Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

KWFinder review 2021 | De Beste Keyword Tool Op De Markt?

KWFinder is een tool waarmee je een zoekwoorden onderzoek kunt uitvoeren. Zelf maak ik hier al een aantal jaar gebruik van, maar ik ben niet meer de enige. De laatste tijd zie ik dat steeds meer marketeers en ondernemers gebruikmaken van KWFinder. Begrijpelijk, want het aanschaffen van KWFinder betekent dat je toegang krijgt tot alle SEO-tools van Mangools. Voor de duidelijkheid: Mangools is het bedrijf waar KWFinder onder valt.

Hoe werkt KWFinder?

KWFinder werkt heel simpel. Je gaat naar de website en je voert daar een zoekwoord in. Vervolgens heb je de mogelijkheid om een gratis proefaccount aan te maken. Je hebt dan 10 dagen lang toegang tot alle tools van Mangools, zonder dat je hiervoor je betaalgegevens hoeft achter te laten. Na het aanmaken van jouw account, zie je de resultaten van het zoekwoord dat je ingevoerd hebt in KWFinder. Probeer het hieronder zelf eens.

Wanneer ik “KWFinder” invoer, zie ik daaronder gelijk suggesties staan als: keyword, key planner en related keywords. Allemaal zoekwoorden die ik ook kan verwerken in mijn artikel. Deze trefwoorden zijn gerelateerd aan de zoekopdracht “KWFinder”. Dit zijn dus zoekopdrachten waar mijn doelgroep mogelijk ook naar zoekt.

In onderstaande video ga ik hier nog wat dieper op in. Ik neem je in deze video mee door de software van KWFinder en ik laat je exact zien waar alles staat. Na het zien van de video weet jij waar je de gerelateerde zoekwoorden en de auto complete suggesties kunt vinden. Ook weet je wat de keyword difficulty is en hoe je kunt “spieken” bij jouw concurrentie.

Mijn ervaringen met KWFinder

Ik denk dat ik KWFinder nu ongeveer zo’n twee jaar gebruik. In het begin nog niet zo heel intensief, omdat ik ook nog andere keyword tools gebruikte, zoals SEMrush en keywordtool.io. Waar ik keywordtool.io te simpel vond en vrij weinig vond bieden, vond ik SEMrush juist het tegenovergestelde; het is zo compleet dat het voor mij persoonlijk net allemaal wat te veel was. Soms raakte ik het overzicht een beetje kwijt.

Ook Ubersuggest heb ik nog een tijdje gebruikt, maar uiteindelijk was dit ook niet helemaal wat ik zocht. Puur voor de zoekwoorden analyse is het prima, maar je wilt toch al gauw iets meer. Een soort tussenweg. Toen kwam ik terecht bij KWFinder, een tool van Mangools.

Bij het aanschaffen van KWFinder krijg je toegang tot alle tools van Mangools. Dat was hetgeen wat mij het meest verraste. Zo heb je toegang tot de Siteprofiler, Linkminer, SERPWatcher en de SERPchecker.

Dit zorgt ervoor dat je niet alleen een keyword tool tot je beschikking hebt, maar een complete SEO-tool, die heel dicht in de buurt komt bij de programma’s van Ahrefs, Moz en SEMrush. Dat voor een hele vriendelijke prijs (daarover later meer).

Zie hieronder ook de KWFinder review van Justin Meister.

De voordelen van KWFinder

KWFinder laadt de zoekwoorden super snel. Na het invoeren van een zoekwoord zie jij direct de resultaten. Bij andere tools – keywordtool.io bijvoorbeeld – duurt dit een stuk langer. Ook zijn de resultaten bij KWFinder vaak vollediger en krijg je soms wel 700 suggesties.

Het is heel eenvoudig om zoekwoorden/suggesties te vinden. Zoals je al zag in mijn video is het heel eenvoudig om een zoekwoorden onderzoek uit te voeren. Gebruikersgemak staat bij KWFinder hoog in het vaandel. Of je nou een doorgewinterde online marketeer bent, of iemand die net zijn eerste website heeft, iedereen kan met KWFinder overweg. Helemaal na het zien van mijn video’s ?.

Lees ook: Blog schrijven? Volg deze 9 stappen voor een groter bereik

Je hebt vijf tools voor de prijs van één. Niet iedereen heeft het door, maar als je één van de tools van Mangools aanschaft, krijg je gelijk toegang tot alle vijf de tools van Mangools. Dit zijn KWFinder, SERPChecker, LinkMiner, SiteProfiler en SERPWatcher. Doordat deze tools los staan van elkaar, is het voor de gebruiker makkelijk om overzicht te houden.

Het is mogelijk om zoekwoorden op te slaan. Je kunt jouw zoekwoorden analyse en de resultaten daarvan opslaan. Dus ben je een bepaald zoekwoord vergeten, of wil je tijdens het schrijven van een artikel graag de zoekwoorden bij de hand hebben? Dan hoef je niet telkens weer opnieuw een zoekwoorden onderzoek uit te voeren.

Je kunt deze zoekwoorden bewaren in KWFinder zelf. Je hebt dan direct toegang tot informatie omtrent de zoekwoorden. Deze informatie is ook up-to-date. Je kunt er echter ook voor kiezen om de zoekwoorden te exporteren naar een CSV-bestand. Je kunt jouw analyses dan makkelijker ordenen.

De nadelen van KWFinder

Soms werkt de autocomplete of de questions functie niet goed. Dit merk je bij het invoeren van Nederlandse zoekwoorden. Het kan zijn dat een zoekwoord aangevuld wordt met Engelse zoekwoorden die niet relevant zijn. Bij “questions” ontstaan er soms rare vragen. 

Voor de rest kan ik weinig nadelen bedenken. Een KWFinder app zal misschien een waardevolle toevoeging zijn. Dat je ook onderweg makkelijk een zoekwoorden onderzoek kunt uitvoeren. Vooral voor digital nomads lijkt me dit erg handig.

KWFinder prijzen 2021

De prijzen van KWFinder liggen een stuk lager dan bij de concurrenten. SEMrush, Ahrefs en Moz zijn allemaal duurder. Uiteraard zijn deze tools perfect en handig in de omgang. Vooral voor online marketeers en SEO-specialisten zijn deze tools aan te raden.

Maar heb jij een eigen bedrijf en wil je hoog scoren in de zoekmachines, maar wil je hier ook weer niet $99,95 per maand voor uitgeven; de prijs die je bij SEMrush betaalt voor het goedkoopste pakket. Dan raad ik het aan om voor KWFinder/Mangools te gaan. Mangools biedt de volgende pakketten aan:

Mangools Basic (€29,90 p/m)

Dit pakket is aan te raden voor beginnende bloggers. Schrijf jij een klein aantal artikelen per week? Dan heb je hier meer dan zat aan. Iedere 24 uur kan je 100 zoekwoorden onderzoeken. Het maximale aantal gerelateerde zoekwoorden is 200. Je moet er rekening mee houden dat je met Mangools Basic maar met één account tegelijkertijd kunt inloggen. Dit kan erg frustrerend zijn. Veel bedrijven kiezen daarom al snel voor Mangools premium.

Mangools Premium (€39,90 p/m)

Met dit abonnement kun je 500 zoekwoorden onderzoeken per dag. Dat zijn er al een stuk meer dan met Mangools basic. Ook heb je met dit pakket veel meer inzicht in de concurrentie. Bij Mangools Basic kan je maar 25 keywords van de concurrentie inzien. Nu is dat “unlimited”. Ook kun je nu met meerdere personen tegelijkertijd inloggen: maximaal drie verschillende gebruikers kunnen tegelijkertijd aan de slag.

Mangools Agency (€79,90 p/m)

Dit is hét pakket voor online marketing bureaus en online marketeers. In totaal kun je hiermee wel 1200 zoekwoorden per dag onderzoeken. Ook kun je met zeven verschillende mensen tegelijk inloggen. De prijs lijkt misschien hoog, maar in verhouding is dat het dus niet; één account kun je met zeven mensen delen. Ideaal dus voor de grotere agencies.

KWFinder prijzen

Hoe gebruik ik KWFinder?

Voor het schrijven van een artikel ga ik altijd naar KWFinder. Soms weet ik al welke keywords ik wil gebruiken voor een artikel. Deze heb ik dan opgeslagen en hoef ik alleen nog maar te checken. Maar soms heb ik geen flauw idee waarover ik ga schrijven.

Inspiratie voor nieuwe content

KWFinder is tot nu toe altijd mijn redmiddel geweest. Ik voer termen in die met mijn niche te maken hebben, bijvoorbeeld: SEO, SEA, online marketing, affiliate marketing of dropshipping. De honderden suggesties geven mij inzicht in de interesses en behoeften van de doelgroep. Daarnaast geeft het mij inspiratie voor nieuwe content.

Ik krijg te weten waar de doelgroep naar zoekt; wat vinden zij interessant en waarover kan ik content publiceren? Ik analyseer verschillende zoekwoorden en vervolgens ga ik kijken naar de SERP’s (de zoekresultatenpagina’s). Ik zie dan wat mijn concurrenten over het onderwerp schrijven.

Lees ook: Hoger scoren in Google | Hoe lang duurt het?

Ten slotte vraag ik me af hoe ik mij kan onderscheiden: zijn er zoekwoorden of combinaties met een hoog zoekvolume en een lage concurrentie? En wat wordt er precies geschreven door mijn concurrenten? Na een uitgebreide analyse weet ik precies waarover ik ga schrijven.

Ook weet ik welke zoekwoorden ik allemaal laat terugkomen in mijn artikelen. Hierbij kijk ik ook weer naar het zoekvolume en de concurrentie. Hoe hoger het zoekvolume, hoe beter. Hoe lager de concurrentie, hoe beter. Het verwerken van de juiste zoekwoorden kan heel erg van invloed zijn op mijn rankings en bezoekersaantallen. Ik besteed daarom erg veel tijd aan de keyword research.

Hieronder zie je suggesties bij het invoeren van “online marketing”.

zoekwoorden onderzoek in KWFinder

Hoe gebruik ik de andere tools van Mangools?

De andere tools van Mangools zijn voor mij een ware aanvulling. Waar ik KWFinder vooral gebruik voor inspiratie, gebruik ik de andere tools vooral voor de concurrentieanalyse. Daarbij stel ik de vraag: wat doet mijn concurrentie wat ik niet doe, maar wel zou moeten doen? Hieronder bespreek ik kort hoe ik de andere tools van Mangools gebruik.

SERPChecker

Dit is voor mij samen met KWFinder één van de belangrijkste SEO-tools. Je kunt hiermee zien hoe en door wie er gescoord wordt op een bepaald zoekwoord. Voor dit voorbeeld heb ik “KWFinder” ingevoerd. Je ziet dan logischerwijs dat de website van KWFinder op nummer één van de zoekresultaten staat.

Op zich valt de concurrentie bij deze zoekopdracht nog behoorlijk mee. De SERPChecker geeft een keyword difficulty aan van 14/100. Of je daadwerkelijk hoog gaat ranken, is van heel veel factoren afhankelijk: laadt jouw website snel genoeg? Heb je de juiste zoekwoorden verwerkt in jouw artikel? Is jouw webpagina geoptimaliseerd voor SEO? Wat is de gemiddelde CTR?

Onder KWFinder staan sites als nico.nl en onlinemarketingagency.nl. Dit zijn sites met redelijk hoge autoriteitswaardes. Nico.nl heeft een domain authority van 32 en onlinemarketingagency.nl zelfs een DA van 35. Sommige websites die hieronder staan hebben een veel lagere domain authority, page authority en trust flow. De kans dat mijn artikel één van deze posities inneemt is een stuk groter.

SERPChecker voorbeeld

SERPWatcher

SERPWatcher lijkt een klein beetje op de SERPChecker. Toch is er een belangrijk verschil. Bij de SERPChecker ben je vooral bezig met het analyseren van de zoekresultaten. Je focust je dan echt op de concurrent. Terwijl je bij de SERPWatcher juist kijkt naar jouw eigen rankings in de zoekresultaten.

Je voert hiervoor een bestand met zoekwoorden in. Vervolgens kun jij zien hoe jouw pagina scoort bij het invoeren van een bepaald zoekwoord. Ook kun je zien of jouw pagina gestegen is in de zoekresultaten, of misschien wel gedaald. Dit wordt allemaal weergegeven in een overzichtelijk tabel.

Ondanks dat het een hele waardevolle functie is, gebruik ik hem niet heel veel. Ik vind Google Search Console toch wat makkelijker werken hiervoor. Je ziet direct op welke pagina jij staat en bij welke zoekwoorden jij goed scoort. Je hoeft hiervoor niet eerst een bestand met zoekwoorden te uploaden. Hieronder zie je mijn resultaten uit Google Search Console.

Voorbeeld Google Search Console

LinkMiner

Ben jij op zoek naar waardevolle links en wil jij weten welke webpagina’s verwijzen naar jouw concurrenten? Maak dan gebruik van de LinkMiner. Zelf probeer ik iedere week een aantal uurtjes vrij te maken voor linkbuilding. Hiervoor ga ik op zoek naar waardevolle verwijzingen naar mijn concurrenten.

In onderstaand voorbeeld heb ik gezocht naar de backlinks van imu.nl. Dit is de website van de Internet Marketing Unie, één van de grootste websites op het gebied van online marketing. Het aantal backlinks van de IMU is aanzienlijk, zoals je kunt zien.

LinkMiner test

Niet alle backlinks zijn waardevol voor mij, omdat er websites tussen zitten die zijn gemaakt met de software van de IMU. Niet alle websites zijn dus gerelateerd aan online marketing. Daarom is het goed om hierbij niet alleen naar de grote websites te kijken, maar ook naar de kleinere websites, de échte directe concurrenten.

We zagen eerder in de de SERP’s de website nico.nl staan. Vergeleken met mijn website nog aardig groot, maar wel gerelateerd aan (online) marketing. Daarom heb ik ook deze site ingevoerd in de LinkMiner van Mangools. In totaal heeft deze website 200 verwijzingen. De webpagina’s die hiertussen staan, zijn voor mij veel waardevoller dan de verwijzingen naar de IMU. Mogelijk dat ik enkele websites benader in mijn volgende linkbuilding campagne.

Tweede test in Linkminer

SiteProfiler

De SiteProfiler van Mangools is eigenlijk een combinatie van de SERPChecker en de LinkMiner. Alle gegevens die je daar ziet, kom je ook weer tegen bij de SiteProfiler. Het is nu allemaal direct overzichtelijk weergegeven. Eerst zie je de domain authority, page authority, trust flow en citation flow. Daarnaast staat het aantal referring ip’s en het aantal facebook shares.

Wanneer je verder naar onder scrolt, zie je het backlinkprofiel. Je ziet welke websites er verwijzen naar een bepaalde webpagina. Ook zie je welke anchorteksten hiervoor gebruikt worden. Zelf vind ik dit erg handig. Je ziet hierdoor op welke zoekwoorden een website goed wilt scoren. Met KWFinder kun je onderzoeken of deze zoekwoorden ook voor jou relevant zijn en wat het zoekvolume is.

Helemaal onderaan bij de SiteProfiler staat “top content”. Je kunt hier kiezen voor “top content by facebook shares”, of voor top content “by referring domains”. Persoonlijk vind ik dit allebei niet zoveel zeggen. Ik doe hier niet zo heel veel mee.  

Resultaat in de SiteProfiler

KWFinder review conclusie

KWFinder is één van de betere keyword tools op de markt. Het is gebruiksvriendelijk, werkt ongelooflijk snel en je hebt de mogelijkheid om zoekwoorden op te slaan. Daarnaast krijg je niet alleen de beschikking over KWFinder zelf, maar over alle SEO-tools van Mangools, waar KWFinder onder valt.

Deze combinatie van tools komt heel erg dicht in de buurt bij Ahrefs, Moz en SEMrush. Een groot verschil is dat KWFinder ‘losse tools’ heeft. Hierdoor hou jij beter het overzicht dan bij andere tools. Vooral voor beginnende ondernemers is KWFinder daarom echt een aanrader.

Echt nadelen van KWFinder zijn er dus niet. Het kan alleen soms zijn dat je zoekwoorden aangevuld worden met Engelse zoektermen. Dit gebeurt echter niet heel vaak. Meestal zie je gewoon Nederlandse zoekwoorden, waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt (zie ook onderstaand voorbeeld).

KWFinder conclusie

Al vanaf €29,90 per maand kun jij beschikken over de SEO-tools van Mangools. Je bent dan nog wel enigszins beperkt in je doen en laten. Daarom raad ik het iedereen aan om voor Mangools Premium te gaan. Een goede SEO-analyse kost namelijk veel tijd en met Mangools Basic bereik je dan al snel je limiet.

Bedankt voor het lezen van mijn KWFinder review 2021. Ik hoop dat ik jou heb kunnen helpen aan een goede keyword/zoekwoorden tool en dat de Google Keyword Planner nu echt verleden tijd is. Heb je nog vragen over de SEO-analyse, of over KWFinder? Dan kun je een reactie achterlaten onder dit bericht, of neem contact op via de contactpagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen