Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

SEO | Waarom is het zo belangrijk voor jouw website?

In een ander artikel legde we al uit hoe je een eigen website maakt. Vandaag gaan we het hebben over SEO. Wat is het en waarom is het zo belangrijk om je ermee bezig te houden?

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. SEO is het optimaliseren van je website voor de zoekmachines. Je wil bovendien dat jouw website snel gevonden wordt als mensen een bepaald zoekwoord intypen in Google. Bij dit artikel is dat zoekwoord: “SEO”. Wij willen jullie in dit artikel alles vertellen over SEO en laten dat zoekwoord dus ook meerdere keren terugkomen in dit artikel. Zo weet Google waar deze pagina over gaat en hebben wij de kans om hoger gerankt te worden wanneer mensen zoeken naar SEO. Je optimaliseert je webpagina’s om zo hoger te komen in de zoekresultaten van zoekmachines.

Lees ook: SEMrush Review 2020: Wat heeft de SEO-toolkit te bieden?

Hoe doe je dat?

Eerder legde we al uit hoe we een wordpress website maken. En laten we daar nog even verder op ingaan. Want wanneer jij gebruikmaakt van een CMS als WordPress kun je gemakkelijk plugins installeren die voor jou de SEO in de gaten houden. Eén daarvan is Yoast SEO, die vertelt exact aan jou hoe jij je website kunt optimaliseren om zo hoger te komen in de zoekmachines. De plugin let met name op de volgende aspecten…

  • Dat jij een duidelijke en overzichtelijke META structuur gebruikt
  • Dat jij je webpagina optimaliseert naar de belangrijkste zoekwoorden.

Maar dat is niet het enige waar op gelet moet worden. Een plugin kan je voor een gedeelte helpen met de SEO, maar een deel zal je toch echt zelf moeten doen. Vooral de gratis versies van SEO plugins kunnen beperkt zijn. Uiteindelijk zul je zelf kennis moeten hebben van SEO. Om jouw webpagina te optimaliseren zijn ook de volgende aspecten erg belangrijk en daar kan een plugin jouw niet/minder goed bij helpen:

  • Het schrijven van duidelijke en relevante content
  • Linkbuilding

Overzichtelijke en duidelijke META structuur voor een betere SEO 

Het is belangrijk dat jij gebruikmaakt van een overzichtelijke en duidelijke META structuur.  Je META tekst is de omschrijving van de inhoud van de pagina. Bij deze pagina hebben wij de volgende META tekst: 

‘SEO staat voor Search Engine Optimization. Met andere woorden: Jij optimaliseert jouw website zodat je hoger rankt in zoekmachines als Google en Bing’.

Je legt dus in enkele zinnen uit waar je webpagina over gaat en gebruikt minimaal één keer het keywoord waarmee je wil dat je webpagina gevonden wordt. Zoals eerder aangegeven is dat bij ons SEO. Vaak zet je jouw keywoord aan het begin van de titel of zin. Indien mogelijk laat je het keywoord meerdere keren terug komen in je META tekst. De plugin YOAST SEO kan je hier goed mee helpen. Er wordt duidelijk aangegeven wanneer de pagina nog niet volledig geoptimaliseerd is.

Je webpagina optimaliseren naar de belangrijkste zoekwoorden

Eigenlijk gaven we het net al een beetje aan. het is belangrijk dat je jouw webpagina optimaliseert naar de belangrijkste zoekwoord(en). Vaak gebruik je één of enkele woorden waarmee je wil dat jouw website gevonden wordt. Ook de plugins kunnen je hier goed bij helpen. Die geven vaak aan dat je niet meer dan 4 woorden moet gebruiken. In ons geval hebben wij dus gekozen voor SEO, echter hadden wij ook kunnen kiezen voor SEO uitleg.

Voordat je dit bepaalt vraag je jezelf af: wat moeten de mensen Googelen om mijn pagina te vinden? En: Hoevaak wordt hier daadwerkelijk naar gezocht? Je kan al nagaan dat er minder mensen zijn die “SEO uitleg” googelen dan “SEO”, maar misschien dat we wel hoger in de zoekresultaten waren gekomen als we SEO uitleg hadden gebruikt. Er zijn nou eenmaal minder mensen die SEO uitleg gebruiken als keyphrase. Het blijft dus altijd een afweging die je maakt.

Lees ook: KWFinder review 2020 | De Beste Keyword Tool Op De Markt?

Het schrijven van duidelijke en relevante content

Ook hierbij is het belangrijk dat je niet hals over kop besluit om een artikel te gaan schrijven. Een artikel schrijven kost nou eenmaal werk. Eerst moet je jezelf afvragen: ‘Wat wil ik mijn lezer vertellen?’ En vervolgens: ‘Hoe ga ik mijn lezer dat vertellen?’ Maar ook: ‘Wat wil ik met mijn artikel bereiken?’ Hiervoor hebben we een speciaal artikel geschreven – hoe schrijf je een artikel? Hier gaan we dieper in op de SEO.

Lees ook: Blog schrijven? Volg deze 9 stappen voor een groter bereik

Linkbuilding

Linkbuilding is het verkrijgen van relevante links op andere websites, die naar je eigen site verwijzen. Dit kun je doen door backlinks te kopen. Jij betaalt voor links op andere websites uit dezelfde branche. Ook bestaan er linkpartners. Dat zijn eigenaren van websites die naar elkaar linken op hun eigen website door middel van een linkruil. Als er veel relevante websites zijn die naar jou linken, kom je hoger in de zoekresultaten. De betrouwbaarheid van jouw website stijgt. Ook over linkbuilding hebben wij een apart artikel geschreven.

SEO is dus erg belangrijk voor je website. Wanneer je het goed doet, wordt jouw website immers veel vaker gevonden. Wij wensen je veel succes! Bij vragen kun je altijd contact opnemen.

SEO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen