Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Page Authority (PA) | Hoe optimaliseer je jouw pagina’s?

In een eerder artikel hadden we het al over de Domain Authority ontwikkeld door Moz. In dit artikel gaan we het hebben over een afgeleide daarvan: de Page Authority, afgekort als PA.

Verschil en overeenkomsten Page Authority en Domain Authority

Het klinkt vrij logisch: de Domain Authority zegt wat over de autoriteit van jouw domein en de Page Authority zegt iets over de autoriteit die een bepaalde pagina heeft. Zowel de DA als de PA bestaat uit een score die wat zegt over de autoriteit. Die score wordt berekend door een algoritme van Moz, die het algoritme van de zoekmachines zo goed mogelijk probeert na te bootsen. Een hoge PA en een hoge DA zullen positief zijn voor je site en de kans dat je vervolgens organisch hoger scoort in Google is groot. (Lees ook ons uitgebreide artikel over Domain Authority)

Wat is Page Authority nou precies?

De PA zegt wat over de waarde van een bepaalde pagina. Deze score bestaat net als de DA uit een waarde tussen de 0 en 100. Des te hoger de score, des te beter. Ook hier geldt: je score van 15 naar 25 verhogen is makkelijker dan van 65 naar 75. Met de Page Authority probeert Moz te voorspellen hoe een bepaalde webpagina zal scoren in de zoekresultaten van Google. 

lees ook: Trust flow | Hoe verbeter je de betrouwbaarheid van jouw website?

Hoe verbeter je jouw page authority?

Eén van de belangrijkste aspecten is de On Page SEO. In hoeverre is jouw content geoptimaliseerd voor de zoekmachines? Google hecht veel waarde aan relevante pagina`s met geoptimaliseerde content. Als dat bij jouw webpagina het geval is, zul je zien dat de Page Authority gaat stijgen. Maar dit is niet het enige waarmee je jouw Page Authority vergroot. Er zijn meer manieren om met jouw webpagina organisch hoger te scoren in Google. Relevantie is bijvoorbeeld ook erg belangrijk. Hoe vaak word jouw website bezocht? Hoeveel backlinks heeft jouw specifieke pagina? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als jij je webpagina gaat optimaliseren. (Lees meer over linkbuilding).

Waar moet je verder op letten?

Google en andere zoekmachines vinden het leuk als je crossmediaal aan de slag gaat. Dat wil zeggen: plaats foto’s en video’s bij je artikelen, mits deze relevant zijn voor het verhaal. Zo maak je jouw artikel interessanter en is de kans ook groter dat het gedeeld wordt. Als dat zo is, heb jij er weer gratis een backlink bij. Dus, probeer je artikel altijd op te vrolijken met attributen die ervoor zorgen dat mensen op meerdere manieren jouw informatie kunnen vergaren. Bovendien is het belangrijk dat je jouw pagina up-to-date houdt. Zoals gezegd: de informatie moet relevant zijn. Als jij je artikelen 5 jaar lang niet aanpast, kan de informatie allang achterhaald zijn.

Lees ook: KWFinder review 2020 | De Beste Keyword Tool Op De Markt?

Scoor ik met een hoge PA gelijk hoger in de zoekmachines?

De algoritmes van de zoekmachines zijn alleen bekend bij de zoekmachines zelf. Google bijvoorbeeld, laat erg weinig los over de algoritmes die zij hanteren. Toch zijn er af en toe momenten dat Google aangeeft waar website eigenaren op moeten letten. Daarop zijn de tools van Moz gebaseerd. Moz probeert de algoritmes van de zoekmachines na te bootsten. Je weet dus nooit zeker of je met een hoge PA/DA gelijk hoger zult ranken, de kans is echter wel groter.

De verschillen tussen de Page Authority en de Domain Authority zijn er zeker. Ons volgende artikel heeft de titel: Blog schrijven? Volg deze 9 stappen voor een groter bereik.
Hierin leer jij meer over SEO en het schrijven van een blog. Wij wensen jullie veel succes en bij vragen kunnen jullie altijd contact opnemen.

Page Authority

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen

webhosting
Blog
Jesse Commandeur

Webhosting | Waar moet ik op letten?

Bij het maken van een website komt erg veel kijken. Het ontwerp, het domeinnaam en minstens zo belangrijk: Webhosting. Eerder legde we in dit artikel