Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Plug & Pay van de IMU gebruiken? Review + ervaringen (2021)

Plug & Pay is software van de IMU die jou helpt met het maken van een betaalpagina. Met deze software maak je eenvoudig betaalpagina’s die ervoor kunnen zorgen dat jij meer gaat verkopen. In deze Plug & Pay review vertel ik over mijn ervaringen met de software en vertel ik hoe jij het succesvol kunt inzetten. Lees snel verder, of start alvast direct jouw gratis Plug & Pay trial.

Wat is Plug & Pay?

Plug & Pay is software van de IMU waarmee jij eenvoudig betaalpagina’s maakt. Je hebt het hier dus niet over hele webshops, maar alleen over de plek waar betaald wordt. Dat betekent dat jij de productpagina op jouw website/webshop gewoon zelf moet maken.

Pas als de bezoeker een product aanklikt en het echt wilt aanschaffen, komt deze bezoeker uit bij de betaalpagina. Dit is dus nadat de bezoeker het product heeft toegevoegd aan zijn winkelmand. Plug & Pay is ervoor gemaakt om de betaling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Je kunt met Plug & Pay kiezen uit meerdere templates, die allemaal vooraf getest zijn in de praktijk. Dat wil zeggen dat deze templates zich al bewezen hebben en dat jij hiermee jouw conversies naar een hoger niveau kunt tillen.

Verder hoef je helemaal geen kennis te hebben van het ontwikkelen van betaalpagina’s en van programmeertalen. De IMU heeft alles voor jou geregeld met Plug & Pay. Bovendien hebben ze gebruikgemaakt van allerlei marketingtechnieken, zodat jij er echt het maximale uit gaat halen.

Tip: Er zijn veel mensen die hun winst zagen stijgen door het gebruik van Plug & Pay. Kijk daarom ook eens of het wat voor jou is. Via de speciale hieronder probeer je het 14 dagen gratis uit. Zeker een aanrader!

Welk bedrijf zit er achter Plug & Pay?

Plug & Pay is een dochteronderneming van de IMU, beter bekend als de Internet Marketing Unie. Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren zijn de eigenaren van dit bedrijf, dat sinds 2010 bestaat. Inmiddels behoort de IMU tot één van de grootste online marketing platformen van Nederland.

Veel mensen die dit artikel lezen hebben de naam van de IMU waarschijnlijk al weleens voorbij horen komen. Je kunt de Internet Marketing Unie bijvoorbeeld kennen van hun blogartikelen, podcasts, video’s en e-books. Of misschien wel van één van hun fysieke boeken, zoals het boek Doelgerichte SEO, of De Online Marketing Tornado.

Verder is het nog mogelijk dat je het bedrijf kent van hun software. Met Phoenix van de IMU kun je bijvoorbeeld eenvoudig jouw eigen website maken en met de Huddle software maak jij eenvoudig jouw eigen e-learningplatform/leeromgeving.

Je ziet hiermee dat de IMU een echte gevestigde naam is in de online marketing wereld. Daardoor weet je zeker dat het goed zit als jij een product of een dienst van hun aanschaft. Bij sommige verkopers doe ik nog weleens een betrouwbaarheidscheck, maar bij de IMU is dat simpelweg niet nodig.

Overigens kun je al hun software gratis uitproberen, mocht je toch twijfels hebben. Ook kun je eenvoudig contact opnemen met de IMU via hun website. Dit kan via de mail, of via een livechat. In beide gevallen word je snel te woord gestaan.

Wie zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren?

Eén van de eigenaren van de IMU is Tonny Loorbach. In 2010 richtte hij dit bedrijf op samen met internetondernemer Eelco de Boer. In mijn artikel over Tonny Loorbach lees je precies hoe dat ging. In 2017 verkocht Eelco de Boer zijn aandelenpakket aan Martijn van Tongeren. Hij is sindsdien de mede-eigenaar.

Tonny Loorbach groeide op in Groningen en heeft 5 broers en 1 zus. Zijn vader is leraar. Het verbaast je dus waarschijnlijk ook niks dat Tonny Loorbach het ontzettend leuk vindt om zijn kennis over online marketing met andere mensen te delen.

Tonny studeerde VWO. Dit deed hij aan het Winkler Prins in Veendam. Vervolgens heeft hij commerciële economie gestudeerd aan de Hanzehogeschool. Tijdens zijn stage kwam hij in contact met internetondernemer Eelco de Boer, die hem hielp met het opzetten van zijn eigen bedrijf.

Vanaf 2010 was de Internet Marketing Universiteit een feit, tegenwoordig bekend als de Internet Marketing Unie. Al snel werd dit bedrijf van Tonny Loorbach een succes. Alleen kwam Tonny er steeds meer achter waar het echt om draait in het leven: verbinding en vriendschap. Het slogan van de IMU is tegenwoordig daarom ook ‘In vrijheid verbonden’.

Wie is Martijn van Tongeren?

Martijn van Tongeren is opgegroeid in IJmuiden en is tegenwoordig mede-eigenaar van de IMU. Hij was hier eerst werkzaam als supportmedewerker, maar langzamerhand werkte hij zichzelf omhoog. In 2017 deed hij al zoveel taken dat hij de IMU inmiddels zag als ‘zijn kindje’. Ook over Martijn van Tongeren schreef ik een artikel.

In 2017 kreeg Martijn van Tongeren de mogelijkheid om het aandelenpakket van Eelco de Boer over te nemen. Dit zorgde ervoor dat het manusje-van-alles zich sinds die tijd mede-eigenaar mocht noemen. Dit was niet heel gek, want Martijn hield zich inmiddels bezig met ontzettend veel taken. Tonny ging hem ook steeds meer als zijn rechterhand zien.

Dit kwam doordat Tonny zag dat Martijn van Tongeren echt een toegevoegde waarde was voor de IMU. Sinds dat hij daar werkte was het bedrijf van 0 euro winst per maand naar 100.000 euro winst per maand gegaan. Dat in 3 jaar tijd. Ook was het team uitgegroeid van 3 tot 14 werknemers (inmiddels al rond de 30). Je kunt de IMU dus zeker een zeer succesvol marketingbedrijf noemen.

Ook na 2017 bleef de IMU groeien. Ze maakten nog meer blogartikelen, video’s, podcasts en brachten hun boek De Online Marketing Tornado uit. Hiervan zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren samen de auteur. Verder kwamen ze met de nieuwe software Plug & Pay op de markt, dé software waar we uitgebreid bij stilstaan in deze review.

Wat maakt de Plug & Pay software zo krachtig?

Je hebt nu meer inzicht in het bedrijf dat achter de Plug & Pay software zit. Ook weet je nu dat de software gemaakt is door echte marketingfanaten. Verder is het goed om te weten dat Martijn en Tonny zelf ook gebruikmaken van Plug & Pay.

Hieronder beschrijf ik een aantal functionaliteiten van Plug & Pay en laat ik zien wat je er allemaal mee kan. Zo krijg jij een beter inzicht in de software en zie je tegelijkertijd hoe makkelijk het is om een betaalpagina te maken met Plug & Pay.

Upsells en kassakoopjes

Bij Plug & Pay kun je uit verschillende templates kiezen voor jouw betaalpagina’s. Hier voeg je gemakkelijk kassakoopjes aan toe. Dit zorgt ervoor dat mensen tijdens het afrekenen ook andere producten zien die zij mogelijk willen aanschaffen. Dit zijn dan vaak producten die relatief gezien vrij goedkoop zijn.

Je ziet deze marketingtruc ook altijd in de supermarkt. Nadat jij jouw producten op de band hebt gelegd, kun je gauw nog even wat goedkope lekkernijen hieraan toevoegen. Dit verhoogt de omzet van de supermarkt aanzienlijk, maar ook bij online verkoop werkt dit goed. Juist omdat de kassakoopjes altijd veel goedkoper zijn dan de product of dienst die de ondernemer verkoopt. De klant heeft dan al besloten om af te rekenen, dus hiermee beïnvloed je dan zijn/haar referentiekader.

Met Plug & Pay kun je overigens niet alleen kassakoopjes toevoegen. Je kunt ook gebruikmaken van upsells. Dit zijn producten die jij te zien krijgt na het afrekenen. Ook dit zorgt voor meer sales en een hogere conversie. In plaats van dat je een goedkoper product aanbiedt, biedt je bij een upsell juist een duurder product aan.

Je ziet dit bijvoorbeeld ook als iemand een gratis trial uitprobeert van bepaalde software. Bij de upsell staat dan aangegeven waarom je toch eigenlijk voor het echte product moet gaan, in plaats van alleen voor de trial. Je kunt wel nagaan dat dit mensen triggert om toch voor het volledige pakket te gaan. Met zo’n upsell kan je de orderwaarde dus ook aanzienlijk verhogen.

Met Plug & Pay kun je zelfs meerdere upsells toevoegen. In dit artikel van de IMU lees je precies hoe je upsells aanmaakt en hoe dit werkt.

Plug & Pay upsells en kassakoopjes

Nog meer salestriggers

Met Plug & Pay kun je naast de kassakoopjes en de upsells nog meer salestriggers toevoegen. Dit zijn elementen die ervoor zorgen dat jij meer verkopen realiseert.

Door gebruik te maken van salestriggers zorg je ervoor dat jouw (potentiële) klant niet de pagina verlaat. Daarom is het ook belangrijk dat je zorgt voor een afleidingsvrije betaalpagina: zorg alleen dat er dingen opstaan die jou een hogere omzet kunnen opleveren.

Met Plug&Pay kun je bijvoorbeeld testimonials toevoegen. De potentiële klant kan dan nog gauw even lezen wat andere gebruikers van jouw product vinden. Dit zorgt voor meer vertrouwen en de kans is hierdoor groter dat hij/zij de aankoop voltooid.

Verder kun je bijvoorbeeld ook nog afteltimers toevoegen, zodat de klant de noodzaak voelt om zijn order snel af te ronden en niet eerst wat anders te gaan doen. Ook kun je nog gebruikmaken van garanties en actieprijzen. Zo zorg je ervoor dat jouw betaalpagina nóg beter converteert.

Je hebt hiervoor helemaal geen technische kennis nodig. Als je al deze salestriggers wilt toevoegen via WordPress, dan heb je misschien wel meer dan 10 plugins nodig. Dat zorgt ten eerste voor heel veel werk, omdat je moet uitzoeken hoe de plugins werken. Ten tweede is de kans groot dat jouw website of webshop hierdoor een stuk trager wordt.

Met Plug & Pay zal dit niet het geval zijn, omdat jij de betaalpagina niet op jouw eigen website plaatst, maar door middel van een call-to-action verwijst naar de pagina die jij gemaakt hebt met Plug & Pay. Dit betekent dus dat de betaalpagina op een externe server wordt gehost.

Geen gedoe met boekhouding en administratie

Als je gebruikmaakt van de Plug & Pay software heb je geen gedoe met boekhouding en administratie. Uit ervaring weet ik dat hier met een webshop veel tijd in kan zitten. In het artikel waarin ik uitleg hoe jij een webshop maakt, zie je ook dat ik veel tijd kwijt ben aan het instellen van alles.

Bij Plug & Pay werkt dit allemaal veel overzichtelijker en hoef je niet eerst plugins te downloaden om een duidelijk overzicht te krijgen van alle facturen. Bovendien zorgt Plug & Pay ervoor dat facturen automatisch verzonden worden naar de klant. Dat is wel zo prettig natuurlijk.

Om inzicht te krijgen in alle facturen, ga je in de Plug & Pay software naar bestellingen. Hier zie je alle bestellingen en de daarbij horende facturen. Op deze pagina staat ook aangegeven of het gaat om een eenmalige betaling of om bijvoorbeeld een maandelijkse/jaarlijkse betaling. Je hebt dus direct inzicht in al jouw orders.  

Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende BTW-tarieven. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je boeken verkoopt (9% BTW) en hiernaast nog andere producten aanbiedt waar het normale 21%-tarief over geldt. Gelukkig kun je dit met Plug & Pay allemaal heel makkelijk instellen. Ik moet zeggen dat dit met een WooCommerce webshop een heel karwei is.

Verder is het nog goed om te weten dat klanten een mail krijgen met de bevestiging van een bestelling. Dit is iets wat bij eigenlijk alle software in te stellen is. Alleen houdt het bij Plug & Pay hier niet op; er worden ook betaalherinneringen gestuurd als iemand iets nog in zijn winkelmand heeft zitten en nog niet afgerekend heeft. Mocht jouw klant toch afgeleid zijn tijdens de aankoop van jouw product, dan kun je hem op deze manier teruglokken naar de betaalpagina.

Je kan Plug & Pay via Zapier ook makkelijk connecten met andere tools, zodat jij altijd inzicht hebt in de belangrijkste data. Ook bij de andere software van de IMU (Phoenix en Huddle) kun je gebruikmaken van Zapier en kun je het bijvoorbeeld linken met jouw boekhoudprogramma of met jouw e-mailmarketing software.

Financiële administratie

Eenvoudig A/B-tests uitvoeren

Met Plug & Pay kun je gebruikmaken van 5 verschillende templates, maar welke template werkt nou het beste voor jouw website? Dat je een goed converterende betaalpagina kan maken staat natuurlijk vast. Alleen kan het wel per website verschillen welke instellingen het beste werken en welke template je het beste kunt gebruiken.

Daarom geeft de IMU gebruikers de mogelijkheid om A/B-Tests uit te voeren. Hierdoor weet jij pas écht zeker dat jij het maximale uit de software gaat halen. Je kan met deze tests meerdere betaalpagina’s naast elkaar testen. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld twee pagina’s tegelijkertijd maakt en dat de helft van de bezoekers pagina 1 te zien krijgt en dat de andere helft van de bezoekers pagina 2 te zien krijgt.

Vaak laat je zo’n test een aantal weken of maanden lopen. Dit ligt er beetje aan hoeveel sales je maakt. Hoe meer hoe beter natuurlijk, want des te betrouwbaarder zijn de resultaten van jouw A/B-test. Houd er overigens wel rekening mee dat je steeds kleine aanpassingen doorvoert op de betaalpagina’s. Als je zowel de tekst, instellingen als template aanpast, is het lastig om te achterhalen waardoor je nou meer/minder sales hebt.

Affiliate marketing module

Nu heb je een product op de markt gebracht, maar hoe ga je dit nou onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep? Hiervoor kun je gebruikmaken van de affiliate marketing module. Dat wil zeggen dat jij jouw product kunt laten promoten door affiliates. Dit kan overigens wel alleen bij het ultimate abonnement.

Affiliates zijn vaak mensen die een (groot) bereik hebben in een bepaalde niche. Je kan hen daarom een commissie/vergoeding aanbieden voor elk verkocht product. Dat gaat zo: de affiliate krijgt een unieke link naar jouw product. Als iemand het product via die link aanschaft, krijgt de affiliate een vooraf ingestelde vergoeding.

Dit kan een eenmalige commissie zijn, maar het zijn ook zijn dat de commissie wederkerend is. Vaak doen verkopers dat als zij zelf ook wederkerende inkomsten hebben door de verkoop van hun product. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een abonnement/lidmaatschap.

In de Plug & Pay software stel jij eenvoudig de vergoeding in die affiliates krijgen. Ook zie je een duidelijk overzicht van alle commissies die jij nog moet uitbetalen. Dat is naar mijn mening wel een klein nadeel van Plug&Pay; bij PayPro worden de commissies automatisch uitbetaald aan affiliates en heb je hier verder geen omkijken naar.

Vooral voor de affiliates zelf kan dit een probleem zijn, omdat Plug & Pay niet verantwoordelijk is voor de uitbetalingen aan affiliates. Het kan dan zijn dat een affiliate een commissie heeft verdiend, maar dat de verkoper vervolgens deze commissie niet betaald, of dat de verkoper erg lang op zich laat wachten. Voor de affiliates kan het daarom prettiger zijn om producten van PayPro te promoten, omdat ze dan zeker weten dat zij worden betaald.  

Hoe maak je een betaalpagina met Plug & Pay?

Je kunt met Plug&Pay binnen een paar knoppen jouw eigen betaalpagina maken. Hierbij maak je eenvoudig gebruikt van alle marketingtechnieken die de IMU verwerkt heeft in de software.

Dit zorgt er dus voor dat er veel geld en tijd bespaart blijft, die jij anders kwijt bent aan het installeren van plugins, en mogelijk door het leren van programmeertalen. Daarbij is de kans ook nog eens groot dat jouw website een stuk trager wordt, doordat je allerlei dingen gaat toevoegen zoals plugins en widgets.

Of je nou de Phoenix website software gebruikt, of een andere CMS; dat maakt helemaal niks uit. De betaalpagina wordt namelijk extern gehost door de IMU en komt ook op hun server te staan. Dat betekent dat de betaalpagina er niet voor kan zorgen dat jouw website slomer wordt. Als de potentiële klant wil afrekenen, wordt hij namelijk naar een ander domein toegestuurd.

Welke stappen moet jij doorlopen voor het maken van de betaalpagina?

Als allereerst is het goed om te weten dat er vijf verschillende betaalpagina-templates zijn. Zoals aangegeven kun jij door middel van de A/B-test onderzoeken welke pagina het beste werkt en welke instellingen het beste werken.

Als je een template gekozen hebt, hoef je alleen nog aan te geven om welk product het gaat en moet je aangeven hoeveel je voor het product vraagt. Ook geef je een korte omschrijving van het product, zodat de gebruiker weet dat hij/zij het juiste product aanschaft.

Tenslotte kun je nog een aantal USP’s meegeven waardoor de klant zeker weet dat het product aansluit op zijn behoeften en wensen. Ook de eerdergenoemde salestriggers kun je nu instellen.

Denk je dat jouw betaalpagina af is? Dan kun je bij Instellingen de testmodus aanvinken. Je kunt dan zelf een testbetaling uitvoeren, zonder dat jij het product daadwerkelijk afrekent. Als dit werkt, kun je de testmodus uitschakelen en kun je (bijna) officieel betalingen ontvangen.

Plug & Pay koppelen met Mollie

Er is nog één ding dat nu moet gebeuren, dat is Plug & Pay koppelen met Mollie. De software van de IMU is namelijk gemaakt om betaalpagina’s aan te maken, maar niet om betalingen te verwerken en het geld ook daadwerkelijk te versturen. Daarvoor heb je betaalprovider Mollie nodig. Je maakt hier een account aan bij Mollie.

Vervolgens ga je in het Mollie dashboard naar Developers – Api Keys. Hier kun je de API keys vinden die jij moet invoeren in jouw Plug & Pay account. Met deze keys koppel jij de betaalpagina met Mollie. Vervolgens ga je in het Plug & Pay dashboard naar Instellingen – betalingen en vul je daar de API keys in. Als alles goedgekeurd is, kun je officieel betalingen ontvangen.

In jouw Mollie account zie jij dan precies hoeveel geld jij verdient hebt. Vanaf hier kun je het  ook laten overmaken naar jouw rekening. Standaard betaalt Mollie twee keer per week uit (op maandag en op vrijdag), maar als je wilt kun je dit aanpassen.

Plug & Pay kopllen met Mollie

Jouw website linken naar jouw betaalpagina

Ik gaf het eerder in deze review al aan: jouw betaalpagina hoef jij niet zelf te hosten. Dit bespaart ruimte op de server en je zorgt ermee dat jouw website snel blijft. Toch wil je dat jouw producten linken naar jouw betaalpagina. Hiervoor maak je gebruik van linkjes of een call-to-action.

Dit houdt in dat je de productpagina zelf maakt en dat wanneer iemand op bestellen drukt, deze persoon wordt doorgeleid naar de externe betaalpagina. Je begrijpt waarschijnlijk dus dat je voor ieder product een aparte pagina aanmaakt. Vaak is het daarom niet handig om Plug & Pay te gebruiken als jij erg veel producten hebt. Vooral als je cursussen, e-books of andere online producten verkoopt, is Plug & Pay echt een aanrader.

Ook de IMU zelf maakt gebruik van de software voor het verkopen van producten. Je ziet hiermee dat ze echt achter het product staan dat zij verkopen. Hieronder zie je hoe de betaalpagina van de Plug & Pay software er zelf uitziet. Je ziet dat er geen afleiding is van bijvoorbeeld menu’s of social media buttons. Daarnaast komen belangrijke triggers terug op deze pagina, zodat jij als bezoeker sneller dit product gaat aanschaffen.

Plug & Pay trial

Plug&Pay ervaringen en reviews van anderen

Ondertussen heb je gemerkt dat ik heel erg enthousiast ben over de Plug & Pay software. Ook weet je nu wat jij moet doen om een eigen betaalpagina te maken en welke stappen je hiervoor moet doorlopen.

Het lijkt me nu goed om ook naar reviews en ervaringen van anderen te kijken. Natuurlijk kan het zijn dat ik heel positief ben over Plug & Pay, maar dat een ander dat helemaal niet is. Daarom heb ik uitgebreid gezocht naar reviews over de Plug & Pay software. Hieronder zie je een aantal reviews/ervaringen die ik tegenkwam.

Bedrijvenconsultant.nl

Plug & Pay scoort erg hoog op commercialiteit, gebruiksgemak en effectiviteit. In de casus die in deze review is besproken, is te zien dat de omzet direct omhoog ging en omhoog is gebleven dankzij Plug & Pay.

Degeldwolf.nl

Ik gebruik plug & pay inmiddels op vele websites met veel plezier en gebruiksgemak. Met enkele minuten heb ik een prachtige betaalpagina online staan.

Nolimitwebdesign.nl

Ik ben er zeker van overtuigd dat Plug & Pay het beste betaalsysteem is voor jouw website of webshop. De tool is namelijk gebouwd door online marketing experts die precies weten wat er belangrijk is voor een betaalpagina.

Als ik zoek naar de software zie ik eigenlijk alleen maar lovende recensies. Je merkt dus dat ik niet de enige ben die enthousiast is over de Plug & Pay software. Er zijn al veel mensen die dankzij de software een flinke omzetstijging zagen. Je ziet hierdoor dat succes met een website/webshop hem vaak echt in de kleine dingen zit.

Google reviews

Bij de eerdergenoemde reviews zullen ongetwijfeld affiliates tussen zitten. Deze mensen krijgen dan een vergoeding als het product via hem/haar wordt aangeschaft. Daarom is het goed om verder te kijken dan alleen naar de organische zoekresultaten.

Je kunt bijvoorbeeld de Google reviews checken om een beter beeld te krijgen van een product. Hier kan de schrijver van de review geen affiliate linkje delen, dus is de kans groter dat het gaat om een eerlijke en onafhankelijke review.

Ook bij de Google reviews zie je dat Plug & Pay ongelooflijk goed beoordeeld wordt. Er zijn op het moment van schrijven 21 reviews achtergelaten waaruit Plug & Pay gemiddeld een 4,8 uit 5 krijgt. Dat is echt heel erg hoog. Hieronder zie je een aantal reviews.

Plug & Pay reviews op Google

Plug & Pay reviews op YouTube

Tenslotte wil ik nog twee reviews delen die ik op YouTube gevonden heb. Ik denk dat het goed is om ook deze reviews te delen, want op die manier krijg jij een zo goed mogelijk beeld van de software. Zo wordt het ook makkelijker voor jou om de keuze te maken om Plug & Pay wel of niet aan te schaffen.

Als allereerst wil ik een review delen van De Review Baas. In deze video legt Corné uit hoe de software werkt en wat hij ervan vindt. Hij doet dit op een hele fijn en rustige manier, zodat je echt een beter beeld krijg van de software.

Tegelijkertijd neemt hij je ook mee in de backend van de software, dus zie je direct al hoe je alles instelt en waar alles staat. Dat is in zo’n geschreven review toch iets lastiger om te laten zien. In de review zie je ook dat Corné zelf gebruikmaakt van de software. Hij gebruikt de software voor zijn betaalpagina van de Affiliate Marketing Domination cursus.

Verder raad ik het aan om onderstaande Plug & Pay review van Hans van der Klok te bekijken. Naast dat hij vertelt wat hij van de software vindt, laat hij ook precies al zien hoe je de software gebruikt. In de video laat hij exact zien hoe jij jouw eigen betaalpagina maakt met Plug & Pay.

Dus ben je ondertussen enthousiast en wil je Plug&Pay 14 dagen gratis uitproberen? Dan raad ik het aan om deze video goed te bekijken, want dan zie je direct hoe alles werkt. Ik weet dan zeker dat jij binnen mum van tijd jouw eigen betaalpagina hebt gemaakt.

Hans vertelt in het begin hoe hij zijn eigen betaalpagina ontworpen heeft en hoe alles in elkaar zit. Later in de video gaat hij ook naar de backend. Hij doorloopt dan het hele menu van de Plug & Pay software en laat ook precies zien waar alles staat. Op die manier kan óók jij een vliegende start maken met de software.

Voor- en nadelen Plug & Pay

Dat ik erg te spreken ben over Plug & Pay is inmiddels wel duidelijk denk ik, maar toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en wat je misschien kunt ervaren als een nadeel van de software. Omdat ik een zo eerlijk en onafhankelijk mogelijke review wil schrijven, zal ik ook de mindere punten bespreken.

Voordelen

We beginnen eerst met de voordelen. Hieronder zie je naar mijn mening de belangrijkste voordelen van de software.  

  • Je kunt voor het maken van betaalpagina’s kiezen uit templates waarmee jij een hogere conversie kunt behalen. De templates zijn al jarenlang getest en verbetert door online marketeers (de IMU) die echt verstand van zaken hebben.
  • Het is eenvoudig om betaalpagina’s aan te maken. Je hoeft niet eerst allerlei plugins te downloaden om alles goed te hebben staan en optimaal gebruik te kunnen maken van de salestriggers.
  • Doordat de betaalpagina extern gehost wordt, heb jij geen last van een trage website. Dit kan wel het geval zijn als jij zelf de betaalpagina maakt en allerlei plugins op jouw website installeert. Het kan zijn dat deze plugins niet goed met elkaar functioneren of dat ze erg veel ruimte innemen op de server. Dit gaat allemaal ten koste van de laadtijd. Je kan dan nog zo’n mooie betaalpagina hebben, maar als jouw website traag is, dan zal dit van invloed zijn op jouw conversie.  
  • Je koppelt Plug & Pay eenvoudig met betaalprovider Mollie. Je hebt in deze review al gezien hoe je dat doet. Je hoeft hiervoor eigenlijk alleen maar de API-keys te kopiëren in jouw Mollie account en deze vervolgens toe te voegen in jouw Plug & Pay account. Dat is dus zo gepiept. Binnen zeer korte tijd kun jij al jouw eerste betalingen ontvangen.
  • Je verhoogt jouw omzet gemakkelijk door middel van ingebouwde marketingtrucjes. We hebben het in deze review gehad over onder andere de one-click-upsell en de kassakoopjes, maar ook de testimonials, USP’s en garanties zijn dingen die ervoor zorgen dat jouw conversie beter wordt. Je maakt met Plug & Pay eenvoudig een afleidingsvrije betaalpagina waar alleen elementen op staan die jouw conversie kunnen verhogen.
  • Het is makkelijk om abonnementen te verkopen. Sommige mensen vinden dit met een WordPress website/webshop nog weleens een gedoe, maar met Plug & Pay gaat dit eigenlijk heel makkelijk. Je kunt zelfs handmatig abonnementen aanmaken. Dat is ook wel erg prettig. In jouw Plug & Pay account kun je ook precies zien wat jouw (verwachte) inkomsten zijn.

Nadelen

Er zijn een hoop voordelen, maar er zijn ook twee nadelen die ik even wil benoemen. Dit hoeven niet gelijk redenen te zijn om de software niet aan te schaffen, maar moet je meer zien als dingen om rekening te houden.

  • Er zit een prijskaartje aan Plug & Pay. In principe kun je als je een goede websitebouwer bent zelf alles namaken, dus dan is het zonde om voor Plug & Pay te kiezen. Ik denk echter dat de meeste mensen die deze review lezen niet de kennis en ervaring hebben die de IMU wel heeft. Je kunt het maken van jouw betaalpagina’s zelfs aan hun uitbesteden, zodat je er helemaal geen omkijken meer naar hebt.
  • Het is niet aan te raden om Plug & Pay te gebruiken als jij een eigen webshop hebt met veel producten. Je moet namelijk voor ieder product een aparte checkout-pagina maken. Als jij honderden of misschien wel duizenden producten hebt, is dat simpelweg niet te doen. Je ziet daarom ook vooral dat cursusleiders en verkopers van online producten/diensten de software gebruiken.

Hoeveel kost de Plug & Pay software?

Tegenwoordig zijn er drie verschillende abonnementen die jij kunt aanschaffen. Zo is er Plug & Pay Lite, Plug & Pay Premium en Plug & Pay Ultimate. De meeste mensen gaan bij het aanschaffen voor het premuim pakket.

Het grootste verschil tussen de pakketten zit in het aantal betaalpagina’s dat je kunt maken en tussen het aantal transacties die uitgevoerd kunnen worden. Met het goedkoopste pakket is het bijvoorbeeld maar mogelijk om drie betaalpagina’s te maken. Dit pakket bestond eerst niet en is recentelijk toegevoegd. Zoals gezegd gaan de meeste mensen voor het premium pakket.

Dit omdat je met het premium pakket alles hebt, behalve de affiliate marketing module. Veel mensen vinden dit niet erg omdat je dit ook kunt regelen via bijvoorbeeld PayPro. Het is hierbij net waar je voorkeur naar uitgaat.

Het grootste verschil tussen Plug & Pay Premium en Plug & Pay Ultimate zit hem in het aantal transacties die inbegrepen zitten. Bij de premium variant zijn dat er 500 per maand, terwijl dat er bij ultimate 2500 zijn. Verwacht je veel sales? Dan kun je het beste dus kiezen voor het ultimate pakket. Anders wordt jouw pakket automatisch geüpgrade wanneer je het maximum aantal transacties bereikt hebt.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende pakketten en de prijzen.

Plug & Pay prijzen

Ga nu aan de slag

Ik had het eerder in deze review al aangegeven: de IMU geeft jou nu de mogelijkheid om Plug & Pay 14 dagen gratis uit te proberen. Wil jij kennismaken met de software zonder dat je er direct voor hoeft te betalen? Dan raad ik het zeker aan om dit te doen.

Je kunt gewoon op je gemak kijken of de software wat voor jou is en of het aansluit op jouw behoeften en wensen. Bevalt het niet? Dan zeg je het gewoon tijdig op, zodat jouw account niet automatisch overgezet wordt naar een abonnement.

Via de speciale link hieronder kun je direct jouw 14 dagen gratis trial starten. Kom je ergens niet uit? Dan staat de Plug & Pay support altijd voor jou klaar. Je kunt contact met hen opnemen via de livechat op de website van Plug & Pay, of je stuurt een mail naar het mailadres dat aangegeven staat op de website.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van deze Plug & Pay review. Als het goed is weet je nu wat je allemaal met Plug & Pay kan en wat mijn ervaringen zijn met Plug & Pay. Ook ben je meer te weten gekomen over het bedrijf dat achter de software zit: de IMU. Tot slot heb ik de voor- en nadelen nog voor je opgesomd en heb ik laten zien hoeveel je betaalt voor Plug & Pay.

Nog vragen na het lezen van deze review? Laat dan hieronder een reactie achter, of neem contact op via de contactpagina. Ik sta je dan graag te woord om mijn kennis met jou te delen. Voor inhoudelijke vragen over Plug & Pay kun je natuurlijk ook altijd de IMU een berichtje sturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen