Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Shopify review 2021 | makkelijk een webshop bouwen

In onze vorige artikelen schreven wij al reviews over onder andere WordPress, Joomla en Drupal. Ook in dit artikel beoordelen wij weer een CMS. Wij schrijven een review over Shopify. Ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste e-commerce software aanbieders ter wereld. Wij bespreken in deze Shopify review de voor- en nadelen van het platform en vervolgens geven wij onze visie.

Shopify review | Hoe is Shopify ontstaan?

Shopify is een Canadese webwinkel software aanbieder. Op de website van Shopify is te lezen dat het allemaal begon in een klein koffiezaakje met 5 collega’s. De collega’s wilden een online winkel openen waar zij snowboard uitrusting zouden gaan verkopen. Zij vonden echter dat er geen één e-commerce platform was, die ze hiervoor goed konden gebruiken. Tobias Lütke, Daniel Weinand en Scott Lake, drie van de vijf collega’s, besloten zelf te gaan bouwen aan een oplossing. In 2006 werd hun e-commerce platform gelanceerd, onder de naam Shopify. Dat bleek een succes. Vandaag de dag werken er over de hele wereld al meer dan 5000 mensen voor Shopify en zijn er meer dan één miljoen bedrijven die gebruikmaken van het CMS. Daarmee zijn zij het twee na grootste content management systeem.

Lees ook: Squarespace review 2021 | Onnodig duur of waar voor je geld?

Shopify review | Statistieken

Net als bij alle andere reviews pakken wij ook in dit artikel de statistieken er weer bij. Zoals jullie inmiddels weten is WordPress de enige echte koploper binnen de CMS branche en hebben zij veruit het hoogste marktaandeel. 62,7% van de mensen die gebruik maken van een CMS gebruiken WordPress. Op nummer twee staat Joomla met een marktaandeel van 4,4%. Op nummer drie volgt Shopify met een marktaandeel van 3,7%. Als je specifiek kijkt naar het marktaandeel binnen e-commerce platforms, zou dit aandeel veel hoger liggen. Shopify wordt immers voornamelijk gebruikt door webwinkel eigenaren. Het marktaandeel binnen de e-commerce webshop systemen ziet er uit als volgt…

 Shopify review

Bron: effectconnect

Voordelen van Shopify

  • Shopify is een echt alles-in-één platform. Ondanks het feit dat Shopify nog niet zo lang actief is in Nederland, starten ook hier steeds meer mensen een webwinkel met Shopify. Het platform mist geen belangrijke functionaliteiten die je nodig hebt voor een webshop en wordt daarom gezien als een echt alles-in-één platform.
  • Shopify biedt allerlei toevoegingen. Het platform biedt apps aan die zorgen voor extra functionaliteiten in jouw webshop. In totaal zijn er meer dan 1400 apps die je kunt toevoegen aan jouw webwinkel. Deze apps helpen jou onder andere met het automatiseren van bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan klantenservice, boekhouding en voorraadbeheer. De apps werken uitstekend en zorgen ervoor dat jij je kunt focussen op jouw webshop.
  • De Shopify thema’s zijn erg modern en stijlvol. Je hebt keuze uit thema’s met veel poespas, maar je kunt ook kiezen voor een heel eenvoudig thema. Hieronder zie je een screenshot van een webshop die gemaakt is met Shopify.

 Shopify review
Voorbeeld van een Shopify webshop

  • Je kunt naast een webshop ook een blog beginnen, en dat in dezelfde omgeving. Wil je één pagina waarop je producten verkoopt en één pagina waarop je kunt bloggen? Bij Shopify kan het allemaal. Je kunt zonder veel moeite een blog toevoegen aan jouw webshop. Ideaal!
  • Door middel van de PSP integratie kun jij veel verschillende betaalmethoden toevoegen aan jouw webshop. Wil jou klant betalen met Paypal, met IDeal of met een creditcard? Bij jouw webshop kan het allemaal!

Lees ook: Hoe maak je een webshop met WordPress? (inclusief gratis tutorial!)

Nadelen van Shopify

  • De URL structuur voor blogpagina’s en gewone pagina’s is niet optimaal. De pagina’s worden namelijk onderverdeeld in subdirectory’s, zoals /pages /blogs en /nieuws. Mogelijk zorgt dit ervoor dat jouw webshop minder hoog gerankt wordt door de zoekmachines. Niet echt gunstig voor jouw SEO dus. 
  • Shopify kost geld. Er zijn verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Als je 29$ per maand betaalt, sta je 2% van je omzet af aan Shopify. Je krijgt dan toegang tot veel verschillende functies. Kies je ervoor om 79$ per maand te betalen, dan hoef je nog maar 1% af te staan aan Shopify en heb je toegang tot alle functies. Daarnaast biedt Shopify een optie voor grotere webwinkels. Voor 299$ per maand hoef jij geen commissie meer af te staan aan Shopify en heb jij extra integraties tot jouw beschikking. Shopify is dus niet heel goedkoop. Als je goedkoop wilt gaan experimenteren met het maken van een webshop, raden wij aan om WordPress te gebruiken en vervolgens de gratis WooCommerce plugin te installeren.

Shopify review
De verschillende pakketten die Shopify aanbiedt.

Shopify review | Onze visie

De laatste jaren hebben wij regelmatig webshops gebouwd met WooCommerce en andere webwinkel software. Shopify gebruikten wij voorheen bijna nooit. Dat kwam vooral vanwege het feit dat pagina’s worden opgedeeld in subdirectory’s en omdat je relatief veel geld betaalt voor Shopify.

Toch zijn wij ons voor deze review verder gaan verdiepen in de software en heeft Shopify ons enigszins verrast. Als wij een webshop maken willen wij altijd een responsive thema hebben die snel laadt, een goede structuur heeft, en betrouwbaar oogt voor de gebruiker. Bij Shopify merk je dat zij bij het ontwerpen van de thema’s veel aandacht besteed hebben aan deze aspecten. Voor deze moderne en stijlvolle Shopify webshops betaal je wel iedere maand, maar daar krijg je ook wat voor terug. Onze conclusie is dat wij positief verrast zijn door Shopify. Sommigen van onze redactie overwegen zelfs om een dropship business op te zetten via Shopify. Wil jij meer weten over dropshipping? Lees dan zeker dit artikel: Wat is dropshipping? | Een duidelijke uitleg voor beginners

Wij willen je bedanken voor het lezen van dit artikel. Mochten er nog vragen zijn, dan kun je altijd contact opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen