Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Webhosting providers | Top 5

Iedereen wil dat zijn bestanden van zijn website veilig worden opgeslagen en het liefst zo goedkoop mogelijk. Maar bij welk webhosting bedrijf kun je het best terecht als webmaster? Wij hebben het internet afgestruind en hebben daaruit een top 5 gemaakt. Daarbij keken wij met name naar de prijs/kwaliteit verhouding, maar ook naar de naamsbekendheid van de provider en de feedback van klanten. Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van verschillende websites, waaruit wij vervolgens onze eigen top 5 hebben samengesteld.

Lees ook: Een gratis website maken | Hoe doe je dat?

Nummer 1: Siteground

Siteground is misschien wel de meest bekende webhosting provider. En dat is niet voor niets. Klanten van Siteground, waaronder wij,  zijn uitermate tevreden over de hosting van Siteground. Voor 3,95 euro per maand (normaal 9,99 euro) heb je een hosting pakket met 10 GB aan opslagruimte. Je kunt dan 1 website hosten waarmee je ongeveer 10.000 bezoekers per maand kunt bedienen. Erg goedkoop, maar vooral ook erg betrouwbaar. Bovendien wordt Siteground aanbevolen door WordPress. Op www.hosingvergelijken.nl scoort Siteground een 9,6. Uitstekend dus! En niet voor niets onze nummer 1. Sluit hier jouw webhosting af voor Siteground.

Nummer 2: Antagonist

Op hostingwijzer.nl kunnen we zien dat hostingprovider Antagonist erg hoge cijfers behaalt, maar dat is niet het enige: ze zijn ook ongekend populair. Al meer dan 600 mensen lieten een beoordeling achter en Antagonist heeft een klantenbestand van meer dan 60.000 personen. Klanten van Antagonist kunnen gratis gebruikmaken van 75 webapplicaties, waaronder WordPress en Drupal. In totaal heeft Antagonist over verschillende vergelijkingswebsites al meer dan 2200 positieve beoordelingen ontvangen. Sluit hier jouw webhosting af bij Antagonist.

Nummer 3: Argeweb

We hebben erg zitten twijfelen hoe wij de top 3 gingen invullen. Alle drie de webhosting providers zijn weliswaar fantastisch en Argeweb hoort zeker bij die top 3. Ze hanteren immers erg goedkope prijzen voor webhosting – je betaalt voor het eerste jaar maar 1 euro. Bovendien krijg je er een gratis domeinnaam bij en een gratis CMS, zoals bij de meeste webhosting providers. Je krijgt bij het goedkoopste pakket 5 GB SSD opslagruimte voor alle inhoud van je website en 20 GB dataverkeer. Vooral voor de prijs kun je het erg schappelijk noemen. Na het eerste jaar gaan de kosten iets omhoog. Je betaalt dan 5,95 euro per maand voor het goedkoopste hostingpakket. Iets goedkoper dan Siteground, maar wel met minder opslagruimte. Bij hostingvergelijken.eu scoort Argeweb een 9.1 en daar zijn wij het zeker mee eens! Sluit hier jouw webhosting af bij Argeweb.

Lees ook: WordPress webhosting | Stappenplan voor beginners

Nummer 4: Combell

Combell mag ook zeker niet in de lijst ontbreken, want Combell heeft veel voordelen als hosting provider. Ook bij Combell krijg je een gratis domeinnaam, uptime-garantie en er is bovendien Nederlandstalige support. Het meest opvallend is dat je met het goedkoopste pakket meerdere domeinnamen kunt hosten, vier weliswaar. Bij de meeste hostingproviders kun je bij het goedkoopste pakket maar 1 domein hosten. Het goedkoopste pakket is dan ook iets duurder dan bij de meeste andere providers. Je betaalt hiervoor 6,25 euro per maand voor het eerste jaar. Na 12 maanden wordt dit 12,49 euro per maand. Eén groot voordeel: je krijgt 100 GB aan opslagruimte, meer dan zat voor de meeste websites. Sluit hier jouw webhosting af bij Combell.

Nummer 5: Versio (budgetoptie)

Op nummer 5 staat Versio. Dit bedrijf scoort niet extreem hoog qua kwaliteit, maar is wel ontzettend goedkoop. Het goedkoopste hostingpakket bij Versio kost maar 2,50 euro per maand en gemiddeld betaal je hier maar 4,99 euro per maand voor een hostingpakket. Vooral als je een beperkt budget hebt, is Versio een aanrader. Zeer goedkoop en de kwaliteit van de hosting is prima. Weinig mensen ervaren problemen met Versio, al kun je wel nagaan dat de kwaliteit iets minder is dan bij providers als Siteground of Antagonist. Bij Trustpilot krijgt Versio 4 van de 5 sterren. Sluit hier jouw webhosting af voor Versio.

Lees ook: Versio Webhosting Review | Websitesmaken.com

Dit is onze top 5 die wij hebben samengesteld aan de hand van eigen ervaringen, maar ook aan de hand van andere websites waar wij meer informatie hebben gezocht over de verschillende hostingpakketen. Toch blijft het erg lastig om te zeggen welk hostingbedrijf voor jou het beste zal zijn, want dat ligt natuurlijk heel erg aan jouw eigen behoeftes. Wat wil je bereiken met je website? Welk hostingpakket past daar het beste bij? Allemaal vragen die van invloed zijn op het kiezen van jouw webhosting provider. Wij wensen jullie veel succes en bij vragen kunnen jullie altijd contact opnemen.

Webhosting


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen