenvoudig jouw resultaat berekenen. Verder vind je in de training nog een quiz. Door het beantwoorden van een aantal vragen, krijg jij inzicht in jouw beleggingsprofiel. Zelf vind ik dit een erg waardevolle toevoeging op de informatie uit het boek. De quiz bestaat in totaal uit 13 vragen.

Hieronder zie je de modules van de training (ter aanvulling dus op het boek). Ik raad het aan om steeds de hoofdstukken van het boek eerst te lezen, voordat je aan de slag gaat met de lesstof/opdrachten uit de training.  

In 10 stappen succesvol beleggen stap 1

Stap 2. Mindset

Zojuist gaf ik al aan dat de juiste mindset ontzettend belangrijk is. Vooral als je geld inzet om dit meer waard te laten worden.

In het boek zegt Harm van Wijk heel mooi: “Wanneer je de andere 9 stappen succesvol zet, maar het ontbreekt je aan een positieve mindset, dan verkleint dit jouw kans op succes aanzienlijk”.

Zelf heb ik dit dus ook mogen ervaren. Ik had als beginnende ondernemer niet de juiste mindset en nam daardoor verkeerde beslissingen. Bij mij was het grootste probleem dat ik altijd naar de korte termijn keek; waar haal ik voldoening uit op de korte termijn? Die gedachte is bij beleggen heel risicovol.

Harm van Wijk heeft allerlei tips voor jou om een betere mindset te krijgen. Hij geeft zelfs aan dat 20% bij beleggen techniek is. De overige 80% van succesvol beleggen bestaat uit het hebben van de juiste mindset. Zorg daarom dat je deze module echt goed volgt.

Je leert bijvoorbeeld meer over het menselijk brein, hoe dat ontstaan is. Ook vertelt Harm jou meer over het onderbewustzijn en in hoeverre dit meespeelt bij de beslissingen die jij maakt. Aan het einde van het hoofdstuk sluit Harm af met allerlei tips voor een optimale performance en een beter werkend brein. Veel van deze tips heb ik nu ook geïmplementeerd in mijn dagelijks leven.

In de training deelt Harm nog een aantal films, documentaires en boeken die jou helpen met het verkrijgen van een betere mindset. Zo deelt Harm een video van Dann Buettner, die vertelt hoe wij meer dan 100 jaar oud kunnen worden, en natuurlijk het welbekende boek: Think and grow rich. Een boek die nagenoeg iedere belegger/ondernemer in zijn boekenkast heeft staan.

Hieronder zie je de modules van stap 2.

krijg een betere beleggers mindset

Stap 3. Vergroot je kennis

‘Kennis is macht’ is een gezegde die je vast weleens voorbij hebt horen komen. Ook met beleggen is het belangrijk dat jij niet zomaar wat doet. Daarom is het goed om je kennis te verbreden, voordat je actief aan de slag gaat.

Harm van Wijk leert jou in het boek In 10 stappen succesvol beleggen precies hoe jij kunt zorgen voor meer kennis op het gebied van beleggen. Hij raadt het aan om samen te werken met een coach, omdat je dan een stok achter de deur hebt. Ook weet je dan direct waarmee je aan de slag moet.

Verder vindt Harm het verstandig om live events te bezoeken. Je ontmoet dan gelijkgestemden. Daarnaast kun je op zo’n dag heel goed focussen op hetgeen waar je mee bezig bent. Bovendien is het een goed moment om even te ontsnappen uit de dagelijkse sleur.  

Verder onderscheidt Harm vijf verschillende soorten beleggers en vertelt hij waar je ze aan herkent. Je krijgt hiermee meer inzicht in waar jij staat en wat de vervolgstappen zijn. Je ziet in Harm zijn schema precies hoe beleggers van het volgende niveau zich gedragen.

In de training krijg je veel extra informatie aangeboden bij deze stap. Wel moet je er rekening mee houden dat Harm van Wijk je ook producten aanbeveelt waar je voor moet betalen. Als je dit liever niet hebt, dan geeft hij jou de mogelijkheid om zijn gratis training van de Trading Navigator Methode te bekijken. Dit doe je via de speciale knop hieronder.

Tot slot deelt Harm in de training nog een aantal boekaanbevelingen, films en documentaires over traden en beleggen. Op Netflix staan overigens ook films en documentaires die voor beginners heel interessant zijn. Kijk dus ook daar even rond.

Hieronder zie je de modules uit stap 3. Het zijn dus vooral aanbevelingen van boeken, films, documentaires en eigen producten. Harm van Wijk is ervan overtuigd dat deze informatie jou helpt om de volgende stappen te zetten.  

De modules van In 10 stappen succesvol beleggen stap 3

Stap 4. Kies een kansrijke markt

Je hebt een goede basis neergezet. Je kunt nu op zoek naar een kansrijke markt waarin jij wilt opereren. Harm van Wijk heeft het in deze stap over het analyseren van trends en over het spreiden van je beleggingen. Dat laatste zorgt volgens Harm voor een hoger rendement en een lager risico. Hij laat dit zien aan de hand van verschillende tabellen en berekeningen.

Verder heeft Harm het over dividend, want hoe zit dat nou eigenlijk precies? Sommige mensen denken dat je dit ieder jaar krijgt als aandeelhouder, maar je zult in het In 10 stappen succesvol beleggen pakket leren dat dit niet het geval is.

In de training komen we bij deze stap maar twee modules tegen. Je krijgt hier ‘interessante bronnen’ te zien en een artikel over dividendaandelen. Dat artikel vind ik erg interessant, omdat Harm zijn beweringen uit het boek verder onderbouwd. Hieronder zie je de twee modules uit stap 4.

modules kies een kansrijke markt

Stap 5. Filter de kansrijke aandelen

Je weet nu in welke markt je het beste kunt investeren en waarom het belangrijk is om jouw beleggingen te spreiden. Nu ga je op zoek naar kansrijke aandelen waarin jij kunt investeren. Dit zijn aandelen die een mooi rendement kunnen opleveren.

Ik vind het fascinerend hoe Harm in deze stap begint met een persoonlijk verhaal. Hij vertelt een verhaal over toen hij ongeveer 20 jaar oud was. Hij raakte toen 90% van zijn portefeuille kwijt, doordat hij verkeerde beslissingen nam. Dit was geld waar hij hard voor gewerkt had, in weer en wind.

Harm vertelt dat hij op zoek ging naar bewezen beleggingsstrategieën. Hij ging op zoek naar wat wél werkte, en niet wat niet. Op die manier ging hij op zoek naar aandelen waarbij hij geld voor hem kon laten werken. In het boek vertelt hij precies hoe hij dat doet en hoe hij leert van de grootste beleggers.

Verder vertelt hij nog over zijn Trading Navigators, die je gratis krijgt bij de aanschaf van de Trading Navigator Methode. Dit zijn indicatoren die jou helpen met het analyseren van de markt. Dit maakt het voor jou als beginner een stuk makkelijker om kansrijke aandelen te selecteren.

Dit stukje software laat precies zien wanneer je een aandeel moet kopen of verkopen. Ook heeft Harm van Wijk speciaal een trading navigator laten ontwikkelen voor opties. Zo zie jij precies wanneer jij een optie moet openen of sluiten. Door deze methode hoef je maar 5 minuten per week bezig te zijn met beleggen, om toch een mooi rendement te behalen.

Hieronder zie je de koop- en verkoopsignalen van de Trading Navigator. In dit geval kijk ik naar de aandelen van Amazon. Je ziet door de koop- en verkoopsignalen precies wanneer het verstandig is om in of uit een aandeel te stappen.

De trading navigators van Harm van Wijk

De training

In de bijbehorende training vind je één module. Deze heet ‘In enkele minuten de hele markt analyseren’. Daarin krijg je vier video’s voorgeschoteld. Deze gaan dieper in op de materie en je leert hiermee hoe je eenvoudig aandelen selecteert met de Trading Navigator. Het blijft natuurlijk aan jou de keuze of je de Trading Navigator Methode wilt aanschaffen, of niet.

Wel vind ik dat het boek en de training heel erg gericht is op de Trading Navigator Methode. Dat snap ik ook wel, want dit is echt een instapcursus voor een paar tientjes en de Trading Navigator Methode is echt hét product van Harm van Wijk.

Uiteraard betaal je hiervoor wat meer geld, maar dan heb je wel een cursus die veel dieper ingaat op het filteren van kansrijke aandelen. Daarnaast heb je twee jaar lang een coach die jou begeleidt met beleggen, en jou helpt als je ergens niet uitkomt.

In 10 stappen succesvol beleggen stap 5

Stap 6. Selecteer het instrument

Je bent bijna klaar om aandelen te kopen, of om in opties te stappen. Je weet nu welke aandelen een koop- of verkoopsignaal hebben en welke aandelen veel rendement kunnen opleveren. Het is nu tijd om het instrument te selecteren. Harm van Wijk vertelt jou hoe je dit doet.

Hij heeft het eerst nog over de verschillen tussen aandelen, callopties en putopties. Verder vertelt hij meer over het beleggen met een hefboom en vertelt hij wat turbo’s, sprinters en speeders zijn. Ook vertelt hij nog wat CFD’s precies zijn en waarom hij hier zelf geen fan van is.

Zoals je merkt, kijk je bij deze stap echt heel erg naar jouw beleggingsstrategie en de manier hoe je jouw geld inzet. Je gaat in deze stap wat meer de diepte in. Gelukkig weet Harm van Wijk alles heel duidelijk te vertellen en legt hij duidelijk uit wat de begrippen betekenen. Zelf ben ik door deze stap ontzettend veel nieuwe informatie te weten gekomen.

In de training vind je één module die erg waardevolle informatie heeft. Dat is de module ‘Met € 250 beleggen en een mooi rendement behalen’. Hierin vind je een video waarin Harm uitlegt hoe je geld kunt verdienen met een putspread. Dit is één van de mogelijke beleggingsstrategieën.

Harm laat weten dat het goed is om je in verschillende strategieën te verdiepen, om zo jouw risico te beperken. Hij deelt hiervoor in deze module twee handleidingen:

 • Geld verdienen met Sprinters, Speeders en Turbo’s
 • Geld verdienen met aandelen

Voor deze handleidingen moet je wel extra betalen. De keuze blijft natuurlijk aan jou of je dit wilt, of niet. Hieronder zie je de modules van stap 6.

stap 6 van de training

Stap 7. Kies de strategie die bij je past

Het ging al een aantal keer over het hebben van een goede beleggingsstrategie, maar welke (bewezen) strategieën zijn er en hoe weet je of deze strategieën jou ook daadwerkelijk wat opleveren? In stap 7 leer je meer over de strategieën die er zijn.

Het belangrijkste hierbij is dat jouw strategie moet passen bij het doel dat je hebt en het beleggingsprofiel die je hebt opgesteld. In het In 10 stappen succesvol beleggen boek lezen we namelijk dat het heel lastig is om je persoonlijkheid aan een strategie aan te passen. Andersom kan wel.

Harm van Wijk laat in het boek dus precies zien welke strategieën er allemaal zijn. Hij heeft het dan over bewezen strategieën, die ook door professionele beleggers gebruikt worden. Je leert ontzettend veel in dit hoofdstuk. Ook omdat Harm van Wijk duidelijk aantoont welke strategieën wel werken, en welke niet.

Dit hoofdstuk is onderverdeeld in aandelenstrategieën en in optiestrategieën. Zo wordt het voor jou al snel duidelijk welke strategie bij jou past, want als het goed is weet je al of je in aandelen wilt investeren, of in opties. Of misschien wel in beide.

In de training worden er twee producten aanbevolen. Ook krijg je meer achtergrondinformatie omtrent het onderwerp. Zelf vind ik dat de er in deze stap weinig extra informatie geboden wordt. Harm probeert in deze stap vooral zijn producten aan de man te brengen.

Doordat ik ook de Trading Navigator Methode gevolgd heb, weet ik dat de producten van enorm hoge kwaliteit zijn, maar in deze module had ik – ondanks de lage prijs – wel iets meer informatie willen zien. Hieronder zie je de modules van stap 7.

Modules in 10 stappen succesvol beleggen stap 7

Stap 8. Gebruik money management

Voordat je ergens instapt, is het goed om je doelen vast te hebben staan. Op basis daarvan kun je money management gebruiken. Dat wil zeggen dat jij van tevoren regels voor jezelf opstelt, zodat jij veilig kan gaan beleggen.

Harm van Wijk legt je in deze stap precies uit hoe jij die regels opstelt en hoe je jouw risico kunt beperken. Hij heeft het hierbij vooral over het belang van een stop-loss. Hij vertelt je wat dit is en hoe je dit op de juiste manier inzet. Ook deelt hij een gouden regel, waarmee jij jouw verlies beperkt, en jouw winst optimaliseert.  

Bovendien heeft Harm het nog over het spreiden van beleggingen en over de standaardafwijking. Dit is het risico die jij loopt bij een trade. In het boek In 10 stappen succesvol beleggen lees je hier meer over en leer je hoe je jouw risico kunt berekenen. Zelf vind ik dit één van de meest waardevolle hoofdstukken, omdat je leert hoe jij je aan een systeem houdt.

In de training vind je nog een uitgebreid artikel over money management. Dit artikel wordt ook onderbouwd met cijfers en grafieken. Het gaat hierin onder andere over de hitratio, Risk / reward en de inleg per trade. Ook hier heb ik veel van geleerd.

training stap 8

Stap 9. Bepaal vooraf wanneer te verkopen

Als belegger moet je vooraf een doel hebben. Je kan hierbij aan wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse doelen denken, maar ook bij iedere trade moet je een doel voor jezelf opstellen. Van tevoren bepaal jij al wanneer je uit een positie stapt. In het boek staat: “Dat is het laatste moment waarop je als belegger nog objectief bent”.

Als je al in een trade zit, is de kans groot dat je je laat leiden door je emoties. Ik denk dat we allemaal weleens de volgende gedachte hebben gehad: ‘maar wat nou als de koers ineens heel erg stijgt. Moet ik mijn aandeel dan wel verkopen?’.

Je maakt dan keuzes op gevoel en niet aan de hand van jouw systeem. Het is daarom echt aan de raden om trading navigators te gebruiken, omdat je dan precies ziet wanneer er een stijgende of dalende trend is. Ook zie je wanneer je een aandeel moet kopen of verkopen.

Als je je hier aan houdt, is de kans groot dat je een mooi rendement gaat halen. Op de landingspagina van de Trading Navigator Methode spreekt Harm van Wijk zelfs over een rendement van 7,4% tot 20,6%.

trading navigator methode rendement

In de training vind je ervaringsverhalen van beleggers. Hier vertellen mensen over hun ervaring met Harm van Wijk. Ook zeggen zij wat ze van de Trading Navigator Methode vinden. Veel nieuwe informatie zal je hier dus niet vinden. Eén van deze video’s heeft Harm van Wijk ook openbaar gedeeld op zijn YouTube-account. Die zie je hieronder.

Stap 10. Registreer en evalueer elke transactie

Dit is één van de belangrijkste stappen tijdens beleggen. Je wilt natuurlijk weten in hoeverre het gelukt is om jouw doelen te behalen. Daarvoor is het nodig om iedere trade te registreren in een trading journaal. Door iedere transactie te evalueren, zorg je ervoor dat je van fouten leert. Op die manier creëer je een winnende strategie voor jezelf.

Door het logboek, waarin je al jouw transacties bijhoudt, wordt het voor jou makkelijker om de volgende keer een beslissing te nemen. Je weet namelijk waar het bij je vorige trade goed/fout ging. Dat is enorm belangrijk als je beter wilt worden in beleggen.

Er wordt in het boek zelfs gesteld dat het trading journaal het verschil kan betekenen tussen winst en verlies. Zelf moet ik eerlijk bekennen dat ik een lange tijd niet mijn beleggingen bijhield. Ik heb daarom enorm veel van dit hoofdstuk geleerd.

Voor de rest heeft Harm het in dit hoofdstuk nog over beleggen in indexfondsen en vertelt hij waarom hij hier wel/geen voorstander van is.

Bij deze stap vind ik ook de modules van de training echt van toegevoegde waarde. Je krijgt bijvoorbeeld een infographic te zien. Hierin zie je precies wat er allemaal in een tradingplan moet staan en waar het aan moet voldoen.

Bovendien deelt Harm van Wijk een artikel en een video waarin het gaat over vermogensbeheerders en beleggingsfondsen. Het artikel is echt een waardevolle toevoeging op het boek. Je ziet hierin grafieken en bronnen, waarmee Harm van Wijk zijn beweringen onderbouwd.

In de laatste module deelt Harm van Wijk zijn brokeronderzoek. Een broker is niks anders dan een handelsplatform. Er zijn veel verschillende brokers bekend bij beleggers, maar Harm vertelt welke volgens hem de beste is. Hierdoor kun jij nu écht gaan beginnen met traden. Hieronder zie je de modules van stap 10.

modules in 10 stappen succesvol beleggen stap 10

Bonussen in 10 stappen succesvol beleggen

Wanneer je het In 10 stappen succesvol beleggen pakket aanschaft, krijg jij een aantal bonussen. Vandaar dat het hele pakket echt van meerwaarde is. Het is dus ook verstandiger om het hele pakket aan te schaffen, in plaats van alleen het boek. Hieronder zie je welke bonussen je onder andere meegeleverd krijgt.

30 winstgevende aandelen in 5 minuten

Dit e-book kun je gratis downloaden, voordat je de training of het boek aanschaft. Mocht je er nog niet aan toegekomen zijn om dit e-boek te lezen, dan is dit e-boek ook weer terug te vinden in de training.

Je leert hierin onder andere hoe je goedkope van dure aandelen onderscheidt en hoe je succesvol belegt. Je kan het e-book gratis downloaden via deze speciale link.

Expert kansen voor 2021

In dit e-book vertellen experts hoe jij geld voor jou kan laten werken, in plaats van andersom. Dit is één van de meest waardevolle e-books van het In 10 stappen succesvol beleggen pakket. In totaal heeft het e-book 82 bladzijden. Er wordt hierin stilgestaan bij de trends, ontwikkelingen en kansen van 2021.

expert kansen voor 2021 bonus

7 geheimen van succesvol beleggen

In dit e-book ga je veel meer de diepte in, dan in het gewone In 10 stappen succesvol beleggen boek. Je leert in dit e-book meer over de geheimen van succesvol beleggen; hoe zorg jij ervoor dat jij overal ter wereld geld kan verdienen met beleggen?

Het gaat in dit e-book onder andere over het volgen van een systeem, het gebruik van opties en het uitbreiden van winstgevende posities. Daarnaast staat Harm stil bij de psychologie en zwaktes van een belegger. Dit e-book heeft 40 bladzijden.

7 geheimen van succesvol beleggen bonus

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten?

Natuurlijk hoef je niet per se in aandelen of opties te beleggen. Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in gouden en zilveren munten. De kans is groot dat je hier nog vrij nieuw mee bent. Daarom vertelt Harm van Wijk waar jij op moet letten als je hierin wilt investeren. Dit e-book bestaat in totaal uit 15 bladzijden en is ook een erg waardevolle toevoeging bij het boek en de training.  

valkuilen investeren in goud en zilver

Big Pharma en de strijd tegen het coronavirus

In dit e-book zie je dat het In 10 stappen beleggen pakket ook inspeelt op trends en ontwikkelingen. Natuurlijk weten we allemaal dat ondernemers het zwaar hebben tijdens de Coronacrisis, maar het is ook goed om te weten dat Corona kansen biedt voor beleggers. Door te investeren in farma bedrijven, kun je een mooi rendement behalen.

Big pharma en de strijd tegen het coronavirus bonus

De 10 gewoontes van succesvolle ondernemers

Wil jij een succesvolle ondernemer/belegger worden? Dan is het goed om te kijken wat succesvolle mensen doen; welke gewoontes hebben zij? Zij zijn namelijk niet voor niks zo succesvol. In dit e-book vertelt Harm jou welke gewoontes veel succesvolle ondernemers hebben en hoe jij deze gewoontes kunt implementeren in jouw dagelijks leven.

De 10 gewoontes van succesvolle ondernemers

De top 10 waterstof aandelen in 2021

In dit rapport vertelt Harm van Wijk jou meer over de top 10 waterstof aandelen. Of dit voor jou waardevol is, hangt heel erg af van waar je in wilt beleggen. Zelf ben ik minder geïnteresseerd in waterstof aandelen, dus vandaar dat dit 14 pagina’s tellende e-book voor mij iets minder interessant is.

Handleiding geld verdienen met bitcoin of ethereum

In tegenstelling tot het vorige e-book, vond ik dit e-book wel heel interessant. Je leert hierin hoe je geld kunt verdienen met bitcoin of ethereum. Ik zie dat de vraag naar cryptomunten de laatste tijd heel erg toeneemt, dus ik vind het goed dat Harm van Wijk hier aandacht aan besteedt.

Wil jij meer leren over cryptocurrency’s? Lees dan ook mijn Crypto Masterclass review. Of bekijk hieronder mijn video waarin ik uitleg hoe je eenvoudig cryptocurrency’s koopt op de Binance exchange.

Waar vind je deze bonussen?

Na de aanschaf van het In 10 stappen succesvol beleggen pakket, krijg je toegang tot jouw Mijn Beleggen account. Je krijgt hiervoor een mail toegezonden. In deze mail staat een link om jouw account aan te maken.

Als je dit gedaan hebt, kom je terecht op het forum. Vervolgens zie je boven in het menu een kopje met Trainingen. Daar klik je op. Je scrolt dan helemaal naar beneden tot je In 10 stappen succesvol beleggen gevonden hebt.

Dan klik je op E-books en Audioboek. Naast het e-book en audioboek zie je bonussen die jij gratis meegeleverd krijgt bij het pakket. De bonus ’30 aandelen binnen 5 minuten’ staat naast E-books en Audioboek in het overzicht.

Alle bonussen op een rijtje

Wat is mijn ervaring met In 10 stappen succesvol beleggen?

Zoals je misschien al wel merkt, ben ik heel tevreden over het boek + pakket In 10 stappen succesvol beleggen. De tips van Harm van Wijk hebben mij enorm geholpen met traden. Je leert de basis van het beleggen en je leert hoe je kansrijke aandelen selecteert.

Wel moet je dit pakket echt zien als een instapcursus. Je leert vooral de theorie achter beleggen en welke beleggingsstrategie het beste bij jou past. Doordat ik de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk ook gevolgd heb, zie ik wel dat de informatie in het boek nog heel erg oppervlakkig blijft.

Wil jij echt serieus aan de slag met beleggen? Dan raad ik het aan om de Trading Navigator Methode te volgen. Je krijgt dan toegang tot software, waarmee je precies kunt zien wanneer jij een aandeel moet kopen of verkopen. Dit zorgt ervoor dat je maar 5 minuten per week bezig hoeft te zijn met beleggen. Wil je liever leren daytraden? Dan kun je ook overwegen om de Day Trading Masterclass van Kevin Timmer aan te schaffen.

Zijn er ook nadelen?

Ik vind niet dat er echt nadelen zijn bij het In 10 stappen succesvol beleggen pakket. Helemaal als je kijkt naar de prijs, vind ik dat je ontzettend veel informatie krijgt, waar je echt wat mee kan. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

 • Ondanks dat Harm jou vertelt hoe je een mooi rendement kunt behalen, weet je natuurlijk nooit zeker of dit lukt. Beleggen blijft een risico met zich meebrengen. Zet daarom alleen geld in dat je kunt missen.
 • In het In 10 stappen succesvol beleggen pakket verwijst Harm meermaals naar zijn andere producten. Hier moet je extra voor betalen. Wil jij je verder verdiepen in het beleggen in aandelen en opties? Dan is het beter om een alles-in-één-pakket aan te schaffen. De Trading Navigator Methode leent zich hier uitstekend voor.

Wat zeggen anderen over In 10 stappen succesvol beleggen?

Niet alleen ik ben tevreden over het boek + pakket van Harm van Wijk. Ook op het internet kom ik veel positieve reviews tegen. Hieronder zie je een aantal reviews die ik tegenkwam op de landingspagina van Harm van Wijk.

Ervaringen in 10 stappen succesvol beleggen 1
Ervaringen in 10 stappen succesvol beleggen 2
Ervaringen in 10 stappen succesvol beleggen 3

Normaal gesproken kies ik er voor om de reviews op de landingspagina achterwege te laten, omdat je weet dat er op een landingspagina alleen lovende teksten te vinden zijn. In dit geval gaat het om grote namen, zoals Jaap van Duin, Jamory Leysner en Klaas Steenhuis. Vandaar dat ik deze reviews wel wat vind zeggen.

Dit zijn overigens niet de enige reviews die ik tegen ben gekomen over het boek/pakket. Op Google zijn meerdere, goed onderbouwde reviews te vinden, bijvoorbeeld die van Reviewplek, De Geldwolf en die van Veelreviews. Hieronder zie je een aantal commentaren die ik tegenkwam.

Reviewplek.nl

“Een helder en praktisch boek voor iedereen die serieus werk wil maken van het geld verdienen met beleggen”.

Degeldwolf.nl

Het in 10 stappen succesvol beleggen boek en de training zijn ontzettend goed. Er zit veel overlap, maar je leert zo wel heel sterk welke 10 stappen je moet doorlopen om succesvolle beleggingen te doen”.

Veelreviews.nl

“Harm van Wijk heeft hier zeker een goede instapcursus gemaakt voor mensen die nog nieuw zijn in de wereld van beleggen en de eerste stappen willen zetten”.

Zoals je ziet, is eigenlijk iedereen tevreden over het product van Harm van Wijk. Ik ben in ieder geval nog geen negatieve ervaringen tegengekomen met het In 10 stappen succesvol beleggen boek/pakket.

Wat kost het In 10 stappen succesvol beleggen boek + pakket?

Dan zijn we nu aangekomen bij de prijs. Daar heb ik goed nieuws over, want Harm van Wijk heeft tijdelijk een aanbieding. Jij krijgt 85% korting bij de aanschaf van het In 10 stappen succesvol beleggen pakket.

Je betaalt nu slechts € 47 voor de aanschaf van het boek + pakket. Normaal is dat € 434,44. Een flinke korting dus, die je eigenlijk niet kunt mislopen.

De prijs-kwaliteitverhouding is door deze korting ongekend. Er zijn al veel mensen geweest die gebruik hebben gemaakt van deze korting, dus ik heb geen idee hoelang dit nog geldt. Wees er daarom snel bij.

Prijs in 10 stappen succesvol beleggen boek + pakket

30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie

Harm van Wijk heeft veel vertrouwen in zijn product. Dat betekent dat hij niet de wettelijke 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie biedt, maar een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Dat siert Harm enorm.

Hij laat hiermee zien dat hij echt achter zijn product staat. Bovendien heb je hierdoor als koper niks te verliezen. Bevalt het In 10 stappen succesvol beleggen pakket niet? Stuur Harm van Wijk dan een berichtje. Je krijgt het geld dan netjes teruggestort op jouw rekening.

Deze garantie geldt overigens ook voor andere producten van Harm van Wijk, zoals bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode.

Ga nu aan de slag

Wil jij stappen zetten in de financiële wereld en ben jij er klaar voor om geld te verdienen met aandelen en opties? Ga dan vandaag nog aan de slag.

Download hieronder het gratis e-book ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’. Na het downloaden hiervan kun je het In 10 stappen pakket aanschaffen met bijna 90% korting.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van de In 10 stappen succesvol beleggen boek + pakket review. Als het goed is weet je nu wie Harm van Wijk is en wat je kunt verwachten van het boek en de training. Toch nog vragen na het lezen van deze review? Laat dan hieronder een reactie achter, of neem contact op via de contactpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen