Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Keyword tool Google | Het beste alternatief

Mensen die zich veel bezig houden met SEO weten hoe belangrijk het gebruik van de juiste keyword(s) is. Jij wilt immers hoog ranken in de zoekmachines en door het gebruik van het juiste zoekwoord is die kans aanzienlijk groter. Tot voor kort had je de Keyword tool van Google, waarmee je informatie over zoekwoorden kon achterhalen. Die bestaat helaas niet meer. In dit artikel bespreken wij een goed alternatief.

De Keyword tool van Google

Met de Keyword tool van Google kon je erachter komen wat het zoekvolume was van een bepaalde zoekopdracht. Helaas bestaat de Keyword tool van Google niet meer. Google heeft een vervanger: ‘De Google Keyword Planner’. Alleen adverteerders die beschikking hebben over een Google Ads account kunnen gebruikmaken van de tool. Zonder Google Ads account kun je dus geen informatie over zoekwoorden achterhalen. Bovendien moeten veel mensen wennen aan de nieuwe tool en is de tool minder gebruiksvriendelijk. Daardoor neemt het zoekwoordenonderzoek onnodig veel tijd in beslag. Gelukkig is er een goed alternatief op de markt.

Ubersuggest | Vervanger van Google’s keyword tool | Keyword ideas

Ubersuggest is één van de beste online tools voor zoekwoordenonderzoek. Je krijgt inzicht in het zoekvolume van een bepaald keyword en je komt te weten wat de SEO difficulty van het keyword is. De SEO difficulty bestaat uit een score tussen de 0 en 100. Hoe hoger de score, des te lastiger het is om organisch hoog te scoren in de zoekmachines. Ga daarom altijd voor het hoogste zoekvolume met de laagste SEO difficulty. Anders gezegd: Zoek een onderwerp waarover weinig geschreven is, maar wel veel belang bij is.

Toevallig kwamen wij door Ubersuggest op het idee om dit artikel te schrijven. Wij wilden het zoekwoord: ‘Keyword’ gebruiken voor een ander artikel. Ubersuggest had een goed alternatief met 880 zoekopdrachten per maand en een SEO difficulty van 14. Onze focus keyphrase is nu: ‘Keyword tool Google’. Zoals je hieronder op de foto kunt zien is de verhouding zoekvolume/SEO difficulty hier het best.

Keywoord tool Google

Ook voor adverteerders is deze tool erg handig. Zoals je kunt zien, krijg je inzicht in de Cost per click (CPC), maar ook de paid difficulty wordt hier besproken. Hoe lastig is het om hoog te scoren als adverteerder? Hoeveel competitie is er? Ook hier geldt het zelfde principe: Een hoog zoekvolume met een lage paid difficulty is het meest ideaal. Anders gezegd: Als er een hoog zoekvolume is met weinig adverteerders, is de kans groter dat jouw advertenties sneller opgemerkt worden.

Zoals je kunt zien is Ubersuggest heel makkelijk te gebuiken. Jij typt een zoekwoord in en vervolgens zie jij het zoekvolume, de cost per click, de paid difficulty en de SEO difficulty. Erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Een echte aanrader als jij je wilt verdiepen in SEO.

Ubersuggest | Keyword overview

Als je dacht dat we daarmee alle handigheidjes van Ubersuggest al besproken hadden, dan zit je flink mis. Ubersuggest biedt namelijk ook een ‘Keyword overview’ aan. Dat wil zeggen: Jij doet een zoekopdracht en vervolgens krijg je de top 100 zoekresultaten. Bij die zoekresultaten staat vermeld hoeveel bezoekers het keyword de websites oplevert (het gemiddelde per maand). Ook kun je zien hoeveel backlinks de websites bevatten, krijg je inzicht in de domain score en weet je het aantal total shares (het aantal keer dat de desbetreffende content gedeeld is op social media).

Lees ook: KWFinder review 2020 | De Beste Keyword Tool Op De Markt?

Kortom…

Een geweldig tool en een goed alternatief voor de Keyword tool van Google. Bovendien is Ubersuggest gratis. Daar houden wij van. Mocht je nog meer willen weten over SEO? Lees dan ook dit artikel: SEO verbeteren met social media | Hoe doe je dat?

Wij wensen jullie veel succes en bij vragen kunnen jullie altijd contact opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen