Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Versio Webhosting Review 2021 | Websitesmaken.com

Versio is één van de grootste hostingproviders van Nederland. Dat lijkt vooral te komen doordat Versio nogal goedkoop is. Maar hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van de hosting? In deze review vertel ik meer over de hostingprovider, de verschillende pakketten en de voor- en nadelen van Versio.

Wat is Versio?

Versio is een hostingbedrijf dat opgericht is in 2008. Inmiddels hebben ze een vestiging in Nederland, Engeland en België. Met een klantenbestand van meer dan 140.000 personen kun je Versio rekenen tot één van de grootste hostingproviders van ons land.

Versio staat vooral bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding en om de snelle Nederlandstalige support. Als je een vraag stelt via de live chat, heb je meestal binnen drie uur reactie.

Later in deze review vertel ik meer over de voor- en nadelen van Versio. Bekijk nu eerst onderstaande video. Hierin zie je hoe je een domeinnaam en webhosting aanschaft bij Versio. Ook zie je hoe je eenvoudig WordPress hierop installeert.

Versio hosting pakketten

Versio biedt verschillende hostingpakketten. Hierbij zit het verschil vooral in de opslagruimte en het dataverkeer. Hierbij geldt: hoe duurder het pakket, hoe meer opslagruimte en dataverkeer jij tot je beschikking hebt.

In sommige gevallen krijg jij er een gratis SSL-certficaat bij. Dit zorgt ervoor dat jouw website beveiligd is en hiermee houd jij hackers buiten de deur. Bovendien kun je eenvoudig WordPress op je hosting installeren.

Wil je dit liever zelf doen? Lees dan dit artikel: WordPress downloaden en handmatig installeren | Hoe doe je dat?

Daarnaast heb je bij Versio een dagelijkse back-up. Dit is niet uniek als hostingprovider, maar wel erg belangrijk. Er zijn nog steeds hostingproviders die dit niet bieden. Hierdoor kunnen een hoop aanpassingen verloren gaan. Dat wil je natuurlijk niet.

Tot slot heb je bij ieder hostingpakket onbeperkt dataverkeer. Dat vind ik zelf erg belangrijk als ik een website ergens ga hosten. Dan weet ik dat ik grote bestanden kan mailen en dat ik mij niet druk hoef te maken om het aantal bezoekers van mijn website.

Zoals je kunt zien op onderstaande webpagina van Hostingvergelijken, is dit niet bij alle hostingproviders het geval. Vaak krijg je bij het goedkoopste pakket 50 GB tot 250 GB aan dataverkeer.

Versio hosting pakketten

Welk hostingpakket past bij jou?

Versio biedt vier verschillende pakketten aan. Hieronder vertel ik wanneer je voor welk pakket kiest. Ook doorloop ik kort wat er bij de pakketten inbegrepen zit.

Start pakket

Dit is het goedkoopste webhostingpakket van Versio. Normaal gesproken betaal je hier 4,99 euro per maand voor. Via deze link kun je het nu de eerste maand uitproberen voor maar 1 euro. Dit pakket ziet eruit als volgt:

 • Maximaal 2 domeinnamen
 • 2 websites
 • 5 GB opslag
 • 7 dagen backup

Deze eigenschappen zijn prima als je een eenvoudige website wilt hosten, denk bijvoorbeeld aan website voor een bouwbedrijf, of voor een bakker. Wel moet je rekening houden met de 5 GB aan opslagruimte. Dit is niet erg veel. Daarom raad ik het aan om video’s via een extern platform te plaatsen, bijvoorbeeld YouTube of Vimeo.

Houd daarnaast rekening met de 7 dagen backup. Gaat er een keer iets mis met jouw website en heb je dit niet direct door? Dan kunnen deze 7 dagen fataal zijn. Zelf vind ik het prettiger als de duur van de backup wat langer is. Het liefst minimaal twee weken.

Compleet pakket

Wil je net wat meer zekerheid dan met het Start pakket? Dan raad ik je het aan om hiervoor te gaan. Voor dit pakket betaal je 9,99 euro per maand.

Je kunt hiermee meerdere domeinnamen hosten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als jij een nieuw ontwerp wilt maken voor een website, maar deze nog niet live wilt zetten. Ook kun je bepaalde onderdelen van jouw website hierdoor beter onderscheiden.

Dit hostingpakket heeft de volgende specificaties:

 • Maximaal 5 domeinnamen
 • 5 websites
 • 20 GB opslag
 • 14 dagen backup
 • Gratis .nl of .be domein

Dit is het pakket waar ik persoonlijk voor zou gaan. De duur van de backup is langer, maar je hebt nu ook gratis een .nl of een .be domeinnaam. Daar bespaar je dus weer geld op.

Ten tweede hoef je nu veel minder te kijken naar de hoeveelheid opslagruimte. Je hebt nu vier keer zoveel opslag. Dit pakket biedt dus net wat meer zekerheid dan het starterspakket. Vooral als je serieus aan de slag wilt gaan, is dit een goede keuze.

Max pakket

Wil jij echt veel domeinnamen en websites hosten? Ga dan voor het Max pakket. Dit pakket zul je niet snel nodig hebben als je één website of webshop hebt. Toch biedt dit pakket wel waardevolle toevoegingen:

 • Maximaal 10 domeinnamen
 • 10 websites
 • Verhoogde prestaties
 • 60 dagen backup
 • Gratis premium SSL
 • Gratis geavanceerde anti-spam beveiliging

Vooral de laatste twee zijn erg waardevol om de veiligheid van jouw website te waarborgen. Daarom kun je ook als je een enkele website hebt kiezen voor dit pakket. De extra kosten die je anders uitgeeft aan SSL, of aan anti-spam beveiliging, bespaar je nu.

Power pakket

Dit pakket is qua opslagruimte, aantal domeinnamen en websites hetzelfde als het Max pakket. Daar zit dus geen verschil in. Wel heb je bij het Power pakket 3x gratis premium SSL. Zelf betaal ik bij Argeweb hier meer dan 60 euro voor jaarlijks. Hiermee bespaar je dus een hoop extra kosten.

Ook heb je een jaarlijkse website beveiligingscheck. Dit is de reden waarom veel mensen toch kiezen voor dit pakket. De veiligheid van een website is ontzettend belangrijk. Zelf geef ik liever iets meer uit aan hosting, dan dat ik de kans loop dat mijn website gehackt wordt.

Versio hosting voor maar 1 euro!

Goed nieuws: Het is nu mogelijk om Versio webhosting uit te proberen. Dat voor maar 1 euro. Het enige wat je hiervoor te doen, is op de knop hieronder te klikken. Je krijgt dan korting bij het aanschaffen van jouw webhostingpakket. Twijfel je nog? Dan is dit je kans.

Ervaringen met Versio

Zoals je ziet, ben ik erg positief over hosting van Versio. Toch heeft ieder nadeel z’n voordeel, zoals Johan Cruijff dat ooit zei. Een goedkoop hostingpakket betekent namelijk wel dat je inlevert op de kwaliteit van de hosting. De voor- en nadelen van Versio webhosting lees je hieronder.

Voordelen

Een aantal voordelen heb ik zojuist al opgenoemd. Toch ga ik ze nog even voor je opsommen.

 • Versio is één van de goedkopere hostingproviders. Ondanks dat de prijzen omhoog zijn gegaan, behoort Versio nog steeds tot de goedkopere hostingproviders. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding super.
 • Versio biedt onbeperkt dataverkeer bij alle webhosting pakketten. Dat wil zeggen dat jij je niet druk hoeft te maken over het aantal bezoekers van jouw website, of over het aantal bestanden die jij verstuurt via de mail.
 • Versio heeft een geweldige support. Van maandag tot en met vrijdag is de support afdeling bereikbaar van 08:30 – 02:00 ’s nachts. Bijna 24 uur dus! Daarnaast hebben ze een chat waar je vragen kunt stellen. Hier word je altijd vriendelijk te woord gestaan en meestal heb je binnen een paar uur al reactie.
 • Versio heeft een gebruiksvriendelijke interface. De website van Versio heeft in 2020 een nieuwe look gekregen. Dit komt het hostingbedrijf alleen maar ten goede. Een eigen website maken is nu nog eenvoudiger.
 • Je kunt eenvoudig WordPress en andere CMS’s installeren. Wil jij een applicatie installeren op jouw hosting, bijvoorbeeld WordPress of Joomla? Dan regel je dit met de one-click-install. 1 klik op de knop en de applicatie is geïnstalleerd. Hoe fijn is dat!

Nadelen

Er zitten ook een aantal nadelen aan Versio verbonden. Ondanks dat het er niet veel zijn en Versio druk bezig is met het verbeteren van de service, ga ik ze toch even benoemen.

 • De server van Versio is niet de snelste. Ondanks dat de servers in Nederland staan, zijn de servers van Versio niet het snelste. Daar is de prijs ook naar. Wel worden de servers steeds beter en neemt de responstime af.
 • Er is alleen telefonische support voor premium klanten. Dit vind ik persoonlijk tegenvallen. Nergens op de website staat een telefoonnummer waar je naartoe kan bellen als je dringend hulp nodig hebt, maar ook hier is de prijs naar.

Wat zeggen anderen over Versio?

Natuurlijk heb ik ook even gekeken hoe andere mensen over Versio denken. Het valt me op dat dit steeds positiever wordt. Vroeger hadden mensen veel te klagen over de support; er waren lange wachttijden en Versio was moeilijk te bereiken. Daar wordt vandaag de dag steeds minder over geklaagd.

Versio webhosting review

Zoals je ziet is Brendan tevreden met hosting van Versio. Voor hem is het de eerste keer dat hij een website maakt. Zo zie je dat het ook voor beginners niet lastig is, zolang je goed alle stappen volgt.

Klachten over prijsverhogingen

Wel zie ik een aantal klachten voorbij komen over prijsverhogingen. Het lijkt erop dat deze prijsverhogingen zijn doorgevoerd in 2018. Toen nam Total Webhost Solutions Versio over. De tarieven zijn toen toegenomen tot wel 400%. Als klant van Versio is dat natuurlijk wel even schrikken.

Ook op Trustpilot zie ik regelmatig reviews voorbij komen van de prijsverhoging die toen heeft plaatsgevonden. Waar de klachten eerst vooral over de kwaliteit van hosting en de support gingen, gaat het nu meestal over de prijs.

Versio ervaringen

 

Ik vind het netjes dat Versio reageert op alle reviews op Trustpilot. In dit geval snap ik hun kant van het verhaal ook wel. Als je mee wilt gaan met de technologische ontwikkelingen, moet je blijven investeren. Zelf vind ik dat Versio enorme stappen heeft gemaakt en je ziet aan onderstaande reactie dat we nog meer kunnen verwachten.

Reactie van Versio op Trustpilot

Versio review conclusie

Versio is er de laatste jaren ontzettend op vooruit gegaan. Ze hebben een betere klantenservice, de servers zijn sneller en de website van Versio heeft een ware make-over gehad. Dit laat zien dat Versio luistert naar haar klanten en dat ze bereid zijn mee te denken.

Zelf host ik de meeste websites nog bij Argeweb of SiteGround, maar ik zit eraan te denken om ook een aantal websites over te zetten naar Versio. Een Nederlandstalige support, die bijna 24 uur bereikbaar is, vind ik gewoon top. Vooral als je dit vergelijkt met de support van bijvoorbeeld Argeweb, die alleen op werkdagen bereikbaar is tussen 09:00 – 17:30.

Ik beoordeel Versio nu met een 8,5. De beoordeling kan nog hoger worden als het nieuwe klantenpaneel af is. Ik ben erg benieuwd voor welk systeem ze daar kiezen.

Ga nu aan de slag met Versio

Het is ondertussen tijd geworden om aan de slag te gaan met Versio. Laat nu je domein registreren en ontwerp vandaag nog jouw eigen website.

Ik wens jou veel succes. Heb je nog vragen over Versio, of over webhosting in het algemeen? Dan kun je altijd een reactie achter laten onder deze review. Ook kun je contact opnemen via de contactpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen