Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Word rijk met jouw website | verdien een passief inkomen

Zon, cocktails en een wit zandstrand. Zie jij het al voor je? Jouw website verandert van een hobby naar een boom die iedere dag zijn vruchten afwerpt – vanaf vandaag ben jij financieel onafhankelijk. Overal ter wereld kun je aan de slag. Het is zover: ook jij mag jezelf een ‘digital nomad’ noemen. Een passief inkomen is nu de werkelijkheid.

Een passief inkomen verdienen? Krijg de juiste mindset

Het kan zomaar de realiteit worden, mits jij de juiste mindset hebt. Stel jezelf eens de vraag: wat is mijn persoonlijk levensdoel? Of: wat wil ik bereiken in mijn leven? Om inzicht te krijgen in jouw mindset, heb ik onderstaande poll gemaakt. Vul deze in, voordat jij verder gaat met het lezen van dit artikel.

En, waar koos je voor?

Ook dit heeft met mindset te maken. Ben jij degene die kiest voor één miljoen euro cash? Dan vertel ik je bij deze dat je nog geen ondernemersmindset hebt. Maar dat is niet erg. Alles kan je leren, toch? Anders ben je hier niet.

‘Waarom maar 1 miljoen?’ denkt een echte ondernemer.  Hij wilt meer, want the sky is the limit en 1 miljoen euro cash is maar eenmalig.

De kennis die je krijgt om 1 miljoen euro te verdienen is niet eenmalig. Deze kennis kun je de rest van jouw leven gebruiken. Dus: waarom zou jij stoppen bij 1 miljoen? Als je er ook 10 miljoen of 100 miljoen van kan maken met de kennis die je hebt.

Lees ook: Geld verdienen met jouw website | 4 gouden tips

Op weg naar een passief inkomen – leer anders denken

Geloof me, op school leer jij niet hoe jij een passief inkomen kunt verdienen (met jouw website). School laat jou namelijk denken als een employee, en dat is de reden dat ze vragen: wat wil je later worden? Waar wil je later werken? En dat ze je leren hoe je een sollicitatiebrief moet schrijven. (Bron: Jia Ruan)

In plaats van dat jij leert hoe jij een belastingaangifte doet, vertelt de docent jou over aandelen en obligaties. Tuurlijk, je krijgt op school kennis wat je later ongetwijfeld goed kunt gebruiken, maar vaak is dit puur theoretische kennis en leer je niet hoe je deze kennis kunt gebruiken in jouw voordeel.

Concept kopiëren naar jouw eigen business

Daarom moet jij leren denken als een business owner, en niet als een employee. Jij stelt de vraag: wie is er in mijn ogen succesvol? Vervolgens kijk je naar zijn proces en stel je de vraag: hoe heeft hij zijn succes behaald? Jij kunt dan simpelweg het concept kopiëren naar jouw eigen business. Of je nou een website hebt, of een chocolaterie, dat maakt niet uit.

Robert Kiyosaki legt in zijn boek ‘Rich Dad’s Cashflow Quadrant’ precies uit hoe jij kunt leren denken als een business owner, en hoe jij de juiste mindset krijgt om financieel onafhankelijk te worden. Het lezen van dit boek en het bekijken van onderstaande video van Strategic coach geeft jou kennis van jouw eigen mindset. Wil jij een passief inkomen verdienen met jouw website? Dan is dit de eerste stap.

Investeer geld, maar vooral veel tijd

De volgende stap die jij maakt is: investeren, zowel geld als tijd. Als jij nu, vandaag de dag, nog niet staat waar je wilt staan, dan komt dit omdat je niet genoeg in jezelf hebt geïnvesteerd. Koop een boek, volg een onlinecursus, al heb je maar 50 euro; durf te investeren. En geld is nog geeneens heel belangrijk. Ook met een kleine investering, of zelf geen investering, kun jij succesvol worden. Alles is afhankelijk van jouw mindset.

Lees ook: Digital nomad worden? Dit zijn de meest voorkomende beroepen!

Stel jezelf eens de vraag: waarom wil ik een passief inkomen verdienen met mijn website? En: is het voor mij een ‘nice to have’ of een ‘must-have’. Als ik aan mensen vraag: ‘waarom wil je geld verdienen met jouw website?’ krijg ik heel vaak als reactie: ‘Nou, dat lijkt me wel leuk’. Ikzelf vind dat een verkeerde instelling. Als jij echt iets wil, moet het een must-have zijn. Je gaat ervoor, je hebt geen zin in een 9 tot 5 baan en je wilt financieel vrij zijn. Dat is uiteindelijk waarvoor de meeste mensen dit artikel lezen: ook jij wilt financieel onafhankelijk zijn.

Het leven ziet er soms niet rooskleurig uit

Om dat te worden, moet je vooral bereid zijn om veel tijd te investeren. Geen Netflix, niet uitgaan, maar tot diep in de nacht doorwerken aan een artikel, het leven ziet er soms niet rooskleurig uit. Maar dat is niet hetgeen wat jij ziet. Jij ziet mensen die rondtrekken door subtropische eilanden en mensen die genieten van de zon. Het is de glamour die jij ziet. Al gauw vergeet je dat ook deze mensen keihard hebben moeten werken, en misschien doen ze dat nog steeds.

Vergeet daarom niet dat mensen op social media en YouTube graag het beste van zichzelf laten zien en dat ook zij keihard moeten knokken om dit te bereiken. Wanneer je bereid om te investeren in jezelf, pluk je daar vanzelf de vruchten van.

Het is goed om eens te kijken hoe jij jouw tijd besteedt. Daarom deel ik graag de analogie van ‘Succes met je bedrijf’.

Passief inkomen

Kortom: Wie zaait, zal oogsten. En misschien niet direct, misschien niet over drie maanden, maar misschien pas over zes jaar, zoals bij Jacko Meijaard van Internet Succes Gids het geval was.

Ik wens jou veel succes! Mochten er nog vragen zijn, dan kun je altijd contact opnemen.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen