Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ondernemen op het internet | Waarom jouw website wel een succes wordt

Eerder schreven wij al het artikel: ‘Hoe maak je een website? | Uitleg & Tips‘. Zoals jullie konden lezen hoeft een website maken niet heel lastig te zijn en kun je zelfs een gratis website maken. Met jouw website succes behalen en behouden, is echter een stuk lastiger. Als website eigenaar zijn er veel valkuilen. Zo geeft ongeveer 95% van de starters al binnen een paar maanden op. Simpelweg omdat ze geen succes zien. In dit artikel vertellen wij jou meer over ondernemen op het internet en vertellen we waarom jouw website wél een succes wordt.

Ondernemen op het internet | Een uniek concept

Voordat jij een website gaat maken, bedenk je een concept. Niet zo’n kloon van Aliexpress, maar een concept waarmee jij uniek bent. Het maakt niet uit of je een website, of een webshop begint. Eén van de belangrijkste dingen blijft dat je uniek moet zijn. Het onderwerp van jouw site is niet afhankelijk van de grootste concurrent. Het thema van jouw website moet iets vertellen over jou. Wie ben jij? Waar ben jij goed in? Waarin onderscheid je jezelf? Dat zijn vragen die jij al stelt voordat jij een website gaat bouwen. Begin bij je hart, niet bij het uiteindelijke product.

Ondernemen op het internet | Veel relevante en unieke content

Eerder schreven wij al het artikel: ‘Blog schrijven? Volg deze 9 stappen voor een groter bereik‘. Daarin vertelde wij jou hoe jij een goed blog schrijft. In een ander artikel gingen wij verder in op de ‘On-Page SEO‘. Zoals je merkt, zijn er veel dingen waar je op moet letten bij het schrijven van een artikel. 

Zorg er in ieder geval voor dat jij artikelen schrijft van minimaal 500 woorden, het liefst minimaal 1000 woorden. We begrijpen dat 1000 soms te veel is. Echter doen de longreads het wel het beste bij Google. Zelf kiezen wij vaak voor ongeveer 700 woorden, omdat wij willen voorkomen dat onze lezer afhaakt. 

Let er bij het schrijven vooral op dat jouw content uniek is. Kopiëren-plakken heeft geen zin. Dat zien de bots van Google. De kans dat je dan nog hoog gerankt gaat worden, is ontzettend klein. Het is dus belangrijk dat jij ervoor zorgt dat jij content schrijft die uniek is. Ook moet het relevant zijn voor jouw doelgroep. Vraag jezelf daarom altijd af: Waarom is de informatie die ik geef interessant voor mijn doelgroep? Als je het antwoord daarop niet weet, kun je beter overwegen om verder te gaan met een ander artikel.

Waar vind ik mijn informatie?

Zoals ik net zei: Ga niet kopiëren-plakken van andere websites. Om dit te voorkomen ben ik zelf een liefhebber van boeken. Sla is een keer een boek open waar jouw doelgroep mogelijk interesse in heeft. Zelf lees ik bijvoorbeeld veel boeken over internet marketing. Altijd even voor het slapen gaan een paar bladzijdes. Vaak zorgen deze boeken voor nieuwe inspiratie, waarop ik mijn volgende artikelen kan baseren. Zorg dat je meerdere boeken hebt, zodat je informatie uit verschillende boeken kan halen. Als je meer uitleg wil over een bepaald thema, raad ik je ook eens aan om op YouTube te kijken. Daar vind je erg veel tutorials: Van het maken van poffertjes tot het maken van websites. 

Ik raad je dus aan om informatie uit boeken of video’s te halen. Zo voorkom jij dat je gaat kopiëren en plakken. Tuurlijk kan jij ook informatie van andere websites halen, maar doe dit niet te veel. Gebruik bovendien altijd bronvermelding als je stukken citeert (maakt niet uit waar je de informatie vandaan hebt).

Lees ook: KWFinder review 2020 | De Beste Keyword Tool Op De Markt?

Geef niet op

Zoals wij in de inleiding al zeiden: ongeveer 95% van de beginnende website makers geeft vroegtijdig op. Vaak is dit al binnen vier maanden. Deze mensen zijn een paar maanden hard bezig met het ontwikkelen van hun website. Zij zien vaak na enkele maanden nog geen progressie en besluiten op te geven. Het ranken van pagina’s kost tijd, helemaal bij nieuwe sites. Dat er de eerste maand nauwelijks bezoekers komen op je site komen, is heel normaal. Vaak duurt het ongeveer 4 maanden voordat de organische bezoekersaantallen gaan stijgen. Daarna zie je bij veel website periodieke stijgingen. Net alsof Google periodiek de website ineens beter gaat ranken. Het ligt er echter wel aan of jij content blijft plaatsen en die content gewaardeerd wordt door Google. Onderstaande video van Internet succes gids gaat verder in op de periodieke stijgingen van Google. 

Het belangrijkste is dus dat je blijft schrijven en vooral dat je niet te snel opgeeft. Als jij tot die 5% behoort, pluk jij de vruchten ervan en begin jij kennis te krijgen van ondernemen op het internet. Uniek, creatief en doorslaggevend. Dat zijn de karakter eigenschappen die een internetondernemer siert. Wij wensen jou veel succes en bij vragen kun je altijd contact opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen