Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Motivatiebrief schrijven? Ga nu aan de slag en onderneem deze 7 stappen!

Je hebt gesolliciteerd en er al snel wordt er naar jouw CV gevraagd en een motivatiebrief. Een CV maken hoeft tegenwoordig niet heel lastig meer te zijn. Er zijn ontzettend veel tools/programma’s die jou hierbij kunnen helpen. Een motivatiebrief vraagt echter wel meer aandacht.

Daarom laat ik jou in dit artikel zien hoe je een motivatiebrief maakt. Samen doorlopen we de stappen naar een sprankelende motivatiebrief. Daarnaast geef ik jou nog tips, zodat jouw motivatiebrief niet onderaan de stapel komt te liggen.

Wat is een motivatiebrief?

Je schrijft een motivatiebrief als je solliciteert voor een nieuwe baan of stage, maar het kan ook zijn dat je een motivatiebrief moet schrijven bij de toelating van een opleiding. Vooral universiteiten vragen hier vaak om.

In een motivatiebrief licht je toe waarom jij geschikt bent voor een baan, opleiding of stage. Dit doe je aan de hand van pakkende voorbeelden, waardoor het voor de recruiter gelijk duidelijk is, dat jij degene bent die perfect aansluit bij de vacature.

In een motivatiebrief geef je in ieder geval antwoord op de volgende vragen:

  • Waarom ben jij de geschikte kandidaat?
  • Waar komt je enthousiasme vandaan? (geef voorbeelden en wees concreet)
  • Waarom wil je juist deze baan, opleiding of stage?

Dit zijn vragen waar een recruiter sowieso antwoord op wilt hebben. Probeer deze vragen dan ook zo snel mogelijk te beantwoorden, want uit onderzoek blijkt dat recruiters gemiddeld maar 7 seconden naar een motivatiebrief kijken (!).

Verschil tussen motivatiebrief en sollicitatiebrief

Nou bestaat er naast een motivatiebrief ook nog een sollicitatiebrief. Hier zit wel een verschil tussen, dus let goed op wat er van je gevraagd wordt. In sommige gevallen wordt namelijk alleen een sollicitatiebrief gevraagd. Een motivatiebrief komt dan niet aan bod. Ook andersom kan dit het geval zijn.

Waar je bij een motivatiebrief vooral de nadruk legt op “jouw motivatie”, houd je je in een sollicitatiebrief meer bezig met het onderbouwen van jouw CV. Je richt je in een sollicitatiebrief meer op jouw ervaring en vaardigheden. Dit kun je dus zien als een ondersteuning van jouw CV.

Je kunt in deze brief meer schrijven over de ervaring die jij hebt in een bepaalde branche, denk aan opleidingen en cursussen die je gedaan hebt, maar ook aan werkervaring en de kennis die hieruit voortkomt. In een motivatiebrief is dit veel minder het geval.

Motivatiebrief schrijven stappenplan

Hieronder laat ik je de stappen zien die ik doorloop bij het schrijven van een motivatiebrief. Deze stappen zorgen ervoor dat jouw motivatiebrief niet een ‘dertien in een dozijn’ motivatiebrief wordt.

Stap 1. Maak het doel van jouw brief duidelijk

Het moet direct duidelijk zijn wat jouw doel is met de motivatiebrief. Daar begin je mee. Dit kan bijvoorbeeld het volgende zijn:

‘Met deze brief solliciteer ik op de functie als verkoopmedewerker’

‘Ik schrijf deze brief, omdat ik wil laten zien dat ik een geschikte kandidaat ben voor de studie Archeologie’.

Door deze introductie weet de recruiter gelijk wat jouw doel is. Hiermee maak je het makkelijker voor de recruiter. Ook zorgt dit voor een logisch verband.

Stap 2. Zorg ervoor dat de inleiding in het oog springt

Vanaf zin één is het belangrijk dat jouw motivatiebrief opvalt. Zoals eerder aangegeven, wordt de spanningsboog van de mens steeds korter en moet jij al vanaf seconde één de recruiter weten te overtuigen.

Probeer daarom met de openingszin op te vallen, en al helemaal met de inleiding die daarop volgt. Eeuwenoude clichés zijn hierbij uit den boze. Deze clichés zorgen ervoor dat jouw brief niet opvalt en de kans is groot dat jouw brief onder op de stapel komt.

Hieronder een aantal voorbeelden van clichés die je beter niet kunt gebruiken.

  • Ik ben een echte teamplayer
  • Ik hou ervan om samen te werken met anderen, maar ik kan ook heel goed zelfstandig werken
  • Ik beschik over uitstekende communicatieve vaardigheden
  • De vacature sluit naadloos aan op de ervaring die ik heb
  • Deze functie past uitstekend bij mij

Maak de inleiding persoonlijk en uniek

Probeer in plaats daarvan de inleiding – en ook de rest van jouw motivatiebrief – persoonlijk en uniek te maken. Recruiters krijgen soms wel tientallen of honderden brieven binnen, waarbij in 99% van de gevallen gebruik wordt gemaakt van deze eeuwenoude clichés.

Het is echt niet erg als je af en toe gebruikmaakt van clichés, maar doe dat niet te veel. En als je het wel doet: onderbouw dan waarom jij bijvoorbeeld ‘een echte teamplayer’ bent. Zonder onderbouwing zeggen deze woorden vrij weinig. Zorg daarom voor een anekdote (een kort, grappig verhaaltje), waaruit blijkt dat jij geschikt bent.

Voorbeeld:

‘Ik was twaalf jaar oud toen ik met mijn vader mee ging naar de Mediamarkt. Ik mocht mijn eerste fotocamera uitzoeken. Ik heb denk ik wel drie uur rondgelopen in de winkel tot ik tegen mijn vader zei: ‘Papa, ik weet welke camera ik wil’. Ik rekende af. Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan bij mijn camera. Nu 10 jaar later staan er meer dan 13.000 foto’s op mijn harde schijf. Het mag wel duidelijk zijn: Opleiding X aan de fotovakschool is voor mij weggelegd’.

Voorbeeld 2:

‘Ik ben een echter teamplayer. Dat zag je vooral terug bij bedrijf X. Er werd gevraagd wie de nieuwe content manager wilde worden. Toen stak ik gelijk mijn hand op. Sindsdien leidde ik ’s ochtends de vergadering. Ik verdeelde direct de taken en ik zorgde ervoor dat de SEO-analyses werden uitgevoerd door onze SEO-specialist. Als mensen vragen hadden, konden ze altijd bij mij terecht. Ik denk daarom dat ik erg geschikt ben voor functie X’.

Lees ook: Blog schrijven? Volg deze 9 stappen voor een groter bereik

Wat mag er niet ontbreken in de inleiding?

Zoals je zag, begin je de brief met een introductie waarbij het doel duidelijk wordt. Daarna is het tijd om jezelf voor te stellen. Aan de hand van sprekende voorbeelden laat je zien waarom jij geschikt bent voor de stage, baan of opleiding.

Ik raad je aan om de brief in te leiden met een anekdote. Hierdoor vermijd je de clichés en aan de hand van de voorbeelden ziet de recruiter dat jij enthousiast bent. Een inleiding van een motivatiebrief bestaat dus uit het volgende:

  • Een openingszin waaruit het doel van de brief blijkt
  • Een anekdote waaruit blijkt dat jij een geschikte kandidaat bent

Hieronder lees je hoe je van de inleiding overgaat naar het middenstuk.

Stap 3: Deel jouw ervaring

De lezer weet nu met wie hij te maken heeft. Je kunt in het middenstuk dieper ingaan op de ervaring die je opgedaan hebt. Welke studies heb je gedaan, waar heb je gewerkt en wat heb je al bereikt in jouw vakgebied? Dit kun je allemaal verwerken in het middenstuk.

Probeer niet te veel op te scheppen over dingen die je bereikt hebt. De feiten moeten voor zich spreken. Voor de rest is het belangrijk dat je kijkt naar de vacature. Naar wie zijn zij op zoek, welke eigenschappen moet deze persoon hebben en wat moet deze persoon kunnen?

Kijk of jouw vaardigheden aansluiten bij de vacaturetekst. Stel; in de vacature lees je dat de werkgever op zoek is naar iemand met verstand van SEO. Dan kun je het volgende opschrijven:

‘Elf jaar geleden kwam ik in aanraking met SEO. Dat was toen ik nog werkte voor bedrijf X. Dagelijks voerde ik een zoekwoorden analyse uit met Ahrefs en SEMrush. Door deze analyses groeide ons bedrijf binnen 5 maanden met 250%. Daar was ik best wel trots op’.

Stap 4: Ga dieper in op jouw karaktereigenschappen

Een bedrijf is altijd op zoek naar iemand met bepaalde karaktereigenschappen. Kijk maar eens bij vacaturesite Indeed. In het middenstuk kun je – nadat je verteld hebt over jouw ervaring, studies en prestaties – vertellen wie jij nou echt bent; wat onderscheidt jou van de andere kandidaten?

Ik heb het al gehad over de clichés die echt niet meer kunnen. Ook bij het noemen van de karaktereigenschappen vallen mensen hier vaak op terug.

Ook hier geldt: het is niet heel erg als je clichés als resultaatgericht, accuraat en ambitieus gebruikt, maar probeer vooral te beschrijven waarom je dit bent. Dit kun je ook doen zonder de eigenschap te benoemen.

Voorbeeld:

‘Als een collega problemen heeft, ben ik altijd de eerste die hulp aanbiedt. Dat zit gewoon in mij. Of het nou persoonlijke problemen zijn, of zakelijk; dat maakt voor mij niet uit. Je ziet elkaar veel, dus ik vind het belangrijk dat je als collega deze verantwoordelijkheid neemt.

Bij mijn vorige werkgever was er een moeder van een collega overleden. Toen heb ik gelijk de werkgever hiervan op de hoogte gebracht, zodat zij naar huis kon. Vervolgens ben ik in mijn pauze naar de winkel gegaan om een kaart voor haar te kopen’.

In dit kleine stukje tekst zitten een aantal karaktereigenschappen verweven, zonder deze bij de naam te noemen. Hiermee laat je bijvoorbeeld zien dat je betrokken bent bij je collega’s. Door dit voorbeeld krijgt de lezer een beter beeld wie jij nou echt bent.

Vind je het lastig om jouw karaktereigenschappen te formuleren? Doe dan hieronder de persoonlijkheidstest.

Stap 5: Laat zien wat je wilt bereiken

Voordat je de brief afsluit, kun je ook nog aangeven wat jij wilt bereiken. Hiermee laat je zien dat je ambitieus bent. Dat is voor een recruiter erg belangrijk; hij wil weten wie jij bent en waarom jij geschikt bent, maar ook wat jij wilt bereiken.

Zorg ervoor dat dit doel aansluit bij de baan, studie of opleiding. Het is belangrijk dat er een logisch verband tussenzit, bijvoorbeeld:

‘Ik wil verslaggever worden voor het NOS journaal. Daarom hoop ik dat ik tijdens de stage bij RTV Oost betere communicatievaardigheden krijg, zodat het voor mij makkelijker wordt om voor de camera te staan’.

Of:

‘Tijdens mijn werk als SEO-consultant wil ik leren werken met verschillende SEO-tools. Het werken met verschillende SEO-tools zorgt ervoor dat ik betere SEO-analyses kan uitvoeren. Hierdoor wordt het voor mij eenvoudiger om een website naar een hoger niveau te tillen’.

Zoals je ziet, kan je binnen een aantal regels aangeven wat je hoopt te leren. Ik raad je aan om de punten te noemen, die voor jou het meest belangrijk zijn. Ik zou niet meer dan drie aspecten noemen. Het gaat namelijk vooral om wat jij te bieden hebt voor een bedrijf.

Stap 6: Sluit de motivatiebrief af

Het is nu tijd om de brief af te sluiten. Hier hoef je niks bijzonders meer te doen. Jij hebt namelijk al laten zien waarom jij geschikt bent voor de functie. Waar je bij de introductie nog opvallend en uniek moest zijn, is dat nu niet meer nodig.

Als de recruiter tot hier is gekomen, dan is er al interesse. In veel gevallen weet de recruiter al of je langs kan komen voor een gesprek. Het slot gaat hier geen verandering in brengen. Dus sluit gewoon netjes af, bijvoorbeeld:

Met vriendelijke groeten,

Jesse Commandeur

Of:

Fijne dag toegewenst,

Jesse Commandeur

Of:

Groet,

Jesse Commandeur

Eenvoudiger kan haast niet.

Stap 7: Checken en dubbelchecken

Jouw motivatiebrief is nu helemaal af. Dat is een goed teken. Alleen moet hij nog wel even gecontroleerd worden. Lees daarom jouw motivatiebrief hardop voor en kijk of er geen taalfouten meer in staan.

Je kan ook jouw brief door iemand anders laten checken, of zelfs door meerdere mensen. Mogelijk zien zij nog inhoudelijke fouten, of taalfouten, die jij nog over het hoofd zag. Het zou erg zonde zijn als je de motivatiebrief hiervoor al had opgestuurd.

Mocht je toch nog twijfelen over jouw brief, dan kun je er ook voor kiezen om een mail te sturen naar info@websitesmaken.com. Jouw motivatiebrief wordt dan voor 25 euro voorzien van professionele feedback.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Als het goed is weet jij nu hoe je een motivatiebrief schrijft en welke stappen je hiervoor doorloopt. Toch nog vragen? Schroom dan niet en laat van je horen in de reacties. Of neem contact op via de contactpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen