Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Phoenix software van de IMU aanschaffen? Review 2021

Wil jij een goed functionerende website waarmee je meer bezoekers, leads en klanten krijgt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze review heb ik het over de website software Phoenix Wil je weten wat ik van de software vind, waarom de software van de IMU zo krachtig is en wil je een aantal voorbeelden zien van websites die gemaakt zijn met Phoenix? Lees dan snel verder, of start alvast direct jouw gratis Phoenix trial.

Ook vertel ik in deze review meer over mijn eigen ervaringen met Phoenix ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van de software. Na het lezen van deze review heb je dus een beter beeld van de software van de IMU. Jij weet dan waarom jij Phoenix wel/niet moet aanschaffen en voor wie de software bedoeld is.  

Wat is Phoenix?

Phoenix is website software van de IMU (Internet Marketing Unie). Met deze software maak je in één handomdraai jouw eigen website. En dan niet zomaar een simpele website. Phoenix is website software die erop gericht is om hoger te scoren in Google en om meer bezoekers, leads en klanten aan te trekken. Hiermee onderscheidt Phoenix zich van andere systemen.

Bij Phoenix draait alles om gebruikersgemak, zowel voor de websitebouwer als voor de bezoeker van de website. Door middel van een drag-and-drop systeem en templates is het mogelijk om in een hele korte tijd al jouw eigen website te hebben. Die er overigens ook nog eens professioneel en overzichtelijk uitziet.

Vooral als het gaat om marketing zie je echt dat er overal aan gedacht is (had ook niet anders verwacht van de IMU). Phoenix heeft marketing tools waarmee je eenvoudig van een bezoeker een klant maakt. Door middel van bijvoorbeeld pop-ups, magnets en boomboxen stop jij de potentiële klant in een funnel.

Tip: Het grote voordeel van Phoenix is dat je de software 14 dagen gratis kunt uitproberen. Lijkt je dit een goed idee en ben je net als vele anderen bereid om een nieuwe uitdaging aan te gaan? Klikt dan hieronder om Phoenix gratis uit te proberen.

Wat is de IMU (Internet Marketing Unie)?

Als jij een nieuwe aankoop doet, wil je natuurlijk wel weten of de verkoper te vertrouwen is. Daarom vertel ik je iets meer over de IMU. Dit is het bedrijf achter de website software. Ook is de IMU de eigenaar van bijvoorbeeld Plug&Pay en de Huddle software. Misschien dat dit je al bekend in de oren klinkt.

De IMU is opgericht in 2010 door Tonny Loorbach. Hij heeft het bedrijf destijds opgericht samen met Eelco de Boer. Dit is een internetondernemer waar Tonny tot 2010 stage liep. Op de site van Tonny is te lezen dat hij eerst de minst gemotiveerde stagiair was, maar dat hij later toch ontdekte waar hij energie uit haalde en wat hij leuk vond.

Hij ging zich steeds verder verdiepen in online marketing en in het bijzonder SEO, conversieoptimalisatie en neuromarketing. Hij maakte toen al zijn eigen website software met de naam Winstmodel. Dit lanceerde hij voor zijn nieuwe bedrijf: de Internet Marketing Universiteit, tegenwoordig bekend als de Internet Marketing Unie.

De jaren die volgden werd het bedrijf een groot succes en groeide de IMU uit tot het grootste online marketing platform van Nederland. Ondertussen hebben ze al meer dan 10 jaar ervaring in online marketing, meer dan 50.000 volgers en meer dan 1400 blogartikelen, en zelfs een eigen documentaire…

Martijn van Tongeren maakte zijn intrede

Sinds Tonny Loorbach zijn eigen bedrijf had, ging het eigenlijk heel erg hard. Hij kreeg steeds meer klanten waar hij zijn producten en diensten aan verkocht. Eén van die klanten was Martijn van Tongeren. Hij werd in 2012 klant van de IMU en hielp mensen met het maken van een website.

Totdat hij besloot om in 2014 voor de IMU aan de slag te gaan als supportmedewerker. Hier kon hij hetgeen wat hij deed uitbreiden naar een hoger level; het helpen van mensen met hun website en online marketing, en dat lukte aardig goed.

Zo goed dat hij steeds meer taken op zich nam en langzamerhand de rechterhand van Tonny Loorbach werd. Martijn van Tongeren was allang niet meer alleen een supportmedewerker van het bedrijf. Hij hielp letterlijk met van alles. Ook in de tijd dat het minder ging met de IMU en Tonny Loorbach een burn-out kreeg, wist hij het bedrijf overeind te houden. Uiteraard samen met het team van de IMU.

In 2017 kreeg Martijn van Tongeren de kans om het aandelenpakket van Eelco de Boer over te nemen. Dit deed hij. Sindsdien mag hij zich niet alleen eigenaar en directeur noemen van de IMU, maar ook van de dochterondernemingen. Dat zijn onder andere Huddle, Plug&Pay en natuurlijk Phoenix.

Martijn draagt graag zijn steentje bij aan deze software, zodat de gebruikers van de software ook in de toekomst succesvol kunnen blijven. 

Ervaringen met de IMU

Je weet nu dus meer over de achtergrond van de IMU en wie de eigenaren zijn van het bedrijf. Ondanks dat de IMU ongeveer 30 werknemers in dienst heeft en uitgegroeid is tot het grootste online marketing platform van Nederland, weet je nog niet of ze ook betrouwbaar zijn en of het verstandig is om zaken met de IMU te doen.

Daarom ga ik nu dieper in op de ervaringen met de IMU. Hiervoor kijk ik naar zowel de ervaringen op Google als op Facebook. Op Google scoort de IMU heel erg hoog, maar op Facebook zie ik ook een aantal negatieve ervaringen voorbij komen. Gelukkig springt de IMU daar altijd op in en proberen ze altijd een oplossing voor iedereen te zoeken.

Op Google heeft de IMU ondertussen 322 beoordelingen gekregen. Hieruit krijg het bedrijf gemiddeld een 4,8 uit 5. Daarmee lijkt het bedrijf ontzettend goed te scoren en veel tevreden klanten te hebben. Als jij website software Phoenix wil aanschaffen, hoef jij je dus (waarschijnlijk) geen zorgen te maken.

Natuurlijk kan het zijn dat de IMU aan tevreden klanten vraagt om een positieve beoordeling achter te laten. Daarom is het ook goed om te kijken naar reviews op andere platforms en naar reviews van in het bijzonder Phoenix. Alleen dan weet je wat je van de software kunt verwachten.

IMU reviews op Google

Reviews IMU op Facebook

Hoewel ik op Google echt alleen maar positieve reviews zag, zie ik op Facebook ook een aantal negatieve ervaringen met de IMU. Toch zijn dit er ook maar enkele en is de IMU altijd bereid om mee te denken als iemand een negatieve ervaring heeft.

Ondanks dat een aantal mensen negatief zijn, zie je dat dit uiteindelijk vaak toch weer wordt opgelost. Of er blijkt dat er gewoon iets fout is gegaan in de communicatie. Eigenlijk zijn dit de kleine dingetjes die je bij ieder bedrijf ziet terugkomen.

Verder moet er rekening mee gehouden worden dat de reviews op Facebook enigszins verouderd zijn. De meeste zijn geplaatst in 2019 of eerder. Het kan dus zijn dat deze beoordelingen niet meer echt accuraat zijn. De problemen waar mensen toen tegen aan liepen, hoeven vandaag de dag niet meer te spelen.

Ik zie namelijk nergens een negatieve review die recentelijk nog geplaatst is. Bovendien weet ik van Tonny en Martijn dat zij er alles aan doen om mensen tevreden te houden. We moeten overigens ook niet vergeten dat mensen mede dankzij hen zeer succesvol zijn. Later in deze review meer daarover.

Ervaringen met Phoenix

De ervaringen op Facebook en Google zijn veelal over de IMU in het algemeen. Daarom heb ik op Google even specifiek gezocht naar Phoenix reviews. Hier zie ik verschillende reviews van mensen die aan de slag gegaan met de website software. Hieronder zie je hoe zij de software ervaren.

Inbeelden.nu

Ja, het is best prijzig (vooral als startende ondernemer) en het is zeker een investering.  Maar je kan je eigen website designen, tot een volledig uitgekamde SEO strategie maken die echt klanten oplevert.

Bedrijvenconsultant.nl

Ondanks ons lage oordeel qua gebruiksgemak, is Phoenix een aanrader omdat het een krachtige toolbox is met de meest effectieve trucs van de IMU. Het bevat het beste dat online ondernemen te bieden heeft. 

Degeldwolf.nl

Mocht je op zoek zijn naar een website software dat alles in een bied dan is Phoenix absoluut een aanrader. Met zijn conversietools, buitengewoon goede support en gunstige prijzen heb je binnen no-time een belachelijk mooie en effectieve website online staan.

Ook over Phoenix zijn de mensen vooral positief. Het enige minpuntje wat ik steeds tegenkom, is dat de software in het Engels is en dat de prijs iets aan de hoge kant is. Toch is dit voor de meeste mensen geen reden om afstand te nemen van Phoenix. Dit omdat de hosting er al bij in zit wanneer je Phoenix aanschaft en omdat je gebruik kunt maken van de laatste marketing – en conversie technieken.

Wil je echt precies weten hoe Phoenix in elkaar zit en hoe de achterkant van de software eruitziet? Dan raad ik je het ook even aan om onderstaande video review van Rubin Alaie te bekijken. In deze review bespreekt Rubin de voor- en nadelen van Phoenix en laat hij direct zien hoe je de software gebruikt.

Voorbeelden Phoenix websites

Er zijn ondertussen al super veel websites gemaakt met Phoenix. Dat heeft ervoor gezorgd dat de servers van de IMU maandelijks 6.750.000+ bezoekers ontvangen. Ook zijn er al meer dan 1600 klanten die tevreden zijn over de website software Phoenix. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van websites die gemaakt zijn met Phoenix.

Imu.nl

Als allereerst is het goed om te zien dat de website van de IMU met Phoenix is gemaakt. Dat betekent dat de Internet Marketing Unie echt achter hun software staat en dat ze ervan overtuigd zijn dat ze hiermee goede resultaten boeken.

Niet alleen de website van de IMU is met Phoenix gemaakt, maar ook de websites die bij de verschillende software horen. Dus ook de website van Phoenix zelf, de website van Plug & Pay en de website van E-learning software Huddle. Ook de persoonlijke websites van Tonny en Martijn zijn ontwikkeld door middel van Phoenix.

Voorbeeld Phoenix website: imu.nl

Nuvaarbewijs.nl

De tweede website die ik tegenkwam is van Nu Vaarbewijs. Ook deze website is gemaakt met Phoenix. Als je naar deze website toe gaat, zie je gelijk dat er goed gebruikgemaakt wordt van de marketing/conversie technieken van Phoenix. Er verschijnt een pop-up waarbij jij gratis een e-book kunt downloaden.

Als je dit doet, kom je automatisch in een marketing funnel terecht van deze website. Voor de eigenaar is dit een makkelijke manier om producten en diensten onder de aandacht te brengen. Hij/zij kan jou via de mail op de hoogte brengen van zijn producten en diensten. Ook kan hij (exclusieve) aanbiedingen doen om jou ‘op te warmen’ voor de koop van een product.  

Voorbeeld Phoenix website: nuvaarbewijs.nl

Andaluciadreams.nl

De laatste website die ik wil meenemen is die van Andalucia Dreams. Deze website laat goed zien – net als de website van Nu Vaarbewijs – dat Phoenix voor verschillende doeleinden en niches gebruikt kan worden. Via deze website kun jij een droomhuis huren in Andalusië.

Normaal gesproken zie ik het als een website gemaakt is met Phoenix, omdat je met Phoenix uit een beperkt aantal bewezen templates kan kiezen. Bij deze website van Andalucia Dreams was dit echter niet het geval.

Je ziet hieraan dat je ook met Phoenix veel kunt aanpassen en dat je echt een unieke website kunt ontwerpen. Hierbij moet overigens wel eerlijk vermeld worden dat met Phoenix lang niet zoveel kan als met WordPress, maar dat heeft weer zo zijn voordelen.

Voorbeeld Phoenix website: Andaluciadreams.nl

Waarom is Phoenix zo’n krachtig systeem?

Juist doordat Phoenix heel compact is, werkt het zo goed. Gebruikers van Phoenix weten direct welke stappen zijn moeten nemen bij het maken van een website. Hiervoor hoeven zij niet allerlei plugins te installeren, zoals bij een WordPress website bijvoorbeeld wel het geval is.

Zelf vind ik dat een groot voordeel van Phoenix. Er wordt alles voor jou geregeld om een winstgevende website te maken, waarmee jij eenvoudig nieuwe leads en klanten binnenhaalt. Zo is bijvoorbeeld de hosting en het SSL-certificaat al inbegrepen en kun je gebruikmaken van de laatste marketing – en conversie technieken.

Ook kun je op jouw website bijvoorbeeld gebruikmaken van attention grabbers. Dit zijn bepaalde elementen die de aandacht van jouw bezoeker grijpen. Hiermee kun je ze sturen naar jouw funnel of naar de directe aankoop van jouw product. Voorbeelden van deze attention grabbers zijn de pop-up, ribbon en magnet (zie onderstaande schermafbeelding).

Conversie en marketing technieken

Website opgebouwd vanuit een schone code

Voor het ontwikkelen van Phoenix heeft de IMU programmeurs in dienst. Juist doordat alles inbegrepen zit, weet je gewoon dat het goed zit en dat jouw website geladen wordt op een schone code.

Wanneer jij allerlei plugins download op een WordPress website, is dit al snel niet meer het geval. Het wordt dan lastiger voor Google om jouw website ‘te lezen’ en te begrijpen waar het over gaat. Al moet wel gesteld worden dat Google daar ook steeds beter in wordt, omdat de bots van Google tegenwoordig de websites bijna op dezelfde manier kunnen analyseren als mensen.

Er moet wel rekening gehouden worden dat het downloaden van veel plugins zorgt voor een langere laadtijd van jouw website. Hoewel de code tegenwoordig minder uitmaakt, is dat nog wel een belangrijke rankingfactor. Gelukkig hoef je hier als gebruiker van Phoenix niet bang voor te zijn. Over het algemeen laden de Phoenix websites vrij snel, maar later in deze review zul je zien dat het ook nóg sneller kan ?.

Specialisten op het gebied van SEO

Op de homepage van de website van Phoenix staat ‘Scoor hoog in Google’. Dat is natuurlijk een best wel gedurfde uitspraak, want dit moeten zij wel waar kunnen maken. Gelukkig zijn er al genoeg voorbeelden waarbij Phoenix websites #1 posities hebben in Google en hier ook echt veel bezoekers en klanten uithalen.

Een voorbeeld hiervan is de website van Maaike Koolhoven. Zij gebruikt Phoenix en heeft nu meer dan 200.000 bezoekers per maand op haar website. Natuurlijk lukt dit lang niet iedereen, maar het laat wel zien dat het mogelijk is. Ook als je aanvankelijk weinig kennis hebt van het maken van websites en online marketing. Zie hiervoor ook onderstaande video.

Je hebt dus eigenlijk vrij weinig kennis nodig om met Phoenix aan de slag te gaan. Doordat de IMU al haar kennis over SEO (zoekmachineoptimalisatie) al verwerkt heeft in Phoenix, hoef jij weinig kennis te hebben van online marketing en conversieoptimalisatie.

Het enige wat jij hoeft te doen met een Phoenix website, is veel content publiceren en zorgen dat je waarde levert voor jouw doelgroep. Dat blijft ongelooflijk belangrijk. Maaike zegt in het interview ook dat je in het begin beter héél veel content kan maken en dat je dat later verbetert, dan dat je té perfectionistisch bent en er weinig uit handen komt.

Natuurlijk gaat niet alles in één keer goed en is ook een Phoenix website geen garantie voor succes. Uiteindelijk ben jij nog steeds degene die het moet doen. Jij moet de teksten schrijven en ervoor zorgen dat jij je onderscheidt van de concurrent.

Je kunt overigens ook het schrijven van teksten uitbesteden aan een SEO-tekstschrijver, zodat je zeker weet dat je er het maximale uit gaat halen. Besluit jij om zelf aan de slag te gaan en content te publiceren? Dan raad ik het aan om het volgende blogartikel te lezen: Blog schrijven? Volg deze 9 stappen voor een groter bereik

Waardevolle tools en functies van Phoenix

Er zitten bij Phoenix een aantal (marketing) tools tussen waarmee Phoenix zich echt onderscheidt van de concurrent. Ik heb het hiervoor al even gehad over de attention grabbers, maar er zijn nog veel meer waardevolle tools en functies waar jij gebruik van kunt maken.

Graag doorloop ik deze tools, zodat jij een beter beeld krijgt wat je van Phoenix kunt verwachten. Het wordt dan makkelijker om een afweging te maken om Phoenix wel/niet aan te schaffen.

Hosting en SSL-certificaat

Voordat ik echt inga op de tools van de software, wil ik nog benadrukken dat hosting en SSL-certificaat inbegrepen zitten bij de website software. Jij hoeft dus niet eerst een hostingprovider uit zoeken, om vervolgens een CMS met SSL-certificaat te installeren. Dit kost tijd, geld en moeite, dat je beter kunt gebruiken voor het schrijven van artikelen en het vullen van jouw website met content.

Sommige mensen willen Phoenix aanschaffen en vinden de software aan de dure kant. Dat snap ik op zich wel. Alleen voor hosting ben je met een grote website makkelijk tussen de 100 en 300 euro per maand kwijt.

Soms zit een SSL-certificaat er dan nog geeneens bij inbegrepen. Bij mijn websites die gehost worden bij Argeweb, betaal ik hier ook nog extra voor. Phoenix is daarom helemaal geen duur (en misschien wel een beter) alternatief voor WordPress. Helemaal voor mensen die geen ervaring hebben met het maken van websites.

Blogfunctie en interne links

Met Phoenix maak je eenvoudig een nieuw blog. Dit doe je aan de van een SEO geoptimaliseerde template, zoals de IMU zelf ook doet (zie hier een voorbeeld). Door middel van Phoenix kun je deze blogartikelen naar elkaar laten linken, waardoor jij hoger gaat scoren in Google.

Dit is erg belangrijk, want zoals je in dit artikel over linkbuilding kunt lezen, zorgen interne links ook voor een hogere autoriteit. Naast dat je zoveel mogelijk links van buitenaf wilt, probeer je ook op je website zelf artikelen met elkaar te verbinden met relevante keywords. Google begrijpt daardoor ook weer beter waar de artikelen over gaan. Hierdoor krijg je een hogere page authority en worden jouw artikelen beter vindbaar.

Meer tips over hoe jij hoger in Google kunt komen? Bekijk dan ook onderstaande video van Martijn van Tongeren. Deze kennis over SEO kun je weer toepassen op jouw Phoenix website. Zelf heb ik ontzettend veel aan deze video gehad toen ik net begon met het maken van websites. En waarschijnlijk lees je nu dit artikel, omdat ik nog steeds de tips toepas.

Accelerated Mobile Pages

Op het gebied van online marketing en SEO zijn er altijd ontwikkelingen gaande. Al deze ontwikkelingen worden door de IMU uitgebreid in de gaten gehouden en waar nodig passen zij Phoenix aan en updaten ze de software. Zo kan jij altijd gebruikmaken van een krachtig systeem.  

Eén feature waar ik zelf erg over te spreken ben is AMP (Accelerated Mobile Pages).

Dit zijn webpagina’s die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten, die Phoenix automatisch voor jou aanmaakt. Je kunt het zien als ‘kleinere’ webpagina’s, die ervoor zorgen dat de laadtijd van een pagina korter is op de mobiele telefoon.

Deze Accelerated Mobile Pages zorgen ervoor dat jouw blogartikelen beter gevonden kunnen worden in Google, want zoals je inmiddels weet is de laadtijd van een website ontzettend belangrijk. Je wilt dus ook dat jouw webpagina’s snel geladen worden op de mobiel, om zo het maximale uit jouw content te kunnen halen.

Wil je een AMP cache plugin gebruiken voor WordPress? Dan kan dat ook, maar betaal je er soms extra voor. Zo is er bijvoorbeeld een AMP cache plugin voor WordPress waar je ieder jaar 89,99$ voor betaalt. Bij Phoenix zit dit dus gewoon inbegrepen bij de prijs en hoef je hier niet extra voor te betalen. Dit geldt overigens wel alleen voor het ultimate-abonnement.

Contentkanon

Met Phoenix maak je eenvoudig een zogenaamd contentkanon. Dit moet je eigenlijk zien als een kennisbank, waar alle informatie van de website bewaard wordt. Doordat je deze informatie met Phoenix structureert, wordt het ook hierdoor makkelijk om beter gevonden te worden in Google.

Een kennisbank werkt bijvoorbeeld goed wanneer je veel jargon/vaktaal gebruikt in jouw artikelen. Staat er een lastig woord in jouw artikel dat sommige mensen niet begrijpen? Dan kun je ze gemakkelijk doorverwijzen naar een ander artikel met de uitleg van het begrip. Vanuit dat artikel verwijs je ook weer terug naar jouw ‘hoofdartikel’.

Doordat je dit doet met meerdere artikelen, ontstaat er een geordend spinnenweb wat ook weer meewerkt voor jouw rankings in Google. In deze uitleg over het contentkanon zie je precies hoe dit in de praktijk werkt.

Uiteindelijk is dat toch hetgeen wat je wilt: zo hoog mogelijk scoren in Google en zoveel mogelijk leads en klanten binnenhalen. Gelukkig weet Phoenix jou daar uitstekend bij te helpen.

Turbo snippets en Rich snippets

Dit zijn de laatste eigenschappen die ik wil bespreken als het gaat om de marketing – en SEO technieken van Phoenix. Beide zijn erg waardevolle toevoegingen aan het website systeem en ook deze toevoegingen zorgen ervoor dat jij jouw website naar een next level kan tillen.

Bij een WordPress website had het waarschijnlijk veel gedoe gekost om al deze technieken toe te voegen. Het kan dan gewoon zijn dat je veel klanten misloopt. Voor bijvoorbeeld een affiliate website (zoals deze) hoeft dat nog niet veel uit te maken, maar als je echt zelf een product of een dienst aanbiedt, dan zijn de feautures van Phoenix wel extreem waardevol.

De turbo snippets zorgen ervoor dat je een uitleg ziet wanneer je met jouw cursus over een woord heen gaat. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een blogartikel. Het kan dan zijn dat je jargon gebruikt en dat je wilt linken naar een ander artikel.

Zoals je weet kan dat met de automatische interne links, maar door middel van de turbo snippets maak jij het voor jouw gebruiker nog makkelijker. Als de gebruiker met zijn cursus over het begrip heen gaat, ziet hij al een korte uitleg wat het betekent.

Óók kan hij op de interne link klikken om het artikel over het desbetreffende begrip te lezen. Op onderstaande schermafbeelding zie je hoe zo’n turbo snippet eruit kan zien. Het kader dat verschijnt bij ‘anchor tekst’ wordt de turbo snippet genoemd. Als je op ‘anchor tekst’ klikt, word je dus doorverwezen naar het artikel dat hier over gaat.

Turbo snippet gemaakt met Phoenix

Rich snippets

Naast dat je hoog wilt scoren in Google, wil je natuurlijk ook dat mensen doorklikken naar jouw artikel. Immers, als je geen bezoekers hebt, kun je ook geen leads en klanten krijgen. Daarom moet je ervoor zorgen dat jouw zoekresultaat opvalt. Ook daar heeft de IMU gelukkig iets voor bedacht: de rich snippets.

Jij kan zelf jouw zoekresultaat opmaken. Zo kun je bijvoorbeeld sterren toevoegen als je een review schrijft en kun je ervoor zorgen dat er een video bij jouw zoekresultaat wordt weergegeven. Het maakt niet heel veel uit wat het is, zolang je maar de aandacht van de zoeker weet te trekken.

Het is de bedoeling dat de gebruiker van Google door wil klikken naar jouw webpagina. Als die daar eenmaal is aangekomen, kun je hem kennis laten maken met jouw producten en diensten.

Tip: Je hebt nu een beter beeld van wat je met Phoenix kan. Daarom raad ik het aan om er eens gewoon zelf mee aan de slag te gaan. Je kunt het 14 dagen geheel vrijblijvend uitproberen. Vaak is dat toch de beste manier om erachter te komen of een product of dienst aansluit op jouw wensen.

Voor- en nadelen van Phoenix

Johan Cruijff zei het ooit al: ieder voordeel heeft zijn nadeel. Ondanks dat ik vooral heel positief ben over Phoenix, wil ik jou ook een aantal dingen meegeven waar ik iets minder over te spreken ben, of in ieder geval dingen waar je rekening mee moet houden.

Daarom bespreek ik hieronder de voor- en nadelen van website software Phoenix. Nadat ik dit gedaan heb, vertel ik meer over de prijs van de software en de verschillende pakketten die er zijn. Hierdoor krijg je een beter beeld van de prijs-kwaliteitverhouding van Phoenix.

Voordelen Phoenix

  • Het is super eenvoudig om jouw eigen website online te zetten met Phoenix. Door middel van het drag-and-drop systeem kun je dit al binnen een dag gedaan hebben. Daarmee heb je veel sneller jouw eigen website gemaakt dan als je alles zelf moet gaan uitzoeken met bijvoorbeeld WordPress.
  • Hosting en SSL-certificaat zitten inbegrepen wanneer jij kiest voor Phoenix. Normaal gesproken betalen grote ondernemingen hier aardig wat geld voor. Hosting kost voor de échte grote sites vaak zelfs tussen de 100 en 300 euro per maand. Voor het SSL-certificaat betaal je vaak ook nog extra: ongeveer 20 euro per jaar. Bij Phoenix zit dit er dus allemaal bij in en blijft de prijs hetzelfde, ongeacht het aantal bezoekers op jouw website.
  • Je kan gebruikmaken van vooraf ingestelde landingspagina’s, waarbij jij alleen nog maar de tekst en de kleuren hoeft aan te passen naar jouw wens. Dit scheelt een hoop tijd en moeite. Wil je geen gebruikmaken van een template maar de pagina’s zelf ontwerpen? Ook dat is mogelijk. Je kunt het zelfs laten uitbesteden aan een designer/ontwikkelaar van de IMU. Daar betaal je natuurlijk wel extra voor.
  • Het grootste voordeel blijven de marketing en conversie tools van Phoenix. De software heeft super waardevolle tools, zoals bijvoorbeeld de attention grabbers, die jouw online marketing echt naar een next level kunnen tillen. Ook wordt het jou makkelijk gemaakt om jouw funnels te vullen met potentiële klanten.  

Nadelen Phoenix

  • Je betaalt voor Phoenix vaak meer dan voor andere website software. Dit hoeft niet veel uit te maken, want als je een product of een dienst aanbiedt, heb je dit geld er waarschijnlijk zo uit. Dit vanwege de unieke conversie – en marketing technieken van de IMU. Heb je een website als hobby, of heb je minder te doen met online marketing? Dan kun je misschien kiezen voor andere goedkopere/gratis website software, zoals bijvoorbeeld Wix, Joomla of WordPress.
  • Een Phoenix website betekent niet direct een snelle website. Ik heb verschillende Phoenix websites getest met GTMetrix. Dit is een tool waarmee jij eenvoudig de snelheid van jouw website kan testen. Hieruit blijkt dat mijn website (een WordPress website) sneller laadt dan de meeste Phoenix websites. Hierbij moet wel gezegd worden dat mijn website heel basic is en dat hier bewust voor gekozen is. De snelheid is uiteindelijk afhankelijk van meerdere dingen, waaronder de hoeveelheid content, maar ook de hosting die gebruikt wordt. Dat laatste kun je helaas niet zelf uitkiezen met Phoenix. Toch zijn de Phoenix websites alsnog behoorlijk snel.

Website test tussen WordPress en Phoenix

De prijs van Phoenix

Wil jij de Phoenix software aanschaffen? Dan zijn er twee pakketten waar je uit kunt kiezen. Voor het premium abonnement betaal je 394 euro per jaar, of 59 euro per maand. Voor het ultimate pakket betaal je 997 euro per jaar, of 197 euro per maand. Houd er rekening mee dat je met het premium abonnement niet beschikt over alle functies die besproken zijn in deze review.

Ga je voor ultimate? Dan weet je zeker dat je er het maximale uit gaat halen. Bovendien krijg je hierbij een licentie voor 5 websites. Dat wil zeggen dat jij 5 websites kunt laten maken met Phoenix. Bij het premium abonnement zijn dat er maar 2.

De prijs en de verschillen tussen de pakketten

Ga nu aan de slag

Zoals je kunt zien geldt er momenteel een actietarief voor Phoenix. Houd er dus rekening mee dat de prijs duurder kan zijn als je deze review leest. Zo niet, wees er dan snel bij om nog te kunnen profiteren van de korting.

Verder wil ik het ook echt aanraden om Phoenix gewoon eerst rustig uit te proberen. Dit kan 14 dagen lang geheel vrijblijvend via de speciale link hieronder. Je moet hiervoor wel jouw rekeningnummer invullen, maar als je het optijd opzegt, wordt er helemaal niets afgeschreven. Op de 13e dag krijg je overigens ook mail waarin gevraagd of je over wilt gaan naar een betaald account.

Tot slot

Ik wens jou veel succes met Phoenix en ik hoop dat jij mooie resultaten gaat boeken met de website software, net zoals veel andere ondernemers al hebben gedaan. Je weet nu als het goed is wat je van de software kunt verwachten en wat mijn ervaringen zijn met Phoenix.

Nog vragen na het lezen van deze review? Laat dan hieronder een reactie achter, of neem contact op via de contactpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen