Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Social media gebruiken als affiliate | Waarom jij slapend rijk kunt worden

Eerder schreven wij al een artikel over de ‘beste affiliate programma’s’ en vertelde wij hoeveel jij als affiliate kunt verdienen. In die artikelen gingen wij ervan uit dat jij de beschikking had over een eigen website, waarop jij advertenties plaatst van de adverteerder. Maar het kan misschien nog wel makkelijker: Waarom zou je geen gebruikmaken van social media als affiliate? Je hebt geen website nodig en slapend rijk worden (een passief inkomen verdienen) is zeker mogelijk. We bespreken de mogelijkheden die social media biedt voor jou als affiliate.

Wat is een affiliate?

Bij affiliate marketing belonen adverteerders hun partners (affiliates) voor de gegenereerde verkopen of leads. Als affiliate plaats jij een advertentie op jouw website/social media. Op die manier hoop je sales/leads te genereren. Per sale/lead krijg je een vooraf bepaalde commissie.

Download hier een gratis PDF van Jacko Meijaard en maak kennis met affiliate marketing.

Waarom zou je social media gebruiken als affiliate?

Social media wordt anno nu niet alleen gebruikt om contact te houden met vrienden en familie. Steeds meer ondernemers en marketeers zien mogelijkheden om geld te verdienen met social media. Vaak hebben we het dan over een passief inkomen. Jij hoeft zelf (bijna) niks te doen om toch jouw maandelijkse inkomsten te ontvangen. Laat dat nou als affiliate ook het geval zijn. Jij kan door middel van affiliate marketing op een vrij simpele manier een passief inkomen verdienen. Hoe lekker is dat?

Lees ook: Hoe word je rijk met een website? (dit is mijn roadmap!)

Hoe kun je social media gebruiken als affiliate?

Wanneer jij social media gebruikt als affiliate, hoef jij je niet druk te maken om een website die je moet bijhouden. Het inkomen is dus voor een groot deel passief. Toch zul je er wel voor moeten zorgen dat je mensen bereikt. Jij kunt immers niet jouw social media kanalen optimaliseren voor de zoekmachines (SEO verbeteren). Dus niet iedereen vind jou zomaar. Bovendien heb jij, wanneer jij social media gebruikt, niet de beschikking over alle reclame uitingen. Op social media kun je bijvoorbeeld geen banners plaatsen. De enige manier hoe jij geld kunt verdienen is vaak door het delen van een link. Jij moet ervoor zorgen dat daarop geklikt word en er vervolgens sales gegenereerd worden.

Het is één van de simpelste manieren van affiliate marketing. Maar ook voor social media geldt: Zonder bereik zul je geen succes behalen. Jij moet een manier zien te vinden waardoor mensen op jouw link gaan klikken. Dat kan op verschillende manieren.

Lees ook: Jacko Meijaard | Het brein achter de Affiliate Marketing Revolutie

Adverteren op social media

Als affiliate kun je gaan adverteren op social media. Het klinkt een beetje gek. Jij bent namelijk aan het adverteren voor een adverteerder. Eigenlijk komt het erop neer dat jij het net wat beter wilt doen dan die adverteerder. Door prikkelende, aansprekende advertenties kun jij ervoor zorgen dat de commissie die jij ontvangt als affiliate, hoger is dan de advertentiekosten. Als je van 1 euro 2 euro kan maken, kun je ook van 1000 euro 2000 euro maken. Het inkomen wat je hier verdient is niet geheel passief. Voortdurend ben je bezig met het maken van advertenties en het bereiken van de juiste doelgroep. Nadeel: Als je geen advertenties meer plaatst, zul je ook geen inkomsten meer hebben. Dat is bij een website wel het geval als jij organisch hoog scoort in de zoekmachines (SEO).

Affiliate worden als influencer (influencer marketing)

Als jij een influencer bent, heb je altijd net een streepje voor. Jij hebt immers al een groot bereik. Als influencer heb jij de meeste kans dat jij een volledig passief inkomen kunt verdienen. Als website eigenaar moet jij je website bijhouden. Wanneer je adverteert op social media moet je ervoor zorgen dat er telkens nieuwe advertenties geplaatst worden. Je bent telkens aan het zorgen voor bereik. Als influencer hoeft dat niet. Jij hoeft alleen maar reclame uitingen te delen (vaak in de vorm van een link). De kans dat mensen het product aanschaffen is groot. Je hebt immers een groot bereik. Als influencer kun je dus goed verdienen als affiliate. Je zou er voor kunnen kiezen om jouw social media te laten managen. Dan heb je een geheel passief inkomen en kan jij bijvoorbeeld op vakantie.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om als affiliate aan de slag te gaan op social media. Bovendien zijn er in verhouding nog niet heel veel mensen die er gebruik van maken. Wie weet speelt de toekomst van affiliates zich wel voor een groot deel af op social media. Wij wensen jou in ieder geval veel succes! Bij vragen kun je altijd contact opnemen.

social media affiliate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen