Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Over ons pagina maken? Lees mijn 5 tips voor meer succes!

De over ons pagina is één van de meest bekeken pagina’s van een website. Deze pagina kun je zien als jouw digitale visitekaartje. In sommige gevallen is de over ons pagina doorslaggevend voor het wel/niet binnenhalen van een klant. Vooral bij zakelijke dienstverlening is het belangrijk dat deze pagina staat als een huis.

In dit artikel vertel ik hoe jij daarvoor zorgt. Ik geef jou 5 tips voor het maken van een over ons pagina. Deze tips zorgen ervoor dat jouw bezoekers makkelijker converteren. Ook zorg je er met deze tips voor dat jij het vertrouwen wint van jouw potentiële klant.

1. Verdiep je in de behoefte van jouw potentiële klant

Als een bezoeker naar de over ons pagina gaat, dan kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Deze bezoeker zit eigenlijk altijd met een vraag. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Is het bedrijf waar ik mogelijk zaken mee wil doen wel betrouwbaar?
  • Welke mensen zitten er achter het bedrijf?
  • Hoe gaat het bedrijf te werk?

In veel gevallen heeft de bezoeker een koopintentie, maar is er nog enige twijfel. Met jouw over ons pagina neem je deze twijfels weg. Jij begrijpt welke behoeften de bezoeker heeft en daar speel je op in.

Hoewel het de “over ons pagina” wordt genoemd, moet je hierbij niet alleen denken aan de mensen achter het bedrijf, maar meer aan de relatie tussen het bedrijf en de klant. De over ons pagina laat zien wat jouw bedrijf kan betekenen voor een klant.

Zorg ervoor dat de informatie altijd ingaat op de behoefte van de klant. Stel jezelf daarom de vraag: Wat heeft een potentiële klant nog nodig om zaken met ons te doen? Dit kan van alles zijn, maar in veel gevallen is er een stukje vertrouwen wat ontbreekt.

2. Vermijd clichés en wees uniek

De eeuwenoude clichés kennen we allemaal. Hoe vaak lees je wel niet dat een bedrijf dynamisch, deskundig of klantgericht is. Deze clichés helpen jou niet verder met het wekken van vertrouwen. De bezoeker ziet dit op bijna iedere over ons pagina wel voorbij komen.

Deze clichés kun je alleen gebruiken als je het ook kan onderbouwen, maar zelfs dan hoeft het niet. Als je bijvoorbeeld een eigen systeem gebouwd hebt, dan laat dat al zien dat je deskundig, professioneel, ervaren etc. bent.

Voor de bezoeker is het veel leuker om een persoonlijk verhaal te lezen, bijvoorbeeld hoe je dit systeem gemaakt hebt, of hoe je mensen precies helpt. In dit verhaal kun je prima een aantal USP’s kwijt, geen enkel probleem.

Houd er alleen wel rekening mee dat het niet too much wordt.  Een persoonlijk, uniek verhaal vinden mensen veel leuker. Vertel wat je te bieden hebt en waarom jouw bedrijf de beste keuze is voor de klant.

Over ons pagina Tony’s Chocolonely

Een mooi voorbeeld van een unieke over ons pagina, is die van Tony’s Chocolonely. Op de over ons pagina van het bedrijf staat een tijdlijn. Daarin zie je hoe het bedrijf is opgericht, waar het naar streeft en in hoeverre Tony’s Chocolonely het doel bereik heeft.

De belangrijkste USP van het bedrijf komt steeds weer terug: het maken van 100% slaafvrije chocolade. Storytelling zorgt ervoor dat het verhaal beter doordringt bij de ontvanger. Ook zal de bezoeker het verhaal beter onthouden dan een standaard over ons pagina.

over ons pagina voorbeeld

Ook jij kan deze vertelmethode toepassen. Wil jij meer leren over storytelling, zodat je dit ook kan toepassen op jouw over ons pagina? Lees dan volgend artikel van Frankwatching: Storytelling: de 3 basisingrediënten om iemand te raken.

3. Zorg voor een persoonlijk verhaal

Maak de over ons pagina persoonlijk. Je kunt bijvoorbeeld meer vertellen over de geschiedenis van het bedrijf. Dit is niet altijd interessant, dus doe dit alleen als dit waarde toevoegt aan de pagina.

Stel; je bent een diëtist, dan wil de lezer meer weten over jouw ervaring. Dan kan een stukje geschiedenis, waarin je meer vertelt over jouw ervaring als diëtist, vertrouwen wekken. De over ons pagina is dan een mooi plekje om behaalde certificaten, diploma’s en doelen te delen. Ook bedrijfssuccessen kun je delen op de over ons pagina.

Bovendien kun je vertellen wie jij allemaal hebt geholpen, maar vooral: Hoe heb je die mensen geholpen? Heb jij een eigen dieetschema, dan vermeld je dit. Probeer vooral te beschrijven hoe je de mensen helpt, welke stappen jij doorloopt en waarin jij uniek bent.

Lees ook: Blog schrijven? Volg deze 9 stappen voor een groter bereik

Maak het nog persoonlijker

Je kunt de pagina nog persoonlijker maken. Dit doe je door afbeeldingen en video’s toe te voegen. Je kunt er voor kiezen om voor iedere werknemer een aparte pagina aan te maken. Mocht iemand een dienst willen afnemen, dan zien ze gelijk met wie ze te maken krijgen.

Persoonlijk ben ik een voorstander van video. Het hoeft helemaal niet lang te zijn, maar vertel gewoon even voor de camera waar jouw bedrijf voor staat. Desnoods huur je een videograaf in die jou hier mee helpt.

Een spontaan filmpje, waarin jij meer vertelt over jouw bedrijf, wekt al gauw sympathie. De potentiële klant leest niet alleen met wie hij te maken heeft; hij kan diegene ook nog eens zien en horen. Dit zorgt voor vertrouwen. Het kan doorslaggevend zijn voor het wel/niet binnenhalen van een klant. 

Maak de video overigens niet te lang. Voor een video op de over ons pagina is 1 á 2 minuten meer dan zat. De kans is namelijk klein dat de kijker langer dan 3 minuten naar jouw video gaat kijken. Dit komt doordat de kijker jouw bedrijf nog niet (goed) kent en de spanningsboog van de mensen steeds kleiner wordt.

Wil jij een bedrijfsvideo maken, die je vervolgens kunt toevoegen aan de over ons pagina? Bekijk dan onderstaande video van de Videomakers.

4. Laat bestaande klanten wat over jouw bedrijf vertellen

Probeer op de over ons pagina niet alleen maar zelf content te plaatsen. Vraag ook eens aan bestaande klanten of zij iets over de samenwerking kunnen vertellen. Als je een aantal positieve klanten hebt, zitten er altijd wel een paar tussen die dit voor je willen doen.

Reviews werken ontzettend goed bij het overtuigen van een bezoeker. Helemaal als hij nog een beetje sceptisch is. Reviews zorgen er namelijk voor dat hij het verhaal niet meer van één kant hoort.

Op de website van SEO diensten zie je ook dat dit gedaan wordt. Je ziet bijvoorbeeld dat ze samengewerkt hebben met CenterParcs. Ook dit wekt vertrouwen bij de bezoeker. Hoe groter de namen, hoe meer vertrouwen.

over ons pagina reviews

5. Zorg voor een duidelijke call to action

Na het lezen van de over ons pagina, wil je dat de bezoeker overgaat tot actie. Het is belangrijk dat je duidelijk hebt wat je van de lezer verwacht. Wil je dat hij zich gaat inschrijven voor de nieuwsbrief, of wil je dat hij contact met je opneemt?

Zorg dat je de mogelijkheid biedt om de actie uit te voeren. Wil jij dat de bezoeker een offerte aanvraagt? Dan moet je de mogelijkheid bieden om dit te doen. Hij moet gelijk zien waar dit kan en hoe hij dit doet.

Laat de call to action daarom opvallen. Je kan ervoor kiezen om een ander lettertype of andere lettergrootte te gebruiken. Ook kun je met opvallende, contrasterende kleuren werken, zodat de bezoeker gelijk ziet hoe hij in actie kan komen.

Houd er wel rekening mee dat je design overzichtelijk moet zijn en dat je pagina niet te rommelig wordt. Anders haakt de bezoeker vroegtijdig af. Je hebt dan niet alle informatie kunnen geven. De bezoeker weet dan niet wat er van hem verwacht wordt en de kans dat hij terugkeert naar jouw website, is klein.

Wil jij beter leren schrijven? Onderneem dan nu actie!

Vind je het nog lastig om de over ons pagina te maken? Dan heb ik misschien wel iets voor je. De Cursus Copywriting in 30 dagen van Edward Hendriks is enorm waardevol voor beginnende tekstschrijvers.

Hij leert je hoe je eenvoudig teksten schrijft voor het web. “Aan de hand van 30 eenvoudige dagelijkse lessen copywriting inclusief sprekende voorbeelden en oefeningen kan iedereen nu zelf zijn webteksten verbeteren om direct meer resultaat te behalen”.

Wil jij hier gebruik van maken en wil jij leren hoe je beter wordt in het schrijven van bijvoorbeeld de over ons pagina? Dan kun je hieronder op de link klikken. Voor maar € 19 kun jij de cursus aanschaffen.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Als het goed is weet je nu hoe je een over ons pagina maakt. Ik hoop dat mijn tips waardevol voor je zijn. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ze stellen in de reacties. Ook kun je contact opnemen via de contactpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen