Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Webshop maken met WordPress | De beste tutorials

Voor dit artikel hebben wij gekozen om het net even iets anders aan te pakken. Een webshop maken met WordPress kost erg veel tijd en op een lange handleiding, zit dan niemand te wachten. In plaats daarvan hebben wij het internet afgestruind naar de 3 beste tutorials waarin wordt uitgelegd hoe jij een WordPress webshop maakt. In plaats van een ellenlange handleiding, geven wij jullie duidelijke tutorials waarmee jij snel en gemakkelijk je eigen WordPress webshop bouwt. Ben jij er klaar voor?

1. Complete WooCommerce Tutorial 2019

Deze tutorial is van: Ferdy Korpershoek.

Deze video van Ferdy Korpershoek staat niet voor niks op nummer 1. Ferdy maakt duidelijke tutorials (zowel Nederlandstalig, als Engelstalig) en in deze video vertelt hij alles over het instellen van Woocommerce, de meest bekende plugin van WordPress om een eigen webshop te bouwen. Na het bekijken van deze tutorial van Ferdy weet jij precies welke stappen je moet doorlopen voor een eigen WordPress webshop.

Lees ook: WordPress webhosting | Stappenplan voor beginners

2. How To Make a WordPress Online Store – 2019 (Step by step)

Deze tutorial is van: Tyler Moore

Ook Tyler Moore gaat in op het gebruik van Woocommerce. Tyler neemt je stap voor stap mee van het begin van het proces tot het eind. De video neemt in totaal 2,5 uur van jouw tijd in beslag. Na het kijken van deze tutorial weet jij dan ook precies hoe jij je eigen website maakt. Vooral voor beginners zonder enige kennis is deze video erg fijn.

Lees ook: WordPress downloaden en handmatig installeren | Hoe doe je dat?

Op YouTube lazen wij de volgende reactie: ‘A lot of people teaching rush through like its a race clicking things before you even see what they clicked and you have to keep going back every few seconds’. Vervolgens geeft hij Tyler het compliment dat het bij hem niet het geval is en dat hij duidelijk en rustig uitlegt.

3. How to Create An Online Store With WordPress

Deze tutorial is van: Themelsle WordPress Tutorials en Reviews

Ook dit is een erg duidelijke turorial over met maken van jouw eigen webshop. Deze tutorial duurt ongeveer 30 minuten. In die tijd weet je hoe de plugin Woocommerce werkt, hoe je producten importeert en hoe je de prijs kan bepalen van je producten. Binnen 30 minuten heb jij al een kleine webwinkel gemaakt. De lengte van deze tutorial is een stuk korter dan die van Ferdy Korpershoek en die van Tyler Moore. Dat zie je ook terug in het resultaat: Een simpele webwinkel met een paar artikelen. Deze tutorial is voornamelijk gericht op de basis van de plugin.

Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Als jullie nog vragen hebben, kunnen jullie altijd contact opnemen.

webshop maken

Geef een reactie

Meer artikelen