Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wie is Harm van Wijk en waar kennen we hem van?

Steeds meer mensen zitten thuis door Corona. Zij zijn op zoek naar nieuwe manieren om online geld te verdienen, of ze zoeken een manier om hun geld meer waard te laten worden. Mogelijk ben jij ook één van deze mensen en heb jij je verdiept in het beleggen in aandelen en opties. De kans is dan groot dat je de naam ‘Harm van Wijk’ weleens bent tegengekomen.

Harm van Wijk biedt verschillende cursussen en diensten aan, denk bijvoorbeeld aan de Trading Navigator Methode en X10 met crypto. Dit zijn volwaardige programma’s, waar je aardig wat geld voor moet neerleggen. Daarom is het goed dat jij eerst onderzoek doet naar Harm van Wijk. In dit artikel help ik jou met het beantwoorden van de volgende vragen:

 • Wie is Harm van Wijk?
 • Is Harm van Wijk betrouwbaar?
 • Is Harm van Wijk een oplichter?
 • Welke producten/diensten biedt Harm aan?
 • Hoe kun je deze producten aanschaffen?

Je vindt in dit Artikel dus meer informatie over Harm van Wijk. Houd er wel rekening mee dat dit puur informatief is. Of jij wilt investeren in jezelf, en hierbij producten/diensten wilt aanschaffen van Harm van Wijk, blijft jouw eigen keuze. Wil je direct naar een bepaald onderdeel toe van dit artikel? Navigeer dan hieronder naar het onderdeel dat jou aanspreekt.

Wie is Harm van Wijk?

Harm van Wijk heeft ondertussen meer dan 30 jaar ervaring als het gaat om beleggen. Het begon voor hem allemaal toen hij 18 jaar oud was. Hij had toen verschillende bijbaantjes in de horeca en in kledingwinkels.  

Hier verdiende hij in verhouding vrij goed mee. Hij vond het daarom tijd om iets met dat geld te gaan doen. Hij wilde niet alleen maar werken voor geld, maar hij zocht ook een manier om geld ‘voor hem te laten werken’. Sinds die tijd raakte hij steeds meer gefascineerd door aandelen.

Dit leidde ertoe dat hij Bedrijfseconomie ging studeren aan Hogeschool Utrecht. Hij studeerde hier af in de richting ‘Bank- en Verzekeringswezen’. Volgens de informatie op Harm van Wijk zijn LinkedIn profiel, heeft hij vier jaar gedaan over deze studie.

Zoals ik Harm van Wijk ken, is hij altijd leergierig en wil hij altijd het beste uit zichzelf halen. Hij besloot daarom niet direct te gaan werken na zijn studie. Het stapje hogerop, aan de Universiteit van Tilburg, liet zien dat hij nog niet uitgeleerd was. Ook hier deed hij Bedrijfseconomie, met dit keer een andere afstudeerrichting: Marketing.

Harm van Wijk

Harm van Wijk werkte voor grote banken

Harm van Wijk werkte na zijn studies voor diverse grote banken. Zo was hij manager bij de Binckbank en SNS, en was hij ‘productmanager beleggen’ bij de Fortis Bank/VSB. Ook heeft hij nog voor De Financiële Telegraaf gewerkt, als site manager.

De doctorandus in de economie heeft dus zeker niet de minste functies op zijn naam staan. Het mooie hieraan is dat Harm van Wijk niet alleen manager is geweest, of productmanager beleggen. Hij is bijvoorbeeld ook nog adviseur geweest voor SNS Fundcoach. Nu 30 jaar later heeft hij dus ontzettend veel kennis van de economie, waarbij hij zich nu vooral richt op aandelen en opties (hierover zo meteen meer).

Harm van Wijk in de media

Harm van Wijk is vanwege zijn kennis en kunde al vrij vaak uitgenodigd door de media. Hij is onder andere geïnterviewd door Radio 1, EenVandaag, en Business Class. Dit laat ook zien dat je Harm van Wijk kunt beschouwen als een zeer ervaren en succesvol persoon.

Voordat journalisten Harm uitnodigen voor een gesprek, controleren ze natuurlijk ook of hij betrouwbaar is en in hoeverre hij kennis heeft van een bepaald onderwerp. Door interviews met Harm van Wijk terug te kijken, krijg jij een beter beeld van de ervaringen, kennis en opvattingen van Harm van Wijk.

Zelf zag ik laatst dit interview voorbijkomen met Harm van Wijk. Dit interview werd gehouden door BNR Nieuwsradio (overigens ook één van de platformen waar hij regelmatig te gast is). Hierin vertelt Harm meer over de verkiezingen van 2021 en of de uitkomsten wel/geen effect hebben op de beurs.

Harm van Wijk bij BNR Nieuwsradio

Beleggen.com

Tegenwoordig is Harm van Wijk niet meer werkzaam voor de grote banken. Hij kwam er in die tijd achter dat particuliere beleggers structureel geld verliezen op de beurs. Dat vond hij zonde, en daarom besloot hij verschillende websites/platformen op te zetten. Hierbij kunnen je denken aan Beursbulletin, Optiealert en BeurstipsNL.

Uiteindelijk zijn al deze platformen samengegaan in Beleggen.com. Dit is een platform voor en door beleggers. Harm van Wijk en de andere mentoren helpen jou, door middel van cursussen, events, software en een springlevende community, met het leren beleggen in bijvoorbeeld aandelen en opties.  

Hieronder zie je een aantal populaire producten/diensten, die Harm van Wijk aanbiedt op zijn website ‘Beleggen.com’. Alle drie de onderstaande producten staan overigens in de top 10 affiliate producten bij PayPro.

 • De Trading Navigator Methode
 • Het boek + pakket in 10 stappen succesvol beleggen
 • X10 met crypto (samen met Jan Robert Schutte)

Cadeautje: Speciaal voor jou heb ik een training uitgezocht, die je mogelijk interessant vindt. Dit is een gratis training van Harm van Wijk, waarin hij vertelt hoe hij en zijn cursisten ieder jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs.

Hij heeft het hierin ook over de trading navigators. Dit is een speciaal stukje software die Harm en zijn team ontwikkeld hebben. Hiermee zorg je ervoor zorgt dat je wekelijks maar 5 minuten bezig hoeft te zijn met het beheren van jouw portefeuille. Aanmelden voor de gratis training kan via de speciale link hieronder.

Is Harm van Wijk betrouwbaar?

Ja, dat is hij zeker. Ik heb alle drie de bovenstaande producten aangeschaft en in alle gevallen kreeg ik waar ik recht op had. Soms kreeg ik zelfs nog extra producten/bonussen, waar ik helemaal niet op gerekend had. Dus wat dat betreft is Harm van Wijk zeker eerlijk en betrouwbaar; je wordt niet opgelicht als je een dienst of product van hem aanschaft.

Dat zou natuurlijk ook raar zijn, als hij al zo vaak is geïnterviewd door de media. Daarnaast is Harm van Wijk heel transparant. Zo transparant zelfs dat Harm van Wijk in 2013 een boekje opendeed over de marketing van Beleggen.com. Hij was toen net deze site gestart, in navolging van zijn eerdere beleggersplatformen.

Hij vertelt in een video van Winst.nl het volgende:

 • Welke marketingmethode het beste werkt (en wat nog vrijwel niemand doet)
 • Hoe je je bestaande klanten in kunt zetten voor je marketing
 • Wat de nr 1 factor is die je MOET doen voordat je ooit succesvol kunt worden

Zelf vond ik het erg leuk om te zien hoe Harm van Wijk tegen dit soort onderwerpen aan kijkt. Zijn producten converteren namelijk super goed, en vergeet niet dat hij al vaker heeft laten zien dat hij niet alleen kennis heeft van beleggen en financiële markten, maar ook van marketing.

Hieronder zie je de video. Houd er wel rekening mee dat het een video is van 2013. Sommige technieken kunnen dus achterhaald zijn. Het gaat er hierbij vooral om dat jij een beter beeld krijgt van Harm van Wijk.

Ingeschreven bij de KvK

Nu is het tijd om te checken of Harm van Wijk ingeschreven staat bij de KvK. Dit check ik eigenlijk altijd, wanneer ik wil weten of iemand betrouwbaar is.

‘Uw KvK-nummer moet op uw website staan en op alle correspondentie die u vanuit uw onderneming verstuurt. Bij reclames hoeft u geen KvK-nummer en geen btw-nummer te vermelden’ (Bron: Legalloyd).

Vandaar dat ik dus ook even check of ik de handelsgegevens van Harm van Wijk kan vinden. Op zowel de landingspagina’s, als op de website zelf, staan de handelsgegevens netjes in de footer vermeld. Je vindt hier ook de algemene voorwaarden, disclaimer, privacy statement en de inkomsten disclaimer. Zoals het hoort dus.

Beleggen.com footer

Vervolgens check ik of deze contactinformatie overeenkomt met de gegevens in het handelsregister. Hiervoor ga ik naar het handelsregister van het KvK. Daar vul ik het KvK-nummer in, die vermeld staan in de Beleggen.com footer.  Hier zie ik dat de gegevens overeenkomen.

handelsgegevens Harm van Wijk

We kunnen in het handelsregister dus zien dat Harm van Wijk netjes ingeschreven staat bij de KvK. Alleen heeft hij de website ‘Beursbulletin.nl’ niet meer. Deze wordt nu doorgeleid naar zijn nieuwe website ‘Beleggen.com’. Dat de statutaire naam nog BeursBulletin Alerts B.V. is, maakt verder niks uit.  

Aanbevelingen/reviews van anderen

Uiteraard check ik ook even de aanbevelingen/reviews van anderen. Natuurlijk kan ik zeggen dat de producten goed bevallen, maar dit hoor je dan maar van één persoon. Ik snap dat jij wilt weten wat mensen waarderen aan Harm, en wat ze minder vinden. Ik kan hiervoor kijken naar de reviews op zijn verkooppagina’s. Deze reviews heeft Harm echter zelf geselecteerd. Vandaar dat ik dit niet doe.

Als eerst kijk ik naar de aanbevelingen op Harm van Wijk zijn LinkedIn profiel. Uiteraard kan Harm van Wijk mensen zelf om een aanbeveling vragen, maar je ziet hier wel gelijk wie de mensen achter de aanbevelingen zijn, en welke functie zij hebben. Twee ervaringen deel ik daarom graag met je.

Peter Meijburg (Financieel copywriter)

‘Stappen of struikelen. Oftewel: handel je planmatig op de beurs of doe je maar wat? In zijn boek geeft Harm een duidelijk stappenplan waarmee elke ambitieuze belegger uit de voeten kan’.

Harry Klip (CEO OptieAcedemy)

‘Harm heeft passie om particuliere beleggers te helpen een goed rendement te behalen op de beurs en daarbij ook oog te hebben voor het risico. Hij is een ervaren auteur en spreker, die met duidelijke voorbeelden mensen aanzet tot daden’.

De mensen hier zijn natuurlijk enthousiast, omdat het hier om aanbevelingen gaat. Echt reviews kun je dit dus niet noemen. Toch zijn Peter Meijburg en Harry Klip wel twee bekende namen in de financiële wereld. Vandaar dat ik deze aanbevelingen met je deel.

Reviews op Trustpilot

Voor echte eerlijke en onafhankelijke reviews ga ik meestal naar Trustpilot, omdat hierbij de kans klein is, dat de recensent belang heeft bij de verkoop van een product. Je kan hier namelijk geen affiliate links delen, waarbij je een commissie krijgt voor iedere verkoop.

In het geval van Harm van Wijk zijn er – op het moment van schrijven – 8 reviews geplaatst. 7 hiervan zijn positief, één recensent is minder te spreken over Harm van Wijk. Ook die review neem ik mee, omdat ik een zo volledig mogelijk beeld wil geven.  

Negatieve review Harm van Wijk

Er is een keer iets fout gegaan, waarbij Harm van Wijk in zee is gegaan met een verkeerde aanbieder. Harm geeft ook toe dat dit gebeurd is. Ook geeft hij aan dat hij er zelf, net als de recensent, veel geld door verloren is. Natuurlijk had Harm van Wijk beter onderzoek kunnen doen naar het (bitcoin) mining bedrijf, maar aan de andere kant snap ik zijn reactie ook wel (zie onderstaande screenshot).

antwoord van Harm

Voor de rest zijn de reviews op Trustpilot zeer positief. Hieronder zie je een aantal reviews van mensen met een positieve ervaring met Harm van Wijk. Ook zeker de moeite waard om te lezen, omdat deze reviews ook echt gaan over de inhoud van zijn cursussen, en over de trading navigator software (onderdeel van de Trading Navigator Methode).

Positieve ervaring 1
Positieve ervaring 2

Welke producten/diensten biedt Harm van Wijk aan?

Harm van Wijk biedt meerdere producten en diensten aan. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld coaching, cursussen, e-books en tegenwoordig zelfs een fysiek boek. Voor dit artikel bespreek ik de producten en diensten van Harm van Wijk, die in de top 10 staan van affiliate producten in PayPro.

Dit zijn cursussen/programma’s die door veel mensen worden aangeschaft en die zich al meerdere malen bewezen hebben. We weten niet precies wanneer een product tot de top affiliate producten in PayPro behoort, maar waarschijnlijk zijn dit de producten die het meest verkocht worden, of die het beste converteren.  

Trading Navigator Methode

De Trading Navigator Methode is een cursus van zes weken, waarin je meer leert over het beleggen in aandelen en opties. Naast de cursus krijg je twee trading navigators. Dit zijn indicatoren waarmee je precies kan zien wanneer je in een aandeel of optie moet stappen.

Verder krijg je bij de methode ontzettend veel bonussen, waardoor het ook voor jou als beginner mogelijk wordt gemaakt om te beleggen. Meer hierover in mijn Trading Navigator Methode review.

In 10 stappen succesvol beleggen (boek + pakket)

Harm van Wijk heeft een eigen boek geschreven: In 10 stappen succesvol beleggen. Je kan ervoor kiezen om dit boek los aan te schaffen, maar ook als pakket met videotraining erbij. Je betaalt hier niet veel meer voor, en toch krijg je behoorlijk wat extra informatie.

In 10 stappen succesvol beleggen is gemaakt voor de beginnende belegger. Je leert hierin meer over het beleggen in aandelen en opties. In 10 stappen zie jij welke stappen jij onderneemt om succesvol te beleggen. Je kunt dit pakket zien als het broertje van de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk. Meer hierover in mijn In 10 stappen beleggen review.  

X10 met crypto

X10 met crypto is een challenge, waarbij Jan Robert Schutte en Harm van Wijk een jaar lang gaan beleggen in cryptomunten. Jan Robert Schutte en Harm van Wijk laten in het X10 met crypto programma precies zien welke munten potentie hebben.

Daarnaast krijg je toegang tot een groot aantal producten, waarmee jij jouw crypto-kennis kunt verbreden. Zo krijg je bijvoorbeeld 12 maanden Premium Crypto Coaching Service voor Elite Traders en krijg je 2 jaar VIP-toegang op de Mijn Beleggen Community. Meer hierover in mijn X10 met crypto review.

Tot slot

Als het goed is weet je nu wie Harm van Wijk is en of hij betrouwbaar is. Ook heb je kunnen zien dat Harm van Wijk geen oplichter is. Het is echt een persoon die veel ervaring heeft in de financiële wereld en die andere mensen hiermee wilt helpen. Dit doet hij op een zeer professionele manier, met zijn kennisplatform Beleggen.com.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter, of neem contact op via de contactpagina. Heb je vragen aan Harm van Wijk? Stel ze dan via het mailadres: info@beleggen.com. Meestal heb je al binnen een dag reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen