Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Jia Ruan | Waarom de online adverteerder geen oplichter is

Ongetwijfeld zie jij als website maker geregeld, misschien wel dagelijks, advertenties voorbij komen van Jia Ruan. Sommige mensen worden spuugzat van de online trainingen die deze jonge ondernemer aanbiedt. Jia Ruan wordt vaak bestempeld als oplichter. Andere mensen waarderen juist zijn online (gratis) trainingen. In dit artikel gaan we verder op de persoon die achter de naam: ‘Jia Ruan’ schuil gaat. Is Jia Ruan een simpele oplichter of een jonge ondernemer met een slim businessplan?

Wie is Jia Ruan

Jia Ruan werd geboren in mei 1996. De jonge ondernemer heeft ouders van Chinese afkomst. Ook aan de mentaliteit van Jia is dat terug te zien: Hij onderneemt met veel passie en zet altijd zijn beste beentje voor. 

Kranten verkopen op straat

Voordat het succes van Jia Ruan begon, verkocht hij kranten op straat. In een YouTube video vertelt hij dat hij zo weinig verdiende dat hij soms armer terugkwam van zijn werk, dan dat hij er heen ging. Zijn loon was namelijk afhankelijk van het aantal kranten dat hij verkocht. Bovendien moest hij zijn reiskosten en maaltijden zelf betalen. Gelukkig voor Jia lukte het geregeld om commissies te ontvangen. Ongeveer 800 euro van wat hij verdiend had met de krantenverkoop, stak hij op 20 jarige leeftijd in zijn eerste succesbusiness. 

Lees ook: Ondernemen op het internet | Waarom jouw website wel een succes wordt

Financieel vrij zijn

De ondernemer wist precies wat hij wilde: financieel vrij zijn en absoluut geen 9 tot 5 baan. Nadat hij al 2x gestopt was met school, deed hij een belofte aan zijn moeder: ‘Komend jaar maak ik 20.000 euro omzet. Als dat niet zo is, ga ik terug naar school en ga ik hetgeen leren wat jij wilt’. Het werd een must-have voor hem om die 20.000 euro omzet te halen, want terug naar school wilde Jia absoluut niet, zo vertelt hij in zijn YouTube video. Hij vond dat je op school leerde om als employee te denken, als werknemer dus. Op school worden immers vaak vragen gesteld als: Wat wil je later worden en waar ga je later werken? Jia vond dat maar niks. Hij wilde leren denken als business owner en de enige manier hoe hij dat voor elkaar zou kunnen krijgen, was in de praktijk. 

Jia Ruan begint met het verkopen van producten op Bol.com

Toen Jia 20 jaar oud was (ondertussen 23) startte hij met het verkopen van producten op Bol.com. In de eerste maand investeerde Jia de 800 euro die hij verdiend had met de verkoop van kranten. Hij haalde direct al een omzet van 2.500 euro. ‘Al het geld wat toen binnenkwam heb ik toen herinvesteert. In mijn tweede maand had ik toen al een omzet van 6.000 euro. De derde maand was meer dan 10.000 euro en in de vierde maand zat ik al over de 16.000 euro’, vertelt Jia in zijn YouTube video. Jia zijn business was een succes. Mensen zagen hem de hele wereld over reizen. Zij vroegen zich af: Jia, hoe doe je dat allemaal? Hij merkte dat er behoefte was aan online coaching. Mensen wilde net als Jia succesvol worden en ook de wereld over reizen. 

De online Bol.com masterclass waarmee jij overspoeld wordt op social media

Na zijn eigen succes wilde Jia Ruan de mensen wat gaan leren. Hij begon een online Bol.com masterclass. Daarin geeft hij tips over over het verkopen van producten via Bol.com. De inkomsten van de jonge ondernemer bestaan voor ongeveer 60% uit de verkoop van zijn online masterclass. 40% van zijn vermogen komt door zijn bol.com verkopen. Tijdens de masterclass neemt Jia jou mee door de stappen die hij heeft doorlopen om succesvol te worden. Bovendien leert hij jouw de high-income skill. Want wie doet het anders, als je op school wordt opgeleid tot employee. Jia heeft nu dus twee business modellen waarmee hij succesvol is: e-commerce, en de verkoop van online trainingen.

Lees ook: Hoe maak je een webshop met WordPress? (inclusief gratis tutorial!)

Hoeveel verdient Jia Ruan?

In één van zijn video’s vertelt Jia dat hij miljonair is, althans met zijn onderneming. ‘De eerste miljoen is het moeilijkst, daarna wordt het steeds makkelijker. Over de eerste miljoen heb ik 12 maanden gedaan en de tweede miljoen kwam al binnen twee maanden daarna’, vertelt Jia in zijn video. De video waarin hij dit vertelt is van begin 2019. Zijn vermogen met zijn bedrijf was toen tussen de 2 en 3 miljoen euro. Er wordt voorspelt dat zijn vermogen met zijn onderneming nu (begin 2020) ongeveer 4 miljoen euro bedraagt.

Maar is hij ook persoonlijk miljonair?

Later in de video vertelt Jia: ‘Ben ik persóónlijk miljonair? Het antwoord is: nee. Zelf zit ik nog op six figures, dus dat is 100.000 euro plus. Ik heb natuurlijk business partners met wie ik het samen doe’. De fiscalist van Jia zei tegen hem: Als jullie, jij en je businesspartners, niet binnen twee jaar persoonlijk miljonair zijn, weet ik het ook niet meer’.  Een groot compliment natuurlijk voor de nog maar 23 jarige ondernemer, die vaak bestempeld wordt als oplichter. 

Waarom Jia Ruan geen oplichter is

Veel mensen noemen Jia Ruan een oplichter. De meeste mensen doen dat omdat de advertenties van Jia overkomen als ongeloofwaardig. Bovendien word je ermee overspoeld. Telkens zie je Jia weer voorbij komen op je beeldscherm. Bij sommige mensen roept dit enige irritatie op. Zij besluiten negatief te reageren in de comments. Andere kiezen er juist voor om de training van Jia te volgen en boeken succes. Op hun eigen kanalen delen zij dat succes met bewijsmateriaal.

Jia Ruan
Bron: Bedrijvenconsultant

Openheid van zaken 

Bovendien geeft Jia overal openheid van zaken. Zo kun je hem volgen op Instagram en zien wat hij allemaal doet. Ook vertelt hij over zijn successen in zijn Podcasts. Buiten dat om maakt hij ook nog YouTube tutorials variërend van motivational speeches tot vlogs. Jia neemt je overal mee naartoe en geeft alles van hemzelf bloot, zelfs zijn inkomsten. Geen één oplichter zou zo erg de behoefte hebben om in de spotlights te staan. Dan had Alberto Stegeman allang voor zijn deur gestaan. Bovendien is er journalistiek onderzoek gedaan en blijkt dat er niks aan de hand is.

Lees ook: Joshua Kaats | De meester op het gebied van dropshipping

Journalistiek onderzoek

Jia Ruan is ondertussen al in verschillende programma’s geweest. Zo zat hij aan de tafel bij 3FM dj Tannaz en werd hij geïnterviewd door NPO 3, Vice, NRC en andere grote kranten. Je kunt er dan vanuit gaan dat er journalistiek onderzoek is gedaan. Helemaal omdat hij ook geïnterviewd is door de publieke omroep. Het zou immers jouw naam als medium niet ten goede komen, als je een oplichter positief in beeld brengt.

Jia Ruan in de ochtendshow van 3FM

De NOS heeft een video gemaakt over Jia Ruan. Deze video gaat echter niet alleen over hem, maar ook over Joshua Kaats en Boyd Hoek. In de video wordt onderzoek gedaan naar de drie internet ondernemers. De video is zeker het moeite van het kijken waard als jij nog twijfelt of een online onderneming iets voor jou is.

Een kanttekening 

Jia pakt alles groot aan en vertelt jouw uiteraard alle mooie kanten van het verhaal. Zo heeft hij het vaak over financiële vrijheid en lijkt het allemaal erg makkelijk wat hij doet. Het is echter keihard werken. 98% van de Nederlanders heeft een mindset van een employee (ook ondernemers kunnen deze mindset hebben). 2% heeft de zaken goed voor elkaar. Dat zijn de vrije ondernemers die kunnen gaan en staan waar ze willen. Of jij tot die 2% kunt behoren, is dus voor een groot deel afhankelijk van jouw mindset. Om jouw mindset te optimaliseren voor succes geeft Jia vandaag de dag ook motivational speeches.

En nog iets…

In de advertenties wordt vaak gesproken over een omzet van 10.000 of 100.000 euro per maand. Veel mensen denken er niet bij na dat dit de omzet is. Uiteindelijk is de winst voor jou als ondernemer hetgeen wat belangrijk is. Wie weet maak jij een omzet van 100.000 euro, terwijl jij 150.000 euro geïnvesteerd hebt. Een verlies van 50.000 euro dus. Laat je niet verleiden door de hoge bedragen waar Jia het vaak over heeft.

Uiteindelijk gaat alles om de winst en wil jij als persoon miljonair worden en financieel vrij zijn. De vraag die jij jezelf als ondernemer moet stellen: hoeveel hou ik aan het einde van de maand over? En niet: wat is mijn omzet? Het gaat dus niet zo snel als Jia Ruan doet vermoeden. Het is een handig marketingtrucje van de ondernemer waar we waarschijnlijk allemaal gebruik van zouden maken, als we in zijn positie zouden staan. Veel mensen verwarren omzet en winst immers met elkaar.

Lees ook: Wat is e-commerce? Een duidelijke uitleg voor beginners

De conclusie 

De online trainingen van Jia Ruan zitten vol met interessante informatie, waar je bovendien erg veel van kunt leren. Jia zorgt voor een goede mindset om zo samen met jouw succes te behalen. Door middel van slimme marketingtrucs lijkt het soms net iets mooier dan het daadwerkelijk is. Echter krijg je wel waar voor je geld en geeft Jia jou unieke tips. Jia Ruan is dus geen oplichter. De kans is groot dat jij na zijn training een succesvolle business kunt gaan starten. Maar zoals gezegd: voor een groot deel is het afhankelijk van jouw eigen mindset. Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn, maar niets is minder waar. Je zult hard moeten werken als jij tot de 2% wil behoren die financieel vrij is. Onderneem nu jou eerste stappen en laat zien dat jij bij die 2% hoort.

Ga nu naar de gratis training van Jia Ruan en start met ondernemen!

Tot slot

Als jullie nog vragen hebben kunnen jullie altijd contact opnemen. Wij staan jullie graag te woord met onze eerlijke, onafhankelijke opinie.

Bron: Jia Ruan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen