Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Deze SEO-tools gaan jouw website meer bezoekers opleveren

Wij willen allemaal meer bezoekers krijgen op onze website. Toch zijn er mensen die niet actief bezig met SEO en zijn er nog te veel artikelen waarbij geen zoekwoorden onderzoek is uitgevoerd, en daardoor niet goed ranken. Ook kom ik nog veel mensen tegen die zich niet goed verdiepen in de gebruikers van de zoekmachines. Deze mensen hebben een vraag die opgelost moet worden. Jij wilt dat jouw content hier zo goed mogelijk op aansluit.

Gelukkig bestaan er een aantal tools die jouw kunnen helpen bij het verbeteren van jouw online vindbaarheid. Beide tools die ik hieronder ga bespreken, zullen jou helpen met het zoekwoorden onderzoek. Dit is een belangrijk onderdeel van SEO. Als jij een blog bijhoudt op jouw website, is dit onmisbaar; met de tools kun jij zien naar welke zoekwoorden of zoekwoordencombinaties veel gezocht wordt en op welke zoekwoorden weinig concurrentie is. De perfecte combinatie hiervan kan leiden tot duizenden organisch bezoekers per maand! Alleen al op één artikel.

SEMrush

Dit is waarschijnlijk de meest bekende SEO-tool. Maar SEMrush heeft vandaag de dag niet alleen meer de SEO-toolkit. Zij hebben nu ook aparte toolkits voor contentmarketing, competitive research, social media en advertising. In eerste instantie verdiepen wij ons in de “keyword research”, omdat een zoekwoorden onderzoek en – analyse van groot belang zijn voor het verbeteren van de online vindbaarheid van jouw onderneming. Zie ook SEO bureau Onder voor meer informatie.

Zoals eerder gezegd: dit zoekwoorden onderzoek moet je uitvoeren, anders loop je achter de feiten aan. Ik raad daarom ook altijd aan om van een SEO-tool gebruik te maken. De kosten hiervan haal je er makkelijk uit.

Doe hieronder alvast jouw eerste zoekwoorden onderzoek met SEMrush.

KWFinder

Dit wordt naar verwachting één van de grootste concurrenten van SEMrush. Nu zijn dat nog Ahrefs en Moz, maar KWFinder lijkt het snel aan populariteit te winnen. Oorzaak hiervan is waarschijnlijk de lage kosten. Dat komt omdat het net wat eenvoudiger is dan bijvoorbeeld SEMrush, Ahrefs of Moz.

KWFinder is uitstekend vormgegeven, waardoor iedereen er makkelijk gebruik van kan maken. In één oogopslag zie jij het zoekvolume en de competitie die er is op een bepaalde zoekwoordencombinatie. Ook kun je zien welke trend er is: wordt er de afgelopen tijd veel gezocht naar dit zoekwoord, of werd er veel gezocht en lijkt dit nu af te nemen?

Lees ook: KWFinder review 2020 | De Beste Keyword Tool Op De Markt?

KWFinder is daarom ook een echte aanrader. Voordeel: je kunt hier een gratis proefaccount aanmaken om te kijken of het wat voor jou is. Je hoeft hiervoor helemaal niks te betalen. Dit doe je pas als je besluit dat je KWFinder wilt blijven gebruiken (daar ga ik natuurlijk wel vanuit).

Doe hieronder alvast jouw eerste zoekwoorden onderzoek met KWFinder.

Is alles toch nog niet helemaal helder? Bekijk dan mijn video waarin ik uitleg hoe je een zoekwoorden onderzoek uitvoert met KWFinder. In de video ga ik op zoek naar de juiste zoekwoorden voor een website in de fitness niche. Ik kijk hierbij naar het zoekvolume en de concurrentie. Ook behandel ik de SERP’s (de zoekresultatenpagina’s) en vertel ik hoe jij de concurrentie in de SERP’s analyseert.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Ik wens jou veel succes met het uitvoeren van het zoekwoorden onderzoek en ik hoop dat jij snel meer bezoekers krijgt. Daarnaast zou ik het erg leuk vinden als mijn tips geholpen hebben en jij dit wilt delen met mij. Hiervoor kun je altijd even contact opnemen. Ook kun je een mail sturen naar info@websitesmaken.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen