Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Over mij | Websitesmaken.com

Hoi! Welkom op mijn website. Mijn naam is Jesse Commandeur. Sinds januari 2020 heb ik een blog. Op deze pagina lees je mijn verhaal en vertel ik hoe mijn passie voor het maken van websites en online marketing ontstaan is.   

Hoe het allemaal begon 

Ik denk dat het allemaal begon toen ik ongeveer elf jaar was. Ik wist dat ik meer geïnteresseerd was in media dan andere leeftijdsgenoten. Rond die leeftijd maakte ik ook mijn eerste blog. Dat deed ik toen nog met Blogger. Gelukkig ontdekte ik al snel daarna WordPress.

In die tijd vond ik het ook belangrijk dat ik gezien werd op social media. Ik maakte een YouTube account, een Facebook account etc. Ik wilde de dingen die ik deed delen met de mensen om mijn heen.

Ook maakte ik schermopnames terwijl ik Minecraft of Call of Duty speelde en was ik steeds meer bezig met het maken van websites.

Een oud voetbalplaatje die ik tegenkwam ?

Het maken van websites op een lager pitje 

De jaren die volgden zocht ik heel erg mijn heil in video. Het YouTube account dat ik gemaakt had rond mijn 11e/12e begon steeds beter te lopen. Ik was niet echt meer bezig met het maken van websites/blogs.

Sterker nog: ik begon geld te verdienen met mijn YouTube account, omdat ik YouTube partner was. Niet veel, maar toch. Op die leeftijd voelt het wel als veel en daarom ging ik daar fanatiek mee door.

Op een gegeven moment verkocht ik het YouTube account en maakte ik weer een nieuwe – denk dat dat rond mijn vijftiende was. Ook dit YouTube account begon weer te lopen en ik wist het zeker: het maken van video’s ligt mij, ik ga over een paar jaar een studie doen waarbij ik veel met video bezig kan zijn. Ook dit account verkocht ik uiteindelijk weer, voor 1.000 euro zelfs.

Ik koos voor de opleiding journalistiek

Nadat ik de havo gehaald had, besloot ik de opleiding journalistiek te gaan doen aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Dit leek mij een goede opleiding om mijn video-skills te verbeteren. 

Ik koos voor een brede opleiding, omdat ik de ene dag meer passie had voor video dan de andere dag; ik vond video’s maken en editen heel leuk, maar om dit nou de rest van mijn leven te gaan doen, daar twijfelde ik nog over.

Vandaar dus die brede opleiding journalistiek. Achteraf gezien was dit een hele goede keuze. Tijdens de opleiding kwam ik namelijk achter een heleboel dingen. 

Hogeschool Windesheim in Zwolle

Artikelen schrijven en weinig video | de start van de opleiding

Toen het eerste jaar begon, was ik veel bezig met schrijven. Nieuwsberichten, artikelen, reportages, je kan het zo gek niet bedenken.

We werden hard aan het werk gezet. Video kwam in het eerste jaar amper aan bod, helaas. Ik vond het erg jammer en ik twijfelde af en toe of ik wel op de juiste opleiding zat.

‘Creatief denken en creatief schrijven’

Ook in jaar twee kreeg ik voor mijn gevoel nog erg veel schrijfopdrachten. Tot mijn verbazing vond ik dit helemaal niet meer zo erg. Dit kwam doordat we een vak hadden dat ‘Creatief denken en creatief schrijven’ heette. Ik kreeg toen door dat ik ook in geschreven verhalen mijn ei kwijt kon.

Lees ook: Blog schrijven? Volg deze 9 stappen voor een groter bereik

Bij video’s daarentegen, werd ik heel erg beperkt; video-items voor het journaal hebben een redelijk vast stramien en duren vaak tussen de 1 en 2,5 minuut. Ook op de opleiding mocht je hier meestal niet echt van afwijken, tenzij je een langere reportage moest maken. Dat was niet heel vaak het geval.

Stage bij een regionale nieuwszender 

In jaar drie van mijn studie ging ik stage lopen bij een regionale nieuwszender. Dat was erg leuk, maar toen merkte ik wel dat ik steeds minder interesse kreeg voor video. 

Ik werd veel op pad gestuurd voor het maken van video-items. Vaak ging ik op pad met een andere stagiair en was er enige stress vooraf. Hebben we de juiste spullen wel? Komen we op tijd? Zijn we goed voorbereid? Gaat het niet regenen (i.v.m. de apparatuur)? Er waren zoveel dingen waar je rekening mee moest houden, maar ook zoveel dingen die fout konden gaan.

Nou is dit natuurlijk een kwestie van gewoon doen en meer ervaring krijgen. Zo keek ik er ook wel tegenaan en gelukkig was de eindredacteur 9/10 keer tevreden met het eindresultaat.

Maar toch, veel plezier haalde ik er niet uit. Wat nou precies de oorzaak was, weet ik niet. Ik denk een combinatie van onzekerheid en weinig vrijheid. Met mijn creatieve brein kon ik niet zo veel.

Het omslagpunt

Halverwege mijn stage kwam het omslagpunt. Ik moest zo veel op pad om video’s te maken, dat ik er soms helemaal geen zin meer in had. Ik besloot meer te gaan schrijven voor de regionale omroep (de naam van de omroep laat ik liever achterwege).

Dat vond ik erg leuk; ik kon zelf met ideeën komen en vaak werden deze ook goedgekeurd. De eindredacteur had bewondering voor mijn werk en gaf mij complimenten. Het plezier nam steeds meer toe. Ik lag goed in de groep en we hadden veel lol op de redactie. Op pad gaan en video’s maken leek leuk, maar ik vond dit toch echt leuker.

Deze stage was iets wat mij aan het denken zette. Wat wil ik nou eigenlijk? Wil ik later voor een redactie werken en video’s maken? Of wil ik liever tekstschrijver worden en kunnen gaan leven als digital nomad? Na mijn stage had ik twee maanden de tijd om hierover na te denken; ik had toen even geen school.

Foto gemaakt tijdens mijn stage.

Het was tijd voor een eigen website

Ik had nagedacht en in december 2019 was ik er uit. Ik besloot een eigen website te maken en daarop te gaan bloggen. Ik had zoveel plezier in het schrijven en ik was er zeker van dat ik hiermee verder wilde.

Lees ook: De opleiding journalistiek: ‘Toen kwam het idee voor een eigen website’

De volgende vraag die in mij opkwam was direct: maar hoe maak ik nou een goede website? In de jaren hiervoor had ik natuurlijk ook wel eens websites gemaakt, maar die waren nooit zo heel spectaculair.

Gelijk wist ik ook waarover ik zou gaan schrijven; wat de niche werd van mijn website. Ik besloot te gaan schrijven over het maken van websites. Ik zou dan gelijk twee vliegen in één klap slaan. Én ik los mijn eigen probleem op, én het probleem van mijn bezoeker. Ideaal!

websitesmaken.com was een feit… (live vanaf januari 2020)

Websitesmaken.com Masterclass

De eerste maanden was ik veel bezig met het aanpassen van het design van mijn website. Ook schreef ik blogs en leerde ik veel over het maken van websites. Daarnaast kreeg ik steeds meer interesse in online marketing, en in het bijzonder SEO (zoekmachineoptimalisatie).

Na een half jaar vond ik het tijd worden om ook aan de slag te gaan met YouTube. Daarop uploadde ik de Websitesmaken.com Masterclass. Dit is een videotraining waarin ik mensen leer hoe ze een eigen website maken, analyseren en onderhouden. Vaak moet je voor dit soort cursussen betalen, maar ik besloot het helemaal gratis te doen.

Lees ook: Hoe maak je een website? | Websitesmaken.com Masterclass

Ook een eigen website maken?

Hou jij ook van schrijven? Of wil jij dat jouw bedrijf beter gevonden wordt? Kijk dan eens of een eigen website ook iets voor jou is. Door consistent content te plaatsen kun je enorm veel mensen bereiken. Een domeinnaam en hosting kosten vaak nog geen tien euro per maand. Als je gebruikmaakt van onderstaande link krijg je zelfs korting.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Heb je nog vragen? Of wil je een interview afnemen om mij beter te leren kennen? Dat kan! Neem contact op, dan sta ik jou zo spoedig mogelijk te woord.

2 reacties op “Over mij | Websitesmaken.com”

  1. Annemarie Smits

    Hoi Jesse, ik kwam je tegen op YouTube. Je video’s zijn heel duidelijk. Zelf hen ik nieuw in de cryptowereld. Binance vind ik nog een beetje moeilijk voor een beginner. Zou ik jou mogen mailen om wat vragen te stellen. Sommige dingen kan ik niet vinden of loopt het niet zoals het hoort. Ik hoor je graag. Mooie website overigens. gr. Annemarie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen

webhosting
Blog
Jesse Commandeur

Webhosting | Waar moet ik op letten?

Bij het maken van een website komt erg veel kijken. Het ontwerp, het domeinnaam en minstens zo belangrijk: Webhosting. Eerder legde we in dit artikel