Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zelf een website maken of een website laten maken?

Een website is je online visitekaartje. Een bedrijf zonder website (of met een flink verouderde website) is echt not done in 2020. Tijd om daar verandering in te brengen. Je wil dat je website goed werkt op een tablet of mobiel, of dat je website conversie oplevert. Maar hoe ga je dan aan de slag? Waar begin je, en vooral, ga je het zelf doen? In dit artikel lees je de voordelen van een eigen website en lees je wanneer je het beter kunt laten uitbesteden.

Voordelen van een eigen website

Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf een website te maken. Met een CMS als WordPress maak je binnen no time een mooie website. En het fijne aan zo’n CMS is ook dat het gelijk responsive is, zodat het op allerlei verschillende devices (mobiel, tablet of desktop) mooi wordt weergegeven. Nog meer voordelen op een rijtje:

  • Je kan snel dingen aanpassen. Zie je ergens een foutje? Binnen een halve minuut heb je dat alweer opgelost;
  • Vrijheid = blijheid. Je bent helemaal vrij in de keuzes die je maakt;
  • Je doet alles op je eigen tempo. Als je een domeinnaam aanschaft, betekent dat nog niet dat je website gelijk live hoeft te staan. Hij kan live zodra jij daar klaar voor bent;
  • Je houdt de kosten binnen de perken. Het zelf maken van een website kost flink wat werk, maar door wat Google speurtochten en tutorials op YouTube kan jij een standaard thema omtoveren tot jouw unieke website.

Lees ook: Ondernemen op het internet | Waarom jouw website wel een succes wordt

Een website laten ontwikkelen

Ook zijn er genoeg bedrijven die je kunnen helpen bij het maken van een website. En dat is niet voor niets. Een website laten maken, daar is gewoon kennis voor nodig . Als je een simpele website wilt, is het zelf maken een prima optie. Maar wil je een webshop, een ingewikkelde onepager of heb je specifieke wensen? Dan is het laten maken van een website door professionals vaak een betere optie. Waarom? Lees de voordelen hier:

Lees ook: Hoe word je rijk met een website? (dit is mijn roadmap!)

  • Zij hebben vaak jarenlange kennis opgedaan. Dat betekent dat er een prijskaartje aanhangt, maar dat kan ook betekenen dat je nieuwe website zoveel beter wordt dat dit zich eigenlijk in no time heeft terugverdiend;
  • Coderen, kan jij het? Buiten de <p> en de </h2> om dan. Een website opbouwen is technisch niet altijd een feestje, vooral als je echt specifieke wensen hebt. Gelukkig is het voor webbouwers vaak wel een feestje;
  • Jij hebt tijd om te ondernemen. Een website zelf maken kost gewoon ontzettend veel tijd. Denk hierbij niet aan een halve dag, maar meer aan een halve maand. Heb jij dat er voor over? Door het maken van een website uit te besteden kan je jouw onderneming draaiende houden.

Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Bij vragen kun je altijd contact opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen