Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wie is Martijn van Tongeren en wat hij doet hij precies?

De afgelopen tijd is de populariteit van de Internet Marketing Unie (IMU) flink gestegen, het bedrijf van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Maar wie zijn deze twee heren nou eigenlijk en is de IMU wel betrouwbaar?

In een eerder artikel ging ik al in op de achtergrond van Tonny Loorbach. Wie is hij en waarom is hij dé persoon die mensen over online marketing leert? In dit artikel moet ook zijn compagnon het vergelden: Martijn van Tongeren. In dit artikel vertel ik onder andere meer over de kennis, kunde en vaardigheden van Martijn van Tongeren.

Wie is Martijn van Tongeren?

Martijn van Tongeren is een jonge ondernemer, die is opgegroeid in IJmuiden. Hij heeft een passie voor het maken van websites, en voor online marketing. Al sinds jongs af aan helpt hij hier mensen mee.

In 2009 bouwde Martijn zijn eerste website, voor een lokale stomerij. Meteen merkte hij al hoe leuk hij dat vond. Hij vond niet alleen het maken van de website leuk, maar ook alles wat daarbij komt kijken. Dan moeten we vooral denken aan online marketing. Dus: hoe kun je jouw website beter vindbaar maken om meer bezoekers, leads en klanten te krijgen?

Martijn besloot om hiermee door te gaan en werd in 2012 ondernemer, en tevens klant van de IMU. Dit was het bedrijf dat Tonny Loorbach toen runde samen met Eelco de Boer. Voor Martijn was de IMU een bijzonder bedrijf, want naast dat hij er klant was, ging hij er ook zelf werken. Dit gebeurde twee jaar later in 2014. Hij ging bij de IMU aan de slag ging als supportmedewerker.

Martijn van Tongeren IMU

Mede-eigenaar van de IMU

Daar bleef het niet bij, want in 2017 kocht Martijn van Tongeren het aandelenpakket van Eelco de Boer over. Dit zat er al een beetje aan te komen, want Martijn was in de jaren echt de rechterhand van Tonny Loorbach geworden. Hij hielp niet alleen meer op de supportafdeling, maar ging IMU steeds meer als ‘zijn kindje’ zien en nam ook andere taken over.

Doordat Martijn zich in 2017 inkocht in de IMU, mocht hij zich sindsdien ook officieel mede-eigenaar en directeur noemen. Dat betekende overigens niet alleen dat hij directeur is van de Internet Marketing Unie (IMU), maar ook van de dochterondernemingen van de IMU.

Phoenix, Plug&Pay en Huddle zijn hier de bekendste van. Deze bedrijven bieden software aan, die ondernemers helpt om het maximale uit hun business te halen. Later in dit artikel meer daarover. Nu eerst een video, waarin Tonny Loorbach vertelt hoe Martijn van Tongeren bij de IMU is gekomen. Zelf vond ik deze video erg leuk om te zien!

Waar kun je Martijn van Tongeren van kennen?

Martijn van Tongeren kun je natuurlijk kennen als de eigenaar van de IMU, maar je ziet de afgelopen tijd ook dat hij als persoon steeds bekender wordt. Dat komt doordat hij bezig is met personal branding.

Hij zorgt ervoor dat hij ook bekendheid creëert rondom zijn eigen naam en dat mensen niet alleen zijn bedrijf zien als autoriteit, maar ook hemzelf. Hij is bijvoorbeeld op Instagram nu veel meer actief, dan dat voorheen het geval was.  

Maar dat is natuurlijk niet het enige waar je Martijn van kan kennen. Voor de IMU geeft hij presentaties aan grote groepen mensen en geeft hij trainingen aan klanten. De trainingen die hij geeft zijn zelfs al bijgewoond door meer dan 60.000 mensen. Dit is dus ook zeker iets waar veel mensen Martijn van kennen.

Verder is Martijn van Tongeren voor de IMU nog podcast host, schrijft hij wel eens blogartikelen en maakt hij YouTube video’s. Dat laatste doet hij samen met zijn compagnon Tonny Loorbach.

De podcasts zijn nu in totaal meer dan 250.000 keer beluisterd en het YouTube kanaal van de Internet Marketing Unie, waar Martijn vaak op te zien is, gaat al richting de 1 miljoen weergaven (!). Iedere week plaatst hij hier samen met Tonny Loorbach een video op. Zij praten hierin samen over online marketing en alles wat hierbij komt kijken. Hieronder zie je wat je van zo’n video kunt verwachten.

Martijn van Tongeren als schrijver

Naast de blogartikelen die Martijn van Tongeren af en toe schrijft, heeft hij ook een boek geschreven. En niet zomaar een boek. Samen met Tonny Loorbach is hij de schrijver van De Online Marketing Tornado.

Dit is hét boek voor het bouwen van jouw online business. In twee weken tijd was dit boek al meer dan 15.000 keer verkocht. Dit boek gaat onder andere over SEO, affiliate marketing, memberships en community building.

Het boek bestaat in totaal uit 6 fasen. De heren van de IMU vertellen hierin precies hoe je begint met het krijgen van meer bezoekers op jouw website (SEO), waarna je vervolgens meer kennis krijgt over hoe jij jouw naamsbekendheid verbetert en hoe je sales genereert. Uiteindelijk leer je ook hoe jij jouw klanten vast kunt houden, zodat zij ook weer bij jou terugkomen (zeer belangrijk!).

Zelf heb ik dit boek ook gelezen, en ik vond het ontzettend waardevol. Vooral startende ondernemers hebben iets aan dit boek. Wil jij dit boek ook aanschaffen? Doe dat dan via onderstaande speciale link. Dan is het boek gratis en betaal je alleen de verzendkosten.

Interview Martijn of huur hem in als spreker

Wil jij Martijn van Tongeren nog beter leren kennen? Dan kun je hem ook interviewen, voor bijvoorbeeld jouw eigen podcast. Mogelijk kan hij ook een succesvolle bijdrage leveren aan jouw business. Met zijn jarenlange kennis en expertise heeft hij al erg veel mensen de goede weg op geholpen.   

Tevens kun je Martijn van Tongeren inhuren voor jouw eigen event. Zo kun je ook jouw personeel en klanten laten kennismaken met Martijn en de IMU. Op de website van Martijn is te lezen dat zijn presentaties duidelijke en sprekende voorbeelden bevatten. En dat hij al 7 jaar ‘sprekende ervaring’ heeft ?.

Je kan hem inhuren voor een presentatie over bijvoorbeeld SEO, conversie optimalisatie en community building. Dat zijn de voornaamste specialiteiten van Martijn van Tongeren.

7 jaar spreekervaring Martijn van Tongeren

De dochterondernemingen van Martijn van Tongeren

Zoals eerder vermeld in dit artikel, is Martijn niet alleen de trotse mede-eigenaar van de IMU, maar heeft hij ook nog een aantal dochterondernemingen op zijn naam staan. De bekendste hiervan zijn Phoenix, Huddle en Plug&Pay. Met deze dochterondernemingen biedt de IMU software aan, waarmee ze (startende) ondernemers helpen met hun website en hun marketing. Hieronder vertel ik meer over deze ondernemingen en wat deze software van de IMU precies inhoudt.

Phoenix

Met deze software helpt de IMU mensen met het maken van een eigen website. Het is een vernieuwde en verbeterde versie van Winstmodel. Dit was een website thema dat Tonny Loorbach verkocht toen de IMU nog maar net bestond.

Phoenix is echt voor mensen die geen omkijken willen hebben naar hun website en online marketing. Als je een website maakt met Phoenix, weet je gewoon zeker dat hij goed gevonden wordt door Google. De IMU maakt zelf ook gebruik van de software en is mede hierdoor uitgegroeid tot het grootste online marketing platform van Nederland. Ook gebruiken Martijn en Tonny de software voor hun eigen website.

Phoenix staat vooral bekend om het gebruikersgemak. Je kan met website software Phoenix eenvoudig (landings)pagina’s maken en hier online marketing technieken op toepassen. Dat laatste is erg belangrijk, want je wilt natuurlijk dat jouw website zoveel mogelijk bezoekers, leads en klanten binnenhaalt.  

Doordat de IMU achter de software zit, weet jij zeker dat je er het maximale uit gaat halen. Vooral voor verkopers van producten en diensten biedt Phoenix ongekend veel voordelen. De specialiteit van de IMU is natuurlijk online marketing en dat zie je overal in terug.

Met Phoenix laat de IMU zien dat ze niet alleen weten hoe ze kennis over online marketing overbrengen, maar dat ze ook weten hoe je dit vertaalt naar de praktijk. In totaal maken er nu al meer dan 1600 mensen gebruik van de zeer uitgebreide en professionele website software.

Phoenix

Huddle

Ook van deze software is Martijn van Tongeren de eigenaar. Uiteraard samen met zijn compagnon Tonny Loorbach. Hoewel Phoenix nog best wel gericht is op een brede doelgroep, is Huddle echt voor mensen die een digitaal product willen verkopen, of voor mensen die een community willen bouwen rondom hun merk.

Huddle is e-learning software, waarmee je eenvoudig jouw eigen e-learning platform maakt met ledengedeelte. Je kunt jouw cursus gemakkelijk toevoegen aan jouw platform, waardoor je met Huddle een leeromgeving creëert, die voor iedereen overzichtelijk en toegankelijk is.

Wil je weten hoe jij er (met Huddle) voor zorgt dat jij meer fans en ambassadeurs krijgt van jouw merk? Bekijk dan ook zeker onderstaande video. Hierin geeft Tonny Loorbach 7 tips over community building.

De kracht van een forum

Naast dat je met Huddle een cursus kunt aanbieden, kun je ook een forum toevoegen. Lijkt misschien ouderwets, maar dit blijkt vaak heel goed te werken om een community te creëren en de betrokkenheid rondom een merk of product te vergroten.

Op een forum kunnen leden met elkaar in gesprek over het product dat aangeboden wordt. Als dit een cursus is, kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand iets nog niet snapt na het zien van de video en dat een andere cursist al iets verder is. Het forum is dan de plek waar mensen elkaar op weg helpen. Dit scheelt vaak voor de eigenaar van het product weer kosten voor de klantenservice.

Lees ook: Huddle software van de IMU kopen? (Review 2021)

Het mooie van een forum met Huddle, is dat er door middel van spelelementen wordt gezorgd dat mensen actief blijven deelnemen. Door middel van bijvoorbeeld streaks, likes en trophy’s worden mensen getriggerd om steeds te blijven reageren. Voor de eigenaar van het platform biedt dit veel voordelen.

Doordat er veel content rondom een merk/product geplaatst wordt, is de kans bijvoorbeeld groot dat het product hoger gaat ranken in Google. Indirect kan een actieve community dus ook zorgen voor meer leads en klanten. Ook hier zie je weer dat de IMU weet hoe ze hun kennis toepassen in de praktijk.

Huddle

Plug&Pay

Deze software van de IMU helpt mensen met het maken van een betaalpagina. Vaak maken mensen dit even gauw via bijvoorbeeld WooCommerce of andere WordPress plugins, maar de heren van de IMU weten hoe belangrijk het is om hier tijd en aandacht aan te besteden. Een afleidingsvrije betaalpagina levert namelijk veel meer klanten op, dan een pagina waar van alles en nog wat op staat.

Met Plug&Pay heb je heel snel een effectieve betaalpagina gemaakt, waarbij jij zelf een template kunt uitkiezen. Nadat je deze template uitgekozen hebt, koppel je de betaalpagina aan een betaalprovider, bijvoorbeeld Mollie of Stripe.

Zoals je misschien al wel doorhebt, zorgt de IMU er met Plug&Pay voor dat jou een hele hoop tijd en moeite bespaart blijft. Daarnaast is het met Plug&Pay niet alleen mogelijk om eenmalige verkopen in te stellen, maar kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld lidmaatschappen en abonnementen.

Verder kun je het via Zapier koppelen aan jouw boekhoudsysteem en aan jouw e-mailmarketing software. Ook dat is een groot voordeel. Je hebt hierdoor eenvoudig inzicht in bijvoorbeeld orders, facturen en abonnementen. Bovendien kan jij het hele betaalproces volledig automatiseren.

Plug&Pay

Tot slot

Bedankt voor het lezen van dit artikel over Martijn van Tongeren. Als het goed is, weet je nu wie hij is en ben je meer te weten gekomen over de achtergrond van de internetondernemer.

Ook weet je nu hoe hij bij de IMU terecht is gekomen en heb je meer geleerd over de verschillende ondernemingen die hij runt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen