Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Trust flow | Hoe verbeter je de betrouwbaarheid van jouw website?

In een eerder artikel hadden we het al over de ‘Domain Authority’ en over de ‘Page Authority’. Domain Authority zegt wat over de autoriteit van een domein en Page Authority zegt wat over de autoriteit van een bepaalde pagina. Vrij logisch. Ongetwijfeld heb jij als webmaster ook geregeld de term ‘Trust flow’ voorbij horen komen. Maar wat is het precies en wat kun je ermee?

Wat is de trust flow?

De trust flow van jouw website vertelt jou hoe betrouwbaar jouw website  is. Het bestaat uit een cijfer (tussen de 0 en 100) die wordt berekend aan de hand van betrouwbare links die naar jouw website verwijzen. Als er veel relevante links naar jouw website verwijzen, zal de trust flow van jouw website stijgen. Staan er echter allemaal links op een Russische spamwebsite die naar jou verwijzen, dan werkt dit averechts. Jouw score gaat omlaag en je site wordt beoordeeld als minder betrouwbaar. De kans dat je organisch minder snel gevonden zult worden, is aanwezig.

Lees ook: On Page SEO | Optimaliseer jouw website tot in de puntjes

Verschil tussen trust flow en citation flow

Ongetwijfeld heb je ook wel eens van de term citation flow gehoord. Maar wat is dat precies en wat is het verschil tussen de trust flow en de citation flow?

Zoals gezegd: De trust flow is een ‘metric’ die laat zien hoe betrouwbaar een domein/url is. Het cijfer wordt opgemaakt aan de hand van het aantal betrouwbare backlinks die naar de site/url verwijzen. Een hoge Trustflow zet jouw website of URL op de kaart als een belangrijke informatiebron.

De citation flow (ook bestaande uit een waarde tussen de 0 en 100) voorspelt hoe groot de invloed is van een website die naar jouw site verwijst. Dit wordt gebaseerd op de het aantal links die verwijzen naar de desbetreffende site. Hoe meer links, hoe hoger de citation flow van een url. Als een backlink zelf een hoge citation flow heeft zal deze dus zwaarder meetellen.

Hoe kan ik mijn trust flow verbeteren?

  • Schrijf een gastblog op een website
  • Verbeter de kwaliteit van de links die naar jouw site gaan. (Niet altijd in eigen hand).
  • Zorg dat er links naar jouw verwijzen die relevant zijn aan jouw website. Aanschouw een link als een aanbeveling. (De groenteboer die hosting provider Siteground aanbeveelt, bereikt ook weinig).
  • Bouw een goede interne linkstructuur op. Een goede linkstructuur met relevante backlinks naar andere pagina’s zorgen voor een betere trust flow en citation flow.
  • Ga op zoek naar backlinks van concurrenten. Probeer er voor te zorgen dat deze links ook naar jouw verwijzen. Breidt jouw ‘link databse’ uit.

Check jouw website

Er zijn verschillende websites waar jij de trust flow van jouw website kunt opvragen. Dit kan bijvoorbeeld bij het internetbedrijf Majestic of bij het welbekende Ahrefs. Voordeel van deze websites: Je komt alles te weten over jouw website. Wat is de trust flow van mijn website? Hoeveel verwijzende domeinen zijn er? Welke anchor tekst wordt er het meest gebruikt? Allemaal vragen die relevant zijn als jij aan het link builden bent. Er is echter wel één nadeel: De gratis versies zijn vaak erg beperkt. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor. Deze Trust Flow Checker vertelt jou direct wat de trustflow van jouw website is. Zonder te hoeven betalen.

Tot slot

Wij hopen jullie hiermee voldoende geinformeerd te hebben. Bij vragen kunnen jullie altijd contact opnemen.

trust flow

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen