Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hoe ik in mijn eerste maand nauwelijks organische bezoekers kreeg

Mijn website bestaat nu ongeveer een maand. Daarom vind ik dat het tijd wordt om mijn statistieken te delen met jullie. Ik vertel in dit artikel hoe ik mijn website onder de aandacht breng en hoe het komt dat ik nog bijna geen (organische) bezoekers heb. Ook geef ik jouw tips over het optimaliseren van jouw website om zo meer organische bezoekers te krijgen.

Het idee achter mijn website

Begin december 2019 ontstaat bij mij het idee om een website te gaan maken. Maar waarover? Ik studeer journalistiek en ik ben veel bezig met het schrijven van artikelen, daar heb ik een passie voor. Ook heb ik meerdere succesvolle websites beheerd die ik op een later moment verkocht heb. Voor mij is het al snel duidelijk: Ik ga een website maken over het maken van websites. Mijn website moet antwoord geven op de vraag: Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een website? Halverwege december besluit ik dat mijn domeinnaam: www.websitesmaken.com wordt.

Lees ook: Een domeinnaam kiezen voor je website | Wat komt erbij kijken? | 5 tips

Het schrijven van artikelen voor meer organische bezoekers

Voordat ik het domeinnaam bestel, en webhosting aanschaf, besluit ik artikelen te schrijven. Ik wil 20 artikelen af hebben voordat mijn website live is. Content is immers enorm belangrijk voor een website. Je wilt namelijk gerankt worden op bepaalde zoekwoorden. Door veel artikelen te schrijven, is de kans dat jij hoger rankt in de zoekmachines veel groter. Echter gaat daar wel tijd overheen. Halverwege januari is onze website live. Nu een maand later hebben wij ongeveer 30 artikelen. In de tussentijd is er niet één dag geweest met meer dan één organische bezoeker. Is dat erg? Nee, ik leg je uit waarom.

Weinig organische bezoekers in de eerste maand

Het is nu halverwege februari. Ondanks het feit dat ik nauwelijks organische bezoekers heb, gaat het erg goed met de site. Misschien vraag je jezelf af: Hoe kan het goed gaan met je website als je nauwelijks (organische) bezoekers krijgt? Het is aan meerdere dingen terug te zien. Zo zag ik mijn Domain Authority en Page Authority ineens flink stijgen. Dit komt doordat ik erg veel content heb geplaatst en omdat ik actief bezig met linkbuilding. Bovendien heb ik een SEO strategie toegepast die bij mijn vorige websites erg goed gewerkt heeft.

Veel website eigenaren geven op na het zien van onderstaande statistieken. Ik weet alleen uit ervaring dat deze statistieken tijdelijk zijn en dat Google het waardeert wanneer je door blijft gaan met hetgeen waar je mee bezig bent. Voordat jij hoog gaat ranken ben je namelijk al gauw een jaar verder, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Een goede website neemt dus aardig wat tijd in beslag.

organische bezoekers
De eerste maand bestond mijn organisch zoekverkeer uit 9 bezoekers.

Optimisme dankzij Google Search Console

Er is nog een reden dat ik optimistisch kan zijn. Waar de webpagina’s in het begin nog nauwelijks vertoond werden in de zoekmachines, is dat nu al ongeveer 70 keer per dag. Zoals je kunt zien op onderstaande foto, wordt mijn website steeds vaker vertoond in de zoekmachine van Google. Voor deze statistieken gebruik ik Google Search Console. Daarmee krijg je meer inzicht in de achtergrondgegevens van jouw website.

organische bezoekers
In mijn eerste maand werden mijn webpagina’s al 906 keer vertoond door Google

De website begint op steeds meer zoekwoorden te ranken. Het is dus echt een kwestie van tijd voordat ik hoger ga scoren in Google. Voor jou als website eigenaar heb ik de volgende tip: Geef niet op. Blijf vooral heel veel schrijven. Doe alsof je dagelijks 1.000 bezoekers hebt waar je content aan wilt leveren en zorg ervoor dat jij je bezighoudt met linkbuilding en SEO. Als je die zaken op orde hebt, is er niks aan de hand en kan jij over een aantal maanden of een aantal jaar, genieten van een groot aantal organische bezoekers. Iedere dag weer.

Mijn doel: 100 organische bezoekers per dag

Als website eigenaar heb je altijd een doel voor ogen. Zonder een doel kom je nergens. Het is te vergelijken met een voetbalwedstrijd. Als je daar geen doelen hebt, heeft een wedstrijd ook geen zin. Ik vergelijk mijn doelen daarom altijd met een wedstrijd die je wilt winnen. Mijn doel is het volgende: Na 12 maanden wil ik 100 organische bezoekers per dag hebben. Als ik dit doel vergelijk met mijn eerdere websites, is dit zeker mogelijk. Het is erg afhankelijk van hoe je rankt op bepaalde zoekwoorden. De moderne nomaden gingen zelfs van 0 naar 10.000 bezoekers per maand in 12 maanden. Zij nemen je mee in het proces die zij doorlopen hebben. Erg interessant! 

Tot slot

Ik zal jullie de komende tijd op de hoogte houden van mijn website statistieken. Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen jullie altijd contact opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen