Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

SiteGround review 2021 | De voor- en nadelen op een rijtje

Waar ga ik mijn website laten Hosten? Het is een vraag die veel mensen bezighoudt. Ja, we zijn Nederlanders, dus willen wij het liefst zo goedkoop mogelijk onze website laten hosten. Maar, is dat wel handig? Kan ik niet beter iets meer betalen en zeker weten dat het goed zit? We begrijpen dat het niet makkelijk is om een hostingprovider uit te kiezen. De keuze is reuze en daarom schreven wij dit artikel: Webhosting providers | Top 5. Daar kwam SiteGround als beste uit de bus, maar waarom? Is SiteGround echt de beste hostingprovider op de markt? In deze SiteGround review lees je er alles over.

Hoe is SiteGround ontstaan?

SiteGround is opgericht op 22 maart in het jaar 2004. Het begon allemaal in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Ondertussen heeft SiteGround vestigingen verspreid over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Italië, Panama, Het Verenigd Koninkrijk en Spanje. In totaal werken er meer dan 500 werknemers voor het hostingbedrijf, dat meer dan twee miljoen domeinnamen host. Het bedrijf richt zich voornamelijk op gedeelde, dedicated en VPS hostingpakketten. Bij ieder hostingpakket biedt Siteground een installatieprogramma aan, waarmee je gemakkelijk een CMS kunt installeren, bijvoorbeeld WordPress. Hieronder zie je waar SiteGround datacenters heeft zitten.

SiteGround review
SiteGround heeft datacenters verspreid over de hele wereld

SiteGround review | De verschillende pakketten

Er zijn verschillende hostingpakketten waar je uit kunt kiezen bij SiteGround:

StartUp. Dit pakket kies je als je één (zakelijke) website wilt hosten. Wij hebben dit pakket lang gebruikt, maar als je eenmaal één website beheert, wil je er al gauw meer. Bovendien kost het overzetten van jouw website naar een SiteGround server bij dit pakket 30$.

GrowBig (aanbevolen). Met het ‘GrowBig’ pakket is het mogelijk om meerdere websites te hosten. Zelf vind ik het altijd vervelend als je beperkt bent tot één website. Ook krijg je met dit pakket toegang tot de SiteGround SuperCacher plugin. Dat zorgt ervoor dat jouw website nóg sneller geladen wordt! Daarnaast krijg je één professionele website overdracht, waarbij SiteGround jou gratis helpt met het overzetten van jouw bestaande website naar een SiteGround server.

GoCeek. Wil je nog snellere servers? Of wil je meer dan 10 websites hosten? Dan kun je het best voor het ‘GoCeek’ pakket gaan, dan weet je zeker dat je goed zit en hoef jij je nergens zorgen om te maken. Ook hier heb jij toegang tot de SiteGround SuperCacher plugin. Daarnaast krijg jij ook hier de mogelijkheid om eenmalig jouw bestaande website gratis over te zetten naar een SiteGround server.

De prijzen van de pakketten zijn als volgt. Mogelijk iets duurder dan de meeste hostingproviders, maar dan heb je wel waar voor je geld (daar kom ik later op terug).

SiteGround review
De verschillende hostingpakketten

SiteGround reviews op Trustpilot

Op de website van Trustpilot worden iedere maand bijna 1 miljoen nieuwe reviews geplaatst door mensen over de hele wereld. Ook over Siteground worden geregeld nieuwe reviews geplaatst. Laten wij eens kijken of de mensen een beetje positief zijn.

Trustpilot
93% van de mensen beoordeelt SiteGround met 5 sterren!

Ik had verwacht dat de klanten van SiteGround positief zouden zijn over hun hosting, maar zo positief? Dat zie je niet vaak. 93% van de klanten van SiteGround beoordeeld de hosting van SiteGround met 5 sterren. ‘Ieder voordeel heb z’n nadeel’, zei Johan Cruijff ooit. Maar wat zijn dan de nadelen van SiteGround? Later in dit artikel bespreek ik uitgebreid de voor- en nadelen van het hostingbedrijf.

Positieve reviews over SiteGround

Ik google naar ‘SiteGround reviews’. Verschillende artikelen komen tevoorschijn. Het valt mij direct op dat alle recensenten SiteGround de hemel in prijzen.

Iedereen lijkt positief over de hostingprovider en de beoordelingen zijn bizar hoog. Tuurlijk lees je op Trustpilot een paar individuele gevallen met mindere ervaringen, maar over het algemeen is iedereen hartstikke tevreden.

Positieve reviews
Alle recensenten lijken te spreken over Siteground

Reviews over SiteGround op sociale media

Ook op social media zijn mensen te spreken over SiteGround. Op Facebook worden er zelfs polls bijgehouden waarin hostingproviders vergeleken worden. Ook hier komt SiteGround vaak als beste uit de bus. 

Social media

Op Twitter lees ik tweets van mensen die geswitcht zijn van HostGator naar SiteGround. En ja, dat verschil kan groot zijn. Bij onderstaand persoon ging zijn laadtijd zelfs van 13,22 seconden naar 2,78 seconden toen hij overstapte van HostGator naar SiteGround.

Twitter review

En ook Manuela van Prooijen is blij. Na het overstappen naar SiteGround was haar laadtijd nog maar 1,4 seconden en beoordeelde GTmetrix haar website als uitstekend. Zie de foto hieronder.

Twitter review

SiteGround review | De voordelen van SiteGround

SiteGround heeft een gemiddelde uptime ratio van 99,99%. Dat is beter dan het gemiddelde van 99,94%. Ook heeft SiteGround veel minder storingen dan andere hostingproviders. In 2018 waren dat er 20. 

Doordat SiteGround gebruikmaakt van caching laadt jouw website heel erg snel. Ook maakt SiteGround gebruik van een global CDN (zelfs in Amsterdam staat een SiteGround server) en wordt bij duurdere pakketten je database gecached. Dit zorgt ervoor dat je site supersnel laadt. Dit is erg belangrijk voor een goede SEO (meer organische bezoekers).

SiteGround heeft een geweldige klantenservice. Meestal krijg je al binnen een uur reactie op jouw mail. De specialisten van SiteGround staan altijd voor je klaar en helpen jou altijd met het behalen van de beste prestaties. Dat doen ze niet alleen bij jou natuurlijk, want iedere dag worden er meer dan 1500 ‘tickets’ ingevuld, worden er meer dan 200 chats verstuurd en krijgen ze meer dan 800 telefoontjes. 

SiteGround is gebruiksvriendelijk. Je kan heel gemakkelijk jouw hosting en domeinnaam aanschaffen, zonder dat je kennis vooraf nodig hebt. In 2019 is de backend van SiteGround onder handen genomen en gemoderniseerd. Sindsdien is het voor mensen nog makkelijker om een website te maken. 

Het SSL-certificaat is inbegrepen bij hosting van SiteGround. Het certificaat wordt automatisch geïnstalleerd op jouw domeinnaam. Sinds 2018 biedt SiteGround ook een Let’s Encrypt Wildcard SSL aan, dat zorgt ervoor dat gebruikers niet bij ieder subdomein opnieuw een domeincertificaat hoeven te installeren. Door de combinatie van deze twee is jouw website optimaal beveiligt tegen hackers en malware. En dat helemaal gratis! 

Hieronder zie je hoe je eenvoudig een website maakt met Siteground.

Nog een bijkomend voordeel | SiteGround affiliate programma

Je kunt geld verdienen met SiteGround. Nu zal je wel denken van: ‘hosting kost toch geld, hoe kan ik dan geld verdienen aan een hostingbedrijf?’ Hosting kost inderdaad geld, daar heb je gelijk in. Maar SiteGround maakt gebruik van een affiliate programma waar jij ook geld mee kan verdienen. Dit gaat zo: jij plaatst banners, logo’s of links van SiteGround op jouw website of op social media. Als mensen daarop klikken en binnen 60 dagen hosting van SiteGround aanschaffen, dan krijg jij een vergoeding.

Er zij wel 2 kleine voorwaarden voor het uitbetalen van deze vergoeding: 

  • De persoon die hosting aanschaft moet niet zijn cachegeheugen wissen in de periode tussen het klikken op jouw link/banner en het aanschaffen van hosting. SiteGround kan dan niet meer zien dat die persoon door jouw klant is geworden. Dit komt doordat de referral link wordt opgenomen in het cachegeheugen.
  • Nadat een persoon op jouw referral link heeft geklikt moet deze persoon niet in de tussentijd, voordat hij hosting aanschaft, op een andere referral link klikken. De andere referral gaat er dan met de vergoeding vandoor. De kans dat dit gebeurt is echter niet zo heel groot.

De vergoedingen zijn als volgt:

Siteground affiliate programma
De vergoeding neemt toe naarmate je meer sales maakt

‘Niet verkeerd’, zie ik je denken. Dat is het zeker niet. Het is één van de verdienmodellen die wij hanteren voor onze website. Nou is deze website op het moment van schrijven nog relatief nieuw en verdienen wij hier nog niet veel aan, maar er zijn websites die het affiliate programma van SiteGround gebruiken en er goed aan verdienen. Bekijk zeker de review van Online Media Masters eens. Zij verdienden in één jaar tijd 80.000 dollar aan het affiliate programma van SiteGround.

SiteGround review | De nadelen van SiteGround

In de afgelopen jaren dat ik SiteGround gebruikte voor mijn websites ben ik weinig nadelen tegengekomen. Toch zijn er een paar dingen die belangrijk zijn om te weten.

SiteGround wordt na de eerste factuur een stuk duurder. In eerste instantie lijken de prijzen van SiteGround erg aantrekkelijk, maar na het eerste jaar gaat deze prijs flink omhoog. Voor mensen met een beperkt budget is SiteGround daarom niet aan te raden. Het start-up pakket (dat is het goedkoopste pakket) is in het eerste jaar nog 3,95 euro per maand. De jaren daarna is dat 9,95 euro per maand. Het GrowBig pakket wordt in het tweede jaar 17,95 euro per maand en het GoGeek pakket wordt zelfs 29,95 euro per maand.

Bij de SiteGround pakketten staat per pakket aangegeven hoeveel GB je tot jouw beschikking hebt en hoeveel bezoekers jouw website aan kan, vaak is dit meer dan zat. Echter is er wel een innodes limiet (ook bij de duurdere pakketten). Dat betekent dat je beperkt wordt in het aantal files dat je op jouw account mag hebben. Vooral als je meer dan 10-15 websites in jouw bezit hebt, kun je hier problemen van ondervinden.

De klantenservice van SiteGround staat je te woord in het Engels. Voor de meeste mensen onder ons zal dit geen probleem zijn. Mocht je nou echt moeite hebben met Engels, dan zijn er vast mensen in jouw nabije omgeving die jou kunnen helpen bij het vertalen.

Lees ook: Versio Webhosting Review | Websitesmaken.com

SiteGround review | De conclusie

Zoals jullie weten schreef ik eerder al het artikel: Webhosting providers | top 5, waarin SiteGround als beste uit de bus kwam. Ook nu ik mij voor deze review nog verder heb verdiept in hosting van SiteGround, kan ik eigenlijk alleen maar positief zijn. Het is een hostingprovider met erg weinig nadelen. Oké, je betaalt misschien iets meer. Maar is dat erg? Jouw website wordt dan wel gehost op een razendsnelle server in Nederland. Dat komt weer ten gunste van jouw SEO, en vergeet niet dat een snelle website ook meer sales en leads genereert dan een trage website. Als de laadtijd van een website traag is, zie je vaak dat mensen afhaken en jouw website niet bezoeken. Kortom: het geld van jouw iets duurdere hostingpakket haal je er makkelijk uit.

Ook over het innodes limiet hoef jij je in de meeste gevallen geen zorgen te maken. Houd hier wel rekening mee als je meer dan vijftien websites wilt hosten. Ben je dat niet van plan? Dan wens ik jou veel succes met jouw eigen website(s). Hieronder vind je meer informatie over SiteGround en kun je besluiten of jij jouw website laat hosten door SiteGround. 

Bedankt voor het lezen van mijn SiteGround review. Mochten er nog vragen zijn, dan kun je altijd contact opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen