Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wie is Tonny Loorbach? | Het brein achter de Internet Marketing Unie

Tonny Loorbach wordt steeds populairder onder zijn doelgroep. Toch weten veel mensen nog niet wie hij is en wat hij nou precies doet. Vandaar dat ik hier in dit artikel uitgebreid bij stilsta. In dit artikel vertel ik wie Tonny Loorbach is, hoe zijn bedrijf tot stand is gekomen en welke producten en diensten hij aanbiedt met zijn bedrijf.  

Wie is Tonny Loorbach?

Tonny Loorbach is een internetondernemer, die opgroeide in de provincie Groningen. Hij deelt zijn kennis over online marketing via zijn eigen bedrijf (IMU). Doordat Tonny zijn vader leraar was, leerde Tonny al van jongs af aan hoe je mensen iets kunt leren en hoe je kennis kunt overbrengen op mensen. Tonny stelt op zijn website dat hij ‘iets van zijn vader geërfd heeft’.

Op de middelbare school deed Tonny VWO. Dit deed hij aan het Winkler Prins in Veendam, een openbare school voor voortgezet onderwijs. Daarna ging Tonny Loorbach studeren aan de Hanzehogeschool Groningen, waar hij de opleiding Commerciële Economie deed.

Tijdens zijn stage begon steeds meer duidelijk te worden waar hij blij van werd. Ondanks dat hij aanvankelijk de meest ongemotiveerde stagiair was, ging hij zich voor internetondernemer Eelco de Boer bezighouden met SEO, en daarmee het optimaliseren van de vindbaarheid. Ook hielp hij Eelco de Boer bij het geven van seminars en presentaties. Het werd voor Tonny Loorbach steeds meer duidelijk waar zijn passie lag.  

Tonny werd een expert op het gebied van SEO en ging zich steeds verder verdiepen in online marketing, denk hierbij bijvoorbeeld aan conversieoptimalisatie en neuromarketing. De kennis en kunde van Tonny Loorbach werd allemaal samengebundeld tot zijn eigen bedrijf: de Internet Marketing Universiteit. Tegenwoordig bekend als de Internet Marketing Unie (IMU).

Winstmodel

In het begin ging het eigenlijk direct al heel erg goed met de nieuwe onderneming en website van Tonny. Dit kwam omdat hij een website thema had ontwikkeld, genaamd Winstmodel.  Hierdoor konden mensen dezelfde soort website maken als die van de IMU.

Toen Tonny Loorbach hierover vertelde tijdens een online presentatie, bleek het direct een succes te zijn. Tijdens de webinar legde hij uit wat Winstmodel inhield, wat je ermee kon en hoe je het kon aanschaffen. Dat laatste deden veel mensen. Winstmodel was eigenlijk een voorproefje op de nieuwe en verbeterde website software Phoenix.

Foto Tonny Loorbach

Waar kun je Tonny Loorbach van kennen?

Tegenwoordig kun je Tonny Loorbach van allerlei verschillende dingen kennen. Zo is hij niet alleen meer de eigenaar van de IMU, maar heeft hij ook nog eens meerdere dochterondernemingen, waaronder Phoenix BV, Huddle BV en Plug&Pay BV.

Dit zijn softwarebedrijven en marketingbedrijven die Tonny Loorbach samen met Martijn van Tongeren runt, als onderdeel van de IMU. Met deze software hebben ze al enorm veel ondernemers op weg geholpen met het maken van een website, het opzetten van een community en met het vereenvoudigen van betaalprocessen.

Verder kun je Tonny Loorbach bijvoorbeeld kennen als coach, Youtuber, podcastmaker en spreker. Je kunt hem zelfs inhuren voor jouw eigen evenement (zie ook deze pagina). Op die manier deelt hij met iedereen de kennis die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Hij helpt ondernemers onder andere met SEO, gedragspsychologie en community building. Uiteraard altijd met zijn kenmerkende droge humor ?. 

Wil je meer weten over Tonny Loorbach en zijn bedrijf, dat ondertussen is uitgegroeid tot het grootste onlinemarketing platform van Nederland? Bekijk dan ook zeker even de onderstaande documentaire van de IMU. Hierin zie je hoe de Internet Marketing Unie ontstaan is en vertelt Tonny Loorbach over zijn droom om financieel vrij te zijn. Ook vertelt hij hoe deze droom in vervulling ging, maar dat dit eigenlijk toch niet was wat hem voldoening gaf.

Tonny Loorbach als schrijver

In de tijd dat Tonny Loorbach zijn eigen bedrijf runt, heeft hij ook al een hoop geschreven. Dit gaat van blogartikelen tot aan fysieke boeken. Je kunt hem onder andere kennen van zijn e-books ‘Winnen in Google’ en ‘De Marketing Zandloper’. De eerste is al meer dan 75.000 keer gedownload.

Het e-book ‘Winnen in Google’ gaat echt over SEO, dus hoe kom jij hoger in Google met jouw website of bedrijf? Alle belangrijke basiskennis over zoekmachineoptimalisatie komt aan bod in dit e-book van Tonny Loorbach. Wil je meer achtergrondkennis hierover en leren hoe jij doeltreffend zoekmachineoptimalisatie kunt toepassen? Dan kun je zijn fysieke boek ‘Doelgerichte SEO’ aanschaffen.

In het e-book ‘De Marketing Zandloper’ gaat het vooral over online lidmaatschappen en community building. Zelf vind ik dit echt super waardevol, omdat je hiermee leert hoe je mensen ambassadeur kunt maken van jouw bedrijf, en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen actief blijven deelnemen aan jouw bedrijf.

Je krijgt in dit e-book ook tips en tricks, waarmee je ervoor zorgt dat klanten minder snel overstappen naar de concurrent. In Tonny’s fysieke boek ‘De Online Marketing Tornado’ wordt hier ook uitgebreid bij stilgestaan. Dit is naar mijn mening het meest uitgebreide boek van Tonny Loorbach. In dit boek bespreekt hij alles wat een ondernemer nodig heeft om succes te behalen met zijn/haar bedrijf.

De drie softwarebedrijven van Tonny Loorbach

Zoals eerder besproken in dit artikel heeft Tonny Loorbach, samen met Martijn van Tongeren, een aantal Softwarebedrijven. De software is ter aanvulling van de blogartikelen, podcasts en de video’s die de IMU deelt. Met deze software zie je dat ze hun kennis van online marketing ook kunnen toepassen in de praktijk. Hieronder bespreek ik de software van de IMU en wat je hiermee kan.  

Phoenix

Phoenix is dé website software van de IMU, dat voortgekomen is uit Winstmodel; het thema dat Tonny Loorbach verkocht toen IMU nog maar net bestond. Phoenix is eigenlijk een nieuwere en verbeterde versie hiervan.

Met deze software maak en ontwerp je eenvoudig jouw eigen website. Dit is vooral ideaal voor mensen die weinig verstand hebben van het maken van websites. Daarnaast zorg je er met Phoenix voor dat jouw website wordt ontwikkeld met een code die makkelijk te lezen is door Google. Dit is iets waar bij veel WordPress thema’s niet aan gedacht wordt, en wat overigens wel belangrijk is voor de vindbaarheid van jouw website.

Als je Phoenix aanschaft, zit hosting automatisch hier automatisch al bij inbegrepen. Hiermee neemt Tonny Loorbach en de IMU een taak voor jou uit handen. Het maakt niet uit hoeveel website bezoekers jouw website jaarlijks ontvangt, de prijs van de software blijft gelijk.

Voor veel mensen zal dit een voordeel zijn, omdat dit gewoon veel moeite en tijd bespaart. Zelf vind ik het echter prettiger om gewoon mijn hosting zelf aan te schaffen en hier vervolgens WordPress op te installeren. Dan heb ik hier iets meer kijk op en weet ik zeker dat mijn website snel laadt.

Hieronder zie je het verschil tussen de laadtijd van de website van de IMU (eerste foto) en mijn website (tweede foto). De website van de IMU is gebouwd met Phoenix en heeft naar mijn mening een erg lange laadtijd. Mijn eigen website heb ik ontworpen aan de hand van een WordPress thema. Phoenix en de daarbij horende hosting bieden dus niet altijd garantie voor een snelle website ?.

Snelheid website IMU
Snelheid websitesmaken.com

Huddle

Huddle is e-learning software, waarmee jij eenvoudig jouw eigen cursus/leeromgeving ontwerpt. Dit is de software van de IMU waar ik het meest te spreken over ben. Dit is ook iets waarmee ze zich echt onderscheiden. Bovendien maken ook veel bekende cursus- en communityleiders hier gebruik van.

Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie is hier een voorbeeld van. Hij staat met zijn cursus op nummer 1 in het netwerk van betaalprovider PayPro. Hieronder zie je hoe de community van deze cursus eruitziet.

Huddle voorbeeld Affiliate Marketing Revolutie

Je kan met Huddle zelf boards instellen en iedereen die toegang heeft tot de community kan nieuwe topics aanmaken. Door middel van spelelementen, denk bijvoorbeeld aan streaks en likes, zorgt je er met Huddle voor dat jouw community actief blijft. Bij het platform van Jacko Meijaard werkt dit al vele jaren. 

Huddle is zo ingericht dat je met jouw platform geen moeite hoeft te doen om dingen in te stellen. Alles staat superduidelijk aangegeven en je weet precies van welke elementen en instellingen jij gebruik kunt maken om jouw community zo optimaal mogelijk te laten functioneren.  

Bij een WordPress website gaat dat toch een stuk lastiger, want dan moet je eerst uitzoeken welke plugins jij nodig hebt om jouw e-learningplatform te laten werken en moet je uitzoeken hoe deze plugins werken. Je bent dan al gauw een aantal dagen verder, terwijl je een Huddle binnen een paar uur gemaakt kan hebben.

Naast dat Huddle gebruiksvriendelijk is, zorg je er met deze software voor dat jij profiteert van de kennis en kunde van de IMU. Bovendien is de software niet alleen makkelijk te gebruiken voor jou als communityleider, maar zorg je er met Huddle ook voor dat jij jouw leden een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform kan bieden.   

Niet alleen Jacko Meijaard maakt gebruik van deze software, maar ook andere bekende entrepreneurs, zoals bijvoorbeeld Boyd Hoek en Joshua Kaats. Wil jij ook een succesvol platform opzetten waarbij jij jouw community samenbrengt? Lees dan zeker ook: Huddle software van de IMU kopen? (Review).

Huddle software Tonny Loorbach

Plug&Pay

Ook van dit softwarebedrijf is Tonny Loorbach de eigenaar, uiteraard samen met Martijn van Tongeren. Dit is naar mijn mening een goede toevoeging aan Phoenix en Huddle. Je kan nu een website maken en een community, maar hoe laat jij jouw klanten eigenlijk betalen om jouw producten en diensten aan te schaffen? Gelukkig kan Plug & Pay jou hiermee helpen.

Je kan met de software eenvoudig betaalpagina’s aanmaken. Daarnaast is Plug&Pay ook gelijk affiliate marketing software. Dat wil zeggen dat je met deze software jouw product kunt laten promoten door affiliates. Als iemand een product koopt via het linkje van een affiliate, ben jij de affiliate een vooraf ingestelde commissie/vergoeding schuldig.

Dit werkt vooral goed bij digitale producten als cursussen en e-books, omdat je deze producten oneindig kunt verkopen en je over het algemeen geen variabele kosten hebt bij de verkoop hiervan. De meeste kosten zitten hem in de arbeidstijd voorafgaand aan de verkoop van de cursus of het e-book. Houd er wel rekening mee dat je voor Plug&Pay met affiliate marketing module iets meer betaald.

Plug&Pay software Tonny Loorbach

Verder is het goed om er rekening mee te houden dat Plug&Pay echt alleen is voor het instellen van het checkout-gedeelte. Dus voor het maken van de betaalpagina. Andere zaken, zoals het maken van een verkooppagina, kan niet met Plug&Pay. Daar gebruik je weer andere software, thema’s en plugins voor. Je zou daarvoor een combinatie van Elementor en WooCommerce kunnen gebruiken.

In het artikel, waarin ik uitleg hoe jij webshop maakt, ga ik hier verder op in en zie je precies hoe jij jouw eigen producten kunt verkopen met WooCommerce. Daarin laat ik ook zien hoe jij een betaalpagina maakt met Mollie, een betaalservice die wereldwijd ook veel gebruikt wordt door websites en webshops.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van dit artikel over Tonny Loorbach. Als het goed is, weet je nu wie hij is en ben je meer te weten gekomen over de achtergrond van de internetondernemer. Ook weet je nu welke taken hij uitvoert als ondernemer en waar je hem allemaal van kunt kennen.

Ook ben ik iets dieper ingegaan op drie dochterondernemingen van Tonny Loorbach. Dit heb ik gedaan omdat deze drie dochterondernemingen de IMU (Internet Marketing Unie) echt compleet maken. Al met al kunnen we concluderen dat Tonny Loorbach een zeer succesvolle ondernemer is, waar we waarschijnlijk nog veel van gaan zien en horen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen